Отговори на тема
 Моля за помощ... по следният проблем за Импреза 1,6 2004г 
Автор Съобщение

Постове: 46
Автомобил: Subaru Legasy 2016г седан
Телефон: 0877945049
Рейтинг: -15
Кофти...
Отговори с цитат
Здравейте уважаеми,Сьфорумци
Наскоро буквално преди Нова Година на 30 12 2015г закупих Subaru Impreza 1.6 комби 2004г от Щвейцария и я регистрирах на 7 01 2015г и изглежда всичко беше наред пали работи добре вьрвеше си добре до като не смених гумите щото бяха летни пьк навсякьде беше лед и сняг.И сложих 2 зимни гуми на предницата 14/175/70 и не сьм обьрнал внимание че на задницата са 14/175/65 и докато карах по сняг и лед добре но ми се наложи да пьтувам до селото на родителите ми и като излязох на сух асфалт колата започна да звучи странно и нещо да претриса на гумите (чува се едно тупане като чели тупа на всеки оборот на гумите)спрях чудих се какво да правя, но вече беше кьсно привечер и продьлжих още 20км смених задните гуми сьс 14/175/70 и нещата като чели се оправиха но като изминах сьщите тези 20км ситуацията се повтори пак започна така тупа .
Вьпросьт ми е, какво да направя тьй като фактически карам Субару от 5 дни и не ми ясно много какьв точно е проблема аз прерових темите тук но не успях да намеря подобна.... Моля Ви помогнете .....!

Нед Яну 11, 2015 2:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Първоначално, когато има разлика в оборотите на преден и заден мост, както ти си успял да направил слагайки различни по диаметър гуми на преден и заден мост, се заключва централния диференциал. След като вече е бил постоянно заключен диференциала е започнала да се натоварва трансмисията. След като вече си с еднакви гуми и колата е карана така известно време, означава, че диференциала не се върти от разлика в оборотите на преден и заден мост. Дано не съм прав, но вероятно има и друга причина за шума. Най- честия проблем на централния диференциал е, че пада зегерката и зъбните колека, които са около нея я смилат.
Отваряне на опашката на кутията би могло да бъде съвсем показно какво ще се случи с тази кутия. Дали ще може да се кара с подмяна само на някои части в опашката или не.
Поздрави!

Нед Яну 11, 2015 3:05 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Кофти...
Отговори с цитат
1040 написа:
Първоначално, когато има разлика в оборотите на преден и заден мост, както ти си успял да направил слагайки различни по диаметър гуми на преден и заден мост, се заключва централния диференциал. След като вече е бил постоянно заключен диференциала е започнала да се натоварва трансмисията. След като вече си с еднакви гуми и колата е карана така известно време, означава, че диференциала не се върти от разлика в оборотите на преден и заден мост. Дано не съм прав, но вероятно има и друга причина за шума. Най- честия проблем на централния диференциал е, че пада зегерката и зъбните колека, които са около нея я смилат.
Отваряне на опашката на кутията би могло да бъде съвсем показно какво ще се случи с тази кутия. Дали ще може да се кара с подмяна само на някои части в опашката или не.
Поздрави!

Сьжалявам ако бьркам кьде се пише за отговор, но мисля че ще ми простите за невежеството.
Та на вьпроса сьс моя проблем значи чува се едно ритмично тупане все едно като направи оборот колелото и тупне и то ритмично и последователно намалям скороста намаля ритьма но не спира утре ще монтирам абсолютно еднакви гуми (летни каквито си бяха )и ще пробвам дано не сьм стигнал до този проблем който описвате но ако сьм какво би ми струвало и кьде да потьрся помощ като се има в предвид че сьм от Враца ...благодаря ви за мнението и отговора Господине ...!

Нед Яну 11, 2015 3:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bacovrban написа:
1040 написа:
Поздрави!

Сьжалявам ако бьркам кьде се пише за отговор, но мисля че ще ми простите за невежеството.
Та на вьпроса сьс моя проблем значи чува се едно ритмично тупане все едно като направи оборот колелото и тупне и то ритмично и последователно намалям скороста намаля ритьма но не спира утре ще монтирам абсолютно еднакви гуми (летни каквито си бяха )и ще пробвам дано не сьм стигнал до този проблем който описвате но ако сьм какво би ми струвало и кьде да потьрся помощ като се има в предвид че сьм от Враца ...благодаря ви за мнението и отговора Господине ...!

Я огледай първо гумите :) Че аз имах едно ритмично тупване на всеки оборот на гумата отзад в дясно, и я свалях и я гледах слагам и пак туп туп туп, накрая я свалих и я претърколих и се оказа че имам 5 см арматура забита до джантата, та колата леко "повдигаше" от тази страна :) Така че огледай хубаво всичко.

Нед Яну 11, 2015 3:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако няма днес отворен сервиз наблизо може да намерите гумаджия да разгледа гумите. Да вдигне колата на 4 стойки за да са във въздуха гумите и завъртите всички гуми с тази скорост, с която чувате обикновено шума. Така би се елиминирал проблем с гумите евентуално. Работа за едно кафе време е.

Нед Яну 11, 2015 4:07 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Кофти...
Отговори с цитат
1040 написа:
Ако няма днес отворен сервиз наблизо може да намерите гумаджия да разгледа гумите. Да вдигне колата на 4 стойки за да са във въздуха гумите и завъртите всички гуми с тази скорост, с която чувате обикновено шума. Така би се елиминирал проблем с гумите евентуално. Работа за едно кафе време е.

Благодаря

Ще се радвам да е така и да е за едно кафе време но тупането е при всякаква скорост натоварил сьм тези гуми с които си беше и ще ги монтирам утре пьк дано имам кьсмет .....ще пиша да се знае от какво е проблема слет като го оправя разбира се

Нед Яну 11, 2015 5:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 704
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Можеш ли да определиш посоката, откъдето идва тупането - отпред, отзад, отляво, отдясно? :-?
Ако можеш, то пробвай да размениш гумите предни със задни или леви с десни и виж дали се премества и тупането.

Нед Яну 11, 2015 9:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
demoman написа:
Можеш ли да определиш посоката, откъдето идва тупането - отпред, отзад, отляво, отдясно? :-?
Ако можеш, то пробвай да размениш гумите предни със задни или леви с десни и виж дали се премества и тупането.

Благодаря Ви за сьвета, ще пробвам и това, струва ми се че е от дясно но не мога да кажа отпред или отзад

Пон Яну 12, 2015 5:06 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 14
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Честита кола :) да не е купена от авто каща на околобръсното :)

Пон Яну 12, 2015 12:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Dodo_db написа:
Честита кола :) да не е купена от авто каща на околобръсното :)

Не от Швейцария е даже има експертиза аз я обърках от неведение но днес ходих на гумаджия и си сложих гумите с които си беше и всичко се оправи.
Благодаря на всички които си дадоха мнението по проблема Желая ви много безавариини километри Колеги...!

Пон Яну 12, 2015 1:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
bacovrban написа:
Не от Швейцария е даже има експертиза аз я обърках от неведение но днес ходих на гумаджия и си сложих гумите с които си беше и всичко се оправи.
Благодаря на всички които си дадоха мнението по проблема Желая ви много безавариини километри Колеги...!

http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/Impreza/

Колега, изтегли си едно ръководство, попрочети малко форумводителя да се запознаеш с марката, модела и някои особености, за да не счупиш колата следващият път.

Безаварийни километри

Пон Яну 12, 2015 2:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Vmax написа:
bacovrban написа:

http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/Impreza/

Колега, изтегли си едно ръководство, попрочети малко форумводителя да се запознаеш с марката, модела и някои особености, за да не счупиш колата следващият път.

Безаварийни километри

Благодаря ви Колега....!, ще вслушам в сьвета Ви и ще си изтегля рьководството ще почета достатьчно от всичко и се надявам някой ден и аз да се чуствам като горд притежател на СУБАРУ който ако не всичко поне малко е разбрал от спецификата на марката

Пон Яну 12, 2015 6:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема