Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Проблем с хидравликата на Легаси 2.0 R 2006г. 
Автор Съобщение

Постове: 35
Рейтинг: 25
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте! От скоро съм собстеник на Легаси 2.0 R 2006г. Колата е внос от Швейцария. Когато ми я докараха (на платформа) беше със скъсан пистов ремък на хидравличната помпа и генератора. От остатъците от ремъка беше видно, че на същия му е дошло времето. Преди да сложа новия свалих помпата защото беше омаслена. Разглобих я, почистих я и смених семерингата на вала. След монтажа и обезвъздушаването (изразяващо се във въртене на на волана в крайно положение наляво и на дясно при работещ двигател) установих, че волана е много тежък при обороти на празен ход - около 500. Все едно,че няма хидравлика. Иначе работи перфекно при повече от 1000 об. По озадавачаващо е, че това не се получава винаги. Понякога работи нормално, понякога - не. Търся съвет- къде е проблема?

Съб Дек 20, 2014 7:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ехоо! Честита коледа на всички. Виждам, че има интерес към моя провлем,но никой не го коментира. Между другото вече се "газифицирах". Ловато с OBD2. Вървенето е като на бензин. Разхода около 12/100, комбинирано при умерено (в никакъв случай икономично) каране. Ако някой се престраши, нека сподели мнение или майстор за диагностика. Благодаря и весели празници! :giggle:

Съб Дек 27, 2014 11:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според мен не ти е обезвъздушена добре. Доколкото си спомням се вдига предницата на трупчета и така се върти ляво дясно със запален двигател.

Пон Дек 29, 2014 12:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не разбрах дали си сменил маслото.
Вземи го смени с ново. Обезвъздушаването е с въртене до краино шоложение няколко пъти.

А 500 оборота нещо малко ми се виждат?
На място би трябвало да е към 650 поне.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Сря Дек 31, 2014 12:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
И мен ми се струват малко. Не са точно 500, малко над средата между 0 и 1000. Маслото не съм го сменял, беше на мин. когато я взех. След смяната долях до мах. Има добър вид, бистро е. Вече съм минал около1000км. Дали свиквам или се подобрява ситуацията не знам, н ми се струва, че е малко по- добре от началото. Всепак мисля, че нещо не е наред, клапани или нещо друго,но факта, че понякога го няма този проблем при ниски обороти, значи нещо куца. Иначе това с въртенето в крайно положения съм го направил още при смяната на смерингата на вала. Мисля след празниците да отида до софия за диагностика. Та като казах празници- Весели празници на всички. Приятни емоции по занежените пътища на България!

Сря Дек 31, 2014 1:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги- установих проблема. Ниско налягане на хидравличната помпа- вероятно поради износване. При необходими около 80-100 атм. при затворен клапан помпата създава отколо 50, които са недостатъчни. Смених я с друга- втора употреба. Сега волана се върти с един пръст! В руските сайтове четох, че за определени помпи има ремонтни комплекти, както и, че на хонда се монтирали помпи като на субару и ремонтните комплекти били пъти по ефтини. Установих обаче, че помпите монтирани в тези години около моята кола са много и различни. Включително и тази която монтирах е с около 5мм по голяма шайба и монтажа на планката (която е и обтегач на генератора) изискваше малка преработка. Но всичко е happy end и сега се наслаждавам на добрата возия. :)
 1

Вто Фев 03, 2015 6:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема