Правила за пускане на обяви в раздела
Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru
|
Страница 1 от 1
|
|
Forester Diesel - пали трудно.
| Автор |
Съобщение |
|
ivodonev
Автомобил: Subaru Forester Diesel
Рейтинг: 4
|
Здравейте, не видях подобна тема тук затова пускам нова. Форито е на 75К км. и взе да не пали както трябва когато е студено. Даже закъсах преди извесно време и се наложи да го паля с бутане, добре че наблизо имаше нанадолнище. Притеснениата ми идват от факта че и когато е сравнително топло (в гаража) пак не пали като трябва, пали но се налага стартера да върти 2-3сек. Карал съм и други дизели, втората ми кола е Лансер D, дори когато е -15 паленето е от 1/2 оборот. Имал ли е някои подобни проблеми, ако може да споделите, че ако трябва да сменям дюзи (което е най-очевидното) ще трябва да плача дълго, единия инжектор е 1300лв. понеже са Denso... 
|
|
|
|
| Сря Мар 05, 2014 12:13 pm |
|
|
|
wesel
Регистриран на: Съб Май 10, 2008 5:14 pm Постове: 112 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0 TD 2011
Рейтинг: 18
|
Здравей, това с паленето от 2-3 оборота го наблюдавам и при моя форестър дизел, фейслифт на MY2009. Не знам на какво се дължи, но откакто съм го взел си е така - топло, студено все тая. Определено при много студено (< -15) може да завърти и повечко. Същото го наблюдавах и преди при форестър бензин, пак MY2009. Няма голяма разлика м/у дизела и бензина - и двете палят еднакво бавно. Преди го сравнявах с друга кола на бензин на 15+ години и тя палеше по-бързо  . Поздрави.
|
|
|
|
| Сря Мар 05, 2014 1:10 pm |
|
|
|
martod
Регистриран на: Съб Ное 15, 2008 10:24 pm Постове: 237 Рейтинг: 130  
|
ivodonev написа: Имал ли е някои подобни проблеми, ако може да споделите, че ако трябва да сменям дюзи (което е най-очевидното) ще трябва да плача дълго, единия инжектор е 1300лв. понеже са Denso...  Не бързай да сменяш нищо, за да не си разкарваш после здрави дюзи в жабката .. Дай повече инфо за колата, дюзите ясно- Денсо, но помпата каква е ? . Ако и тя е Денсо, има едни проблемни клапани по нея, може и те да ти правят мизерията, дай направо някоя снимка на помпата даже .. 
_________________ ---------------------------------------
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА .....ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА......
|
|
|
|
| Сря Мар 05, 2014 4:01 pm |
|
|
|
ivodonev
|
|
Мерси "martod",
Отворих предния капак с надеждата че помпата ще е на някое видимо място но уви... къде да гледам за да я снимам?
|
|
|
|
| Сря Мар 12, 2014 11:49 am |
|
|
|
martod
|
|
Махни декоративната пластмаса и трябва да я видиш най отгоре в средата на двигателя, пред интеркулера ..
|
|
|
|
| Сря Мар 12, 2014 2:29 pm |
|
|
|
votolom
Регистриран на: Вто Апр 13, 2010 10:07 pm Постове: 953 Местоположение: София Рейтинг: 96  
|
|
| Сря Мар 12, 2014 4:02 pm |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
|
Субару винаги пали на 2-3 завъртане на стартера, независимо дали е дизел или бензин. Хубаво е да си погледнете състоянието на акумулатора.
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
|
|
| Сря Мар 12, 2014 4:14 pm |
|
|
|
edd2
Регистриран на: Пон Май 09, 2011 5:44 pm Постове: 144 Местоположение: Gabrovo
Автомобил: Легаси 2,0 D
Рейтинг: 46 
|
zevzek написа: Субару винаги пали на 2-3 завъртане на стартера, независимо дали е дизел или бензин. Хубаво е да си погледнете състоянието на акумулатора. 
|
|
|
|
| Сря Мар 12, 2014 9:04 pm |
|
|
|
Koynov
Регистриран на: Сря Яну 07, 2009 11:25 am Постове: 56 Местоположение: Sliven
Автомобил: Forester Diesel,STurbo,OUTBACKB14
|
|
И моя палеше трудно под 0 та, две зими мъки. Оказа се, че са изгорели и четирите свещи. След смяната при -8 и 24 часа буря на Узана запали от раз. Задължително си тествайте свещите!
|
|
|
|
| Сря Ное 12, 2014 4:25 pm |
|
|
|
ivodonev
|
|
Как се тестват, има ли лесен начин или трябва да се свалят, което си е зор.
|
|
|
|
| Сря Ное 19, 2014 7:57 am |
|
|
|
martod
|
ivodonev написа: Как се тестват, има ли лесен начин или трябва да се свалят, което си е зор. Има си и лесен начин,  може и по трудния, със сваляне . Лесния е на место, само им разкачаш захранващите кабели (шини) и с пробна лампа или мултимер (един по една  ) проверяваш дали затварят веригата, ако затварят значи са здрави, ако нЕма никой сменяш ..
|
|
|
|
| Сря Ное 19, 2014 9:30 am |
|
|
|
Miro1972
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2010 7:34 pm Постове: 886 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266     
|
|
Ако е изгоряла свещта , свети чека и подгревната лампа. Имах такава! Сменяйте ги всички след 70000км че са тръгнали. Марка Blueprint или bluepoint за 47лв бройката. Има добри отзиви за тях в нета. Оригинални Denso 120лв :-)
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Сря Ное 19, 2014 9:35 pm |
|
|
|
Koynov
|
|
Моите свещи не подгряваха, а чека не светеше...Свалени ги тестваха пред мен. От Миро си купих оригинални свещи - същите като тези които подмениха, кутийка субару производител може би Дензо за 52лв. бройката.
|
|
|
|
| Вто Дек 16, 2014 5:42 pm |
|
|
|
ivodonev
|
Здравейте, И аз ги смених, сега колата пали перфектно. Температурите тези дни е около -3/-5 С през нощта но сутрин няма проблем. Заминавам на ски тия дни и в планината очаквам да е доста по-студено, така че като се върна ще пиша един update. Оказа се, че нито една свещ не ми е работила което напълно обяснява проблема с паленето на студено. Имаше обаче проблем е едната свещ, при развиването резбата се е разпаднала и едвам са я извадили без да попаднат парчета в цилиндъра. Оказа се, че този проблем съществува и е доста често срещан, при развиване свещите директно се късат и след това се налага разпробиване, което пък после води до други по-сериозни интервенции. В английските форуми има доста изписано по въпроса ако на някой му се чете. Така, че имайте едно на ум при смяната  .
|
|
|
|
| Вто Дек 30, 2014 10:58 am |
|
|
|
Koynov
|
|
Пампорово -18C. - три дни престой, не пали...V POWER за -30, свещите са на 2 месеца. Усещам че акумулатора не върти много свежо. Колата се задавя, но не пали. С кабели от джипа на ПСС, запали от раз. Според хората на Пампорово ти трябва поне 80ач, акумулатор за зимата. Аз съм с Exedy 77ач, с повишен стартов ток, на две години но уви...В нета има клипове как нашите двигатели палят при - 30, но с кабели от гаража...
|
|
|
|
| Чет Яну 08, 2015 1:02 pm |
|
|
|
ivodonev
|
И аз бях в този район (Чепеларе) по време на студовете. След смяната на подгревателните свещи и нов акумулатор, Варта най-големия възможен.. мисля 85А и повишен стартов ток, при -15 / -17С пали моментално, никакъв проблем  . Със стария акумулатор също въртеше но имаше проблеми, малко като застудее, край.
|
|
|
|
| Чет Мар 19, 2015 2:10 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|