| Автор |
Съобщение |
|
cannibal
Автомобил: Subaru legacy 2.0
Рейтинг: 0
|
Здравейте! Колата ми е Legacy 2004 с десен волан. Понеже фаровете са проектирани за експлоатация в държави с обратно движение ,използването им тук е невъзможно. Та питането ми е дали може да се коригира позицията на лупите и снопът светлина ,вместо в лявото платно на движение да се премести в дясно ,където е банкета , т.е. от UK към EU режим? А ако по този начин не стане .може ли да сменя само лупите с нови или използвани? Чух от някъде ,че на пазара има "китайски" лупи за вграждане ,те дали ще паснат на моите фарове? Последното най-сигурно ,но най-скъпо решение се опитвам да избегна ,надявайки се да получа позитивен отговор на въпросите си ,но ако се наложи ще трябва да копувам комплект фарове... Благодаря за съветите!
|
|
|
|
| Съб Дек 20, 2014 7:23 pm |
|
|
|
petko 69
|
|
Преди време бях пуснал тема,, За или против коли със десен волан,,там беше обсъждана темата за обратните фарове.Ще споделя отново моя опит с колата на родителите ми.След лека катастрофа пострадаха 2та фара които после закупих 2ра употреба.дотук добре ,ама не започнаха насрещните постоянно да мигат.След консултация със специализиран сервиз за регулиране на светлини ми бе препоръчано смяна на десен фар поради невъзможен реглаж.Бяха ми продали фар от кола с десен волан.Не съм чувал за тези китайски лупи,но за да ги сложиш трябва да отвориш фара,така мисля.По добре си търси нормални фарове иначе ще влезеш в голям филм и накрая пак ще си купиш нормални,ако ще караш колата по дълго мисли също ,и за нормален волан.Успех.
|
|
|
|
| Съб Дек 20, 2014 9:40 pm |
|
|
|
sniper
Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 2:06 pm Постове: 96 Местоположение: Враца
Телефон: 0884522179
Рейтинг: 35
|
|
Идиотското е, че доста коли срещам по пътищата с "обратни" фарове, за ляв волан говоря. Явно след инцидент са им продали фар от англ. коли. Като ме заслепяват ги проверявам като свивам леко към тях някъде на нивото на емблемата и там ако заслепяването изчезне знам, че е от обратните фарове, и тогава включвам дълги, щом той ме заслепява и аз ще му създам неудобство. Подобни идиоти сядат зад волана с презумцията, че ще заслепяват отсрещния, и не им пука.
|
|
|
|
| Съб Дек 20, 2014 9:51 pm |
|
|
|
petko 69
|
Доста хора като родителите ми не знаят че имат проблем със светлините и карайки на къси се чудят защо им мигат или карат срещу тях на дълги.Може да се усетят и поправят,но може и да стане проблем като ги заслепяваш умишлено.Нека бъдем по малко агресивни към грешките на другите. 
|
|
|
|
| Съб Дек 20, 2014 10:02 pm |
|
|
|
sniper
Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 2:06 pm Постове: 96 Местоположение: Враца
Телефон: 0884522179
Рейтинг: 35
|
|
Смятам, че някакъв малък процент не знаят, но доооста голям процент от сложилите си такива фарове се водят от ниска цена и сядат зад волана с ясното съзнание, че пречат, но сигурно си викат "карам малко, няколко километра и ядва ли ще заслепя две-три коли". И казваш, че трябва да бъда толерантен към този, който не му пука за отсрещния. Не се заяждам с теб "petko69", просто си разсъждавам.
|
|
|
|
| Съб Дек 20, 2014 10:18 pm |
|
|
|
petko 69
|
|
Мен също много ме дразнят и не напразно пуснах тема за това,ей карал съм от яд в насрещното движение но тази агресия води до друга.Според мен това е проблем на Кат който е разрешил обратния волан,а после на държавата че няма закони за продажби на ментета и че техническите прегледи допускат тези коли по пътищата.Разбирам че не се заяждаш ,но всичко е от сиромашия и некомпетентност.
|
|
|
|
| Съб Дек 20, 2014 10:32 pm |
|
|
|
cannibal
|
|
Прочетох темата ти ''petko 69'' ,но не видях нищо ,което да ми реши проблема. Това ,което видях е група хора събрали се да оплюят собствениците на автомобили с десен волан. Но както и да е..., да се върнем на моя проблем. Има ли колеги ,които са разглобявали такъв фар? Интересува ме ,ако лупите не подлежат на корекция ,тогава дали са разглобяеми (сменяеми) ,мога ли да ги отделя от фара и подменя с нови?? И моля ви ,нека не продължаваме темата на колегата petko 69 тук!
|
|
|
|
| Нед Дек 21, 2014 12:07 am |
|
|
|
petko 69
|
|
Колега пробвай тук bktuning.net 0888252760 София,може те да имат решение за лупите.
|
|
|
|
| Нед Дек 21, 2014 12:05 pm |
|
|
|
Vuc
Регистриран на: Вто Фев 25, 2014 12:17 pm Постове: 25 Местоположение: София
Автомобил: Legacy GX '99
Рейтинг: 44
|
|
| Вто Дек 23, 2014 11:24 am |
|
|
|
cannibal
|
|
Имам ги тези лепенки колега ,но те не ми решават проблема ,който е опоменат по нагоре.
|
|
|
|
| Вто Дек 23, 2014 7:01 pm |
|
|
|