Отговори на тема
 Проблем с диагностика и knock sensor - Legacy 2.5 2000г 
Автор Съобщение

Постове: 10
Автомобил: Legacy 2.5 2000
Телефон: 0885541311
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте Колеги,

Весела Коледа на всички!

от около една година съм горд собственик на SUBARU Legacy и до сега не съм имал почти никакви проблеми с колата :) .
От известно време обаче, периодично започна да ми светва лампата "CHECK ENGINE". Свети за около 10-тина минути и изгасва, в същото време разлика в поведението на колата или разхода на бензин няма. Колата се кара само на бензин и няма АГУ.
Преди празниците реших да направя диагностика, но и двамата майстори при които ходих, не успяха да свържат с компютъра на колата (аз съм от Бургас, и двамата майстори, които ми бяха препоръчани се занимават само с диагностика) :( .
След тези два неуспешни опита, както се казва - неволята учи :D . Вчера преди Коледа, се поразрових във форума и видях как се прави самодиагностика (с черните и зелените клеми под волана).
Направих цялата процедура както беше описана и ми излезе грешка 22, т.е. детонационен сензор.

Имам следните две питания и бих се радвал ако някой сподели мнения или даде съвет:

1. Диагностика - след двата неуспешни опита за диагностика, бях решил да отида за всеки случай в сервиза на Субару в Бургас. Някой може ли да сподели мнение за тях, предполагам че трябва да имат по-читава диагностична апаратура.

2. Детонационен датчик - От къде мога да си купя? При всички положения искам да взема нов датчик и по възможност оригинален на Субару.

Благодаря предварително!
Антон

Чет Дек 25, 2014 9:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=10&t=3791

Чет Дек 25, 2014 9:53 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=4&t=11903
viewtopic.php?f=7&t=6900

Чет Дек 25, 2014 10:11 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема