Ами това си е точно така... дърпане на ръчна в завой не те учат на курса за шофьори.
Добре е да няма никой наоколо за да не стане беля.
Вярвам, че малко или много е дуракоустойчива... иначе нямаше да ти позволят да дърпаш ръчната. А и никъде не пише в упътването да не пипаш.
Или поне аз не съм намерил такова нещо в книжката.
За скоростите пише, че задна се превключва при напълно спрял автомобил. Едва ли ги притеснява ръчната след като нищо не са написали.
ВДЦ системата има право да натиска спирачката на което и да е колело нали ?
Ако дръпнеш ръчната при движение направо .. просто искаш да спреш.
Когато колата си спира нормално... усилието върху предните е в пъти по-голямо от задните.
При неработещ АБС може да блокират. Едва ли това ще строши скоростите.
Ако системата се опита да трансферира спирачното усилие от задните на предните... нищо ново няма да се случи.
АБС има право да спира само с колелата, които имат възможност да спират.
Може само задните ти колела са върху подходяща повърхност.. примерно предните 2 точно влизат в локвата или върху леда а задните са на сухо и си набил спирачката?
Ако си с ръчна кутия, там дори двигателя си е закачен твърдо а не през бъркалката за карамел.
Всъщност вероятността да ги блокираш е доста малка.. или поне моята ръчна така я усещам,на сняг може пробвал съм.
Всъщност това е само теория... но ако падне хубав сняг - обещавам да опитам с вратите настрани.
Нали все пак трябва и малко забавление да има. Движение в права посока с 90 всяка кола го може.