ОК, значи се разбрахме. Само да кажа във връзка с последния валеж, че е възможно да са се образували дълбоки кишести калища на места, тъй че е добре за всеки случай поне един от нас да има въже за теглене. Аз лично нямам, но ако трябва ще си купя едно от Билата...
Въже имам, но винаги е добре да има и второ Иначе да- калта със сигурност е станала "чудна"... Естествео, не пречи да проверим първо ръчно как е и да модифицираме естеството на събитието
А настинка се лекува успешно с добре подгрят чай с ром...
Нед Ное 30, 2014 10:33 am
Dobi
Регистриран на: Пет Окт 24, 2014 8:57 pm Постове: 103 Местоположение: София
Автомобил: '92 Audi Cabrio, '97 Impreza GF 2.0
Значи ще взема едно от Билата е така за всеки случай ако се появи още някой без въже (или не дай си Боже се скъса). Аз след малко тръгвам от Стрелбище. Само не знам дали ще дойда директно на бензиностанцията, че най-вероятно ще взимам една мацка от центъра на Горна Баня.
Разходката беше забавна и приятна. За мен първи път в кал. Четири Субарковци се събрахме на Лукойл-а преди Горна баня - Импреза, Форко и два Аутбека. Изчакахме половин час на бензиностанцията ако някой още е решил да дойде и после по-пътя към Бонсови поляни, като няколко завоя преди плаца свихме по една от преките в дясно. Оттам стигнахме широки поляни с лек/умерен терен, с коларски пътища и гадна, лепкава, но плитка кал. Огледахме и реших че ще минем. Имаше малко коловози от трактори и джипове, но гледахме да ги избягваме и често минавахме в тревата отстрани. На отиване е спускане, като се напълнят грайферите с кал и влезеш в коловоз, няма значение в какво положение е волана, дали напред или назад - излизане няма. Спиране много внимателно, АБС-а риташе. Стигнахме Суходол. Оттам излязохме на асфалтов път, след 200-300 метра по него решихме да превземем склона отстрани. Извъртяхме и заходихме към едно изкачване, което се падаше точно под поляната, през която влязохме в Суходол. Наклон едно 30 процента, дължина около 100 метра, коловози с кал и тук там камънак. Като видях изкачването и пътя, реших да не опитвам, оффроуд опит нямам и не бях сигурен дали няма да ме свлече надолу и обърне. Единствено колегата bobi161 с Аутбек-а Н6 тръгна да се качва и почти го превзе, но му се опря финалното хълмче и така няколко пъти. Оттам на обратно откъдето дойдохме през поляните. Без сериозни премеждия. Оттам автомивка и топъл чай. Аз съм много доволен. Качвам две снимки, останалите ще качат по интересни.
Прикачени файлове:
IMAG1536.jpg [ 200.35 KiB | Прегледано 635 пъти ]
Прикачени файлове:
IMAG1537.jpg [ 158.67 KiB | Прегледано 635 пъти ]
Нед Ное 30, 2014 9:38 pm
srg
Регистриран на: Вто Дек 03, 2013 12:08 am Постове: 790 Местоположение: София
Автомобил: VA STI
Колеги, за следващия път и аз имам желание да дойда, но ме притеснява това, че не познавам маршрута, а съм нисък и при много крив терен вероятността да съм постоянно накрая на нечие въже е доста голяма...
_________________ For every action there is an equal opposite malfunction!
Нед Ное 30, 2014 10:33 pm
boio2
Регистриран на: Съб Окт 19, 2013 8:03 am Постове: 45 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT,Mazda 323F GT
Ами специално днешния маршрут беше непознат и за повечето от нас , а колкото до просвета Импрезата е горе-долу колкото Легасито ти, а днес въжетата си останаха чисти , така че избягваш дълбоките коловози и нямаш проблеми.
Нед Ное 30, 2014 11:05 pm
Lazarus
Регистриран на: Пет Апр 25, 2014 9:31 am Постове: 416 Местоположение: София
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Вярно се получи неочаквано добре - хлъзгаво и кално! Имаше от всичко - дори опит за бутане-дърпане, но ни се размина. Имаше и възможност за допълнителна заигравка, както е разказал колегата - опитах да кача едно "баирче" с променлив наклон около 30-45 градусов, но не ми достигна метър инерция, та се наложи да го връщам на заден - снимките очакваме на Доби мацката от Горна баня да пусне, че тя направи най-много, вкл. има и видео от калното возене по поляните.
И, неочаквано, но да - импрезата мина през всички коловози, само Доби да разкаже дали е успял да я позакачи тук-там, че аз пропуснах да го питам....!? Т.е. и легасито се очаква да няма проблем.
За следващия път се мисли качване до поделението там - също има много възможности за приятни емоции и изпитване на различните модели Субару, като може мероприятието да се оформи във вид на излет, стига времето да го позволи.....
Пон Дек 01, 2014 2:10 pm
Dobi
...снимките очакваме на Доби мацката от Горна баня да пусне...
Ми, то и аз ги очаквам. Като ми ги прати с пълното им качество, ще ги кача, че днеска ми прати едни снимки по WhatsApp-а, дето бяха размазани от апликейшъна и леко ги отвхвърлих.
bobi161 написа:
И, неочаквано, но да - импрезата мина през всички коловози, само Доби да разкаже дали е успял да я позакачи тук-там, че аз пропуснах да го питам....!?
Нъц, на нито едно място не задра колата (говорим за официалната сбирка, че после като връщах Дени по тъмното и стана една работа). Проблемът с моята кола идва по-скоро от гумите, които за отрицателно време си запълниха грайферите с кал. Само дето аз това го усетих прекалено късно и на едно изключително мижаво, но продължително плавно баирче като ми свърши инерцията и бях до там. По-късно имаше още един съвсем лек баир на една поляна, на която се изчаквахме и там едвам едвам издрапах до върха.
Иначе Боби ни смая с неговия опит за изкачване на оная пропаст! Нито един от нас останалите не искаше да тръгне след теб!
И най-накрая да вметна, адреналино-повдигащите емоции не приключиха с офроуда. После като карах Дени до тях какво се случи на една тъмна горнобанска уличка... Абе, на нас нищо ни няма. На колата също нищо й няма... вече! Абе, живот и здраве като седнем на маса някой ден ще ви разправям да се посмеем всички дружно.
Пон Дек 01, 2014 5:34 pm
Dobi