Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5  >
 Вибрации при D,3 и натисната спирачка 
Автор Съобщение

Постове: 10
Автомобил: Subaru Outback H6 2001
Телефон: 0887502588
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги , при мен се появи същият проблем ,след свалянето на двигателя за смяна на гарнитури на главата,свещи,регулиране на клапани,масла,филтри и тнт . На D,3,2,R,натисната спирачка и работещ двигател - вибрации - понякога по-силни , някой път по - слаби на N и P ги няма. На сфетофар , ако са по осезаеми , при освобождаване леко на спирачката и помръдване малко напред вибрациите намаляват. Специалистите казват - ''Да има известни вибрации" . Преглеждайки форума , раздел ;LEGACY/ Legacy 2.0 седан , леки вибрации когао съм спрял; има коментар на колегата : petrasio : , като при него има реално решение, а според мене , може би и общо решение на този ребус. При положение ,че са налице сменени свещи,гарнитури,масла на ДВ ,АТ ,със всички видове филтри ,тампони на АТ , ДИФ , регуилирани клапани ,и никакъв Check - какво ли друго НЕ може да бъде? Колеги споделяйте , както и аз.

Чет Окт 23, 2014 9:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 100
Автомобил: H6 02
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей julien 55, Съжалявам, че трябва да се присъединиш към тази тема. Явно това си е проблем на B12, защото и по чуждите форуми има такива теми.
При мен положението е абсолютно същото като при теб.

Що се отнася до решението на колегата petrasio, то е свързано с горния тампон на двигателя, или тъй наречения pitch stopper. Номер 3 на картинката по долу. Аз си играх да го размествам, да карам без него, убих едни два часа общо взето, но ефект нямаше никакъв. Просто при мен не е от това вибрацията.

Както казах преди нещо кара ауспуха да вибрира здраво. Аз си играя като правя следното. Паля, ръчна и давам на D, започва да вибрира и лягам отдолу, но нито самия двигател се тресе повече отколкото на празен ход, нито скоростната кутия има някакви вибрации, за сметка на това генерацията като я пипна и все едно имам Паркинсон. Предполагам, че тази вибрация се предава по твърдата връзка , където генерацията е вързана за скоростната кутия.

Продължаваме да търсим, няма да се отказваме я!

Прикачени файлове:
Capture.PNG
Capture.PNG [ 82.72 KiB | Прегледано 1537 пъти ]
Пет Окт 24, 2014 8:10 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Явно си им е стандартна болежка, обаче никой още не е намерил коя е най-обичайната причина, което е кофти.

Моята беше така, обиколих всички майстори на Субару, всеки вика всичко е наред с изключение на каретата и някои тампони - смених каквото ми казаха, изсипах 1000 лева и така и не се оправи. Омръзна ми да се занимавам и с тази вибрация си я продадох колата. Трябва да питам новият собственик дали е открил от какво е, защото той не се притесни особено като му споделих за нея и беше сигурен, че ще я оправи:)

Пет Окт 24, 2014 10:10 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 32
Нов фен
Отговори с цитат
Моята кола миналата седмица я гледаха за 10-ти път някъде и казаха, че нищо и няма и всичко си е наред, обаче наистина проблема явно не е само при мен. Минаха ми мисли да слагам права тръба,че ми омръзна все едно карам лагерница :D

Съб Окт 25, 2014 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Колеги някакъв ъпдейт при вас?
Аз ходих при още един майстор, ама и той е толкова майстор. Явно е толкова голям проблем и никой не може да го открие.

Чет Ное 13, 2014 4:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Аз мисля по-другата седмица да я закарам при Любо, и да му я оставя за почистване на соленоидите на скоростната кутия, и покрай това и малко да я поогледа.

Проблемът е, че и при него и при другите майстори, гурута, шамани и прочие, на никой не му се занимава да диагностицира такъв проблем, всички казват нищо и няма карай си я.

С удоволствие бих си платил за времето, което майсторите изразходват опитвайки се да диагностицират моя проблем, но просто никой не се наема.

По смешното при мен е, че аз самата кола съм я купил от форумен майстор - Павлин от Пловдив, та той така си ми я продаде - вибрираща, което за съжаление от еуфорията установих чак в София :(

Иначе за самата вибрация, все повече си мисля, че проблемът не идва толкова от двг, колгото от компонентите по драйвтрейн, ауспух и прочие.

Ще се радвам и вие да споделите разсъждения :)

Чет Ное 13, 2014 4:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 44
Автомобил: Subaru Outback 3,6 2013
Рейтинг: 21
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
И аз имам тази вибрация ,но е лека и не чак толкова дразнеща.Мислих си че е нормално защото съм карал Митсубиши Аутлендър автомат и Мазда 6 автомат и при тях имаше същата вибрация.При маздата беше по-лека. Моята е с реглаж на клапани,нова ламда сонда,смяна на масло и филтри и др подобни :) Да споделят и др колеги. Въобще ли не би трябвало да се усеща вибрация ако всичко по колата е наред?

Чет Ное 13, 2014 6:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 212
Автомобил: Outback '03 B12 EJ251 E-4AT
Рейтинг: 182
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
pe6o_bg написа:
...Да споделят и др колеги. Въобще ли не би трябвало да се усеща вибрация ако всичко по колата е наред?

От предната страница:
Vmax написа:
...По принцип има вибрация при спряло положение и автомат на Д, но не би трябвало да е толкова голяма че да дрънчат пластмасите...

Само да уточня - претенции, че разбирам много от Субару - нямам. Притежавал съм и други автомобили с автоматични кутии, от скоро и ВН. Имам преки впечатления от служебни автомобили Субару, отново с автоматични скоростни кутии.
Когато кутията е на D, вибрации има. Да, не са нещо фрапантно, но ги има. Определено не скърцат пластмаси и пр, но усещането е различно при D спрямо N.
На моят автомобил също има, но са пренебрижимо слаби. Основното - при мен има разлика в оборотите между D и N, което от изчетеното си обяснявам, че е нормално.
Ето какво ми предстои да направя:
- свещи
- кабели
- филтри + масла
- ролки + ремъци
- почистване дросел + IACV (поне при стария ми Нисан абривиатурата беше такава - на прост български - моторче за регулиране оборотите на празен ход, макар че моторче няма)
- почистване МАF сензор, ако въобще имам и ако не съм МАР (не ми остава време да си прегледам карантиите...)

На Нисана ми имаше и още фактори - TPS и "центровка" (игра с делкото при изключен TPS).

В manual-a са описани подробно всички процедури - кое, как, в каква последователност се проверява, променя и т.н.
Умишлено не намесвам О2 и нок сензорите. Досегашният ми опит с двигатели с подобни сензори показва следното - нок сензора създава проблеми при работата на мотора в обороти над 2000. Не виждам особено голямо влияние на нок сензора при ППХ, каквото всъщност e D и колата в покой. Може и да греша. Ако нок сензора не работи както трябва, той ще сигнализира на ЕКУ-то да използва т.нар. нок таблици, които нок таблици (горивни и тайминг) не са нищо по-различно от основните, с разликата, че са една идея по-богати на гориво и ретарднат тайминг, или се други думи - сейфти. Можеш да усетиш, че автомобила не работи на 100%, но този диапазон в нок таблиците, който е различен от основните таблици, няма нищо общо с празния ход. А и какъв нок сензор при празен ход при положение, че при TPS ON, т.е. затворен дросел на 100%, ЕКУ-то поддържа празен ход по таблици различни от горивната и с предварението.
Аналогично с О2 сензора - той помага само в едно - преследване на стохиометричната стойност. По-бедната смес води до по-груб празен ход, а по-богатата - по-спокоен/мазен. Не виждам връзката между работата на О2 и кутията в режим D, т.е. ако сондата не работи/работи лошо/или само понякога, проблемите с празния ход ще са налице и при N.

Сигурно ми убягват много неща, но тепърва имам да чета и да разбирам много специфични зависимости при Субару.

Чет Ное 13, 2014 8:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 212
Автомобил: Outback '03 B12 EJ251 E-4AT
Рейтинг: 182
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Само една добавка към горното ми мнение - ама разбира се, че двигателя е с МАР сензор, ама кой да се вгледа #-o
Още по-добре дори - един не малък разход по-малко и един компонент за обслужване по-малко.

Пет Ное 14, 2014 6:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 10
Автомобил: Subaru Outback H6 2001
Телефон: 0887502588
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги , вчера и днес се рових из руските форуми където се оказа , както си мислех ,че и там субаристите имат същият проблем. 1) При Р и N двигателят е не натоварен,има стабилни обороти на празен ход, при H6 EZ30D - 600 +/- 50 , 2) При D и спирачка , торка предава въртящ момент , компа евключил подходящият соленоид , колата има склонност към потегляне ,но спирачката я държи , двигателят се натоварва , оборотите намаляват ,но са стабилни и двигателят не се тресе нито вибрира повече от толкова колкото на позиция N.Вибрациите се усещат в купето , според колегите се предават от ауспуха към купето като тушират проблема със гумена подложка между скобата държаща тръбите към тампона на скоростната кутия и смяна на самия тампон .Аз смених въпросният тампон преди месец но ефект няма.Продължаваме да четеме , опитите продължават!

Пет Ное 14, 2014 11:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 199
Автомобил: OUTBACK H6 `02
Рейтинг: 76
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Някак си се набива в очи основната разлика в 2-та режима - работата на торка, откъдето следва и простото заключение, че смяната му следва да реши казуса!? :-?

Съб Ное 15, 2014 12:53 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
julien 55, и аз стигнах до извода за ауспуха, и точно твърдата връзка между него и автомата подозорам, въпросът е как/кой може да сложи такава гумена подложка.

bobi161, смяната на торка си е скъп експеримент :), но рециклирането от друга страна, не толкова :) може да се мине през специализиран сервиз за АТ за мнение по въпроса.

Тия дни докато си кисна по светофарите забелязах следното при мен, като дам на режим HOLD и пусна колата леко напред и спра, вибрациите страшно много намаляват - почти изчезват, което също може да е въпрос към сервиз за АТ.

Съб Ное 15, 2014 1:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 116
Автомобил: Outback B12, 2.5, AT, 1999
Рейтинг: 118
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен тази вибрация се появи след смяна на скъсан тампон на кутията и цялостна подмяна да ауспусите - от колекторите до гърне всичко е ново.

Преди това не се усещаше. Първопричината според мен все пак е свързана с кутията, защото моята има проблем с кикдауна и забавено включване от N на D,1,2,3.

Планирал съм да я ремонтирам в Джемини, когато го направя ще споделя дали има промяна с вибрациите.

Офтопик: някой ремонтирал ли е в Джемини?

Съб Ное 15, 2014 7:34 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 171
Автомобил: subaru outback 2.5 AT 2000 г.
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Да не пускам нова тема да питам тук, от няколко дена като спра на светофар се усеща едно претрисане не вибрации.Имах съмнение за свещи, оказа се че има пробив в керамиката на едната свещ.Смених ги проблема изчезна за 2-3 дена но сега пак се появи.На бензин не се усеща само на газ, като предруса осветлението на таблото и то намаля, идеи? В петък пак ще вадя свещите за проверка, може ли от този пробив кабела да е заминал?

Сря Ное 26, 2014 3:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
мъро написа:
Да не пускам нова тема да питам тук, от няколко дена като спра на светофар се усеща едно претрисане не вибрации.Имах съмнение за свещи, оказа се че има пробив в керамиката на едната свещ.Смених ги проблема изчезна за 2-3 дена но сега пак се появи.На бензин не се усеща само на газ, като предруса осветлението на таблото и то намаля, идеи? В петък пак ще вадя свещите за проверка, може ли от този пробив кабела да е заминал?

Щом на бензин го няма, търси проблема в газовата. Филтри, изпарител, маркучи...

Сря Ное 26, 2014 8:17 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, моля преопоръчайте някой добър сервиз в Младост да видят ауспуха за вибрацията, че то се е видяло, че до Люлин няма да мога да стигна.

Сря Ное 26, 2014 11:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Има сервиз на Крафт в Дружба. Там ми смениха всичко след колекторите. Частите аз си ги носих и не мога да кажа нищо за качеството на техните, но работят добре според мен.

Сря Ное 26, 2014 10:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, ходих до Крафт, евала на момчетата, много професионално отношение, но всичко по генерацията е ок, и проблемът не идва от там.

Вече взе да ми писва, тъй като от една година наливам пари и харча време, но без резултат, а всички форумни майстори само вдигат рамене и викат нищо и няма.

Замислил съм като посъбера малко пари, да взема да сменя ламбдите и повече нищо по тази кола, пък ще се мисли за нещо друго :)

Чет Ное 27, 2014 8:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Колега аз мисля утре да направя видео с моя проблем и да видим дали е съвпада с твоя и да потърсим решение. Някъде четох за обръщане на полуоските,но не знам дали ще реши проблема.
След много посещения при сервизи за ауспуси и аз се отказах да търся там проблема.

Чет Ное 27, 2014 9:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
kiko222, след много посещения и сервизи, според "майсторите", не идва проблемът от генрация и полуоски, проблемът е двигателят -затова съм се насочил към сондите, като последен вариант преди да зарежа всичко.

Другото е, че както съм писал в темата, когато купих колата от Павлин си имаше вибрации. След ударно обслужване при Краси и Любо (всичко за което може да се сетите) постепенно вибрацията изчезна - караш си и като спреш на светофара все едно си на N. Викам си аха оправихме го и реших, че е време за газ. Веднага след слагането на газта се появи пак проблемът, но си го има на газ и на бензин - ако беше само на газ да кажеш, че това е проблемът.

Другото, което забелязвам, е че като загася колата има едно здраво извибриране като за чао, не знам дали и при другите боксери е така или само моя :)

Говорил съм с няколко "майстори" за сондите, те казват, че 100 процента не отчита правилно, защото имат живот общо взето до 150к км, но "за какво ти е да ги сменяш като не свети чека".

Иначе колата си работи супер, други ядове няма просто, но пък за зла участ, мен такива малки неща ме фрустрират много.

Пет Ное 28, 2014 9:40 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5  >