Отговори на тема стр 1, 2  >
 Tuning на легаси 2.0R 165 
Автор Съобщение

Постове: 8
Автомобил: subaru legacy 2.0R
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
притежавам този автомобил Легаси 2005 2.0R 165 и нещо не ме радва как върви. За тези коне и разход на гориво трябва да е доста жив,но уви. няма тротъл респонс. Има заглъхване и т.н. Сменил съм ладсонда и няма грешки.
Та интересно ми е как може да живне?Каква е степента на сгъстяване и ако се сгъти малко,ще се полу4ат ли нещата?
Някой ако има някакъв опит с този мотор,нека сподели :good:

Чет Дек 11, 2014 10:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Вариант 1
1.Намираш една МОРГА(там има доста) с някоя импреца WRX.
2.Земаш мотора и го слагаш на твоята и гассссс :bow: :pardon:
Вариант 2.
1.Намираш една такава 3.0 или 3.0 Spec B, или GT и бартеросваш твоята за нея с доплащане
от твоя страна.Обратното е пожелателно,но малко вероятно.
2.Гасссссссс :idea:

Чет Дек 11, 2014 10:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
то ако беше толкова лесно ](*,) сега се рових из разни форуми и трябва не само мотора от ВРХ а и заден диф с кутията,така пишат американците.Тея чудеса с трансплантациите съм ги правил ве4е /опелджия съм и в БГ имам 3 коли с Ц20ХЕ всичките присаждани и един драг проект започнат/ но тея японци не са ми ясни.Немога да си обесня,защо е толкова куц тоя мотор.Търсих и неможах да манеря инфо за степента на сгъстяване,че ми е интересно дали може от там да се бутне нещо. Трябва да има чалъм малко да живне тоя кош :cool:

Чет Дек 11, 2014 11:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако го сравняваш с Ц20ХЕ и 3.0 може да ти малее, явно си за :turbo:

Пет Дек 12, 2014 12:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
В гърция нали на тези мотори слагат турбо = около 200кс.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пет Дек 12, 2014 1:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Все ми е наум, че ако просто се сложи турбо, двигателя няма да изкара дълго. Стоково атмосверките са с 10,х компресия, а с принудително пълнене са с 8,х компресия. Ако се сложи турбина на атмосферен, компресията ще става близо 12 бара при максимален бууст - с това налягане главите ще разширят по някое време двигателния отсек.

Пет Дек 12, 2014 1:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Компресия на 2,5 литра атмосферен - 10,0. Компресия на 2,5 литра турбиниран - 8,2. Компресия на 3,0 литра атмосферен - 10,7.
По спомени 2,0 литра бях гледал компресия 9,7.

Пет Дек 12, 2014 2:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
crazyking написа:
притежавам този автомобил Легаси 2005 2.0R 165 и нещо не ме радва как върви. За тези коне и разход на гориво трябва да е доста жив,но уви. няма тротъл респонс. Има заглъхване и т.н. Сменил съм ладсонда и няма грешки.
Та интересно ми е как може да живне?Каква е степента на сгъстяване и ако се сгъти малко,ще се полу4ат ли нещата?
Някой ако има някакъв опит с този мотор,нека сподели :good:

Ако има заглъхване - имаш проблем. Може и да не е турбо кола, но все пак тия мотори вървят не лошо особено след 3500 оборота.
Провери в читав сервиз дали всичко е наред с колата.

ПС: По-лесно и евтино е да купиш турбо Субару, отколкото да конвертираш атмосферно...

Пет Дек 12, 2014 2:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
deadman написа:
Все ми е наум, че ако просто се сложи турбо, двигателя няма да изкара дълго. Стоково атмосверките са с 10,х компресия, а с принудително пълнене са с 8,х компресия. Ако се сложи турбина на атмосферен, компресията ще става близо 12 бара при максимален бууст - с това налягане главите ще разширят по някое време двигателния отсек.

колега нещо се бъркаш с компресия и степен на сгъстяване ;) ако е 9. и нещо си,ми се вижда малко и на такава степен може да се сложи турбо,но на малък надув до 0,6/0.7 ще държи,но е голяма играчка ](*,)

взех си програма и му направих диагностика и няма грешки :-? та явно проблема е някъде другаде.
явно тези 4-ки си оказват влиянието.Скоро май ще сменям съединител,та се замислям дали да не пилна маховика леко,но нз.как ще се отрази на AWD.Ако си бях в БГ щях да съм я разпилял отдавна,но тук в английско е зор. :-~

Пет Дек 12, 2014 9:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мааховика трябва да е демпферен, такаче трудно ще се пили.... Но неси струва.
Тя може колта да няма грешки и пак нещо да нее много в час, и да не върви.
Огледаи сериините неща, кабели, свещи, кнок, степ мотор, погистиго и дроселната клапа, дреболии които понякога правят мизврии.

Съб Дек 13, 2014 2:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Сори за упрека Младенски ,ама пиши малко по грамотно.... :D

Съб Дек 13, 2014 7:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
Мааховика трябва да е демпферен, такаче трудно ще се пили.... Но неси струва.
Тя може колта да няма грешки и пак нещо да нее много в час, и да не върви.
Огледаи сериините неща, кабели, свещи, кнок, степ мотор, погистиго и дроселната клапа, дреболии които понякога правят мизврии.

маховика ми не е демферен,това му е хубавото. Колата е стояла бая време на едно място преди да я купя,имах доста ядове със спирачките,но ги отстраних.Наливал съм добавки за бензиза за дюзите,незма дали вършат работа,но пречи да се пробва.И аз се бях замислил за дросела да го видя как е,че нали има една прахосмукакчка там и може да се е позатлачил.Тоя мотор няма кабели за свещите,май е с бубини EJ20 пише на блока и като потърся инфо ми излиза,че е с турбо.Много увъртяни тез японци ](*,)
сега през почивките ще се заиграя малко да видя кое как. :beer:

Нед Дек 14, 2014 2:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Valio написа:
Сори за упрека Младенски ,ама пиши малко по грамотно.... :D

Тъч скриин брато, какво да направя че са ми дебели пръстите.

Нед Дек 14, 2014 2:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
щом си в Англия http://torque-gt.co.uk/car/subaru-legacy-gtb/ :good: Twin scroll turbo
Изображение

Нед Дек 14, 2014 3:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 161
Автомобил: Forester
Рейтинг: -23
Кофти...
Отговори с цитат
За дюзите когато остане много малко бензин наливаш по 1л. ацетон спирт газ за горене и я оставаш на място например 40 минути и после наливаш бензин и си готов. Аз не налях бензин и си карах 1-2 седмици с тая смес без да има последствия. Бях пробвал преди това други глупости но само това свърши работа и то за отрицателно време.

Вто Дек 23, 2014 12:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
lelemale13 написа:
За дюзите когато остане много малко бензин наливаш по 1л. ацетон спирт газ за горене и я оставаш на място например 40 минути и после наливаш бензин и си готов. Аз не налях бензин и си карах 1-2 седмици с тая смес без да има последствия. Бях пробвал преди това други глупости но само това свърши работа и то за отрицателно време.

И как разбра че няма последствия???

Вто Дек 23, 2014 12:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Който го е страх си плаща на специалисти и спи спокойно :). Ако в бъдеще се наложи пак ще го направя. За не информираните тук ацетона притеснителното вещество.

Вто Дек 23, 2014 7:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
lelemale13 написа:
Който го е страх си плаща на специалисти и спи спокойно :). Ако в бъдеще се наложи пак ще го направя. За не информираните тук ацетона притеснителното вещество.

Tочно защото ацетона е притеснителното вещество - те питам пак:

Как разбра, че няма проблеми, за да препоръчваш този метод?

Вто Дек 23, 2014 7:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Не съм първия нито последния дето си е отпушвал инжекторите така. Форумите са за споделяне и обсъждане а не за научно издържани трудове. Наясно си че концентрацията на ацетон в горивото не е голяма направо е доста малка, а ацетона само раздува гумата и след време тя почти си връща размерите, за опръстените не е никакъв проблем за маркучите едва ли. Да не говорим че не веднъж е имало ацетон в бензина особено в миналото усещал се е по миризмата.
Аз не налях веднага бензин след 20-30 минутното работене на място за да намаля концентрацията до минимум, може и да е минал месец а бензина в резервоара беше съвсем малко и вече повече от година нямам никакви проблеми. Може би ти ще обясниш за възможните проблем в крайна сметка има голяма вероятност да си запознат по добре.
Има система за почистване без да се свалят инжекторите. Мисля че в течността дето се използва вместо гориво има и ацетон тя е също така бърза и ефикасна и по безопасна. Не ми е целта да взема хляба на тия дето почистват дюзите но хора дето им е трудно да ползват услугите им или просто не искат могат да ползват тоя метод естествено на своя отговорност.

Вто Дек 23, 2014 9:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
По горе си написал наливаш 1л ацетон и това според теб е ниска концентрация?
Форумите са за споделяне на полезни практики и решения, това което ти споделяш е опасно и е писано много в нета.
Качествено чистене на инжектори става само със сваляне и на специална машина с дисперсионен тест докато не станат 1:1

ПС: успех с ацетона
 9

Вто Дек 23, 2014 10:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >