Отговори на тема стр <  1, 2
 Вибрации при бавно потегляне 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 205
Автомобил: легаси 2002
Телефон: 0898735912
Рейтинг: 40
От звездите одобрен
Отговори с цитат
steling написа:
bat_rado3 написа:
баланс на гуми

Е то да минеш през всичко това без баланс на гуми е безумие :)

Аз моите ги балансирах два пъти.

Да безумие , понякога причината за вибрации във волана около някаква скорост е не балансирана гума. Не твърдя че такъв е случая но е възможна причина. Колегата не споменава баланс.

П. С. имал съм такъв случаи при 115 км. вибрации във волана причината беше баланса на задна дясна гума, вярно е че и колата беше друга пежо 605.

Сря Фев 11, 2015 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 26
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Парче лед, което беше залепнало от вътрешната страна на предна дясна джанта (с големина колкото на топка за тенис) доведе до солидни вибрации във волана около и над 100 км/ч. Проявяваха се само при изправен волан и се губеха при всеки дори и лек завой. Просто подкрепям идеята за проверка на баланса на гумите, защото не е за подценяване, а и не струва кой знае колко.

Чет Фев 12, 2015 1:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 135
Автомобил: Subaru Legacy IV ej25 Bi-Fuel
Телефон: 0896201616
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги при мен се получи.
Днес размених полуоските и вибрациите изчезнаха.

Нед Фев 15, 2015 7:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 12
Автомобил: Outback 2,5 AT '08
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Имам същите вибрации и аз,но странното е ,че са непостоянни :-? :shock: ,тоест не мога да намеря закономерността,при която се появяват.Днес например минах над 30на км градско и нито един път не се появиха..А понякога малко по-силно разтриса при намаляване плавно за червен светофар,но се е случвало 2-3 пъти досега ,за около 5хил. км.
Първоначално и аз обвиних газта,защото съм с би фуел и още повече ми даваше бедна смес постоянно,но карам на бензин от поне 10на дена и пак вчера го имаше ..

Вто Май 23, 2017 2:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2