Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru

Отговори на тема стр <  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  >
 Скъсан колянов вал 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Boxeer.com

Нед Ное 30, 2014 10:05 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 10
Автомобил: Suzuki
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
mirovarna написа:
Boxeer.com

Благодаря! Цените май не са като за нас,ама ще видим накъде ще отидем с този мотор!

Нед Ное 30, 2014 12:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mirovarna написа:
Boxeer.com

Цената е дори съмнително ниска, ако говорим за нов цял мотор с перифиерия.

Нед Ное 30, 2014 6:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
bubaru написа:
mirovarna написа:
Boxeer.com

Цената е дори съмнително ниска, ако говорим за нов цял мотор с перифиерия.

И ти си прав,но в БГ дават необорудван двигател (от ударена кола) за 2000лв ,ясно ми е че е прасе в чувал,но разликата в парите е не малка.

Нед Ное 30, 2014 6:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 13
Автомобил: Tribeca 3.6
Нов фен
Отговори с цитат
На колко км е приключил двигателят ?

Нед Ное 30, 2014 10:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
CrAzY_eMo написа:

И ти си прав,но в БГ дават необорудван двигател (от ударена кола) за 2000лв ,ясно ми е че е прасе в чувал,но разликата в парите е не малка.

Точно този двигател няма да го намерите за 2000лв здрав и ще се наиграете много сериозно

Пон Дек 01, 2014 7:07 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Отговори с цитат
Търсете мотор от ударена кола след 2010-11, но вижте реална дата на производство по VIN-a. При скъсан вал, не е ли добре да се смени всичко- шорт блок + глави...?
бтв, тази Импреза да не е една от Дупница, стои от месеци там ?

Пон Дек 01, 2014 9:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
С ремонта риска е да се докара до фабрично състояние ROFL

Пон Дек 01, 2014 9:19 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Има двигатели от ударени коли по 2000лв,която цена не е висока за един оборудван блок и две глави,но ние искаме да го направим като хората и затова търсим вал и ще му направим един хубав ремонт! Реално проблема не е толкова страшен,ако изключим цените на частите. Има за смяна един колянов вал и лагери,които всъщност за мен поне се оказват основната причина за умирането на тези двигатели. Нагоре има само един повдигач на 4-ти цилиндър,където е скъсан вала,а другата глава е сваляна някога и е правена,което е плюс донякъде. Турбото и дюзите са перфектни ,единственото кофти е,че се е счупил маховика в следствие на късането на вала.
Да,колата е тази от Дупница,просто хората се плашат на този двигател,а реално няма причина....Ремонт на двигател -боксер.

Пон Дек 01, 2014 9:30 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Отговори с цитат
Колега радвам се на ентусиазма ти. Тази кола в Дупница седя близо година ако не се лъжа. Оптималният вариант е да намерите двигател след 03.2010 euro 5. Този ако е от първото поколение, след като му оправите лагерите, има голяма вероятност да хвърли петите им (ставки отлети в блока). Така че не се заблуждавай, че като хвърлиш усилия сега, няма да се наложи да ги повториш. Не случайно Субару си ги подменя с шорт блок, който е с друг дизайн точно в областта на на закрепване на вала.
Ако вече сте почнали процедурата те съветвам да прочетеш откъде и как се появява този дефект- доколкото си спомням този блок има проблем с диаметъра на маслената галерия към лагер 5, което води до oil starvation на лагера. И малката хлабина има принос, както и коментираното запушване на магистралата при силикониране на блоковете. За да съм сигурен в протока аз бих направил някои тестове на пропускателната способност на двете части на блока. За общия случай на ремонт на двг си прав и не си прав - при Субару има особености на събиране. Ако не сте си намерили пълната документация за този мотор по- добре се обърнете към някой от посочените в раздела за сервизи за съвет.

Успех с начинанието.
:good:

Пон Дек 01, 2014 10:13 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за съвета и информацията.

Пон Дек 01, 2014 11:51 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 144
Автомобил: Легаси 2,0 D
Рейтинг: 46
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Имам един въпрос.
Повечето проблемни мотори с DPF ли са ?

Вто Дек 02, 2014 6:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Отговори с цитат
Има теза, че основният проблем за трошенето на този мотор се поражда от ДПФ регенерацията и в частност детонациите породени от нея. Прочети Щатските форуми за този проблем - масово се препоръчва отстраняването на ДПФ-а и регенацията.

Вто Дек 02, 2014 10:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 256
Автомобил: Subaru Forester 2.0 Diesel MY2009
Рейтинг: 120
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Само не разбрах откога пък американците имат някакъв опит с дизелите, че чак и съвети да дават ??!

:cool:

Пон Дек 08, 2014 10:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Има известна логика. DPF при Forester, Imrpeza и Legacy се регенерира, а при Outback - не. До колкото знам при Outback няма проблем с вала !? Каква точно е връзката между колянов вал и DPF филтър ... ?

Вто Дек 09, 2014 6:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 205
Автомобил: Legacy diesel
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При Аутбек не се регенерира? А какво се прави? Аутбек си има специален магически ДПФ само за него :)

Сря Дек 10, 2014 7:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
може би трябваше да напиша САМОрегенерира ?

Чет Дек 11, 2014 7:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 205
Автомобил: Legacy diesel
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Прочети темата за ДПФ, доста е подробна. Има Евро 5 и Евро 4. Зависи от годината, не от модела. Проблема с вала е дефект, който колите от 2010 -> уж нямат. Не съм чул да има връзка с ДПФ, но по-старите дизели са Евро 4 и заради това може някои да си прави такава връзка.

Съб Дек 13, 2014 12:14 am
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 2
Автомобил: Subaru Legacy
Телефон: 0889773503
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте и от мен, нов съм във форума и в момента издирваме читав боксер дизел или H6 с баща ми от следните модели (Outback and legacy).
Прочетох всичко до тук и като цяло не съм притеснен, защото вече съм в час с този проблем, но така и не стана ясно как да се констатира това при покупка на автомобила.

Забелязах, че се твърди, че след 2010та няма проблеми с този двигател...,а ето една актуална обява с проблем в този двигател при импреза....

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8s3j9c

Не се споменава какъв е проблема, но защо ли ми намирисва на нещо подобно.
Та, ако има нова информация относно този проблем ще ми е полезна. За момента единствения начин е да се провери по VIN, дали партидата е със следните номера - Take care to have a 11010AB073 or later block and a 12200AA480 crankshaft?

И, ако да, то значи ли това,че автомобил от партида 11010АBO74, както беше споменато по-рано вече е извън застрашената категория.
Благодаря

Съб Фев 07, 2015 5:23 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 219
Автомобил: subaru Impreza 20d Limited S
Рейтинг: 200
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
По никакъв начин не можеш да констатираш това преди покупката.Иначе нали никой нямаше да купи точно тази кола. Винаги се разбира след това и то по възможно най-гадния начин. С тия френски регистрационни табели тази не е баш от СН. :idea: Ако ходиш да я гледаш искай сервизната книжка и фактурите от сервизирането на колата. Там са описани всички части и течности които са сменени. Ако има голям проблем с мотора и неговото ремонтиране е не целесъобразно също се издава протокол и се спира от движение за да не се плащат данък и застраховка повече.

Вто Фев 10, 2015 6:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  >