Добре е разхода. 2009 ХТ при 90% извънградско и 10% градско даваше средно 12/100 и то без много юркане. Тук едно 2 литра нещата са надолу. Дори Н6 атмосферка харчи повече.
Сря Фев 04, 2015 12:36 pm
tst
Регистриран на: Нед Яну 06, 2013 11:11 pm Постове: 692 Местоположение: София
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Сигурно е така, защото жена ми го кара също. Предполагам, че ако го карам само аз разхода ще е 12-13/100 Честно казано аз в това отношение съм приятно изненадан, защото бях подготвен за доста по-големи числа.
Сигурно е така, защото жена ми го кара също. Предполагам, че ако го карам само аз разхода ще е 12-13/100 Честно казано аз в това отношение съм приятно изненадан, защото бях подготвен за доста по-големи числа.
Колко е на БРЗ смесено ?
Сря Фев 04, 2015 1:23 pm
tst
Прочетох в темата 2-3 собственици на новия Форестър се оплакаха от паразитни шумове, скърцания..и въобще неща, които за някой хора са глупости, но за повечето авто маниаци са супер дразнещи. Може ли повече колеги с последния Forester да кажат, по калпава ли е сглобката в сравнение с предходните модели или просто въпросните хора не са случили на екземпляри
Нещо започвам да се отчайвам като гледам как май не остана марка за която да си струва човек да извади 50-60к лв. и да си купи нова, от магазина..
Прочетох в темата 2-3 собственици на новия Форестър се оплакаха от паразитни шумове, скърцания..и въобще неща, които за някой хора са глупости, но за повечето авто маниаци са супер дразнещи. Може ли повече колеги с последния Forester да кажат, по калпава ли е сглобката в сравнение с предходните модели или просто въпросните хора не са случили на екземпляри
Нещо започвам да се отчайвам като гледам как май не остана марка за която да си струва човек да извади 50-60к лв. и да си купи нова, от магазина..
Аз имах предходния модел и поне на моя екземпляр сглобката беше трагична. Карал съм други и са доста по-добре, явно е късмет. Всяка нова кола от магазина си струва, ако имаш пари. Иначе за какво ще ги произвеждат и продават в десетки милиони всяка година.
Аз съм един от тези с паразитните шумове е колата вече е над 15 000км и паразитните шумове изчезнаха преди около 5 хиляди. Това обаче не би ме спряло да си купя следващият модел. Колега от форума ме беше посъветвал да не обръщам внимание, дори на по-скъпи коли се случва, посочи BMW със сходни проблеми, като каза че ще изчезнат, така и стана. Ако човек си търси извинение ще си го намери. Според мен други неща са много по-важни, разбира се дразни, но се свиква Успех!
_________________ Junghans - Die deutsche Uhr www.junghanswatches.bg
Чет Фев 05, 2015 4:48 pm
SUBI
Регистриран на: Нед Юни 05, 2011 3:33 pm Постове: 54 Местоположение: София
Автомобил: Suzuki SX4 S-cross 1.4T Allgrip
Рейтинг: 0
Никакво извинение не е.. Просто разтропана кола мога да си купя и на старо. Ако ще давам една торба с пари не бих искал колата да ме дразни с шумове. Аз проявявам интерес към Субару, защото доколкото бях чувал таблото и всичко поне е направено здраво и дори при зимни условия колата не тропа, здрава е във всяко едно отношение! Ама явно няма вече такива коли.. Разбрах това което исках, мерси.
Имам няколко въпроса към собствениците на 2014 ХТ. Питам защото 2009 модела имаше някои слабости и ми е интересно какво е положението сега с този модел.
- как са спирачките, доволни ли сте, има ли вибрации, кривене след по-динамично спиране и т.н. При мен с 2009 ХТ още при първото по-динамично минаване на прохода Обзор -Сл. Бряг , дисковете ми почнаха да бият, колата спря да спира, въобще стана им напечено на спирачките - как е окачването - стабилно ли е по бабуни, павета, мята ли се колата на лоши пътища, как минава през заспалите полицаи и т.н. - 2009 сток окачването беше пълен крап - колата подксача, друса, окачването беше шумно, на магистрала Тракия при Пазарджик не можеше да се кара с повече от 100 защото усещането е, че ще те метне някъде. Минаването през заспал полицай беше кошмар, удар и после драматично клякане на задницата, всякаш няма амортисьор там. Имаше места където поради вълнообразна настилка, колата губеше сцепление и дори ми присветваше ESP-то. После с други коли и СУВ-та ( нормални, не поршета ) съм минавал нарочно от там , дори с по-голяма скорост без никакви проблеми и намеса на електрониката.С 2 думи меко , недостастъчно стабилно, същевременно некомфортно...мисля, че комбинацията беше с по-твърди пружини и доста ялови амортисьори...След като сложих Педърс се оправи към прилично. - имате ли проблем с вибрация във волана. При мен нямаше момент , в който волана леко да не тресеше. Правил съм 100 баланса на гуми, оправяше се за малко и пак почваше. - как са ви ксеноните - старите ксенони светеха доста посредствено, някои коли с нормални фарове дори светеха по-добре.
Пет Фев 06, 2015 12:47 pm
tst
Ще се опитам да отговоря според моето усещане, но по-добре ми звънни един телефон и ако имаш желание - да направиш един тест драйв.
- като за кривене, спирачките не са криви, но според мен тази кола не може да спира като хората. Не се чувствам комфортно. За сравнение - БРЗ има перфектни спирачки. Винаги имам едно наум, когато започвам да карам с по-голяма скорост. Винаги карам в режим C# защото когато натиснеш по-рязко спирачките авоматично се превкл. на ниска скорост и двигателя се ползва за спирачка - много удобно и решава въпроса с недоспирането.
- дали е стабилна по бабуни и павета е отново до виждане и до това откъде точно се минава и с каква скорост. Например - при един и същ "полегнал полицай", когато жена ми кара Форито подскача доста, когато аз преминавам - минавам от малко по-друго място и с малко по-висока скорост и поскачането е съвсем минимално.
- по магистрала нямам проблем да се пътува и с 140/160 - доста е по-безшумен в сравнение с предишния ми от 2011.
- този момент с вибрацията на волана съществува и до момента - доста се дразня от това. Имах един пост за уж лоши джанти, но вече все повече се убеждавам, че е от окачването. Единствено с оригиналните джанти се движи по-като хората.
- ксеноните според мен са прилични.
Поздрави
P.S. Като цяло иначе като изкл. вибрирането на волана вoзията е доста добра. Можеш да пътуваш цял ден без да почувстваш умора - поне за мен е така. До момента се справя доста добре на сняг, изстрелва се като изстребител и оставя доста S и други класи зад себе си - или както обичам да казвам турбото си е турбо
Обичам тази кола, 20-30см сняг и ми останаха само 500-600м да се кача на хижа Чумерна. Пред мен едно Террано се отказа още в началото, въртя се, боксува... при това беше с гуми за кал! Само който се е качвал на Чумерна знае за какво говоря. На връщане Мерцедеса на ПСС спускаше назад Обичам тази кола Сега по въпроса, карам дизелово Фори: *Не знам с каква кола сравняваш стабилността, но Ситроена ми (Пикасо)беше много по нестабилен около Пазаджик, карам си със 140 и не мисля че е нестабилна. *Полегналите полицаи, Ситроена ми мяташе задницата, тази пак е по-добра! *Да потвърждавам имам вибрации и сега разбирам, че и други имат, щях да ходя на баланс понеделник, пак ще опитам с баланс. При мен тресе между 135 и 145км, после си е пак ОК. *Скърцането от пластмаси както казах по-горе го няма. Таблото е бетон! Обичам си колата и пак бих купил такава!
Тест на Фори дизел 2015 с CVT. Лошото е, че ги дават първо на ония дето никой не им разбира . Ама момчето на асфалта кара с 80, че глобяват, а на сняг с над 100...така е свикнал. Добре изглежда колата вътре. Сложили са елементи от Бек 2015 и това CVT явно е доста развито спрямо първите, симулира си смяна на предавки, въобще нещата изглеждат доста по-ок.
Имам няколко въпроса към собствениците на 2014 ХТ. Питам защото 2009 модела имаше някои слабости и ми е интересно какво е положението сега с този модел.
- как са спирачките, доволни ли сте, има ли вибрации, кривене след по-динамично спиране и т.н. При мен с 2009 ХТ още при първото по-динамично минаване на прохода Обзор -Сл. Бряг , дисковете ми почнаха да бият, колата спря да спира, въобще стана им напечено на спирачките - как е окачването - стабилно ли е по бабуни, павета, мята ли се колата на лоши пътища, как минава през заспалите полицаи и т.н. - 2009 сток окачването беше пълен крап - колата подксача, друса, окачването беше шумно, на магистрала Тракия при Пазарджик не можеше да се кара с повече от 100 защото усещането е, че ще те метне някъде. Минаването през заспал полицай беше кошмар, удар и после драматично клякане на задницата, всякаш няма амортисьор там. Имаше места където поради вълнообразна настилка, колата губеше сцепление и дори ми присветваше ESP-то. После с други коли и СУВ-та ( нормални, не поршета ) съм минавал нарочно от там , дори с по-голяма скорост без никакви проблеми и намеса на електрониката.С 2 думи меко , недостастъчно стабилно, същевременно некомфортно...мисля, че комбинацията беше с по-твърди пружини и доста ялови амортисьори...След като сложих Педърс се оправи към прилично. - имате ли проблем с вибрация във волана. При мен нямаше момент , в който волана леко да не тресеше. Правил съм 100 баланса на гуми, оправяше се за малко и пак почваше. - как са ви ксеноните - старите ксенони светеха доста посредствено, някои коли с нормални фарове дори светеха по-добре.
Включвам се в темата с известно закънение
Спирачките - не, не съм доволен. Някяк не работят достатъчно ефективно, защото има нужда от по-голямо усилие върху спирачния педал. Свиква се обаче. Просто в сравнение с предишни мои автомобили, в това отношение субаруто не се представя на ниво.
Окачването - една от силните страни на модела според мен. Определям го като комфортно към стегнато и е точто това, което исках да получа. С едно уточнение, ако тук му е мястото - пределната скорост за що годе сигурно шофиране при добър магистрален асфалт е 170км./час. Моят лимит е толкова. Вдигал съм и повече и има тяга за повече, но аз лично започвам да се чувствам несигурно, някак не стабилно в колата.
Вибрации няма при мен ли са пренебрежимо малки.
Ксеноните са сносни, без да са много добри.
Наскоро се качвах в няколко нови модела на немски производители. Ами таблото на моето фори е сякаш мислено преди десетина години. Нямам навигация, нямам английско или руско меню. Никакво усещане за лукс, по скоро спартанско излъчване. Но немски премиум SUV с 240 коня, кожен салон, автомат, ел. багажник и ксенон започва от 100 000лв. Срещу 70 000 за форито, аз продължавам да съм доволен.
Аз мисля че колата си е ОК от към стабилност и окачване, все пак това е СУВ, при това е 22см от земята. Научил съм се че "три в едно" не работи, все нещо куца. Причината да си купя тази кола беше главно проходимостта, ние обикаляме доста по планини, по черни пътища, макадам, камъни, морета, пясъци. От друга страна ако някой иска скорост по висока 150-160км ами има други модели, по ниски и съчетани с боксера предполагам стоят по добре при 200, аз съм преминал тези години и страсти. Не бих казал че ме изморява на големи преходи, напротив.
Kолеги,помагайте!!!СУБАРУ ФОРЕСТЕР 2.0XT 2013 С колата се случва нещо странно! При подаване на рязка газ понякога се чува много странно чукане/щракане(... като прекарване на метална пръчка по метална мрежа) и сякаш скоростната кутия се чуди на коя "предавка" да зацепи(когато е на #S-режим)! При друг срещало ли се е това явление и някой знае ли дали е нещо нормално при CVT??? Или да ходя в СМТ!?!/Дано да са компетентни да ми помогнат/
Чет Фев 19, 2015 4:36 pm
tst
Не съм забелязвал, въпреки че карам почти само в този режим. Направи ли си промяна на софтуера? По-добре отиди да го видят в СМТ ако си в гаранция все още.
При подаване на рязка газ понякога се чува много странно чукане/щракане(... като прекарване на метална пръчка по метална мрежа) и сякаш скоростната кутия се чуди на коя "предавка" да зацепи(когато е на #S-режим)!
Така описано прилича много на детонации. Има теми из англоезичните форуми, за Австралия има и recall. Най-добре отивай при дилъра.
Това пише в рикол-а за Австралия. Специално е за Фори ХТ 2.0ДИТ
What are the defects? In certain conditions vehicles may experience the turbo boost increasing faster than the enrichment of the air/fuel ratio, which may result in Malfunction Indicator Light (MIL) illumination, rough idling, engine noise, engine mis-fire or engine damage.
Имайте предвид , че Австралия и Европа получават обикновено еднакви коли, с еднакви ЕКУ номера и прочие. Само воланите са различни...По-добре чекнете навреме какво е положението.