Диагностика след основен ремонт на двигателя?
| Автор |
Съобщение |
|
didoya
Регистриран на: Сря Апр 25, 2012 7:40 am Постове: 454 Местоположение: София
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140   
|

Офтопик и спам е, ама щом настояваш ще пиша:)
Субару са прекрасни коли, особено зимата. Пак бих карал Субару, ама ново. Не карам ново по 2 причини: 1. Малко по-скъпи ми идват за размера и екстрите, които търся. 2. Технологично откъм екстри, технологии и трансмисии са страшно назад откъм други марки за тези пари, а при покупка на чисто нова кола това ми пука.Ако имаш възможност седни и пробвай кола с 8-степенния на ZF - просто да имаш референция. По това време Outback 3.6 още е с този 5-степенен автомат. За вариаторите изобщо не искам да говоря - не са лоши, ама пак са мнооого далеко.
Защо се отказах от моето Субару: 1. След духването на гарнитурите и ремонта на двигателят така и не можах да се спася от постоянни течове от къде ли не. Това по точката защо неотварян мотор е по-добре от "ремонтиран" такъв. Визирам боксеров двигател. 2. Липса на наистина читави майстори за марката + прекалено скъпи, сложни и бавни интервенции по мотора. 3. Покарах няколко съвременни коли от конкуренцията.....накратко - това е най-бавният (и харчещ) 3 литров мотор с 245 коня, с много капризна (сметната на границата) охладителна система, повече от неадекватни стокови спирачки на фона на класа и теглото на колата.
А относно Шкодата - никакви намерения нямах да се качвам на тази марка, просто минах покрай шоурума, седнах, изкефи ме, покарах - пак ме изкефи неочаквано много и реших следващата ми кола да е тя. В общи линии градският ми разход е 3 пъти по-нисък в литри, със 160 км/ч на автопилот от София до Бургас и обратно съм на разход 6/100. Същевременно имам повече съвременни екстри и глезотийки, повече място и в купето, и в багажника. И най-важното - нова кола е - само караш и се кефиш.
П.П. - 1.4 ТСИ 140 коня по технически данни на Октавия върви точно толкова, колкото и H6 3.0 245 коня с този архаичен автомат. Като сложим усещането и тягата от турбото в ниските и двойно по-ниският разход започваш да се чудиш как изобщо са си позволили да пишат 245 коня този двигател с този заспал автомат:) С 1.8ТСИ 180 коня разликата в усещането става брутална, повярвай ми. И харчи пак наполовина. И това не е от четене на книжки, а реални впечатления.
П.П. №2 - не карам бензинка, аз съм спокоен чичка, който просто си вози семейството с една скромна малолитражна печка:)
|
|
|
|
| Чет Дек 04, 2014 12:01 pm |
|
|
|
alexmitev
Регистриран на: Сря Мар 06, 2013 2:50 pm Постове: 155 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0 AT 2002 бенз.
Рейтинг: -47 
|

Благодаря ти, че си изложил обективно твоята гледна точка  "Липса на наистина читави майстори за марката" - няма как да не се съглася с това твърдение, за съжаление. Явно или марката им идва прекалено сложна, или се приема, че собственикът на Субару е доволно богат чичко, който трябва да се скубе здраво. Значи правилно съм се ориентирал към Шкодата, още повече, че и от други места ми я хвалят. Само че не нова и не автомат. Пропуснал си да отбележиш и немаловажната разлика в данъка - аз в момента плащам 350лв/година, за твоята кола е бил още повече. Съответно и гражданската. При положение, че двигател с по-малко коне дава същата мощност, набутването с другия е абсолютно необосновано... P.S. Освен капризния двигател, архаичната скоростна кутия (моята дори е 4-степенна!) и ултра високия данък има и други досадни подробности като кривия размер на гумите, изискването да са винаги 4 еднакви (аз срязах едната и сега явно трябва да купувам 4 нови!?), трудния и скъп избор на двигателно масло, трудното намиране на части и високата им цена и т.н. и т.н.
|
|
|
|
| Чет Дек 04, 2014 12:50 pm |
|
|
|
didoya
Регистриран на: Сря Апр 25, 2012 7:40 am Постове: 454 Местоположение: София
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140   
|
|
Иначе Symmetrical AWD системата на 3-литровият шестак е жестока и без конкуренция при леките коли, това е факт. Факт обаче е, че зимите у нас са все по-къси и меки, и не е ясно дали заради 5 дни в годината си заслужават всички други компромиси. Просто всичко е въпрос на приоритети и сметки:)
|
|
|
|
| Чет Дек 04, 2014 1:55 pm |
|
|
|
alexmitev
|

didoya написа: Иначе Symmetrical AWD системата на 3-литровият шестак е жестока и без конкуренция при леките коли, това е факт. Факт обаче е, че зимите у нас са все по-къси и меки, и не е ясно дали заради 5 дни в годината си заслужават всички други компромиси. Просто всичко е въпрос на приоритети и сметки:) При леките да, но като цяло според мен не е нищо особено. Една УАЗ-ка винаги ще е значително по-проходима  При 2002-ра модела не е никакъв проблем да забуксуваш едно предно и едно задно колело и си дотам, правил съм го много пъти, дори през лятото на сух терен с малко пясък. При по-новите май може да те издърпа само на 1 колело, поне на теория. Забелязал съм, че за офроуда, който аз карам (а верояно и като цяло), не е от значение задвижването, а клирънса, който при Субару си е нисък. Места, през които аз не мога да мина, един Голф 2-ка спокойно ги минава, щото е по-къс и по-висок И това ми се е случвало - на х. Пирин и х. Ледницата например, едвам стигнах с 300 зора (и 300 щети по колата) и гледам един Голф 2-ка и хижаря ми се хили насреща 
|
|
|
|
| Чет Дек 04, 2014 2:03 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Това че не ти работи на 100% awd системата не прави един голф попроходим. Има тема за Шкода - пишете глупостите там
Субару авд втд с шпер отзад е номер 2 , след авд-то на СТИ. Въобще не може да се сравнява с Голф пък бил той и 4х4
Към автора на темата, колега пожелавам ти да си оправи колата за да и се радваш още тази зима. Чисто приятелски съвет - почети инфото от форума за авд системите да се образоваш, че ръсиш големи бисери от време на време.
|
|
|
|
| Чет Дек 04, 2014 2:14 pm |
|
|
|
alexmitev
|
Vmax написа: Това че не ти работи на 100% awd системата не прави един голф попроходим.
Не казавам, че моето работи коректно, казвам какво съм видял. Ти къде си карал твоята кола офроуд, кажи някои маршрути?
|
|
|
|
| Чет Дек 04, 2014 2:18 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Ще ти кажа само че с импреза автомат (90/10, предно задно и дори в 60 см сняг на Мальовица не съм закъсвал. Като това си е най смотаното авд на Субару. Естествено е възможно да закъсаш но това вече зависи и от гуми и от преценка на задкормилното устройство
|
|
|
|
| Чет Дек 04, 2014 2:28 pm |
|
|
|
szhechev
Автомобил: Audi 80
Рейтинг: 0
|
|
Неиздържах и аз да се включа. с субару outback 2002 clearans 188мм, ще се учудя ако видя такъв голф...освен това имаш vdc функция в случая с колелата и пясъка който описваш...
От скоро карам Субару, но мисля че това ще е марката и за напред при мен..според мен проблема е че изобщо си сложил газ или купил газифицирано субару, не дай се боже от италия...сега след всички ремонти излиза ли ти сметката с тая газ?
А за другото, задкормилното устройство е причината според мен...живи здрави, голфове много по афтокъщите
|
|
|
|
| Вто Дек 09, 2014 9:30 am |
|
|
|
tsvetanov
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 9:37 pm Постове: 335 Местоположение: Sofia
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124  
|

alexmitev написа: Vmax написа: Това че не ти работи на 100% awd системата не прави един голф попроходим.
Не казавам, че моето работи коректно, казвам какво съм видял. Ти къде си карал твоята кола офроуд, кажи някои маршрути? Здрасти, като попита за офроуд маршрути ще ти споделя , че аз откакто имам моето Легаци седан не съм спирал да ходя с него по "офроуд" и рибар съм и ловец съм. Слувало се е да закачи в пода не веднъж, но не е имало случай да не стигна за където съм тръгнал... според мен тука нещата опират повече до преценката на шофьора. Освен това от време на време и ремарке тегли (кога пълно с тухли за къщата, кога пълно с грозде). Изкачвал съм доста стръмни разкаляни пътища с коловози по 30-40см, който сам не съм вярвал, че ще изкача и с лека кола. Зимата при 20см сняг с 4 човека в колата, в ремаркето още двама с 6 кучета, колата вървеше без да се замисли по черните пътища и нивите. Миналата година ходихме за втори път на хижа Ком и реших да я тествам нагоре към старата(до там е приличен черен път) имаше снежна покривка стара от 10-тина до 40см на места. Бях с нови зимни гуми дебица(които както повечето знаят не са нищо особенно). Та като отивахме към старата хижа на около 300м под нея на едно разклонение видяхме една Фероза паркирана(оказа се че е на хижаря). Видяхме че горе долу на 40м от мястото нагоре по пътя беше изорала всичко в опити да се изкачи до хижата, но така и не беше успяла(беше със зимни гуми, на които така и не видях дот-а но бяха стари! иначе имаше грайфер). Е успях да изкача този участък от първия път с правилната засилка и предавка и без да пускам газта... голям кеф беше  . Имал съм преди нея Хонда 4x4, която няма нищо общо със Субару-то и джипове съм карал... Единствено такова удоволствие от управлението и поведението на автомобила ми е доставяло Ауди 90 2,3 куатро. Като цяло винаги имам и още една друга кола за резерва, но субару-то не бих го сменил нито за друга марка нито за джип. И въпреки че е на 23 години, никога не ме е оставило на пътя откакто го имам (3-4 години)съм налял над 4 000 лева в него и съм изминал към 72 000 км имам колеги който са с по 15 години по-нови автомобили и за тези години са дали почти толкова пари за каско за тея години. А причината да имам тези разходи беше че и аз като тебе попаднах на много добре замаскирана кола ... Но всичко се забравя... остават само хубавите спомени от моментите преживени с тази кола. Така че не се съмнявай в 4x4 системата на субару и не се оплаквай от просвета на оутбак, моят седан има 12-13см просвет с омекналите задни пружини. За съжаление като чета преживяванията ти и ти си попаднал на кола за скраб..., което не означава че марката е лоша  .
|
|
|
|
| Чет Дек 11, 2014 12:35 am |
|
|
|
alexmitev
|

Беше ми интересно да прочета твоите преживявания  Още повече че току-що се връщам от х. Ком и съвсем ясно си представям откъде си минал. Аз пред хижа Бобиком (тази м/у новта Ком и старата Ком) станах за резил - едното колело беше паднало в дупка и ни напред, ни назад. 4 човека бутаха, и нищо. Накрая един Нисан ме изтегли, за което много му благодаря! (Причината беше ск. кутия, ако беше наред, вероятно щях да изляза). Но направих страшна "реклама" на Субару  Хората викаха "е нали уж е 4х4" А надолу по пътя имаше едно паднало дърво, което теглих на задна (там ск. кутия работеше), преди да дойдат местните с една брадвичка  На следващия ден като чета е станало още по-екстремно и студентите са бедствали на хижата няколко часа преди да ги изкарат с тежката техника http://skandal.bg/bg/izmaknaha-zakasali ... hizha-kom/На мен най-екстремното каране (което не бих повторил никога!) ми е до х. Демяница през нощта, до последното пресичане на реката преди хижата. Имаше един праг от 30см, който за да го мина редих камъни и къртих корени, имаше и доста стърчащи нагоре камъни по 30см и повече (които наобратно бяха още по-гадни), и накрая затъване в реката почти до праговете. Като слязох в реката, обувките ми преляха  Размествах камъни през нощта на осветлението на фаровете и като по чудо излязох. А на по-следващия ден, въоръжен с кирка и рибарски ботуши от хижарите, ми трябваха 5 часа, за да измина разстоянието от 1км до фургона. Равносметката: счупени биалети, изподран под и изтекла течност от радиатора по незнайна причина, добре че я установих навреме. Но това пак е добре, хижарят разправяше, че миналата година един се качвал с Киа и следващия път като дошъл вече бил пеша, щото тогава сцепил шасито... Аз също имах сериозни опасения, че ще оставя горе колата завинаги. Този път там е доста интересен, знам и една друга история как хижарите пътували нагоре с една Лада, явно доста бързо. Та тя изхвърчала от пътя към реката, но имали късмет да ги спре едно дърво. После правили курбан горе на жихата, че са останали живи... Имам и снимка от Чемерикова поляна (към х. Амбарица), как съм спрял до няколко сериозни джипа с колата. Качих се там за няколко часа със скоростта на пешеходец, но само аз си знам каква мъка беше (а джиповете са го взели поне 3 пъти по-бързо). Та колата може и да става за офроуд, но с известни щети, доста нерви и доста опит на задкормилното устройство, който аз нямам 
|
|
|
|
| Чет Дек 11, 2014 2:39 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
Закъсал си в дупката заради VDC вероятно, заради това си слагаме и бутона VDC off аз го ядох така на яз Искър на метър преди пътя и няма минаване докато не го прелетях, тази кола далеч не е най добрата за офроуд, паднеш ли в коловози по под също нещата свършват защото клиренса е под 20 см, на баир в кал също го взех от третия път защото спираше заради VDC то. Така че моето мнение от 5 години каране на субару е, че трябва много внимателно с офроуда да не викаме трактор, за сняг не съм имал никъде драми, но в кал, дупка на едното колело, нанагорно в кална нива какви циркове са били, че започнах да слагам бушона за vdc off с негова помощ нещата се случват по-добре.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
2
|
|
| Чет Дек 11, 2014 3:11 pm |
|
|
|
alexmitev
|

szhechev написа: освен това имаш vdc функция в случая с колелата и пясъка който описваш...
quietriot написа: Закъсал си в дупката заради VDC вероятно, заради това си слагаме и бутона VDC off При мен vdc-то е постянно изключено от бушона, за съжаление заедно с абс-а, понеже постоянно удряше спирачките на едното колело - вероятно проблемен датчик. Vdc-то ми ограничава въртящия момент на колелата, за да се избегне буксуване и превъртане - мислех, че е само в движение, явно и на място. А ако искам целия power, го изключвам, но може да буксувам. В случая с пясъка беше доста стръмно. Мисля, че и в 2-та случая щях да си остана на едно място - в първия случай с буксуващи колела (както стана), във втория случай без буксуване, но на място, понеже нямаше да имам достатъчно мощност да изкача баира. quietriot написа: тази кола далеч не е най добрата за офроуд
Най-накрая нещо вярно да чуят ушите ми от хора патИли  За сняг без коловози и лед може да е ОК (макар че с тия широки магистрални гуми се съмнявам), но за сериозен офроуд с големи наклони, едри камъни, кал и дълбоки коловози няма как да е много добре. То и вероятността от спукване на гума по такива пътища хич не е малка - аз от Яворов надолу направо срязах едната без да усетя и после треперех доста да не замине и другата. Понеже заговорихме за VDC, има ли разлика в работата на 4х4 системата м/у 3.0 и 2.5 моделите? Чувал съм най-различни мнения по въпроса.
|
|
|
|
| Чет Дек 11, 2014 4:26 pm |
|
|
|
tsvetanov
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 9:37 pm Постове: 335 Местоположение: Sofia
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124  
|

alexmitev написа: ...но за сериозен офроуд с големи наклони, едри камъни, кал и дълбоки коловози няма как да е много добре. То и вероятността от спукване на гума по такива пътища хич не е малка - аз от Яворов надолу направо срязах едната без да усетя и после треперех доста да не замине и другата.
Понеже заговорихме за VDC, има ли разлика в работата на 4х4 системата м/у 3.0 и 2.5 моделите? Чувал съм най-различни мнения по въпроса. Колега, май от там ти идва проблема  надценяваш силно възможностите на не забравяй колата , дори с 4x4 и повишен клиренс си остава лек автомобил. Тези терени за които разказваш ще затруднят и джип с истинска подготовка за офроуд. Аз карам изключително много по черни и разбити пътища но винаги си преценявам силите и възможностите на колата... затова и до сега не съм закъсвал. Понякога е по-добре да походиш малко пеш... да заобиколиш с няколко км отколкото да издевателстваш над колата. Ако имаш подобни очаквания и маршрути като тези които описваш дори и доста джипове ще те разочароват. А при джиповете нещата стават много по-скъпи, некомфортни и разликата е че колкото по-добър е джипът ти ... толкова по-далече ще ходиш за трактор Ето и една снимка от Ком  EDIT: При 3.0 имаш заден LSD диференциал доколкото знам, при 2,5 би трябвало да е отоворен. Имаш и VTD, което ако не се лъжа го няма стандартно при 2,5.
Прикачени файлове:
20140214_161943.jpg [ 321.49 KiB | Прегледано 851 пъти ]
|
|
|
|
| Чет Дек 11, 2014 4:59 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
|
В крайна сметка,проблемът със скоростната ти кутия разрешен ли е вече? Защото повече от година и половина си карал с 4-ри литра масло по-малко,както излиза или греша?
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
6
|
|
| Пон Дек 22, 2014 6:29 pm |
|
|
|
alexmitev
|
|
Засега е разрешен, предстои слагане на добавка LubeGard при Краси превантивно и вече редовно следя нивото. Вероятно съм карал с по-малко масло към месец и нещо или 500-600км и имах късмет, че беше до 2000 об. заради ремонта на двигателя.
|
|
|
|
| Вто Дек 23, 2014 9:43 am |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
|

alexmitev написа: Засега е разрешен, предстои слагане на добавка LubeGard при Краси превантивно и вече редовно следя нивото. Вероятно съм карал с по-малко масло към месец и нещо или 500-600км и имах късмет, че беше до 2000 об. заради ремонта на двигателя. Винаги съм уважавал експертното мнение на Красимир и не съм го крил,но ми е необходимо да знам, дали е възможно една скоростна кутия (автоматична,макар и на Субару) може да се движи въобще без 4-ри литра масло от реалното количество което събира ?! Другото важно нещо е,че още със закупуването,се нахвърли върху всички, а по-нагоре в постовете си намеси и мен,били бил така добър да споделиш,дали обслужи скоростната си кутия със закупуването или я остави със старото масло ? При самото закупуване,понеже покойният Стенли си обслужваше автомобила при Митака,Аз пред теб не се ли обадих на Красимир (а ако и той си спомня за този случай,ще е също добре дошло) и го попитах за състоянието на автомобила и той потвърди,че са пасвани клапани и са сменяни пакетите на автоматика !!! Когато се води един разговор с едно от големите имена и бъдеш насочен при него (макар и индиректно),то не разбирам,защо още тогава не отиде при него,и всичките ти излияния щяха да са напразни ! Чисто и просто,щяхте да обслужите автомобила и всичко щеше да е наред .... или нещо греша ?
|
|
|
|
| Вто Дек 23, 2014 3:43 pm |
|
|
|
alexmitev
|

Радо, мисля че не е в твой интерес точно ти да повдигаш темата за точно тази кола, но понеже настояваш, ще изложа накратко моята теза, която мисля, че максимално се доближава до истината - все пак именно аз карам колата вече почти 2 години. Повечето хора не знаят, но тогава (март 2013-та) ти се яви в ролята на експерт при избора на кола и горещо ми препоръча тази на покойния вече Стенли, която тогава се намираше при Петко в Горна Баня, за което получи хонорар от 60лв. Това вероятно е била сделката на века за тях (колата струваше 9000лв!!!), от която вероятно и ти си получил комисионна - не мога да повярвам, че наистина не си знаел в какво състояние е колата, още повече, че си бил в близки отношения със Стенли и Петко. А какво беше състоянието на колата (повечето неща се установиха по-късно), за която ти твърдеше, че е повече от идеална: - разход на масло 3 литра на 1000км -> тотално спекли сегменти от едната страна - катализаторите не ставаха за нищо, заради което и кик-дауна не работеше, просто газовете не можеха да излизат - не малък теч на масло от гарнитурите на капаците - колата беше стояла към 1 година в автокъщата, всички масла и течности по колата бяха в окаяно състояние, повечето гумени уплътнения, акумулатора и кой знае какво още бяха заминали - единия преден супорт беше от друг модел на Субару, предните накладки и дискове бяха в окаяно състояние, на практика колата нямаше предни спирачки - скоростната кутия вероятно е била сменена, защото видимо изглеждаше от друг автомобил, гледали сме я с Румен от Горна Баня впоследствие - от "пълния пакет екстри" не беше останало нищо - зимните гуми бяха дот 2008-ма, летни изобщо нямаше, ел. механизма на дясната седалка беше жестоко изкормен и зееше дупка на неговото място; а Румен ми е казвал, че е имало 2 комплекта гуми, багажник за колела и т.н. - всички екстри обрани от Петко! - боята на много места беше замаскирана с нещо, което още след първия дъжд падна и лъснаха доста драскотини и бели петна Тогава смених почти всички течности по автомобила, както и маслото на ск. кутия със съмнителното (лично мое мнение!) Vega ATF в сервиза на Любо. Пламен тогава твърдеше, че колата била в идеално състояние. Пламен, който ми сипа и грешно масло за диференциалите 75W80, който не искаше да ми върне спортния въздушен филтър и който заедно с Любо ми предлагаше промивка на соленоидите на ск. кутия, за да се оправи кик-дауна (както писах, проблемът беше в катализаторите, които миришеха на сяра и това не беше никак трудно да се установи). И който беше пропуснал малкия детайл, че идеалният двигател харчи 3/1000 масло и че двигателното масло, което е източил е било сиво - лесно е да се сетиш че е било с добавки и защо! Този разговор с Краси, за който говориш, не си спомням да е имало, по-скоро имаше с Румен от Горна Баня, с когото уж преговаряхте жената на Стенли да си изтегли колата от продажба при Петко, а тя вече дори не е била нейна (тя ме мота към 2 седмици, докато "изплюе камъчето", после още над 1 месец и куп телефонни разговори, докато ми даде 2-рата връзка ключове, нужни ми за Каско-то)! Но когато месеци по-късно се обадих на Митко Левтеров да го питам какво е правено по колата, той категорично каза, че основен ремонт на двигателя (какъвто ти и Петко твърдяхте, че е правен) и още по-малко сегменти не са правени, а само са шлайфани глави заради прегряване! В обявата беше посочена някаква колосална сума за основен ремонт на двигателя - 3000лв или повече, което беше нагла лъжа. Това със сменените пакети на скоростната кутия също изглежда мега-бомбастично (кой ще прави ремонт на скоростна кутия, вместо да купи на старо?!), още повече, че както споменах, най-вероятно Петко е сменил целия блок с друг. Тогава ми препоръча да си правя колата в сервиза на Любо - където ми казаха, че колата е в отлично състояние и където ти сега работиш, ако не греша? Аз тогава се бях ориентирал към кола от nickauto, за които ти веднага каза, че били в комбина с майсторите, за да отидем при най-почтения - Петко от Горна Баня! Мисля, че е ясно кой с кого е комбина.
Четейки цялата случка човек може да си направи доста изводи за Петко, за теб и за Любо. Виждам, че има доволни хора от теб като майстор - дано това да е наистина така и си остани със здраве!
|
|
-25
|
|
| Вто Дек 23, 2014 6:13 pm |
|
|
|
Vmax
|

alexmitev написа:
а Румен ми е казвал, че е имало 2 комплекта гуми, багажник за колела и т.н. - всички екстри обрани от Петко! - боята на много места беше замаскирана с нещо, което още след първия дъжд падна и лъснаха доста драскотини и бели петна Тогава смених почти всички течности по автомобила, както и маслото на ск. кутия със съмнителното (лично мое мнение!) Vega ATF в сервиза на Любо. Пламен тогава твърдеше, че колата била в идеално състояние. Пламен, който ми сипа и грешно масло за диференциалите 75W80, който не искаше да ми върне спортния въздушен филтър и който заедно с Любо ми предлагаше промивка на соленоидите на ск. кутия, за да се оправи кик-дауна (както писах, проблемът беше в катализаторите, които миришеха на сяра и това не беше никак трудно да се установи).
В обявата беше посочена някаква колосална сума за основен ремонт на двигателя - 3000лв или повече, което беше нагла лъжа. Това със сменените пакети на скоростната кутия също изглежда мега-бомбастично (кой ще прави ремонт на скоростна кутия, вместо да купи на старо?!), още повече, че както споменах, най-вероятно Петко е сменил целия блок с друг. Тогава ми препоръча да си правя колата в сервиза на Любо - където ми казаха, че колата е в отлично състояние и където ти сега работиш, ако не греша? Аз тогава се бях ориентирал към кола от nickauto, за които ти веднага каза, че били в комбина с майсторите, за да отидем при най-почтения - Петко от Горна Баня! Мисля, че е ясно кой с кого е комбина.
Четейки цялата случка човек може да си направи доста изводи за Петко, за теб и за Любо. Виждам, че има доволни хора от теб като майстор - дано това да е наистина така и си остани със здраве!
Колегата, как да ти го кажа по културно, че ми е малко трудно след глупостите които си написал - на тема Субару - ти си тотално неграмотен  и е абсолютно препоръчително доста да почетеш преди да сипеш простотии: 1. Стенли ( бог да го прости ) си подържаше колата отлично. Ремонт на този двг е правен - лично го видях на масата и го прави Краси. 2. Някой бил ли те е насила да купуваш колата и точно тази? Сам си натискал за тази сделка и си чакал на Стенли жена му, отделно колата е седяла при Петко и си убеден че са подменяни части и агрегати - защо не потърсиш сметка на Петко, че е свалил де що читава част има по колата. Не се ли усещаш че твърдиш едно, а пишеш друго ( колата хем не била хубава, хем Петко е свалял части от нея???) или май по-скоро сте гледали читава кола, спазарили сте я, но си я оставил да седи при Петко преди да я вземеш - кой ти е виновен за това??? 3. Не си в състояние да даваш оценки кое масло е читаво или не - просто нямаш такива познания, нито си правил тестове за да твърдиш подобно нещо. 4. АТ кутия и масло - карам с Вега, много по-капризен автомат от твоя и ти гарантирам от личен опит ( преди 3 дена ) че колата няма да мине повече от 500 м, с 4л литра по-малко масло. Точно толкова ми доляха след моята авария и понеже маслото е "съмнително" кутията ми е наред без проблеми. 5. Понеже познавам Радо от 5 години, ще ти кажа че в него няма грам комерсиалност да изкарва пари от подобни комбини и е помогнал на много колеги преди ти да разбереш, че има този форум - така че ако обичаш си мери приказките. 6. Също така се замисли като даваш квалификации на всички останали сервизи, за да не стане така че след време няма да има сервиз в който да отидеш, понеже си голям разбирач и писател. ПС: Има и още, но засега ще ти го спестя - в архивите имаш доста изцепки.
|
|
|
|
| Вто Дек 23, 2014 8:11 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
|

Всяко нещо което си писал е плод на собствените ти съмнения и съответно са абсолютно Не съответстващи на истината! !!! - От Петковците нищо не съм получавал - това е обидно да го споменаваш! - Разговорът с Румен бе,по повод да се свържеш с жената на Стейли,точно за да се избегнат каквито и да са натоварвания в цената! - Да,ремонтът на двигателят найстина бе над 3000лв. Какво обаче е било включено в цената,не мога да кажа! - Пакетите,също са сменени ! - Сещаш ли се защо изяде дървото? Просто е,кутия се сменя за няколко часа,спомняш ли си как се вбеси Петко,че го прескочи в сделката и не си получил всичко останало в комплект с автомобила (гуми,джанти и тн.),ами той също имаше да получава пари,но в случая няма от къде .....е,сега сам си отговори от къде си е взел парите. - Понеже не помниш,аз пък да,защото аз се обадих на Красимир,но ти си прекроявай както си поискаш истината в собствената си полза...то знай,че грешиш - Сега сигурно и това си забравил,но лично те предупредих,че закупиш ли автомобила,то още същият ден го изкарваш от споменатата автокъща - дали го направи? - Повече от явно е,че си опериран от съвест,но една жена,загубила съпругът си и загубваща и дом и сервиза и мястото на който е построен,постоянно притисната от банките,дали в онзи момент,ще знае къде по дяволите,ще е вторият чифт ключове ? За теб,всички са те измамили,всички са си разделили тлъсти комисиони и участват в конспирацията на века - поклон,разкри ни Ти щом и на Алекс взе да му обясняваш за маслата......без думи съм. Радвам се,че не си ми клиент,а до колкото разбирам имаш проблем с газовата,е,тук каква драма те чака Лошото от всичо е,че не забелязваш колко е голям егоцентризмът ти,и никога не ще разбереш къде грешиш !
|
|
|
|
| Вто Дек 23, 2014 9:03 pm |
|
|
|
MartoAl
Регистриран на: Съб Юли 26, 2014 8:38 pm Постове: 144 Местоположение: София
Автомобил: Impreza 94, Forester 2.5 XT 6MT
Телефон: 0898865927
Рейтинг: 126  
|

Alexmitev, купи си Шкода (много добри коли са  ) и изнасилвай нея. Купил си кола от най-големия мошенник (ако беше прочел във форума, щеше да знаеш че идеята не е добра, още повече че е стояла при Петко - това че е била поддържана и в добро състояние се елиминира щом премине през вратата на Петко!) Видях че си писал за спукана гума и да ти кажа не е необходимо да си купуваш 4 еднакви (преди месец спуках гума незнайно как и отидох в Мединамед от където си закупих същата 1бр.) Карам 1.8 Импреза и досега никъде не ме е оставила и дори за миг не съм се поколебал дали ще мина (естествено оглеждам терена предварително), така че проблема както колегите споменаха е основно в задкормилното (купи си УАЗ-ка и с нея сигурно ще останеш някъде  ). Относно комисионните които така настоятелно споменаваш - не ми се вярва Радо да е "намазал" за твоя сметка (доста точен човек е  ). п.с. Най-вероятно това не е твоята кола. Аутбек-а не е джип и не мисля че заслужава такъв тормоз! Ако все пак ти се кара Субару си купи Джъсти, късо и високо почти колкото Голф 
|
|
|
|
| Вто Дек 23, 2014 11:53 pm |
|
|
|