| Автор |
Съобщение |
|
Lucash
|
|
| Пет Яну 02, 2015 11:50 am |
|
|
|
1040
|
|
Отиди на място при Митака и изкарай цялата сервизна история. До колкото видях колата е подарък. Плащаш единствено екстрите по нея, които съм сигурен, че в тази комбинация не би го направил никой друг освен собственика и. Ето защо колата наистина е Уникат.
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Пет Яну 02, 2015 12:18 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Колата е удряна отзад и не е направена добре ( отдолу си личи ). Като двигател и кутия е добре, салона е запазен, вози и върви добре. Имала е ГИ, мотора е правен, но това е по-скоро плюс. Действително има доста екстри на висока стойност.
|
|
|
|
| Пет Яну 02, 2015 12:23 pm |
|
|
|
Lucash
|
Благодаря за бързите отговори! Сигурен съм ,че следващата ми кола ще е субару, но не знам още коя  за сега клоня към аутбек 2,5 бенз , но искам да проуча как стоят нещата с данъка и пререгистрацията като товарен. ако може да се направи така, сигурно ще я взема.
|
|
|
|
| Пет Яну 02, 2015 3:39 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
| Пет Яну 02, 2015 3:49 pm |
|
|
|
Lucash
|
Представям си се в нея ,но не мога да преглътна ,че трябва да плащам 700лв данък за нея(не че колата не го заслужава) аз няма да мога да го понеса . мога да си го позволя ,но ще ми скапва настроението ( проблема си е мой и е чисто психически  )
|
|
|
|
| Пет Яну 02, 2015 3:58 pm |
|
|
|
Vmax
|
Lucash написа: Представям си се в нея ,но не мога да преглътна ,че трябва да плащам 700лв данък за нея(не че колата не го заслужава) аз няма да мога да го понеса . мога да си го позволя ,но ще ми скапва настроението ( проблема си е мой и е чисто психически  ) Данъка в Сф е около 350 лв, но това ти е по малкия проблем...разхода на гориво не е за пренебрегване Ако те притесняват тези неща се насочи към атмосферен мотор 2.5
|
|
|
|
| Пет Яну 02, 2015 4:27 pm |
|
|
|
Lucash
|
Аз съм в пазарджик и тук данъка е 680 лв. ,а разхода не ме притеснява,защото ще я карам основно извънградско и за града си имам друга кола. Но разбрах ,че има врътка да се мине технотест(не ми е много ясно точно как ) и после се издава бележка,с която в КАТ се регистрира като товарен автомобил и данъка се определя спрямо товароносимостта(около 20-30лв) , не спрямо конете. 
|
|
|
|
| Пет Яну 02, 2015 6:24 pm |
|
|
|
petko 69
|
Това може да стане за Баджа защото има обособен товарен отсек,но не може да регистрираш Аутбек за товарен.Не знам как стои въпроса за Трибека ,ако има 3ти ред седалки.Тази кола за която гледаш гори 20-100 и е за яки ентусиасти ,насочи се към друга че с тази като влезеш в бокса данъка ще ти се види промоция. 
|
|
|
|
| Пет Яну 02, 2015 6:48 pm |
|
|
|
Lucash
|
Благодаря много за ценната информация  възхитен съм от бързите отговори ! Отново благодаря 
|
|
|
|
| Пет Яну 02, 2015 7:04 pm |
|
|
|
Lucash
|
|
и все пак ,как е възможно шкода скаут да е кат N1 ,а субито да не може?
|
|
|
|
| Пет Яну 02, 2015 7:18 pm |
|
|
|
1040
|
|
1996 година Фиат Пунто беше кола на годината. Е и?
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Пет Яну 02, 2015 7:19 pm |
|
|
|
Lucash
|
"""1996 година Фиат Пунто беше кола на годината. Е и?""" хубу де ,ама минчо картофа може да кара джип за 200 000 и да плаща 20 лв данък , а нормалния човек не може. явно има вариант , но не гознаем 
|
|
|
|
| Пет Яну 02, 2015 7:29 pm |
|
|
|
Lucash
|
така ,понеже темата се измести на "може ли аутбек да е категория Н1" - по евро правила пише : теглото на пътниците трябва да е по-малко от теглото на товара ( на места пише ,че разликата трябва да е 2 пъти в полза на товара,но не пише дали има проблем с модела на колата) . маха се средния колан на задните седалки и колата се регистрира като 3+1 без никакви други промени. 
|
|
|
|
| Пет Яну 02, 2015 9:27 pm |
|
|
|
Vmax
|
Lucash написа: така ,понеже темата се измести на "може ли аутбек да е категория Н1" - по евро правила пише : теглото на пътниците трябва да е по-малко от теглото на товара ( на места пише ,че разликата трябва да е 2 пъти в полза на товара,но не пише дали има проблем с модела на колата) . маха се средния колан на задните седалки и колата се регистрира като 3+1 без никакви други промени.  Ако това търсиш си сбъркал не само темата, но и модела, да не кажа, че и форума...
|
|
|
|
| Пет Яну 02, 2015 9:42 pm |
|
|
|
tst
|
|
Колега,
Скъп си на триците и си евтин на брашното. Разликата от 200 лв в данъка ти е две зареждания на гориво. Колегата Vmax е абсолютно прав - не си за Субару. На това аз му казвам "измекярска" работа - хем искаш да караш хубаво турбо Субару, хем искаш да минеш по "тънката лайсна"
Поздрави
|
|
29
|
|
| Съб Яну 03, 2015 6:10 am |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
tst написа: Колега,
Скъп си на триците и си евтин на брашното. Разликата от 200 лв в данъка ти е две зареждания на гориво. Колегата Vmax е абсолютно прав - не си за Субару. На това аз му казвам "измекярска" работа - хем искаш да караш хубаво турбо Субару, хем искаш да минеш по "тънката лайсна"
Поздрави много точно си го казал,на брашното евтин ,на триците скъп... Лоукеш-объркал си модел,колата и т.н. Неможе да караш кола за 12к.лв и с екстри за още минимум 13к.лв и да не платиш данък от 350лв...
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Съб Яну 03, 2015 9:18 am |
|
|
|
askeless
|

Нека направим и уточнението, че става дума за американски модел - това е Аутбек 2.5ХТ за американския пазар, съответно километраж в мили, температурни скали по фаренхайт, леки интериорни и екстериорни разлики, които всъщност не са особен проблем. За данъците - по каталог колата е 243 кс - тоест при регистрация и проверка по рама, това ще е мощността, на чиято база ще се определя данъка. Така за тази мощност според калкулатора данъка в София ще е 413 лв., а данъка в Пазарджик 536 лв. Допълнителните конски сили човека си е написал, че са благодарение на "чип Cobb Tunning (http: //www. cobbtuning. com/) даващ на разположение 310 к. с. (включен Accessport за бърза настройка на режима на двигателя)". Проблем, който може да възникне е, че ЕКУ-то е настроено за американските горива, т.е. хубаво е да се види какво мисли колата за нашите горива. Отделно Cobb приоритетно също се продава за доработка на коли в САЩ, трябва да се видят и неговите настройки. Както са писали колегите, колата си заслужава само заради екстрите. В темата за обявите за Аутбек също има коментар за тази кола и там пише, че е мотора е отварян, но не е направен добре, тук имаше коментар, че е в добро състояние. По-големия проблем е посочения удар в задната част - приоритетно трябва да се обърне внимание там и да се направи отново като хората. Когато си търсех кола, гледах един японски Форестър, който беше изгоден, но също с удар в задния десен калник. Така е бил направен, че за смяна бяха вратата на багажника, задна дясна врата и праговете, а задния десен калник, заедно с бомбето за амортисьора трябваше да се режат до здраво. Така, че на фона на проблеми с удара и евентуални проблеми с двигателя, разхода и данъците може наистина да са дребни пари.
|
|
|
|
| Съб Яну 03, 2015 9:56 am |
|
|
|
Lucash
|
|
колеги , малко разбуних духовете , но както писах ,съм нов във форума и не съм имал субару . простете ми тъпите въпроси и коментари, но като не знам как стоят нещата предпочитам да питам. до колкото виждам , субару е религия за вас. нядявам се скоро и аз да си харесам някое, но точно това суби ,може би не е за мен.
|
|
|
|
| Съб Яну 03, 2015 10:11 am |
|
|
|
Vmax
|
|
Колега,
Прочети повече инфо от форума за различните модели и особеностите... Покарай или се повози в различни модели и си направи добра сметка кой ти се вписва в бюджета и ти харесва най-много. Марката е готина, но си иска подръжка и познания, не е Голф всеки да я прави, така че бъди внимателен в избора Има достатъчно модели пригодни за всекидневна кола на прилична разходна норма. Обсъжданата кола в темата е добра, заслужава си парите, но е специфичен модел с не евтина подръжка.
Ако търсиш евтин данък и т.н. , то тук няма да намериш твоята кола. Въпреки че Субару е доста по-евтино за подръжка от Ауди или Бмв...
|
|
|
|
| Съб Яну 03, 2015 10:27 am |
|
|
|