Правила за пускане на обяви в раздела
Тук е автоматичен и ръчен архив на стари обяви!
|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
twify
Регистриран на: Пон Окт 20, 2014 12:33 pm Постове: 269 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Impreza 2001 Bugey WRX wagon
Рейтинг: 145   
|
Понеже в момента си търся кола, WRX 2003 (фейслифт) реших да пусна тази тема и хората които имат повече време наблюдения за цените на колите да дадат мнение, за да го сложа тук, на каква цена върви всеки модел за най-точна информация. Ако трябва ще ги разбием още моделите, както и на Бензин/Дизел стига да съберем информация. Subaru Impreza I (1992 - 2000)- 1.6 - 1.8 - ... /... лв.
- 2.0 - ... /... лв.
- WRX 2.0 - ... / ... лв.
Subaru Impreza II (2000-2007)(2000 - 2002)- 1.5 - 2.5 - ... / ... лв.
- WRX STi 2.0 - ... / ... лв.
Фейслифт 1 (2002 - 2005)- 1.5 - 2.5 - ... / ... лв.
- WRX STi 2.0 - ... / ... лв.
Фейслифт 2 (2005 - 2007)- 1.5 - 2.5 - ... / ... лв.
- WRX 2.5 - ... / ... лв.
- WRX STi 2.5 - ... / ... лв.
Subaru Impreza III (2007-2014)- 1.5 - 2.5 - ... / ... лв.
- WRX 2.5 - ... / ... лв.
- WRX STi 2.5 - ... / ... лв.
Subaru Impreza IV (2011-)- 1.6 - 2.0 - ... / ... лв.
Информация за годините и двигателите: Auto.ru
|
|
|
|
| Сря Дек 03, 2014 2:45 pm |
|
|
|
iav
Регистриран на: Пет Дек 05, 2008 11:32 am Постове: 102 Местоположение: Sf
Автомобил: Impreza\imprezaGT\Saab900Cabrio
Рейтинг: 2
|
цена на автомобил! е една много относителна величина 
|
|
|
|
| Пон Яну 05, 2015 7:47 pm |
|
|
|
demoman
Регистриран на: Съб Сеп 29, 2012 2:24 pm Постове: 704 Местоположение: Пловдив
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177   
|
Това, дето го търсиш, ако е под 10 бона се приготви за още 2-3 бона ремонти. 
|
|
|
|
| Пон Яну 05, 2015 9:58 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Какво очакваш - да се юрнат хората и да ти направят ценовото проучване ли? Нека ти го обобщя кратичко - каквато цената, такава и колата. Сиренето е с пари, турбото - с повече....
|
|
|
|
| Пон Яну 05, 2015 11:08 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
| Съб Яну 10, 2015 2:20 am |
|
|
|
Петър Василев
Автомобил: Subaru Outback II 2.5
Телефон: 0889717857
Рейтинг: 14
|
|
[quote="twify"]Понеже в момента си търся кола, WRX 2003 (фейслифт) реших да пусна тази тема и хората които имат повече време наблюдения за цените на колите да дадат мнение, за да го сложа тук, на каква цена върви всеки модел за най-точна информация. Ако трябва ще ги разбием още моделите, както и на Бензин/Дизел стига да съберем информация.
Доколкото разбрах идеята на колегата е да се направи нещо като база данни, което да послужи като ориентир и на други колеги, а не някой да му направи ценово проучване! Така че идеята е добра и вместо да му казваме как няма да стане, както е свикнал българина, да му помогнем и да покажем, че може да стане.
|
|
|
|
| Съб Яну 10, 2015 9:26 am |
|
|
|
Vmax
|

Петър Василев написа: Доколкото разбрах идеята на колегата е да се направи нещо като база данни, което да послужи като ориентир и на други колеги, а не някой да му направи ценово проучване! Така че идеята е добра и вместо да му казваме как няма да стане, както е свикнал българина, да му помогнем и да покажем, че може да стане.
Малко по горе го казах, макар и малко директно и хумористично, но истината е такава - каквато цената, такава и колата, няма безплатно сирене. Добре че ни преведе какво е написал колегата... Какъв е смисъла от подобна база данни, при положение че цената е динамична величина и лесно се проверява в сайтове като мобиле.бг и карс.бг, и можеш да видиш най-евтина и най-скъпа? Нали се сещаш че подобен сорт на данни става за 5 мин и лесно ще попълниш исканата инфо - но пак да попитам: Каква е ползата от това??? Целта на форума не е да помагаме със суха статистика дето лети във нета от ляво и дясно, а да се споделят интересни неща, ъпгрейди, решения на проблеми, сервизи, магазини и т.н. информация с която темата форумводител в основния форум е пълна, но няма читатели, а гъмжи от писатели.... Регва се някой нов - и хоп поредния тъп въпрос за който е писано 1000 пъти ( ама човека няма време да чете ), или следващия - има ли инфо за това Фори ( то в горния пост писано, ама пак няма кой да чете...) и т.н. примери Ако имаш време - давай, "помагай", ще оставим темата отключена
|
|
|
|
| Съб Яну 10, 2015 9:41 am |
|
|
|
twify
|
|
Много ми е ясно че цената варира, въпроса е че аз не знам 8к или 10к или 15к е добра цена за читава кола(и не говоря с roll cage-ове, мап-ната на 500 коня и т.н.) и е 2000 година нали се сещаш? Ето сега аз от къде да знам колко е цената на този модел като имаше сигурно 15 WRX-а(през последните 5 месеца) които са за под 10к?!? От къде да знам че под 10к няма да си намеря читав? По картите ли да разбирам?
|
|
|
|
| Сря Яну 14, 2015 7:23 pm |
|
|
|
Vmax
|

twify написа: Много ми е ясно че цената варира, въпроса е че аз не знам 8к или 10к или 15к е добра цена за читава кола(и не говоря с roll cage-ове, мап-ната на 500 коня и т.н.) и е 2000 година нали се сещаш? Ето сега аз от къде да знам колко е цената на този модел като имаше сигурно 15 WRX-а(през последните 5 месеца) които са за под 10к?!? От къде да знам че под 10к няма да си намеря читав? По картите ли да разбирам? Я малко по-спокойно, че никой не ти е длъжен да ти снася смляна информация, защото не знаеш или те мързи да търсиш viewtopic.php?f=3&t=16322И да ти се попълни проучването с цените - това по какъв начин ще подскаже коя кола е читава, че не се сещам??? Истинският ти критерии е цена на този модел и година, която си харесал от дилърство в Германия или Швейцария с ясна история - само че тогава няма да ти хареса цената... Но понеже търсиш кола в БГ има един-единствен начин - караш я в специализиран сервиз, преглеждат я, опъвате я на магистралата да вдигнете 240, ако не изтропа - пазариш се за цената. По субективното ми мнение - читав ВРХ под 12 000лв няма да намериш и се приготви да налееш после още 5 мин. Успех
|
|
|
|
| Сря Яну 14, 2015 7:49 pm |
|
|
|
petko 69
|
Първо искам да отбележа че темата е безмислена,по-запознатите знаят защо и второ има сервизи които могат да определят дали една цена е реална или не.Никой няма да се наеме да прави ценова листа на кола 2ра употреба,това е несериозно  .
|
|
|
|
| Сря Яну 14, 2015 7:55 pm |
|
|
|
sniper
Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 2:06 pm Постове: 96 Местоположение: Враца
Телефон: 0884522179
Рейтинг: 35
|

"twify", не питай за всички коли, примерно питай, само за годината която си си харесал. Така по ще ти отговорят, май. И си е мнооого относително. Ще ти дам пример, според мен де, не задължавам никой да ми вяржа и спори с мен: Поне такова жУвотно исках да си взема и попрочетох малко. WRX - до 2000 година, запазен и поддържан, около 7.500 - 8.000 лева. Ако е мой и не искам да го продавам, примерно, и си го знам нолко ми струва на джоба и на сърцето, и за 9.000 не бих го дал. И тук ще кажеш "много, бе ей". Ако съм решил да го продавам, едва ли ще съм му сменил маслата навсякъде, ремък и водна помпа, та и за 7.000 да ти го дам, ти ще влижиш едни 1.300 за хубави консумативи. Забрави масълце 10Д имаше го в соц. времето, и сега си го сипват в кошниците и не сменяват филтър, абе мурдарска работа. Ако ми се е появил проблем с греене, неравномерна работа на двг-то, или скорости, и за 6.000 да ти го дам, пак ще надскочиш 8.000 лева.
И не съм чул някой да си продава перфектната кола, все едно ти да си изхвърлиш здрав телевизор, що па ще го хвърляш, кат можеш да си гледаш на него.
Та да караме с АКО-тата Ако намериш такъв за 5.000 ще си речеш, евтино, да ама форума е пълен с теми "отскоро го купих и като го поюрках сериозно взе да бълбука нещо в казанчето, грее, тресе и тн" , та къде му е евтиното. Ако го вземеш от автокъща не можеш да го пробваш, а има едно нещо дет запича по дифа и се проявава след 20-40 километра преход и се проверява на пълни завои-осмици дали тресе. Там масла и ремъци са сменяни малко след производството на колата, нищо, че "измамниците" ще кълнат, че току що са му сменили всички консумативи, ич не им вЕрвай. Те пИчелят от минимални вложения.
Абе то има доста АКО-та, ама ще спирам да пиша, да не ма бият. Ще стане много дълго.
Та колегите добре ти казват, че не може да се направи такава таблица. Сените много ще варират. В този пост варират от 5.000 до 8.000 лв, а аз твърдя, че изобщо не е точен, в действителност може да е по голяма разлика.
Ти сам трябва да прецениш дали искаш "добър" едземпляр за повечко пари или евтин с хиляди неизвестни (а тез неизвестни могат да надскочат цената дори на следващия модел).
Поздрави!
|
|
14
|
|
| Сря Яну 14, 2015 8:02 pm |
|
|
|
Иван Шопов
|

Всичко е субективно и тази тема не прави изключение. Когато купувах моят WRX цената беше последното нещо, което ме интересуваше, а първото - състоянието. Купих го за чудесни пари (8000лв гол голеничък, но близо до перфектното) и за някой може да са много. За мен бяха и са ок, защото ЗНАЕХ какво купувам и страхотното му състояние. Добавих всичко, което ми е на сърце - от карбоновото фолио да "всички екстри" за зимни удоволствия. Продавам го в момента на цена, която за много хора сигурно е "ужасно висока", но отново ЗНАМ какво продавам.
Преди да го взема гледах един за 5000лв в "Орландовци. Е, не ми допадна въпреки ниската цена, а и собственика бягаше от проверка в "мой сервиз". По ирония на съдбата приятел дойде с него при мен само 3 месеца по-късно. Негов клиент го беше купил и двигателя беше дали фира ... на няма и 100км от София и при първото напъване.
Всичко това важи за всеки автомобил и собственик. Не може да очакваш някой да налее 15 бона в автомобила си и да се раздели с него за 6к, само защото "така вървели в мобилето". Респективно и търсейки "тънка лайстна" очаквай да вложиш бързо купчина непредвидени парички за да добие "столичен вид".
И за да е по темата - цената може да е от 300лв (за скрап) до 15000лв за невероятно читав екземпляр. Попълването на подобна таблица за мен е безсмислено, защото тя е динамична величина, която се променя ежедневно - аналогично на цената на горивата напоследък например.
Лесно ще ти посоча автомобил, но не забравяй, че ти и само ти ще плащаш за всички разходи, произтекли от моя избор. Затова не оставяй друг да върши твоята работа и ... Успех с покупката!
_________________ Когато на готин човек му е кофти - това е блус. Когато на кофти човек му е гот - това е чалга!
|
|
|
|
| Сря Яну 14, 2015 9:26 pm |
|
|
|
twify
|
|
Еми тогава затваряйте и архивирайте темата.
|
|
|
|
| Сря Яну 14, 2015 10:27 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|