Отговори на тема стр 1, 2  >
 Промяна на Аутбек '98АТ 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 72
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,
от няколко дни ме мъчи една мисъл за промяна на Аутбека и искамда попитам някой занимавал ли се е с това?!...
Става въпрос за повдигане с 5-6 сантиметра, по-големи гуми от стандартните, добавяне на светлини на тавана, поставяне на метални предпазни кори от долу, лебедка и багажник на покрива. При монтажа на по-големи гуми трябва ли да се изрязват панелите и подкалниците от 205/70/15 на 235/75/15 гуми и с колко трябвада се повдигне, че да влязат гумите? Ще гоня визията на колата от снимката. И ако някои знае шнорхел от какъв джип става на субаруто?

Прикачени файлове:
126.jpg
126.jpg [ 237.63 KiB | Прегледано 1044 пъти ]
Вто Яну 06, 2015 2:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ако някой знае къде да търся части и аксесоари аз това начинание да сподели?
Към кои сервиз да се обърна за работата по панелите на колата (тенекеджии)?
Видях едни момчета с пост във форума за промяна на осветлението в купето и по таблото с ЛЕД такова.
И скоро като си събера нужната информация ще започна промяната.

Вто Яну 06, 2015 3:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
идеи http://thesuperu.com/

Вто Яну 06, 2015 9:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
krismarg написа:

Точно това си представях!!!
По-голямата ми питанка е от къде да търся джаджите за това начинание?!...
Идеята ми доиде от един познат който си направи Витарата по такъв начин, но работата и преправянето са му го правили две момчета с малък сервиз в гр.Вършец (обл.Монтана). Чух се с тях по телефона и поговорихме за преработката и на моята кола. Всичко е добре но казаха, че ще отнеме около 20 дни с боядисването и преправянето на панели по нея и аз да си осигуря аксесоарите които ще се слагат по нея като предпазните кори, шнорхела, светлини, багажници и т.н.
Проблема ми е, че гр.Вършец не ми е близо и няма да мога често да ходя да контролирам как върви работата.

Сря Яну 07, 2015 11:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 416
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79
Отговори с цитат
Здравей колега,

Мисля те тези дни с какво да ти помогна, защото и аз се кефя на такъв тип мод. За сега само едни основи искам да положим с теб като ми кажеш какво искаш да постигнеш? По-горе казваш
Цитат:
Ще гоня визията на колата от снимката.
Ама само визията ли? Тоест искаш ли да върви или само визуален тунинг?Ще ходиш ли с нея на пресечени трасета или ще е семеен автомобил за къмпинг? Ако да, какво ще включват те? Пясък, вода, и т.н. Волвото, което си показал е много яко, супер е! НО е с All-terrain гуми. Потърси някъде тук имаше тема плюсове и минуси за този тип гуми. Голям минус е за мен, че не може да караш с 140км/ч или по-скоро не е препоръчително. Субаруто, което колегата е дал линк е още по-яко, но забележи разликата. Снимката е готово изделие, а от линка човека си го е правил с години. Таз година окачване и лебедка, догодина по-големи гуми и комин, по-догодина лампи, салон и т.н. Трябва да прецениш на този етап колко пари имаш и колко от тях си готов да инвестираш, в крайна сметка всичко опира до пари. Ако извадиш 15 000 лв сервиз и консумативи се намират лесно, тогава ти трябва само идеята, която гониш. Така...... Волвото, както казахме е с All-terrain гуми, а Субаруто с нормални, но човека го е правил за предимно пясъчливи терени (защото живее там). Ако го правиш за сняг.... комин не ти трябва (мое мнение). Волвото има подкартерни ламарини, Субаруто не се вижда да има..... Друг жокер ти давам: някой от форума спомена, че знаел за Форестър целия отдолу с ламарини и дори не пречело на високата скорост... малко чудно, но не невъзможно. Та надявам се ми схващаш идеята, та да схванем и ние твойта. Магазин за лебедка лесно ще се намери - пари ти трябват.

НО преди всичко! Това би си заслужавало, ако нямаш никакви други проблеми по колата. Двигател, шаси, диференциали, ел.инсталация, запалване, липса на ръжда и т.н. всичко това трябва да ти е ок, за да правиш каквото и да е. Моля те дай снимки от всички страни да видим колата как е, за да може някой компетентен колега да ти каже дали си заслужава да даваш 15 000лв за такъв мод.

Ще следя с интерес!

Поздрави,
Лазар

Не карам пил и не пия карал.

... важно е да знаеш числата колко са ти...

Сря Яну 07, 2015 5:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колата е в добро състояние засега :) !!!
Като казвам визията от снимката имам за цел колкото може по близо до нея но и субаруто е добре пипнато!!!
На първо време ще е повдигането, по-големите гуми и предпазните кори от долу поне до пролетта.
После ще е боята, преправянето на панелите (калниците) и подкалниците и така на татък малко по малко. По забавно ще ми е на мен, а имам и парите веднага да го направят но така не ми харесва от веднъж няма да мога да и се насладя на модификацията.
Аз не карам бързо. Навозих се на бързи коли вече не ми е страст, а имам и дете и за това гоня тази визия и за това си взех тази модификация (взех я временно за месец-два да свикне жената на по-големи габарити за да купя джип и взе, че ми хареса).
Основната ми цел е да изглежда добре колата, да си ходя на риба спокоино и да се возя от време на време извън пътя.
Снимки след малко ще кача първо да ги по орежа малко, че са големи.
От няколко дена се ровя из нета за разни аксесоари и в БГ няма почти нищо читаво (Само ако някой се намери да гинаправи нещата или да модифицира аксесоари от някоя друга марка) тегава работа!!!
Радвам се, че намирам съмишленици.

Сря Яну 07, 2015 6:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Само не разбрах шнорхел за какво ти е?
Нали се сещаш къде са свещите на боксера...
5-6 см лифт ще направиш лесно с гуми (2cm) и подложки на амовете.

Сря Яну 07, 2015 6:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Визия колега, визия!!!
Не за да има някакъв кой знае какъв смисъл. Така ми харесва и не искам да взимам по-нова тази много ми допадна. За това искам да я преработя малко и същевремено да я реновирам външно. Малко по-екстравагантна визия =D> !!!
Имах намерение да взема една Н6 следващата генерация и да правя нея, но тази ми харесва повече.
:beer:

Сря Яну 07, 2015 7:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ето ти темата за АТ гуми за Аутбек/Форестър

viewtopic.php?f=1&t=6766

:good:

Чет Яну 08, 2015 9:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Lazarus написа:
Ето ти темата за АТ гуми за Аутбек/Форестър

viewtopic.php?f=1&t=6766

Добих някаква представа за виждането на хората каращи Субару за различните гуми. Но си имам и аз мнение по въпроса. В момента съм с General Grabber TR M+S 205/70/15 купих ги преди два месеца и мога да кажа, че гумите стават. Преди тях бях с Vredestein wintrac xtreme giugiaro design 215/65/15 за зимни и не са кой знае какво. При разумно шофиране всяка нова гума става. Имам служебна G-класа с BFGoodrich AT и такива искам да сложа. Мога да кажа, че гумата е много добре за всякакъв терен (кал, сняг, асфалт и т.н.) лично съм ги тествал във всякакви условия, но са малко шумни по асфалт. Само ме притесняват писаниците за натоварване на диференциалите!!! Размерът ще бъде 235/75/15 или можеби по-разумен вариант 215/75/15. И в двата варианта ще са BFG AT, а може и да го кача на 16 или 17 цола пак с BFG AT. Поне така си мисля аз. Ще търся някой гумаджия или майстор да каже какво препоръчва като размер за Аутбека. И пак казвам скорости над 120-130 км. многорядко ще се достигат с тази кола. В 70% от времето ще се кара по улиците в софия, а най-вече карам по бул. Цар Борис а там си е почти Off road :) !!!
Благодаря колега за препратката към темата!!!
=D>

Чет Яну 08, 2015 11:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Така изглежда в момента.

Прикачени файлове:
IMG_20141230_133652-1.jpg
IMG_20141230_133652-1.jpg [ 30.41 KiB | Прегледано 754 пъти ]
IMG_20141230_142305-1.jpg
IMG_20141230_142305-1.jpg [ 31.07 KiB | Прегледано 754 пъти ]
Чет Яну 08, 2015 11:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 171
Автомобил: кален Outback H6 '01
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Свържи се с тоя човек и го поразпитай. https://www.facebook.com/pages/Subaru-O ... tos_stream

Мисля че имаше и тема проект някъде тук, ама не я намирам

Доста модификации е направил, а сега си направи и стойка за лебедка отпред.
 12

Чет Яну 08, 2015 12:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Лудница................

Май това гониш ти >>> https://www.facebook.com/22517070084319 ... =3&theater

Но както става ясно от разглеждането може да се сложат АТ гуми на стоковите джанти за Аутбек II. Дерзайте!

Мразя фейсбук, но не мога да си откъсна погледа от различните Субарута.

Лудница...............

Чет Яну 08, 2015 2:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Lazarus написа:
Лудница................

Май това гониш ти >>> https://www.facebook.com/22517070084319 ... =3&theater

Но както става ясно от разглеждането може да се сложат АТ гуми на стоковите джанти за Аутбек II. Дерзайте!

Мразя фейсбук, но не мога да си откъсна погледа от различните Субарута.

Лудница...............

Не чак толкова :cool: !!!
Малко по-скромно, но с по-нескромен външен вид. По ще се придържам към снимката с Волвото. Джантите ще трябва да са малко по широки (сега са J5,5 а ще ми трябва сигурно поне J7) от стоковите, че гумите ще стоят малко като балони на тях. Така поне си мисля. И можеби фланци за да излязат малко на страни. Имам уговорка за събота с единмайстор да даде съвети и идеи и ще пиша какво е станало!!!
:cool:

Чет Яну 08, 2015 2:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 180
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT,VTD/09
Рейтинг: 73
Отговори с цитат
DimitrovE написа:
Видях едни момчета с пост във форума за промяна на осветлението в купето и по таблото с ЛЕД такова.

Колега, тук предлагат Защитна скара за Subaru Outback преди 2002г.
http://www.extreme-tuning.bg/bg/product/Engine-underguard-Subaru-Legacy,-Outback-and-Forester-before-2002y. , сигурно могат да предложат и другите защитни ламарини за AT и за задния диференциал!

От братята американци http://get-primitive.com/ могат да се вземат много идеи и най-вече за Protection / Skidplates .На мен много ми допада дизайна на 4EAT Transmission 1/8" Skid Plate http://get-primitive.com/protection-skidplates/158-4eat-transmission-18-skid-plate.html ... :)

Чет Яну 08, 2015 8:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
brymbrym написа:
DimitrovE написа:

Колега, тук предлагат Защитна скара за Subaru Outback преди 2002г.
http://www.extreme-tuning.bg/bg/product/Engine-underguard-Subaru-Legacy,-Outback-and-Forester-before-2002y. , сигурно могат да предложат и другите защитни ламарини за AT и за задния диференциал!

От братята американци http://get-primitive.com/ могат да се вземат много идеи и най-вече за Protection / Skidplates .На мен много ми допада дизайна на 4EAT Transmission 1/8" Skid Plate http://get-primitive.com/protection-skidplates/158-4eat-transmission-18-skid-plate.html ... :)

=D> =D>

Чет Яну 08, 2015 8:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат

Цар си! Това търся три дни! ](*,)
Ако махнеш и Астрата от подписа те признавам за БОГ!

Чет Яну 08, 2015 9:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 496
Автомобил: Subaru Outback B14, 2.5 AT 2010
Телефон: 0895674665
Рейтинг: 145
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз съм на тази тема с модификациите, още го обмислям, но като гледам идеи има!

Subaru Outbаck IV, 2.5 АТ 2009, 2025-...

Пет Яну 09, 2015 1:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Валка, я кажи твоя човек с Форестъра (от Пловдив мисля), къде си е слагал ламарините отдолу.

Пет Яну 09, 2015 4:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 496
Автомобил: Subaru Outback B14, 2.5 AT 2010
Телефон: 0895674665
Рейтинг: 145
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не е от Пловдив, от София си е, ама незнам къде ги е слагал и той го смени този Форестър, като го видя ще го питам.
Аз сега се оглеждам за летни гуми с размер 205/80/16 с не много рошава шарка, че все пак основните километри ще са на асвалт.
После искам да сложа подложки на макферсоните или фланци направо за да я повдигна малко. Щитове е хубаво да имаш но това ще е по-нататък. Дано да е тази година.
А това дето казваш че всичко трябва да и е пушка на колата, не мисля че е нужно. Ако я правиш за оффроуд, май няма нужда да са и перфектни ламарините, все пак те няма да се виждат през повечето време, защото ще са покрити с кал. ;)

Subaru Outbаck IV, 2.5 АТ 2009, 2025-...

Пет Яну 09, 2015 4:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >