Отговори на тема стр <  1, 2
 Странен проблем с оборотите! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И според мен дърпа въздух от някъде. С обикновеното газово вероятно сместа е богата, пък и газта и трябва повече въздух за пълно изгаряне и затова не се усеща на газ. Някой сцепен маркуч? Аз бих сложил с тройник вакуум метър към колектора с дълго маркуче и с тиксо за стъклото да наблюдавам в движение.

Пет Яну 16, 2015 9:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 104
Автомобил: '04 Outback 2.5
Рейтинг: 87
Отговори с цитат
Поиграх си малко с ТПС (наложи се минимална корекция). След това бутнах малко стъпковия мотор и положението значително се подобри. Има какво още какво да се иска - продължавам да я ровя.

Пон Яну 19, 2015 7:50 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 70
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравей колега, имам същия проблем между 2500 и 3000 оборота на легаси 2.0R 2007, но не се появява постоянно при мен. Ето едно доста подробно четиво за този проблем, които се оказва често срещан. http://forums.whirlpool.net.au/archive/1743376
Всъщност хората са сменили всичко в което са се съмнявали и най-вероятното е компютъра според тях. Доста казват, че с рестартиране (изваждане на клемите на акумулатора) се оправя, но само за известно време. Някой казват, че този проблем се дължи на лошо гориво и препоръчват добавка за почистване на горивната система и горната част на двигателя. За момента и аз съм се насочил да опитам с добавка, пък да видим резултата. Виж тази тема, на края съм писал за моя проблем - viewtopic.php?f=10&t=14918&start=360 колегата Алекс е препоръчал една добавка.

Поздрави ;)

Чет Фев 05, 2015 11:46 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Датчик неутрална :)

Чет Фев 05, 2015 12:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
pepi123 написа:
Здравей колега, имам същия проблем между 2500 и 3000 оборота на легаси 2.0R 2007, но не се появява постоянно при мен. Ето едно доста подробно четиво за този проблем, които се оказва често срещан. http://forums.whirlpool.net.au/archive/1743376
Всъщност хората са сменили всичко в което са се съмнявали и най-вероятното е компютъра според тях. Доста казват, че с рестартиране (изваждане на клемите на акумулатора) се оправя, но само за известно време. Някой казват, че този проблем се дължи на лошо гориво и препоръчват добавка за почистване на горивната система и горната част на двигателя. За момента и аз съм се насочил да опитам с добавка, пък да видим резултата. Виж тази тема, на края съм писал за моя проблем - viewtopic.php?f=10&t=14918&start=360 колегата Алекс е препоръчал една добавка.

Поздрави ;)

Като се замисля, проблема се задълбочи след като налях добавка на Лики Моли за почистване на горивната система, и друга за повишаване на октана. Имам ги за много добри добавки, защо така стана - не знам. Сега без добавки, с гориво от Петрол симптомите са по слабо изразени, но не са изчезнали.А това с клемите не върши никаква работа.

pradabg написа:
Датчик неутрална :)

Не разбирам, каква е връзката с тоя датчик? Моля, можеш ли да обясниш.

Пет Фев 06, 2015 8:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това с добавките за почистване върши работа ако е чист резервоара. Ако има мизерии вътре с добавката ги втечняваш и изпращаш в инжекторите. Почисти си инжекторите и тогава търси друго.

Пон Фев 09, 2015 1:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Датчик неутрална се износва най-вече при ръчните кутий,когато си в движение на скорост и в някакъв миг загуби контакт и подаде сигнал,че всъщност не е на скорост а е на неутрална,се получават придърпвания (наблюдавал съм на селект монитора как постоянно прави on-off,on-off).И понеже си с обикновенна газ,на ДВГ-то му е все тая,защото получава нужното количество гориво,защото ако бе с ГИ,щяха да се кътнат газовите дюзи и щеше да имаш придърпвания и на газ. Но все пак изказвам предположение,а не казвам,че това в твоят случай е диагнозата ;)

Пон Фев 09, 2015 6:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
pradabg написа:
Датчик неутрална се износва най-вече при ръчните кутий,когато си в движение на скорост и в някакъв миг загуби контакт и подаде сигнал,че всъщност не е на скорост а е на неутрална,се получават придърпвания (наблюдавал съм на селект монитора как постоянно прави on-off,on-off).И понеже си с обикновенна газ,на ДВГ-то му е все тая,защото получава нужното количество гориво,защото ако бе с ГИ,щяха да се кътнат газовите дюзи и щеше да имаш придърпвания и на газ. Но все пак изказвам предположение,а не казвам,че това в твоят случай е диагнозата ;)

При първа възможност ще погледна този датчик и ще споделя резултата. А и добавка ще търся - поне няма да навреди.

Вто Фев 10, 2015 7:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
deadman написа:
Това с добавките за почистване върши работа ако е чист резервоара. Ако има мизерии вътре с добавката ги втечняваш и изпращаш в инжекторите.

Е нали има филтър точно преди тях? Или въпреки това минават мизериите филтъра и спират в инжекторите.
Тези добавки обикновено правят хомогенна смес бензин + вода, за да се изчистки резервоара.

Цитат:
Почисти си инжекторите и тогава търси друго.

Тук си много прав.

Вто Фев 10, 2015 10:37 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
1040 написа:
deadman написа:
Това с добавките за почистване върши работа ако е чист резервоара. Ако има мизерии вътре с добавката ги втечняваш и изпращаш в инжекторите.

Е нали има филтър точно преди тях? Или въпреки това минават мизериите филтъра и спират в инжекторите.
Тези добавки обикновено правят хомогенна смес бензин + вода, за да се изчистки резервоара.

Тенка, предишната ми кола беше Пежо 406. Нямаше проблем докато не сипах добавка за почистване. Още на половината резервоар взе да се чуди дали да върви или не. След като издухах резервоара бензиновата помпа спря да работи. След като я извадиха намериха едно разтворено част от едно уплътнение засмукано. останалата част се предполага, че беше разтворена и хомогенизирана с бензина. Бензина в резервоара беше станал мътен и с малки странни "парцалчета". Измиха ми резервоара, смениха помпата и след това на всеки 3-4 резервоара слагах добавка и нямах никакви проблеми следващите 35к км докато я продадох. Изках да кажа с предния си пост, че никой не знае какво е наливано от предните потребители.

Вто Фев 10, 2015 10:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Така е прав си. Колкото пъти съм отварял резервоар през капака на помпата, толкова пъти съм виждал какво има на дъното. Също така съм пробвал да източа резервоар до край. Остава вътре една съвсем малка локва бензин, която с един чист памучен парцал може да се попие. И ако го правите си светкайте с фенерче, не със свещ :D (това в кръга на шегата)

Вто Фев 10, 2015 11:49 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема  стр <  1, 2