Да риск има особено както аз съм го направил(с прекалено малко бензин може би 10-15л.) за в бъдеще ако го правя няма да прекалявам с концентрацията. Бяха ме ядосали безполезната прехвалена добавка която бях сложил. Аиде чак детонации, имало е лади които са се карали с ацетон не малко километри заради ниската цена а и ацетона е част от микса с боклуци който се прибавя към бензина може би вече не заради по високата си цена. В необятния интернет намерих: Преди всичко, ацетонът е допустима и твърде обичайна съставка в бензина. По БДС беше нещо от рода на "до 15%" всъшност в оважаван от мен форум. или пък Any parts made to run with gasoline will work with acetone just fine.
Мотора е с хубава степен на сгъстяване и с твърди повдигачи, което му осигурява добри високи обороти. За съжаление е от сравнително ново поколение мотор и както всеки такъв слагат доста Еко норми. След 2003г се монтират дросели тип DBW (Drive By Wire) или по друг начин казано неможе да си отвориш дросела колкото поискаш, когато си поискаш. Олекотяване на маховика от към гърба му е около 2кг макс. Последният ми такъв маховик стана 8.4кг. Ефект няма да усетиш ако мотора е същия мъртвец и с тежкия маховик. Ако си такъв ентусиаст си сложи Standalone електроника и механичен дросел с жило. С Мегаскуирт 2 забрави да го управляваш този мотор. В стоковите хедъри има потенциал, който може да отключиш ако разбира се направиш правилните такива. (При SVX се отключват около 13-15% още мощност). Успех с начинанието! Дерзай!
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074