Отговори на тема
 Forester III няколко въпроса 
Автор Съобщение

Постове: 21
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте.
От известно време си търся кола, която ще карам 50% градско 40% извънградско и 10% черен път с камъни до вилата. Спрях се на Subaru Forester III и накрая намерих такова, което да отговаря на изискванията ми. Утре ще го гледам в сервиз, но имам няколко въпроса, на които ми се иска да намеря отговор преди да си стисна ръцете с продавача.
1. Това, което гледах е Bi-Fuel, знам, че такова животно няма, но ми е интересно, до каква степен държи на газификация?
2. Какви са най-честите проблеми при него?
3. Колко струва смяна на масло/филтри/ремъци/накладки?
4. Имам намаление 50% в Intercars, но нямаше как да се свърца с тях днес, някой дали е купувал части за Субару от тях?
5. Окачването здраво ли е и някой може ли да ми даде примерни цени?

Карах го днес и беше приятно, допадна ми много. Приятелката ми беше с мен и ме дърпаше да гледаме X3-ка или Рав 4, защото форито не й хареса особено като интериор, но ми се стори, че има нещо специално в него, което липсва при другите две.
В момента карам bmw e46 compact и не ми хареса само това, че форито е по-тромаво, но бих го превъзмогнал като се има предвид проходимостта му.
Истината е, че имам на разположение 40-50% намаление на всички части за BMW и безплатен достъп до сервиз със софтуер и специалисти по марката, та според вас заслужава ли си да мина на Subaru при тези условия?
Благодаря предварително!

Пон Фев 02, 2015 2:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 344
Автомобил: Subaru Outback MY15, 3.6 R
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравей щях да започвам да ти отговарям на въпросите, но като видях последните редове, които си написъл се замислих. Щом имаш тези хубави отстъпки за bmw, мисля че е безумно да сменяш марката с друга. Разбира се никое bmw няма и как да се доближи до проходимостта на Субару. Но ако си решил избора ти е правилен само го вкарай в някой от сервизите които препоръчва форума, за цена на консумативи ще ти каже някой колега с такъв форестър. Bi-Fuel се слага не от завода в Япония, а в представителствата на Субару с цел набиране на клиенти. За много въпроси които те вълнуват може да потърсиш в търсачката, защото всеки нов фен на марката задава почти едни и същи въпроси, а те са вече разисквани безброй пъти.И няма да е зле да напишеш от къде си. Успех.

Пон Фев 02, 2015 6:39 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет,

Според мен добре си се насочил.
Едно нещо, което трябва да се вземе в предвид - повечето Bi-Fuel са от Италия, а тези хора не се славят с поддържане на автомобилите си. Съвета ми е да я огледаш доста добре ако автомобила е от Италия (пък и не само)
Предишния ми Forester беше такъв - да наистина малко тромав, но пък удоволствието е голямо, а и доста икономичен сравнен с текущия.

Успех

Пон Фев 02, 2015 7:31 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
На 25 години съм и съм от Пловдив. Внос от Италия е и се уговорих с Павлин, който тук във форума спрягат за един от добрите монтьори на Субару в Пловдив. Ще отидем следобед или утре да огледа Субито.
Проверих цената за обслужване и ме устройва идеално, но ме интересува, на колко километра се сменят ремъци, ролки и водна помпа? Пробвах в търсачката, но на този въпрос не намерих отговор.
В същото време утре съм се уговорил за оглед на едно BMW X3 3.5d 286к.с. което е с 1 година по-старо, с малко повече екстри от Форестъра и чиято поддръжка ще ми легне по-евтино от тази на Форито. До скоро дилемата беше X5(2008) vs outback 3.6R(2011), но реших, че няма нужда да се изхвърлям с толкова скъпа кола, която вече би била дупка в джоба ми.
Пред голяма дилема съм, 2-те коли нямат много общо освен размера си. Субаруто ми се струва по-здраво, надеждно и проходимо, а и е по-рядко(признавам, че и това ме привлича много в него.) BMW-то ми е малко по-комфортно и мноооого по-пъргаво, като също може да ме закара до вилата, но е по-безхарактерно.
Ако някой иска мога да му пратя обявите на 2-те коли на лично, за да не правя реклама.

Пон Фев 02, 2015 2:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Коя година е автомобила?
Ако е с двигател FB20 е ок, защото е с верига и няма нужда от ремъци ролки.
Нямам спомен на колко км. се прави смяната, но в сервизната книжка трябва да пише (така беше при мен).

Поздрави

Пон Фев 02, 2015 2:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
2009 година е. Има го в cars.bg и mobile.bg и е обявено за 19000лв. Ще погледна сервизната книжка като отида да го гледам пак днес.
Благодаря :)

Пон Фев 02, 2015 2:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Вероятно е с ремък.
Погледни тук: http://www.jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/Forester/

И успех

Поздрави

Пон Фев 02, 2015 2:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Колега,

Х3/5 и Фори нямат допирна точка за сравнение, освен че се водят СУВ.

Не знам как си проверявал цените, но дори и без отстъпки подръжката на Субару е мин. 2 пъти по-евтина от тази на БМВ.
150 коня бензин ще е много тромав в сравнение с 286 дизел, но Субару има други предимства и те не са свързани с лукс.

За предпочитане е кола без ГИ, ако имаш вариант си вземи модел с турбина ( 2.5Т - става за газиране, върви повече от прилично ). Тук има малко инфо за допинг, стероиди и разходи по пътя на 300+ коня пътеката...
viewtopic.php?f=31&t=16319

Аз лично харесвам повече модела от 2004-2008, но това е субективно.
БМВ-тата не са лоши, но да имаш дебел портфейл, защото напоследък ги крадат повече от велосипеди и то за 30 сек. макс

Търси кола с доказан произход и история, за да не се разочароваш.

Пон Фев 02, 2015 3:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 100
Автомобил: Forester 2.0Х '06 бензин/LPG
Рейтинг: 25
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ако не ходиш за риба и лов, по добре е БМВ- все ще те качи до вилата. Комфорта е по-голям а и ти идва по-евтино части и обслужване. Ако си сигурен, че привилегиите за БМВ ще са ти за дълго време няма много мислене. Но ако ще я хвърляш по черни пътища и тиня пак няма кво да му мислиш- субаруто е вседеход вземай, но бягай от газифицирано. Намери си карано на бензин и ти му сложи инак може да се разочароваш от марката (а и от всяка кола карана на газ в Италия).

Вто Фев 03, 2015 8:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 66
Автомобил: Forester '09 SH5 2.0X AT LPG
Телефон: 0877797030
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
tst написа:
Вероятно е с ремък.
Погледни тук: http://www.jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/Forester/

Там наистина има много и полезна информация и наистина излиза, че е с ремък, но аз лично не можах да се ориентирам дали някъде има информация кое кога се сменя, ако някой случайно е наясно ще съм благодарен да подскаже.

Чет Фев 12, 2015 12:20 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
Най-лесното, което се сещам е да позвъниш в сервиза на официалния представите на Субару и да попиташ - все едно ще си сменяш ремъка. МОже да питаш и за други неща. За сега не вземат пари за това :D

Поздрави

Чет Фев 12, 2015 6:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Решено е, Фори ще е! Карах няколко коли(RAV4, X3, Infiniti FX35), оглеждах ML320, Mazda CX7, но в никоя не се чувствах така добре като във Субару.
Решението е взето и дори не ме интересува дали поддръжката би ми излязла по-солено отколкото на някоя от другите :)
Сега само остава да намеря моя Форестър, знам, че ме чака някъде :D

Пет Фев 13, 2015 12:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 222
Автомобил: Subaru Forester +Legaci 2.5
Телефон: 08782734sedem pet
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет колеа
Според мен се замисли за кола да ти вкарат от вън
Или ти да си докараш
И по добре от някоя мангизлийска страна като швейцария или щатите кадето хората са с пари и палщт каквото е необходимо по подръжката на колата
Не като колегата баро дето иска ефтини пружини ROFL пък е баро
Твоята кола наистина те чака някаде само не се подавай на емоцията и да вземеш некой дрънч аз моята я избирах около година гледах сумати курници лъскави и кви ли не незнам колко пъти ходих до София и каде ли не докато ми хареса кола
ППС. И да подкрепям колегите за кола която не е виждала газ

Пет Фев 13, 2015 10:27 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Знам, че искам Форестър III, но все още не мога да преценя дизел или бензин.
Дизеловият ми харесва, че е малко по-пъргав от 2.0X, но по отношение на здравина/практичност какви са предимствата и недостатъците на 2-та двигателя. Ако избера бензиновия най-вероятно ще му сложа газова уредба(но ми се ще да го намеря без такава и да сложа хубава в доверен сервиз) затова ме интересува според вас дали е по-добре този вариант или направо да се хвърля на дизел.
Карам 60/40 извънградско/градско и живея в Стара Загора и Пловдив, затова се чудя дали ще усетя благината на автоматика или е по-добре да заложа на ръчка с 6 скорости. Какви са предимствата на двете скоростни кутии, как се справят на лек офроуд(вилна зона с каменист черен път + каране в сняг по планините през зимата, но не извън пътя)?
Някой от форума слагал ли е чип на дизеловото си Фори и дали ще ми препоръча подобна манипулация?
Знам, че имам много въпроси, но четох 7-8 страници назад в раздела и все още не мога да си отговоря на тези въпроси.
Благодаря предварително :)

Съб Фев 14, 2015 9:53 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, реших си дилемата. От днес съм горд собственик на Subaru Outback 2.5 2012г. Гледах, гледах Форестъри и накрая като се качих на този Outback прецених, че това е моята кола. Благодаря на всички, които ми отговаряха на въпросите, но от днес сменям раздела на форума хаха :D

Пон Фев 16, 2015 7:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Stansl написа:
Колеги, реших си дилемата. От днес съм горд собственик на Subaru Outback 2.5 2012г. Гледах, гледах Форестъри и накрая като се качих на този Outback прецених, че това е моята кола. Благодаря на всички, които ми отговаряха на въпросите, но от днес сменям раздела на форума хаха :D

От днес ставаш Субарузависим колега :D

Честита придобивка и добре дошъл. Преди да почнеш с пълната газ, обслужи колата качествено, за да си спокоен и доволен.

Пон Фев 16, 2015 11:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Задължително, утре ще я оставя в Митака да оправят 1-2 дреболии и да сменят консумативите. Ще пусна снимки като я регистрирам :)

Вто Фев 17, 2015 2:43 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема