Благодаря ви!
Извинявам се, че съм пуснал тема с вече съществуващ въпрос, но не го намерих този руски сайт в началото, само другата информация, където всъщност намирах несъответствия.
В крайна сметка ето го:
VIN: JF1BH5LR51G041048
Марка: LEGACY (B12)
Регион: Europe
Руль: LHD
Дата: 2000/12/04
Модельный год: C ('01MY)
Код компл.: BH5CL4R
Код назн.: EC
Главн. опц.код.: WS
Внешн цв.: DARK GREEN MICA (83N)
Внутр цв.: GRAY (010)
BODY: WAGON (W)
ENGINE: 2000CC EMPI SOHC NA (EJ201)
TRAIN: FULLTIME 4WD (F4WD)
MISSION: AUTOMATIC TRANSMISSION (AT)
GRADE: GL(KA:GX) (GL)
SUS: NORMAL SUSPENSION (N/S)
DESTINAT: LHD (LH)
Тепърва ми предстои да осъзнавам какво значи всичко това

(ако някой има желание и време да ме светне за всички тези абривиатури, ще съм благодарен)
Все пак и аз полу-осъществих една мечта - Субару Аутбек ми е привличал погледа откакто имам книжка...Следва продължение

Покарах субаринята около 2500 км вече и твърдя, че не съм шофирал по-стабилен автомобил. Изминахме (вече сме двойка

май и мацката се радва, тъй че - тройка) нелеки заледени пътища в Родопите, и не само, без да остави съмнения за несигурност.
Понеже не съм разбирач в авто-сферата, купих без много да мисля. Прочетох тук-таме, но явно недостатъчно. Сега имам малко проблеми, с някои от които съм се срещал и с предишни коли, но не ми е пукало толкова много за возилото. Това искам да е добре.
Проблемите:
1. Никога не съм карал автоматик...когато е на директна скорост в спряло положение усещам в купето леко тракане от двигателя. Изчезва като превключа на N. Нормално ли е тракането, защото просто спираш колата да тръгне, а реално тя е на първа и полусъединител...? (така си го обяснявам)
2. Реутаните на задното стъкло не работят. Може би е бушон, кабел...надявам се...
3. За мен това също е важно - ключалката на багажника не е свързана с централното - какво може да се направи по въпроса ?
има и още проблеми, но вече прочетох доста във форума и това е, до което не стигнах.
Надявам се да не съм досаден и да ме приемете добре