Отговори на тема стр <  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 157  >
 Някой има ли информация за този Аутбек (обяви и коментари)? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
oleg написа:
Vmax написа:
В другата тема за Импреза си писал че ги знаеш двигателите...
Аутбек с двг 136 коня няма.

Знам, предполагам продавача се е объркал?? Или не знае какво продава?? Чудех се дали някои е гледал колата и дали си заслужава технически? Гледам продавача продава само още 2 коли, това не вдъхва много доверие:) Тези часници обикновенно вкрват не особенно пазени коли.

Субару се купува само след обстоен преглед в сервиз специализиран за Субару.
Обикновенно покупка от автокъща не е добра идея.

Почети още форумводителя.

Вто Дек 16, 2014 9:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 416
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
oleg написа:
Здравейте,

Таман си продадох джипката и съм хвърлил око на множество субарута :) Дали има инфо за тази?

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8b3dyw

Тази обява стои от лятото...... аз тогава я гледах, защото още не си бях купил Субару. Сменена е само първата снимка на обявата, иначе колата е същата.

Това е без значение де, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО колата се кара в сервиз препоръчан от този форум и се гледа. Аз дадох пари за преглед на един автомобил, която не купих, но по-добре, че не го купих. Прочети по-горе.

Поздрави,
Лазар

Не карам пил и не пия карал.

... важно е да знаеш числата колко са ти...

Сря Дек 17, 2014 10:30 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 10
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
На път съм да си купувам фейслифтов Outback H6 2002-2003 година. От няколко седмици дебна обявите и четейки тук из форума попаднах на един пич който вкарва субита. Повечето казват че бил коректен. Харесах тази - http://www.mobile.bg/11418335855115871

Идеята ми беше да дам малко повече парички, но бройката да си струва, вместо някой евтин кош който да трябва да го вкарвам в пътя с хиляда ремонта.

Бях до София да я видя, в добро състояние е. Водихме я при Любо за оглед и след прегледа не я взех но все още се чудя. Та сега въпроса ми е да споделите мнение за нещата които казаха в сервиза и цената на колата. Цената за която се бяхме разбрали ако всичко е окей е 7500. В сервиза казаха следното - заминала биалетка, лек теч от някакъв датчик на автоматика, трябвало някакво о пръстенче да се смени, просълзили гарнитури на капаците долу до картера. Тези неща не ме смутиха. Мотора и автомата не били отваряни никога, но на диагностиката казаха че едната глава прави по бедна смес от другата, и вакума варираше. Разминаванията били между 5-10 процента. Ламбдите били пъргави. Според тях можело след смяна на масло да се оправи, можело да е много леко разтегната анг. верига или от някъде да дърпа въздух, което не ми даде конкретен отговор и затова се отказах от покупката имайки предвид че анг. верига е 1300 лв, а цената на колата не е от най-ниските ;)

Вие какво мислите по въпроса? Имате ли опит с подобни данни след диагностика? Има ли смисъл да се рискува, цената май не е ниска... А и липсваше щората и централния стоп беше пукнат леко... Дайте мнения ;)

Сря Дек 17, 2014 3:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, това е кола на 12 години. Един търговец ми разправяше, че в Швейцария особено по планините си държали по едно Субару на къща за зимата и било трудно да се купи от частно лице.
За да я продаде някой е имало причина за това - не очаквай всичко да е перфектно. Принципно тази верига на тези километри /освен че не са сигурни/ и идва времето... Сметни едни 2х за обслужването и тогава си прави сметката.

Сря Дек 17, 2014 3:58 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Тази кола е от Мишо, вкарва Субару само от Швейцария и има доста доволни клиенти с добри екземпляри.
На всичките му коли липсват или щора, или ал.джанти - явно изкарва допълнителни пари от тях.

Не всички коли са му добри - има такива, които са на много километри и лошо подържани.
Фактът че едната глава работи асинхронно, според мен се дължи на разтеглена верига. А това става само след 300 000+ км.

Както ти каза и Божидар по-горе, направи добра сметка на допълнителните разходи ( верига, гарнитури глави, масла, регистрация, ГО, каско, газов инжекцион ) и ще стигнеш до краен разход. След това си преценявай.

Има опции и да ползваш услуги на форумен човек да ти намери кола - Бат Буби.

Сря Дек 17, 2014 4:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
forpass написа:
Здравейте колеги,

Вие какво мислите по въпроса? Имате ли опит с подобни данни след диагностика? Има ли смисъл да се рискува, цената май не е ниска... А и липсваше щората и централния стоп беше пукнат леко... Дайте мнения ;)

Това, което са ти казали от сервиза е нищо. Това не го смятам за проблем, но може и да се окаже след време, а това никой не може да ти го гарантира.
Ето ти моят опит:
Кола 5 000;
Обслужване 1 700 - само масла и гарнитури, без нищо по ходовата част, защото моята е много запазена;
Аксесоари - зимни стелки, някоя друга крушка и т.н. 200 лв;
Предстои "Газ" = 1300лв.
до тук 8 200 ще ми легне. 3200 съм вложил, което си е 64% от първоначалната покупка.

Ако колата няма никакви проблеми, а само това - те съветвам да рискуваш и да си направиш коледен подарък. Риск при покупка на автомобил на старо винаги има!

След покупката те очаквам на Off-road с нас :))))) :beer: :cool:

Поздрави,
Лазар

Сря Дек 17, 2014 5:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
H6 взема ли, ще ме идвам на офроуда , макар и да са ми 200 км до София хаха.

А как ги намирате тия запазени h6тици по 5 бона... Аз точно за това се чудех, дали си струва да дам близо два бона отгоре за кола, надявайки се по-високата й цена спрямо останалите да е критерий за качество, или да намеря нещо по тънко което да правя ама поне да знам какво съм направил...

Отделно да попитам, намерих още един пич който вкарва субита от Швейцария, пак е софиянец, казва се Любомир, колите му ми изглеждат добри. Това е негова обява - http://www.cars.bg/c929404 (автомобила е продаден), имате ли инфо за този търговец, защото се чухме и каза че до седмица две ще докара ново h6..?

Последна промяна forpass на Сря Дек 17, 2014 6:14 pm, променена общо 1 път

Сря Дек 17, 2014 5:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
forpass написа:

А как ги намирате тия запазени h6тици по 5 бона... Аз точно за това се чудех, дали си струва да дам близо два бона отгоре за кола, надявайки се по-високата й цена спрямо останалите да е критерий за качество, или да намеря нещо по тънко което да правя ама поне да знам какво съм направил...

Извини ме, в по-горния пост не обясних, че си взех 2.5, не 3.0. Сори.

Сря Дек 17, 2014 5:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Vmax написа:
На всичките му коли липсват или щора, или ал.джанти - явно изкарва допълнителни пари от тях.

.

Значи аз съм прецедент,имам си и щора и ал.джанти.Същия лек теч го имах от скоростите,някакъв о-пръстен за 4 лв.,сменя се при смяната на маслото.Ако теча е от капаците на клапаните-добре,ако е от ангренажните капаци-ще има изваждане,най-вече за труд..Ама ако и веригата е за смяна тамън всичко накуп.Колата изглежда добре,даже много добре.Мишо си е един автотърговец,повечето коли са му добри и си им иска съответната цена,което не значи,че трябва да му имаш доверие на сляпо.

Сря Дек 17, 2014 7:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Отговори с цитат
forpass написа:

Отделно да попитам, намерих още един пич който вкарва субита от Швейцария, пак е софиянец, казва се Любомир, колите му ми изглеждат добри. Това е негова обява - http://www.cars.bg/c929404 (автомобила е продаден), имате ли инфо за този търговец, защото се чухме и каза че до седмица две ще докара ново h6..?

С него съм имал вземане даване за едно легаси 2.5 АТ 2001 г. Колата на външен вид беше пушка, салона и той, мотора измит. Абе свети колата от всякъде. Качихме я на подемник. И двете глави протекли, отдолу колата измазана с някво боди прясно прясно, не можеш да разбереш колко е изгнило, предни спирачни апарати бяха за ревизия, и след като я свалихме от подемни предна дясна възд. възглавница не искаше да се напомпа. Колата беше обявена за 5 хил лв. Казах му за 3800 ще я взема , той ми се нацупи. Каза че по малко от 4 хил. не можел да я даде... Казах му дай я за 4 хил тогава. , той се нави , ама с условието да си платя митото и разните такси (300+лв.). Та ... колко е читав не мога да кажа ;) Но поне се навива на това да се кара колата в сервиз. Но за пазарлък , трудна работа :))

Сря Дек 17, 2014 8:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0, 2003, AT
Нов фен
Отговори с цитат
Lazarus написа:
georgi_22001144 написа:
Здравейте,
Нов съм тук, но съм твърдо решен да си взема Outback, като предпочитам 2,5 л. заради разхода.
Ще си взимам автоматик, на бензин и ще й слагам газ.

Спрял съм се на една обява, която май е от Петко до Горна Баня, за когото изчетох доста тук..

Моля за съвет за тази кола, ако някой е ходил да я види:

http://www.cars.bg/c883065

Иначе много ми се иска да си взема 3,0 с повечето екстри на модела, но разполагам с мах. 5 до 5,5 хил. лв. за цялостната покупка и за газовата уредба преди да почна да я карам.
Така че ще бъда благодарен и за принципен съвет какво да правя. Благодаря ви предварително!

Колега,

Бягай надалеч от такива коли. Точно тази ходих да я гледам веднага след публикуването на обявата (а това беше лятото). Колата е пребоядисвана! Аз такава не бих си купил. Отвън е черна и е много яка, но като отвориш вратата отвъртре праговете са тъмно сини.

Аз наскоро си купих Аутбек тези години и доста гледах обяви в София. Ако си запален и точно такава кола търсиш пиши на лични да те повозя с моята (да се изфукам) и да ти обесня някои неща.

Поздрави,
Лазар

Здравей Лазар,
Много съжалявам, че не ти писах по-рано - много ти благодаря за съветите и предложението.
Вече съм горд собственик на Субару Легаси Аутбек 2,5 бензин (с газ), автоматик.. 1997ма година. Върви чудесно, ходих заедно с майстор да я купя и засега мисля, че съм уцелил много добра кола. Не е от автокъща и зная историята на колата. Стара е, има много на брой малки проблеми, вкл. ръжда отвън, НО върви, радвам й се и ме вози на и от работа за малко пари, сравнено с предишната ми кола (стар модел Рейндж Ровър). Скоро ще я пробвам и по-сериозно на дълъг път. Взех я на много добра цена и ще мога на следваща заплата да я поглезя малко.
Ще се радвам да се видим и отделно като намеря време да я измия, ще постна снимки тук (не че е първа хубавица количката, но много много готино вози и е комфортна като цялостно усещане - аз това търсех).
Каквито и поправки да предстоят, пак ще съм по-добре от поддръжката на британския дзвер.
Нямам още право на лични, затова не ти писах по-рано, а и се чудех какво да правя.
Поздрави и весели празници на всички колеги!
Жоро

Чет Дек 18, 2014 10:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0, 2003, AT
Нов фен
Отговори с цитат
Ето и обещаните по-рано снимки. :cool:

Изображение

Изображение

Изображение

Чет Дек 18, 2014 3:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 108
Нов фен
Отговори с цитат
Само да вметна, цената на комплекта вериги със всичките нужни обтегачи, гарнитури, водачи и други са 650 лв при Мимо. Та сумата от 1300 лв е далеч от 650.

Успех с покупката.

forpass написа:
Здравейте колеги,
На път съм да си купувам фейслифтов Outback H6 2002-2003 година. От няколко седмици дебна обявите и четейки тук из форума попаднах на един пич който вкарва субита. Повечето казват че бил коректен. Харесах тази - http://www.mobile.bg/11418335855115871

Идеята ми беше да дам малко повече парички, но бройката да си струва, вместо някой евтин кош който да трябва да го вкарвам в пътя с хиляда ремонта.

Бях до София да я видя, в добро състояние е. Водихме я при Любо за оглед и след прегледа не я взех но все още се чудя. Та сега въпроса ми е да споделите мнение за нещата които казаха в сервиза и цената на колата. Цената за която се бяхме разбрали ако всичко е окей е 7500. В сервиза казаха следното - заминала биалетка, лек теч от някакъв датчик на автоматика, трябвало някакво о пръстенче да се смени, просълзили гарнитури на капаците долу до картера. Тези неща не ме смутиха. Мотора и автомата не били отваряни никога, но на диагностиката казаха че едната глава прави по бедна смес от другата, и вакума варираше. Разминаванията били между 5-10 процента. Ламбдите били пъргави. Според тях можело след смяна на масло да се оправи, можело да е много леко разтегната анг. верига или от някъде да дърпа въздух, което не ми даде конкретен отговор и затова се отказах от покупката имайки предвид че анг. верига е 1300 лв, а цената на колата не е от най-ниските ;)

http://www.xcosports.com

Пон Дек 22, 2014 8:01 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за мненията колеги. Утре инцидентно идвам до София за оглед на един Outback H6, тъй като в последния момент стана ясно че ще идвам, нямам представа Митака или Любо дали ще работят. Въпроса ми е ако не работят, дали има ли някой колега доброволец от форума който е в час с модела, да дойде с мен на огледа. После ще има :beer: това е ясно :)

Вто Дек 23, 2014 11:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 32
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги някой да е гледал този екземпляр, продава се от доста време.
http://www.cars.bg/c891143

Сря Дек 24, 2014 4:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 9
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги,
Някой разглеждал ли е по-отблизо този "коледен подарък"?
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8eerel

Нед Дек 28, 2014 4:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 220
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
darug написа:
Колеги,
Някой разглеждал ли е по-отблизо този "коледен подарък"?
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8eerel

От този коледен подарък бягай с 200 :D
Бита е от градушката,интериора е доста зле,има доста скъсани,ужулени неща,за мотора незнам,защото тогава и беше свършил бензина :facepalm: .Това ми беше достатъчно да си тръгна.
Колата я гледах преди 3 месеца.Дано съм ти бил полезен :good:

Пон Дек 29, 2014 7:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За тия пари предполагам,че не очаквате да вземете нещо читаво.

Пон Дек 29, 2014 10:47 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 9
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
Благодаря и на двамата отзовали се по повод линка, който пуснах.

По отношение на "справедливата цена" за читав Бек 2,5i от 2004-05, все още ми е трудно да се ориентирам, понеже слязох от немски автомобил и следя пазара от едва няколко дни. Според вас каква би била средната цена за подобен екземпляр? Предварително благодаря.

Пон Дек 29, 2014 1:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
darug написа:
Здравейте,
Благодаря и на двамата отзовали се по повод линка, който пуснах.

По отношение на "справедливата цена" за читав Бек 2,5i от 2004-05, все още ми е трудно да се ориентирам, понеже слязох от немски автомобил и следя пазара от едва няколко дни. Според вас каква би била средната цена за подобен екземпляр? Предварително благодаря.

Средната цена можеш да я видиш от мобилето или карс.бг
По-важно е да намериш поддържана и редовно обслужвана кола, а това със сигурност няма да стане за под 10к лв.
Ако имаш вариант за внос от немско или швейцарско е най-добре - ще ти излезе по скъпо, но поне няма да висиш по сервизи после

Пон Дек 29, 2014 2:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 157  >