Отговори на тема
 Покупка на Subaru Outback? 
Автор Съобщение

Постове: 3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте!
Нов съм във форума и имам нужда от съвет и малко инфо,относно Аутбек'а.Държа да подчертая,че нищо не разбирам от двигатели,скоростни кутии,ремонти,части и т.н.Технически характеристики-цифри и специфична терминология нищо не ми говорят.
Когато тръгна на оглед,ще си водя майстор ROFL
Спрял съм се на Subaru Outback 2007-2008 2.5I автоматик,но все още имам известни колебания между Honda CR-V и въпросното Subaru. Последното много ми привлече вниманието и на външен вид и като интериор.Доста суперлативи изчетох,но нямам никакви преки наблюдения върху модела,а и върху марката като цяло.Запознат съм с CR-V -първо и второ поколение,интересува ме мнение за Аутбек.
Търся семейна,сравнително проходима и комфортна за дълги разстояния кола.Офроуд ме интересува дотолкова,до колкото да минава по черен път/макадам ,селски разбити пътища ,вероятно кал и не много дълбок сняг.Кое от двете е по-удачно за целта-по-високия SUV или комбито?
За Хонда'та знам,че е здрава и относително проходима.За Subaru разбрах,че е здрава и проходима(и доста хищна откъм гориво),но прочетох на доста места ,че имат някакъв проблем с прегряване и с някакви гарнитури.Моля,тези от вас,които имат преки наблюдения да споделят има ли действително такъв проблем,и ако има-често ли се случва или само при шофиране в по-тежки условия или при газови инжекциони и т.н.Вярно ли е,че автоматичната СК прави трудно(до невъзможно)измъкването от по-тежки терени,в сравнение с ръчната при сув-овете?Има ли някакви неизправности,които често се наблюдават при Subaru Outback 3?Лесно ли е обслужването,лесно ли се намират части(разбрах,че така или иначе поддръжката и изхранването не са никак евтини).
Моля темата ми да не се превръща в безсмислен спор между Хонда- и Субаруфенове.Вероятно и двете са добри,но аз искам да избера оптималния за мен автомобил.Трябва ми обективно мнение от преки наблюдения,тъй като аз нямам такива,а много съм навит за Субару'то.
П.С.
Търся наистина хубава кола,здрава и с някоя друга екстра,тъй като в момента имам ''каруца'' с 60 коня( доста от които са отдавна умрели)и заради която с майстора вече сме си почти роднини. ROFL

Вто Фев 10, 2015 4:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 416
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Петър написа:
Здравейте!
Нов съм във форума и имам нужда от съвет и малко инфо,относно Аутбек'а.Държа да подчертая,че нищо не разбирам от двигатели,скоростни кутии,ремонти,части и т.н.Технически характеристики-цифри и специфична терминология нищо не ми говорят.
Когато тръгна на оглед,ще си водя майстор ROFL
Спрял съм се на Subaru Outback 2007-2008 2.5I автоматик,но все още имам известни колебания между Honda CR-V и въпросното Subaru. Последното много ми привлече вниманието и на външен вид и като интериор.Доста суперлативи изчетох,но нямам никакви преки наблюдения върху модела,а и върху марката като цяло.Запознат съм с CR-V -първо и второ поколение,интересува ме мнение за Аутбек.
Търся семейна,сравнително проходима и комфортна за дълги разстояния кола.Офроуд ме интересува дотолкова,до колкото да минава по черен път/макадам ,селски разбити пътища ,вероятно кал и не много дълбок сняг.Кое от двете е по-удачно за целта-по-високия SUV или комбито?
За Хонда'та знам,че е здрава и относително проходима.За Subaru разбрах,че е здрава и проходима(и доста хищна откъм гориво),но прочетох на доста места ,че имат някакъв проблем с прегряване и с някакви гарнитури.Моля,тези от вас,които имат преки наблюдения да споделят има ли действително такъв проблем,и ако има-често ли се случва или само при шофиране в по-тежки условия или при газови инжекциони и т.н.Вярно ли е,че автоматичната СК прави трудно(до невъзможно)измъкването от по-тежки терени,в сравнение с ръчната при сув-овете?Има ли някакви неизправности,които често се наблюдават при Subaru Outback 3?Лесно ли е обслужването,лесно ли се намират части(разбрах,че така или иначе поддръжката и изхранването не са никак евтини).
Моля темата ми да не се превръща в безсмислен спор между Хонда- и Субаруфенове.Вероятно и двете са добри,но аз искам да избера оптималния за мен автомобил.Трябва ми обективно мнение от преки наблюдения,тъй като аз нямам такива,а много съм навит за Субару'то.
П.С.
Търся наистина хубава кола,здрава и с някоя друга екстра,тъй като в момента имам ''каруца'' с 60 коня( доста от които са отдавна умрели)и заради която с майстора вече сме си почти роднини. ROFL

Здравей,

Щом си се насочил към тези години обезателно прочети >>> viewtopic.php?f=5&t=10684
До колкото аз знам CR-V е с опционално 4Х4, не както при Субару-постоянно 4х4. Задния мост при Хонда се включва при нужда. Ако греша нека някой ме поправи.
Обърни внимание и на >>> https://www.youtube.com/watch?v=Tsky-Z6THcc
За проходимостта на Аутбек от тези години не мога да ти кажа, но аз имам предния ('99) и съм влизал в неутъпкан сняг до прага и кал до средата на вратата и пак излезнах. Всичко това с автоматик. Много може да се говори кое е по-добро - ръчни или АТ, но прочети >>> тук.

Аз доста се чудех като теб и сравнявах точно тези два автомобила, но предните версии, заради бюджета ми. Ето виж къде попаднах.

Не ти казвам задължително да избереш Субару. Важно е на теб да ти допада колата. Ако ти харесва външно като дизайн едната повече от другата, вече си решил. Следваща стъпка е намериш читава бройка.

Успех с търсенето!

Поздрави,
Лазар

P.S. Още клипчета: https://www.youtube.com/watch?v=5sMfwELbU24 ; https://www.youtube.com/watch?v=NiVnxGC8mCQ ; https://www.youtube.com/watch?v=GR7kHC6yiQI ;

Не карам пил и не пия карал.

... важно е да знаеш числата колко са ти...

Вто Фев 10, 2015 4:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 97
Автомобил: Outback B15-3.6R 2018г.
Телефон: 0885284389
Рейтинг: 123
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това клипче казва много, относно "кой колко може" - https://www.youtube.com/watch?v=wX1VezHjzQ0 :bow:

Вто Фев 10, 2015 5:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ето малко авторски от нашия клуб:

София: viewtopic.php?f=2&t=1213&start=3260
Варна: viewtopic.php?f=2&t=1213&start=3260

Може да разгледаш двете страници и да си помислиш за проходимостта на Аутбек.....

Моля колегите от Варна да намерят линк от срещата с пресичането на "малкото поточе", което се беше превърнало в река през зимата.

Поздрави,
Лазар

Вто Фев 10, 2015 5:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 106
Автомобил: Subaru Legacy '04 2.0 5МТ
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
А ето и още едно показателно видео ;) -

Вто Фев 10, 2015 5:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Отговори с цитат
Привет
Щом познаваш CV-то сравни го с Аутбека. Идвай на зимната среща и ще научиш много.

Теча от главите е проблемен преди EJ252. От 07.2003 слагат 253, там теча е навън и не е проблемен. Ако много започне да тече се сменят гарнитурите. "Твоя" вероятно ще е 254 - 173к.с. Газифицирането при кадърен майстор не е проблем.
Автомата на 1 и задна предава 50:50, за разлика от CR-V. Ако има и заден LSD дори и окантарването не е проблем.

Ама ако си над 189см може и да ти е тясно. :)

Вто Фев 10, 2015 7:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
krismarg написа:
Привет
Ама ако си над 189см може и да ти е тясно. :)

Тук мога да добавя:
Аз съм 190-94 кг и не ми е тясно.
Ако намериш ниво Динамик ще е 173 коня с ЛСД и ВТД което си е най-доброто от Субару.
Но като чета какво търсиш CR-V си е по-като за теб.
Цените за поддръжка са сходни.Ако вземеш Хонда бензин автомат няма да харчи по-малко от Суби.
Единствено дизела е хубав,но кола под 200 хиляди км едва ли ще намериш на добра цена.
А за проходимост няма допирни точки.
Ако си малко фен на Субару и като го погледнеш ти говори Граби много усмивки предизвиква в началото.
после се свиква като с Всичко друго.

Вто Фев 10, 2015 9:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
:hello: Приятел ,скачай в един Н6 245кс с всички екстри за купето и АТ и тези с Хондите само ще гледат как си подстриган.Ще имаш веднъж годишно по скъп данък,но разхода за гориво и рез. части е като на Н4.Н6 :cool:

Вто Фев 10, 2015 9:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте!
Благодаря много за отговорите,определено ме надъхахте още повече!Субару ми е фаворит.Клипчетата са много мотивиращи.Не мога обаче да си изясня въпроса с прегряването и горенето на гарнитури.Да очаквам ли да ме остави на пътя в някой шубрак и да ми отвори работа за големи суми :swear: ?На доста места чета за този проблем,с голям двигател и недостатъчно охлаждане,както и за някакво ''разхлопване''на бутала при двигател 2,5(защото това си харесах).Моля да не ме критикувате за това мое настойчиво питане ,но нищо не разбирам от коли и се притеснявам, ако това се случва често какво трябва да направя на пътя.В повечето случаи съм с малко дете и не мога да си позволя закъсване насред нищото.После-как мога да разбера ,като купувам колата дали вече не е правила такъв проблем?Имайте и предвид ,че живея в дълбока провинция и намирането на кадърен майстор е трудно-тук преобладават гаражите тип "бой с чука"!От където и слдеващото питане - поставянето на газ влошава ли работата на двигателя(че май на бензин ще ми е трудна да я гледам)и води ли до по бързо горене на гарнитури и загряване?Доколкото чета май проблема с прегряването е по чест при газовите инжекциони.Ако някой въобще се е сблъсквал с този проблем да сподели мнение.Ясно ми е ,че няма идеална и универсална кола, да върви много,да харчи малко и да не се разваля,ама със сегашната ми е втръснало да вися по гаражи и за ремонти,и някак ми се иска да имам нещо по надеждно(тип палиш и караш).И накрая ако може да ми дадете някакво мнение за това ,което съм харесал
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8tk3f1
Благодаря много предварително!

Сря Фев 11, 2015 10:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Въпросната кола е американска. Аз бих търсил европейска по много прични.

Сря Фев 11, 2015 10:48 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Петър написа:
И накрая ако може да ми дадете някакво мнение за това ,което съм харесал
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8tk3f1
Благодаря много предварително!

За конкретни модели - пускай запитване в тази тема:
viewtopic.php?f=5&t=8739

За да почерпиш информация виж тук:
viewtopic.php?f=1&t=15245

Сря Фев 11, 2015 11:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз имам аутбек 2001, бащами црв 2005.
Мога да пиша много но от телефона ми е малко тегаво.
За мен бека е по добър.
Хондата има сгъваема масичк в багажника, облегалките на задните седалки са подвижни, готино е. И маи това са+
Обслужването е доста трудно, ся нещо спря да зарежда динамото и като гледам къдее завряно ми става лошо.
2.2дизел има голям въртящ момент в обототи върви много, ама много. Обаче няма автоматик, и ако не уцелиш правилната скорост даваш газ и нищо несе случва фокато не стигне 1800-900 оборота. После откача.
Субару АТ с вдц, това е истината.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Чет Фев 12, 2015 3:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Отговори с цитат
ComingSoon написа:
Въпросната кола е американска. Аз бих търсил европейска по много прични.

Имаше тема с разликите. Аз пък хич няма да се разсърдя на една от последните американки LLBean оборудване.

Чет Фев 12, 2015 8:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Петър написа:
Здравейте!
Не мога обаче да си изясня въпроса с прегряването и горенето на гарнитури.Да очаквам ли да ме остави на пътя в някой шубрак и да ми отвори работа за големи суми :swear: ?

Колата не прегрява, ако е стопанисвана добре. Ако си смениш всички консумативи при покупката (всички масла, гарнитури, свещи, тампони, гуми и т.н.) проблеми на пътя няма да имаш. Сметни си 30% от стойността на колата да ти е за консумативи.

Петър написа:
както и за някакво ''разхлопване''на бутала при двигател 2,5(защото това си харесах).

Когато аз си купих моята, буталата си бяха наред, но така и така се отваряше целия двигател, за да се сменят всички гарнитури, които от своя страна не течаха, но не се знае от кога не са сменяни, преди затварянето всичко е настроено по каталог на Субару за този модел. Съветвам те и ти да го направиш

Петър написа:
После-как мога да разбера ,като купувам колата дали вече не е правила такъв проблем?

Водиш я на препоръчан от форума сервиз. Само и единствено при такъв човек. Направиш ли компромис с това си е на твоя глава. Автосервизи: viewtopic.php?f=10&t=13776
viewtopic.php?f=10&t=13778

Петър написа:
тук преобладават гаражите тип "бой с чука"!От където и слдеващото питане - поставянето на газ влошава ли работата на двигателя(че май на бензин ще ми е трудна да я гледам)и води ли до по бързо горене на гарнитури и загряване?

Поставянето на газов инжекцион в препоръчан сервиз не променя работата на двигателя. viewtopic.php?f=1&t=14802 ; viewtopic.php?f=1&t=6134&start=400 ;

Пет Фев 13, 2015 10:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
МНОГО ВАЖНО!!!

https://www.youtube.com/watch?v=t09ExAUgtyE
https://www.youtube.com/watch?v=3VYhZxuIGaA
https://www.youtube.com/watch?v=8BWEcXe6NU0

Това мисля, че обобщава какво е едно Субару.

Поздрави,
Лазар

Вто Фев 17, 2015 6:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря на всички за отговорите!Категорично се реших вече,ще се купува Субару Аутбек!Само трябва да попадна на правилното,ама пусто не ми се чака!Ама няма как, ще почакам за да си взема по-читаво!

Сря Фев 18, 2015 4:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема