_________________ Subaru Outbаck II, 2.5 АТ 2001, 2014-2021 Subaru Forester III, 2.0 AT 2008, 2021-2023 Subaru Outbаck III, 2.5 АТ 2008, 2023-2025 Subaru Outbаck IV, 2.5 АТ 2009, 2025-...
Като гледам, май ще успея да дойда, само че 10ч. ми е твърде оптимистично по ред причини - час 10:30-11:00 ми звучи някак по-реално, стига групата да не възрази.
Аз съм съгласен и за 10:30/11:00ч. Доколкото разбрах този Лукоил е малко след автокъщата на Петко малко преди моста на влака (или както се води ). Нека повечето си напишат телефонните номера за да можем да се намерим (предполагам че ще се загубя, нищо че съм от София ). Моят тел. е 0898-865-927 - Марто. От кв. Надежда съм и ако има някой навит да се засечем из Люлин или Надежда да ми звънне, за да се разбрем.
здравейте, Днес беше страхотно! Благодаря на всички за прекрасният ден! Равносметката е откачена задна броня, отскубнат халоген, малко кит на земята и много деруги по боята. Разход 23/100 с изминати 26км по кал и лед!
_________________ Subaru Outbаck II, 2.5 АТ 2001, 2014-2021 Subaru Forester III, 2.0 AT 2008, 2021-2023 Subaru Outbаck III, 2.5 АТ 2008, 2023-2025 Subaru Outbаck IV, 2.5 АТ 2009, 2025-...
IMG_20141214_111021.jpg [ 1.08 MiB | Прегледано 486 пъти ]
IMG_20141214_132812.jpg [ 1.55 MiB | Прегледано 486 пъти ]
IMG_20141214_114241_2.jpg [ 1.51 MiB | Прегледано 486 пъти ]
IMG_20141214_132812.jpg [ 1.55 MiB | Прегледано 486 пъти ]
IMG_20141214_132531.jpg [ 1.09 MiB | Прегледано 486 пъти ]
До колкото виждам е имало хора и от предната разходка, та може ли някой от тях да сподели дали тоя маршрут може да се мине и от по-ниски коли или в това отношение е бил по-зле от този миналата седмица? Иначе си е било яко
_________________ For every action there is an equal opposite malfunction!
Хей, хора, днес беше уникално изживяване ) Скоро очаквайте и разказ от мен! ) Ще има художествени, хумористични, а защо не и малко реалистични елементи ) Хубава вечер от мен!
Кратка история за моето преживяване с импрезата ми вчера:
Реших, че искам да отида до лобното място на Списаревски по случай 71 годишнината от смъртта му за да почистя малко там и да снимам това прекрасно кътче от природата и ВЕЛИКАТА българска история. Прочетох на няколко места, че може да се стигне с кола и реших да се пробвам и аз. След като минах Долни Пасарел хванах пътя за нагоре. Още отначалото беше ужасен с един участък, в който имаше фрапантно много кал. Успях малко да го заобиколя и продължих напред. Хванах левия път и започнах след кратко изкачване да се спускам.
Имаше ужасни коловози от кал и около 30 градусов наклон. Спускането - добре! Почти безпроблемно, но просто не виждах вариант как ще успея да се кача обратно. Видях няколко SUV-а надолу във вилната зона, една лада нива и една Г-класа с механичните блокажи. Реших, че все пак ако закъсам ще успея да извикам някой да помогне. Стигнах почти до края (оставаха ми към 400-500 метра до мястото), но по пътя натам беше минавала единствено някаква тежка верижна техника (БТР, ТАНК, Багер или вече нямам представа какво, но със сигурност нещо без гуми ). Отказах се, защото минаването дори пеш беше невъзможно, защото калта беше над половин метър висока. Просто невъзможно за нормален автомобил да мине от там. Съмнявам се, че и повечето офроудърки ще се навият да нагазят в това ужасяващо нещо.
Реших да опитам да се върна. Имаше два участъка, които ме притесниха още при слизането, но нямаше начин къде да обърна. Просто трябваше да се спускам и после да се моля да обърна някъде. Тръгнах наобратно с жена ми и животинчето ми. Първия огромен коловоз от кал успях да го мина сравнително безпроблемно и почти без даване на газ и остана последния, който беше с наклон, дупка посредата на пътя, около 30-40 сантиметра кал отстрани и пропаст. Общо взето фън за минаване място. Опитах да мина на равна газ на първа и точно посредата, където беше и най-големия ужас.. колата спря. Посредата.
Реших, че ще нощувам там или ще се моля някой да мине. Дръпнах ръчната, дадох малко повече газ с волан навит наобратно на наклона и О! Чудо. Издрапах без НИКАКВИ проблеми. Гумите са марка, която за първи път чух преди една седимца и са ми подарък, но са 4313 ДОТ и грайфер като за кал общо взето Или поне така реших след като издрапаха. ИЗДРАПАХ! Никога не съм бил толкова притеснен и впечатлен едновременно. Толкова, че не успях да сляза за да снимам от къде успях да мина.
Искам да кажа за хората, които искат да отидат до там. САМО ЛЯТОТО И САМО, когато не е валяло в близките няколко месеца и температурата е била над 35 градуса.
В какво се забърках само аз си знам, а как излязох от там - само колата си знае.
Успях да снимам само, когато спрях на сухото и бях сигурен, че ще се прибера в къщи и мъглата, която беше надвиснала над София. Отгоре беше слънчево и прекрасно.
Надявам се лятото да мога да отида и да направя нещо за това кътче история, с което трябва да се гордеем. Поне това можем! Имам един шал с БЪЛГАРСКОТО знаме, който исках да оставя там, но ще го направя при първа възможност.
Прикачени файлове:
3.jpg [ 157.87 KiB | Прегледано 410 пъти ]
Прикачени файлове:
2.jpg [ 355.01 KiB | Прегледано 410 пъти ]
Прикачени файлове:
1.jpg [ 211.07 KiB | Прегледано 410 пъти ]
Пон Дек 15, 2014 10:27 am
boio2
Регистриран на: Съб Окт 19, 2013 8:03 am Постове: 45 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT,Mazda 323F GT
До колкото виждам е имало хора и от предната разходка, та може ли някой от тях да сподели дали тоя маршрут може да се мине и от по-ниски коли или в това отношение е бил по-зле от този миналата седмица? Иначе си е било яко
Основният маршрут от Горна баня до карулката на поделението не беше проблем за никоя от колите и за теб не би трябвало да е. Нагоре и към поделението, и по другия път (към Драгичево?) коловозите бяха по-дълбоки и вероятно ще е проблем.
Реших, че искам да отида до лобното място на Списаревски по случай 71 годишнината от смъртта му за да почистя малко там и да снимам това прекрасно кътче от природата и ВЕЛИКАТА българска история.
Пон Дек 15, 2014 12:23 pm
Lazarus
Регистриран на: Пет Апр 25, 2014 9:31 am Постове: 416 Местоположение: София
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Основният маршрут от Горна баня до карулката на поделението не беше проблем за никоя от колите и за теб не би трябвало да е. Нагоре и към поделението, и по другия път (към Драгичево?) коловозите бяха по-дълбоки и вероятно ще е проблем.
Още едно клипче:
Браво!!! Двата ръна доста натискаш на изкачването. Като рали състезател си Давайте група, добре загряхме, не се отказвайте!
vizor написа:
Браво на колегата, който с патриотичен дух обхожда off-road маршрутите.
Замислил съм да организирам "Разходка край София" до там. В района на Долни Пасарел има много черни пътища и има къде да се забавляваме. Трябва добре да се огледа и да сме повече хора. Калта не ни плаши...... но все пак няма да си чупим колите за нищо
П.П. Ако има някой интересуващ се от карти и терени или поне малко на ти с тази работа да се свърже с мен и да мислим интересни поносими маршрути. Имам идеи за пресичане на река и изкачване на стръмни наклони, но е трудно да се намерят такива. Всяка помощ би ми била полезна.
Колеги вчера беше страхотно!!! Кал, сняг, готини хора и хубаво време. След огледа на Импрезата днес щетите са малко: клаксона работи когато си иска, пластмасите в купето се разтропаха прилично, боята (където имаше) е поиздрана от храсталаците, гърнето се беше разкачило (вече е оправено) и на прибиране вчера някъде в Люлин си останах без спирачки (проблемът бе открит и отстранен). Маршрута беше сравнително поносим (аз с най-ниската кола минах почти навсякъде). Снимков и видео материал ще добавя тази вечер или утре сутринта.
Пон Дек 15, 2014 1:12 pm
Pike FM
Регистриран на: Пон Мар 11, 2013 1:00 pm Постове: 102 Местоположение: София
Автомобил: Outback H6 '02
... П.П. Ако има някой интересуващ се от карти и терени или поне малко на ти с тази работа да се свърже с мен и да мислим интересни поносими маршрути. Имам идеи за пресичане на река и изкачване на стръмни наклони, но е трудно да се намерят такива. Всяка помощ би ми била полезна.
Следя темата с интерес от самото начало и съвсем скоро ще се включа и аз в групата
А колкото до картите и маршрутите, може да се възползваме от възможностите на чичко гугъл, избираме си място, оглеждаме пътищата, правим си наша си карта с маршрут, споделяме го с всеки, които иска да се включи и напред. Дори да няма нет по чукарите, картите може да дръпнат и да се ползват и оффлайн, така че никакви грижи. Правил съм го за Гърция и така откривам и отивам до всички скрити малки и красиви плажчета, тук също, а и за всякакви гьолчета, рекички и т.н. С други думи, системата е проверена и работи безпогрешно
PS. А остава ли време и за разходка пеша там горе, че да знам дали да вземам и кучето с мен, че с неговата къса база си е ненадмината оффроуд машина
Браво на колегата, който с патриотичен дух обхожда off-road маршрутите.
Замислил съм да организирам "Разходка край София" до там. В района на Долни Пасарел има много черни пътища и има къде да се забавляваме. Трябва добре да се огледа и да сме повече хора. Калта не ни плаши...... но все пак няма да си чупим колите за нищо
Там не е за коли. Повярвай ми карал съм 4х4 в продължение на много години. Не виждах изход от ситуацията, защото наклона беше огромен. Не излязох аз, а колата. Минаващите автомобили от там бяха единствено и само ужасяващо високи джипове!
Аз никога повече не бих минал от там, след като е било мокро. Колкото и огромно желание да имах за да стигна.. не можах
Ужасно много камъни има и мястото където успях да обърна беше място точно за една кола настрани. Маневрите ми бяха на по 15 сантиметра при обръщането.