Отговори на тема стр 1, 2  >
 Бързи / Бавни 1.6 1.8 2.0л 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Разбрах че при ръчните скорустни кутии лоста до ръчната е за Бързи (надолу) Бавни (нагоре). Интересува ме какъв е принципа на работа, как се държи колата на бавните скорусти?

И още едно въпросче кои от Моторите е наи сполучлив?
Аз съм се спрял на най-големия 2.0 115 кс. има ли голяма разлика в вървенето и в разхода м/у 1.8 и 2.0?

Вто Юни 24, 2008 8:20 am
Върнете се в началото
Профил
Impreza Owner

Постове: 310
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Аз имам 2.0,харчи 8л. извън градско м/у 130-160км. и градско 10-12л. но горна граница няма.Най-хубаво върви м/у 4-6000 оборота.Бавните скорости са за потегляне на много голям наклон с ремърке или изключително тежък терен.Ако е awd централния диф се заключва автоматично.За 1.6 и 1.8 незнам.От колеги съм чувал,че харченото е с 1л. по-малко,ама вървенето е друго(магаре в конска каруца).Май тез дето са с турбо и 125 коня,бавни имат само комбитата,2.0 са след 97г..Незнам да има друга марка с тези параметри.Ако си привърженик на спортно каране 2.0 е добър избор,съотношението кеф-цена долу- горе се връзва.Ако пък можеш да си позволиш GT,WRX там вече е друга работа.От 0 до 220 ги вдига за норматив,оттам на татък другите да заминават,но до там бая се потят :-D .

Вто Юни 24, 2008 10:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
1-во гледах Аутбека, 99-00г. Обаче цената малко висока ми идва, а и сега смених работата, на новото място си е***.... И изглежда ще мина на друга по евтина колица след като продам мерника. Незнам дали ще ме устроива за разходки по горите и язовирите, но с сигурност е по висика от мерника :-)

А мотора разтоварен ли е? Мерцедеса ми е 2.0 122кс. и с 3000 обр. се движа с 125км/ч. Каква е скороста при Субаруто (ръчни-автомат) Стария ми ровър бях на 95-100км/ч работеше на много високи обороти.

Вто Юни 24, 2008 11:24 am
Върнете се в началото
Профил
Impreza Owner

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Щом ще е за разходки по язовирите,трябва да не те боли много,много за нея.За минаването, ще минава от всякъде.Но ще я поодереш и поочукаш малко,за туй мисля,че е по-добре някой по-дърт вариянт ;-) леоне или легаси.Мотора работи като часовник и при ниски и високи обороти, има размазващ въртящ момент.Определено ще дърпа повече от мерцедеса.При субаруто няма таквиз филми като потегляне с въртене на гуми и стоене на едно място.За оборотите несъм гледал точно,с 4000 оборота върви към 150-60.От там до max ги качва много бързо.Моята е ръчна,за автоматика незнам.Няма климатик,защото и той я спъва малко.там при вас бая импрези има,някой да те повози :lol: ,ама е болест да знаеш :-D .Бързо ще искаш да смениш мерцедеса :twisted: .

Вто Юни 24, 2008 12:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 108
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Само да спомена, че 2.0 не е най-големия мотор на Имрезите. Импреза имат и модел Аутбек и Аутбек Спорт без турбо на 2.5. За Европа мисля, че не се предлага, но се намира :wink:

Вто Юни 24, 2008 1:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Най-добре 2.0! Вече много е говорено разликата в разхода между 1.8 и 2.0 я няма, но вървежа е различен.
1.6 на 3-та 5500rpm - 140 това засякох вчера аз. Разход 8.5/100/95H пак със газене. Като мачкаш газта и да редиш предавките в резервоара става фуния :lol: :lol: :lol: :lol:

Вто Юни 24, 2008 1:34 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Мерника си е тецичък, и конете са му малко.
Предпочитам автомата, но се притеснявам да не попадна на някои разхлопан автомат и да бера ядове след това. Иначе Автомата си е по конфортно.
А относно надъхването... съм си надъхан от 94г. Тогава имахме Леоне 1800 комби, автомат, дигитално табло и др.... желязна кола, но я продадохме поради финансов недостиг. Сега се чудя защо си взех мерцедес, а не субару. Преди да го взема бях зазяпал едно, но незнам какво ме спря.
Всъщност знам, приятелите ми ме отказаха понеже все едно си потдържал 2-е предници, по повод това искам да попитам често ли се налагат ремонти на задния мост, при положение че пътищата ни са скапани.

Явно ще се спра на 2.0л мотор. Но за Импреза Аутбак за 1-ви път чувам, маи бях видял някаква в САЩ, но за европа не съм виждал никаде. Иначе ако намеря нещо подобно ще е супер.

Вто Юни 24, 2008 1:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1791
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
аз съм с 2.0L мотор,разход-8л. извън градско с климатик при 140км.ч.,без климатик при 90-100км.ч. е 7л. вървежа е доста добър :D

Вто Юни 24, 2008 1:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Impreza Outback от тия години за Европа няма, модела е Pirsch

Прикачени файлове:
Pirsch94.jpg
Pirsch94.jpg [ 76 KiB | Прегледано 2403 пъти ]

Вто Юни 24, 2008 1:53 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
ох... Красавец!..

Вто Юни 24, 2008 1:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Засичат се в mobile.de такива...малко по-голям клиренс има.

Вто Юни 24, 2008 2:00 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1791
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Mladen99 написа:
ох... Красавец!..
eй,полека,ще се изпразниш :D :wink:

Вто Юни 24, 2008 2:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
imprezaWRX написа:
Mladen99 написа:
ох... Красавец!..
eй,полека,ще се изпразниш :D :wink:

:D

Вто Юни 24, 2008 2:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 820
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Мойто мнение е, че голяма разлика в разхода но гориво при 1.6, 1.8 и 2.0 при Импреза, както и при Легаси 2.0, 2.2 и 2.5 няма да има, това го казвам на база личните си наблюдения и най-вече на база това, което пишат колегите тук. Разбираш ли, фатката :wink: е там, че по-големия ДВГ, е с по-голям въртящ момент и достига максималната си мощност, примерно на по-ниски обороти или на същите, като при по-малкия двигател (данни за Аутбек от 2005г: 2.5 -226Нм при 4400об/мин и 3.0 -297Нм при 4200об/мин, Легаси 2.0 -187 при 4400, 2.5 -226 при 4400, 3.0 -297 при 4200 и т.н.), разликата също е там, че на 2.0 ДВГ му е много по-лесно да тегли едно и също шаси и купе отколкото на 1.6 ДВГ (разликата в масите на двигателите не я взимам под внимание). Като резултат се получава, че на по-мощният ДВГ му е необходимо почти същото количество гориво за да свърши работата на по-малкия. Като инфо за мойта кола мога да кажа, че на 5-та предавка, след 100 км/ч стрелките на километража и на оборотомера вървят успоредно, приблизително се получава това: 100км/ч-3000об/мин, 120-3200 и т.н. Също в последно време забелязах, че моят ДВГ е най-икономичен, респективно дава най-добри резултати, при каране в диапазона между 2500 и 4000 об./мин, даже 3000 и 4000, така първоначално колата ми даваше разход около 13,5-14 л/100, а сега успях да го сваля на 12,5, даже и с климатик. В този диапазон ДВГ е най-силен, достига максималния въртящ момент. Както каза един приятел: -Разбери това не е карбуратор, а многоточков инжекцион, кара се на по-високи обороти, за да си свърши максимално добре работата. От цялата работа направих извод за себе си, че следващото ми Суби (Легаси или Аутбек) ще е с 2.5 ДВГ. Моят съвет към тебе е взимай Импреза със 2.0 двигател, ще я тегли по-добре и ще имаш по-голям ресурс.
Успех!

Вто Юни 24, 2008 7:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Така си е колега, както съм писал по горе съм се спрял на 2.0 но нали знаеш че има коли и коли, при някои модели има еди и същи коли но примерно разликата в кубиците е от значение за живота на мотора, има модели които не биват.
Знам че Субару на дали ще се изложат, де :-) Има и друго по големият мотор трудно може да му вземеш душата, примерно Н6 ;-) Мен много ми харесва но 9000 акциз са си много пари. Иначе Аутбек 2002г в германия е 6-7х евра ;-) аиде че къде отидох и аз....

Вто Юни 24, 2008 7:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Impreza Owner

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Грехота е да ги дадеш бъдева за циганите :-D .И без туй плащаме най-високите данъци,нищо,че колите ни имат катализатори,евро2 и 3 и т.н.

Вто Юни 24, 2008 8:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Колега ако си карал тоя мерджан първо направи тест с Импрезата. МОже да не те устрои возията. Единственото общо (по мои наблюдения) е тежкото вървене на двете коли. При мерцедеса е от масата, при Субару от двойното задвижване.
Двигателя е "разтоварен" като работа, но натоварен от AWD-то. Така че поддържа по - високи обороти от аналогични агрегати. Иначе за язовири и прочие не бих се тревожил. За разлика от мерцедеса, Импрезата е с пружини с дълъг ход + независимо окачване. Като паяк е. Е има си граница, но е далеч след мерцедеса

Успех

Нед Юни 29, 2008 1:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
ico_tech написа:
Колега ако си карал тоя мерджан първо направи тест с Импрезата. МОже да не те устрои возията. Единственото общо (по мои наблюдения) е тежкото вървене на двете коли. При мерцедеса е от масата, при Субару от двойното задвижване.
Двигателя е "разтоварен" като работа, но натоварен от AWD-то. Така че поддържа по - високи обороти от аналогични агрегати. Иначе за язовири и прочие не бих се тревожил. За разлика от мерцедеса, Импрезата е с пружини с дълъг ход + независимо окачване. Като паяк е. Е има си граница, но е далеч след мерцедеса

Успех

Това че е тромава не ми пречи чак толкова. Разликата в оборотите също стига разхода да е нормален, и както чета тука разходите са добри. Виж за возията... незнам как возят, не съм се качвал ан импреза. Все пак мерцедеса ми е с спортно окачване и не вози като лодка :-) Проходимоста е първата причина за която взимам субару, не искам като тръгна на някаде да се чудя дали ще стигна. В Бургас не падат много снегове ама то стига 1 седмица да не мога да изляза никаде, а и на ски като тръгна... С мерцедеса не мога да се кача да паркирам на никои тротоар, понеже си е нисичък и приятелката ми все го посурва някаде, поне се надавам с субару да нямам проблеми поради по късото междуосно разстояние. Незнам дали причините са достатъчно за да си сменя возилото, но съм си наумил да го направя.

Пон Юни 30, 2008 8:15 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Само ти казвам, че това е съвсем друг тип кола колега. Сглобките, обезшумяването, возията нямат нищо общо. Със стандартните бордюри няма да имаш никакви проблеми. Но непременно трябва да покараш колата. Или ще се влюбиш или ще се откажеш. Импреза е спартанска кола. Мотора след 4000 оборота ще те накара да се питаш дали излиташ - и звука е такъв наистина. Няма я тази скука както е при мерцедеса. Това е кола за каране, а не за возене.
По насечен терен ще усещаш всяко камъче, а позицията на шофьора е по - близка до спортните коли. Пространството в колата е ограничено, особено за пътниците отзад (ако са по -височки).

Така че пробвай с тест драйв преди да се качиш. Винаги можеш да отидеш до магазина на Субару и да пробваш. На новия модел возията е по-мека, но нивото на обезшумяване е същото (явно нарочно). Най-добре е да пробваш естествено модела , който искаш да си купиш.
Успех

Пон Юни 30, 2008 9:11 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Напълно съм съгласен с колегата @ico_tech ;-)
Относно звука - неповторим е, няма как да сбъркаш Subaru boxer engine...той прави колата много чаровна...звук имат всичките боксери, от най-малкия до най-големия - ГАРАНТИРАНО!

http://www.metacafe.com/watch/1356394/subaru_impreza_ej16/

Пон Юни 30, 2008 11:20 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр 1, 2  >