Отговори на тема
 Въпрос за Легаси 
Автор Съобщение

Постове: 5
Автомобил: Subaru Legacy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги!

Нов съм във форума, както и съвсем пресен(но горд) притежател на Субару.
Средата на декември купих Легаси трета генерация, 2 литра, автоматик и имам няколко въпроса. Като начало мисля да започна с един, който на този етап ми се струва най-важния.

Как да разбера какво точно е моето Субару? Гледах в нета някакви таблици с инфо коя позиция от VIN кода на какво отговаря, обаче има някакви несъответствия, които нещо не ми се връзват.
Честно казано не знам дори коя година е произведено, пише 2001 че е регистрирано, но това не е гаранция, че тогава е произведено. Въобще има ли някъде, където да напишеш VIN кода и да ти излезе информация?

Благодаря ви предварително с пожелания за успешна година и безаварийна, разбира се :)

Сря Яну 07, 2015 3:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=1&t=15245

Сря Яну 07, 2015 3:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 243
Автомобил: Outback 2.5 2019
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://www.auto-parts.spb.ru/cat/su/su2.mycat

Сря Яну 07, 2015 4:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря ви!

Извинявам се, че съм пуснал тема с вече съществуващ въпрос, но не го намерих този руски сайт в началото, само другата информация, където всъщност намирах несъответствия.

В крайна сметка ето го:
VIN: JF1BH5LR51G041048
Марка: LEGACY (B12)
Регион: Europe
Руль: LHD
Дата: 2000/12/04
Модельный год: C ('01MY)
Код компл.: BH5CL4R
Код назн.: EC
Главн. опц.код.: WS
Внешн цв.: DARK GREEN MICA (83N)
Внутр цв.: GRAY (010)
BODY: WAGON (W)
ENGINE: 2000CC EMPI SOHC NA (EJ201)
TRAIN: FULLTIME 4WD (F4WD)
MISSION: AUTOMATIC TRANSMISSION (AT)
GRADE: GL(KA:GX) (GL)
SUS: NORMAL SUSPENSION (N/S)
DESTINAT: LHD (LH)

Тепърва ми предстои да осъзнавам какво значи всичко това ;) (ако някой има желание и време да ме светне за всички тези абривиатури, ще съм благодарен)
Все пак и аз полу-осъществих една мечта - Субару Аутбек ми е привличал погледа откакто имам книжка...Следва продължение :)
Покарах субаринята около 2500 км вече и твърдя, че не съм шофирал по-стабилен автомобил. Изминахме (вече сме двойка ;) май и мацката се радва, тъй че - тройка) нелеки заледени пътища в Родопите, и не само, без да остави съмнения за несигурност.

Понеже не съм разбирач в авто-сферата, купих без много да мисля. Прочетох тук-таме, но явно недостатъчно. Сега имам малко проблеми, с някои от които съм се срещал и с предишни коли, но не ми е пукало толкова много за возилото. Това искам да е добре.

Проблемите:

1. Никога не съм карал автоматик...когато е на директна скорост в спряло положение усещам в купето леко тракане от двигателя. Изчезва като превключа на N. Нормално ли е тракането, защото просто спираш колата да тръгне, а реално тя е на първа и полусъединител...? (така си го обяснявам)

2. Реутаните на задното стъкло не работят. Може би е бушон, кабел...надявам се...

3. За мен това също е важно - ключалката на багажника не е свързана с централното - какво може да се направи по въпроса ?

има и още проблеми, но вече прочетох доста във форума и това е, до което не стигнах.

Надявам се да не съм досаден и да ме приемете добре :)

Сря Яну 07, 2015 6:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пивет и добре дошъл. По горните съкращения няма нещо интересно, което вече да не знаеш. Колата ти е Легаси, произведена 2000г, цвят тъмно зелен, мотор 2.0, автоматик, нормално окачване без въздушни възглавници, лява дирекция. Код на модела В12 .

За проблемите, които описваш... рядко Субару има проблем с подгрева. Да не кажа никога. Хубаво е все пак някой електричар да провери веригата.

Сря Яну 07, 2015 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега,
това, което описваш в т.2 и т.3 навежда на мисълта, че може би имаш проблем с окабеляването. Това са меките връзки, които излизат от купето и минават в петата врата. Пипаш само дясната връзка, лявата е за маркуча на чистачката. Кабелите са солиден сноп и се късат на доста неприятно място. Разглабяш, проверяваш веригите и захранването на консуматорите (отопление, стоп, ключалка и пр.). Купуваш си термошлаух, нанизваш го и запояваш наново. Ако ползваш изолирбанд става доста дебел сноп, който не се прибира във връзката и просто проблема се повтаря след известно време.
Ако имаш само изгорели бушони си късметлия и черпиш.

Успех.

Сря Яну 07, 2015 9:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
F-act написа:
Благодаря ви!

Извинявам се, че съм пуснал тема с вече съществуващ въпрос, но не го намерих този руски сайт в началото, само другата информация, където всъщност намирах несъответствия.

В крайна сметка ето го:
VIN: JF1BH5LR51G041048
Марка: LEGACY (B12)
Регион: Europe
Руль: LHD
Дата: 2000/12/04
Модельный год: C ('01MY)
Код компл.: BH5CL4R
Код назн.: EC
Главн. опц.код.: WS
Внешн цв.: DARK GREEN MICA (83N)
Внутр цв.: GRAY (010)
BODY: WAGON (W)
ENGINE: 2000CC EMPI SOHC NA (EJ201)
TRAIN: FULLTIME 4WD (F4WD)
MISSION: AUTOMATIC TRANSMISSION (AT)
GRADE: GL(KA:GX) (GL)
SUS: NORMAL SUSPENSION (N/S)
DESTINAT: LHD (LH)

Тепърва ми предстои да осъзнавам какво значи всичко това ;) (ако някой има желание и време да ме светне за всички тези абривиатури, ще съм благодарен)
Все пак и аз полу-осъществих една мечта - Субару Аутбек ми е привличал погледа откакто имам книжка...Следва продължение :)
Покарах субаринята около 2500 км вече и твърдя, че не съм шофирал по-стабилен автомобил. Изминахме (вече сме двойка ;) май и мацката се радва, тъй че - тройка) нелеки заледени пътища в Родопите, и не само, без да остави съмнения за несигурност.

Понеже не съм разбирач в авто-сферата, купих без много да мисля. Прочетох тук-таме, но явно недостатъчно. Сега имам малко проблеми, с някои от които съм се срещал и с предишни коли, но не ми е пукало толкова много за возилото. Това искам да е добре.

Проблемите:

1. Никога не съм карал автоматик...когато е на директна скорост в спряло положение усещам в купето леко тракане от двигателя. Изчезва като превключа на N. Нормално ли е тракането, защото просто спираш колата да тръгне, а реално тя е на първа и полусъединител...? (така си го обяснявам)

2. Реутаните на задното стъкло не работят. Може би е бушон, кабел...надявам се...

3. За мен това също е важно - ключалката на багажника не е свързана с централното - какво може да се направи по въпроса ?

има и още проблеми, но вече прочетох доста във форума и това е, до което не стигнах.

Надявам се да не съм досаден и да ме приемете добре :)

Честита придобивка колега , само безаварийни.
Та по първия проблем, нормално е когато е на D да усещаш колата под напрежение, тракането идва най вероятно от генерацията. Там има едни топлообменници който неминуемо се разтракват от жегата и студа.
По другите 2 точки, за мен това значи че вратата е сменявана с нова и не е окабелена като хората. За да не работят реотаните и да не е вързана към централното, за мен проблема е някъде там. Има 2 снопа кабели зад 2-та стоп. Извади ги и виж дали всички куплунги са свързани. Също може да свалиш и кората на 5-тата врата и да провериш стига ли ток до буксите на ключалката. :beer:

Сря Яну 07, 2015 9:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря, колеги! Като се върна в София ще погледна тия кабели.

Поздрави!

Мишо

Пет Яну 09, 2015 12:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема