| Автор |
Съобщение |
|
BAlexandrov
|
Ето един сайт, връзката е към твоя модел точно.
http://tinyurl.com/2xab8t
Избираш кой точно компонент те интересува и ти показва вариантите за производител на тази част. Като щракнеш на него вече ти показва как точно е каталожния номер на тази част при този производител. Там има и една картинка като гайка, като щракнеш на която ти показва тази част /от този производител/ за кои други марки и модели става.
Късмет 
|
|
|
|
| Съб Май 19, 2007 12:36 pm |
|
|
|
plcb
brave sir robin
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 6:41 pm Постове: 211 Местоположение: София-Казанлък Рейтинг: 6
|
agent dust написа: не, задните за бусчето са предни от лада  явно и на шкодилака са като на лада и затова пасват
Аз не си спомням, точно как стояха нещата с лада но първо тръгнах да търся руски аналог и при всичките руски коли ударих греда! Но, за шкода съм сигурен и доволен:)
|
|
|
|
| Съб Май 19, 2007 10:07 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
agent dust написа: амортисьорите за които става дума са предни от лада, не от нива. отгоре са с шпилка, отдолу с ухо и пасват идеално за бусче от нормална лада, към 20лв парчето бяха
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Съб Май 19, 2007 10:28 pm |
|
|
|
dtodorovruse
Регистриран на: Вто Фев 20, 2007 10:15 am Постове: 64 Местоположение: Русе - България Рейтинг: 0
|
|
Извинявам се, че се отклонявам от темата, но за да не започвам нова ще пиша тук.
Интересува ме дали имате идея от какво могат да станат тампоните на макферсон-а на субару Justy 87 година, моите са се нацепили и лопат по неравности, и другото което ме интересува е "ябълковиден" болт за кормилната рейка на същия автомобил.
Благодаря ви предварително.
|
|
|
|
| Вто Юни 12, 2007 8:52 am |
|
|
|
SubaruE12
|

Нека и аз се включа малко по темата.
Въздушния филтър за Субару Е12 пасва от Опел Кадет, ако не ме лъже паметта, но не това е най-важното.
Тук в Пловдив има едни хорица (или поне имаше), които правят въздушни филтри. Какъвто искаш такъв ти дават. Качеството си е доста добро! Нешето субарце го караме над 5-6 години с такива филтри и си пърха добре, изключая другите му проблеми...
Ако някой прояви интерес към тези с филтрите да се обажда (на мейла). Намират се в квартал Кючук Париж в Пловдив.
М/у другото това ми е първия пост и не мога да скрия радостта си, че откривам хора със Субару като това, което гние пред нашата къща!
Вероятно пораждам любопитство сред някои затова ще дам малко информация.
Колата е в движение, но е доста грохнала и от доста време се колебая дали да не се захвана да я водя по майстори, но досега колкото и планове да съм кроил цифрата е близо и над 4 цифрена, за да стане колицата пригодна за безаварийно междуградско каране.
Но пък си ми е мила и току-виж ми бръмне мухата и върна червения жребец на почетното му място - редом до другите автомобили!
|
|
|
|
| Чет Юни 14, 2007 11:24 pm |
|
|
|
dtodorovruse
Регистриран на: Вто Фев 20, 2007 10:15 am Постове: 64 Местоположение: Русе - България Рейтинг: 0
|
|
Колеги дайте идеи или кажете ако нямате идея по въпроса, който зададох в предния си пост - да знам дали да разглобявам окачването и да ходя по магазините с мостра в ръка да си търся нещо което да стане!!!
|
|
|
|
| Пет Юни 22, 2007 1:18 pm |
|
|
|
plcb
brave sir robin
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 6:41 pm Постове: 211 Местоположение: София-Казанлък Рейтинг: 6
|
dtodorovruse написа: Извинявам се, че се отклонявам от темата, но за да не започвам нова ще пиша тук.
Интересува ме дали имате идея от какво могат да станат тампоните на макферсон-а на субару Justy 87 година, моите са се нацепили и лопат по неравности, и другото което ме интересува е "ябълковиден" болт за кормилната рейка на същия автомобил.
Благодаря ви предварително.
Mой приятел също тръгна по мъките с тези амортесъори и не е могъл да намери аналог:(( От фиат уно ставали заради идентичното захващане но пак трябвало да се предобрят!!! Същото се отнася и за тампоните. Успех 
|
|
|
|
| Чет Юли 19, 2007 12:21 am |
|
|
|
dtodorovruse
|
Хм, тампоните на уното нямат нищо общо  но от форд ескорт 94 година заспиват без модификации  - вчера го установих този факт.
Благодаря за подкрепата!
|
|
|
|
| Чет Юли 19, 2007 4:48 pm |
|
|
|
pbaylov
|
|
Някои знае ли с какво могат да се заменят предните биелети На Форестът
_________________ pbaylov
|
|
|
|
| Пет Юни 20, 2008 8:51 pm |
|
|
|
galino
Регистриран на: Пон Мар 05, 2007 10:37 pm Постове: 1016 Местоположение: Gotham City
Автомобил: Impreza1.6, Legacy2.2, Forester2.0
Рейтинг: 14
|
|
С такива от Импреза и Легаси. Коя година е колата?
|
|
|
|
| Пет Юни 20, 2008 9:05 pm |
|
|
|
Dr.Jend
Регистриран на: Нед Юли 30, 2006 11:55 pm Постове: 60 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 0
|
|
Обобщавам инфото до тук:
- Гумените камбанки на спирачните цилиндри пасват с такива от от Лада;
- Задните амортисьори пасват от предни такива на обикновенна Лада (не Нива) или Шкода;
- Въздушния филтър за Субару Е12 пасва от Опел Кадет;
- Тампоните на макферсон-а на Субару Justy 87 пасват с Форд Ескорт 94 година.
_________________ Subaru Libero/Wagon E12 '88
Mitsubishi Pajero II 2.8 TDI GLS '95 LWB
|
|
|
|
| Съб Юни 21, 2008 8:24 am |
|
|
|
subaru prodrive
Регистриран на: Съб Апр 19, 2008 8:41 am Постове: 762 Местоположение: ВАРНА,БЪЛГАРИЯ
Автомобил: legacy2.5AT GX sedan MY99
Рейтинг: 8
|
Бате Златко за тамон на задните носачи не знам да ства от друга кола,,а биалети за твойто Легаси за отпред имам и струват някаде около 45 лева за теб но може да ги сменим и от друга кола а от АУДИ А 6 ПРЕДНИ АЛУМИНИЕВИ СА КАТО НА ТВОЙТО ЛЕГАСИ ЗАДНИТЕ БИАЛЕТИ ОК/// 
_________________ не е леко да се вдига тежко..................казал щангистът +359894313437
|
|
|
|
| Съб Юни 21, 2008 8:32 am |
|
|
|
subaru prodrive
Регистриран на: Съб Апр 19, 2008 8:41 am Постове: 762 Местоположение: ВАРНА,БЪЛГАРИЯ
Автомобил: legacy2.5AT GX sedan MY99
Рейтинг: 8
|
Пак от Ауди а 6 може да се сменят и предните биалети,,,,,,,мога да ви дам цени ако Ви интересува,,,,,,1:1 са с тези на Субарото 
_________________ не е леко да се вдига тежко..................казал щангистът +359894313437
|
|
|
|
| Съб Юни 21, 2008 8:34 am |
|
|
|
Pepi
Регистриран на: Нед Май 06, 2007 4:24 pm Постове: 820 Местоположение: Sofia, Bulgaria Рейтинг: 63 
|
subaru prodrive написа: Пак от Ауди а 6 може да се сменят и предните биалети,,,,,,,мога да ви дам цени ако Ви интересува,,,,,,1:1 са с тези на Субарото 
Сега като гледам биалетите на мойто мога да кажа, че наистина си приличат много с тези на А6-та . Във фирмата имаме такова служебно 98-ма г. На времето го карах в сервиз да му ги сменят и тогава ги запомних как изглеждат, да алуминиеви, а мойте са пластмасови. 
_________________ EJ20E Legacy BG5 Продава се на части VQ35DE Infiniti FX
|
|
|
|
| Съб Юни 21, 2008 8:14 pm |
|
|
|
MZ ES
Регистриран на: Пон Ное 10, 2008 6:59 pm Постове: 63 Местоположение: Добрич Рейтинг: 14
|
|
От два месеца съм собственик на Субару Либеро Е12,произведено през 1991 година.От самото начало в кормилната система се усещаше увеличен луфт.След Нова година ,когато му купих винетка,го изкарах и извън града и при скорост около 60 км/ч и нагоре се усещаха силни вибрации в цялата предница.Първоначално го отдавах на недобър баланс на гумите,но не излезе това.Вчера отидох на проверка на предницата и излязоха доста неща.
1.Втулка на спомагателния хебел;
2.шарнирен болт,долу в дясно;
3.маншони на лявата предна полуоска;
4.преден десн амортисьор;
5.тампони на стабилизиращата щанга към предния мост.
Това са нещата,които се установиха.Имате ли представа дали се намират и ако да да ме насочите към съответните магазини в регион Добрич-Варна.Ако някой има опит със заместители ще се радвам да го сподели.
|
|
|
|
| Пет Яну 23, 2009 9:52 am |
|
|
|
44mag
Регистриран на: Пет Окт 03, 2008 2:08 pm Постове: 200 Местоположение: Варна
Автомобил: 2.0Impreza'96Wagon
Рейтинг: 10
|
|
Не че ти ги препоръчвам ама...
Около Варненската гара се помещават магазините на небезизвестните
Japanparts и Nipparts.
Поне дребните чаркалаци ще ти изнамерят.
_________________ Няма нищо по-загадъчно от консерва без етикет...
|
|
|
|
| Пон Яну 26, 2009 12:06 am |
|
|
|
zikoni
Регистриран на: Съб Май 14, 2011 8:02 am Постове: 126 Местоположение: Burgas
Автомобил: Subaru Libero
Телефон: 0878646291
Рейтинг: 4
|
Амортисьорите на Лада не стават за модела с единичният фар на бусчета защото на ладата е с ухо а на буса с п-образен профил ,не съм сигурен и за дължината им дали е еднаква  , за тампоните все още не съм проверил
|
|
|
|
| Пон Юни 20, 2011 5:00 pm |
|
|
|
volodq
Регистриран на: Сря Юни 29, 2011 6:08 am Постове: 18 Местоположение: vraca
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 0
|
|
Колеги,някой знае ли дали има двигател от лека кола субару,който да става на Е 12(бусче)?Двигателят ми нещо чука и не знам какво да правя,да го правя или да си търся друг?Пък колата ми е слабост и не искам да я бракувам.
|
|
|
|
| Сря Юни 29, 2011 7:17 pm |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
volodq написа: Колеги,някой знае ли дали има двигател от лека кола субару,който да става на Е 12(бусче)?Двигателят ми нещо чука и не знам какво да правя,да го правя или да си търся друг?Пък колата ми е слабост и не искам да я бракувам. Погледни тази тема viewtopic.php?f=1&t=3058 Може да е нещо подобно. 
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Сря Юни 29, 2011 8:22 pm |
|
|
|
streetman
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 12:30 pm Постове: 1155 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206    
|
|
от Джъсти ДВГ-то е 90% всичко същото
_________________1,63 l/ 100 km - Honda ANF 125i Innova(Wave) '10 Bulgaria - ಬಲ್ಗೇರಿಯ(Kannada) པུ་ར་ག་རི་ཡ (Tibetan) ブルガリア(Japanese) 불가리아(Korean) 保加利亚(Chinese) บัลแกเรีย(Thai) बुल्गारिया (Hindi) بلغاريا (Arabic)
|
|
|
|
| Сря Юни 29, 2011 9:44 pm |
|
|
|