Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Проблем със спирачките , избор на дискове и накладки
| Автор |
Съобщение |
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Абсолютно по същия начин изглеждаха и Lucas-a (и съвсем нормално  )...с тази разлика, че на мястото на REMSA пише TRW
Тоя надпис REMSA ми се вижда познат от някъде...срещал съм го и преди 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Съб Авг 04, 2007 6:20 pm |
|
|
|
Provigo
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 9:16 pm Постове: 657 Местоположение: Канада
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
|
Хубаво сте направили тема за спирачките. И искам да споделя че и моите не са на ниво. Нови доскове на 1 година и половина с нови накладки. Ама накладките са доста твърди. Въобще не се износват и не цапат джантите. Износват се еднакво с дисковете, колкото накладките толкова и дисковете  Абе ръба на диска е осезаем. И не спира добре. Не съм доволен. Дори не мога да блокирам колелетата при силно натискане. Абе кофти работа. Онзи ден раздвижвах цилиндърчета, правих профилактика, но нещата си остават същите. Бих казал че спира по-зле от ладата която карах преди  Е спирачния апарат на ладата беше с два цилиндъра все пак.
|
|
|
|
| Нед Авг 05, 2007 1:52 am |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
|
Хммм...в тая ситуация какво се прави ?
Освен да вземеш по-меки накладки докато е време (докато не са свършили дисковете) за друго не се сещам
Това наистина е кофти проблем...
|
|
|
|
| Нед Авг 05, 2007 2:04 am |
|
|
|
ffly
Регистриран на: Чет Мар 29, 2007 1:24 pm Постове: 200 Местоположение: Sofia Рейтинг: 0
|
Е сега остава да се докажат и при по-продължителни натоварвания като дълго спускане с много завой, навремето бях купил едни накладки от пазара(noname) и един ден се спускам от Витоша 10км. завой и 10-12% наклон - та познай какво стана? накрая нямаше никой-натискам ще строша педала колата неспира направо изстръпнах, от там на 2-ра и директно в магазина. 
_________________ '99 Impreza 2.0 GL
|
|
|
|
| Вто Авг 07, 2007 2:04 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|

хинт за оправяне на пробеми по накладките:
дисковете ако са наранени ли криви се носят на стругат да ги оправи
ако са изпечени накладките - свалят се и се почистват с шкурка, почистват се и леглата. ако са изядени дисковете и имат ръб, с пила се прави фаска на накладките по външният и вътрешният ръб. фаски се правят и при слагане на нови накладки при изхабени дискове с ръб
след като са обработени накладките, или ако са нови - първи и много важни стъпки по правилно улягане - терминът на инглиш е bed-in:
намираш си достатъчно дълга и спокойна права. караш полека. правиш няколко леки спирания, само колкото да се загреят дисковете и накладките до някаква работна температура. не бива да се прегряват, не бива и да са студени за следващото, а именно напасването.
с добре загряти спирачки засилваш до около 100км/ч, след това правиш зловещо спиране до 20км/ч - ако има АБС, да се активира, ако няма АБС - максимално спиране, но без да блокират колелата. изчакваш няколко секунди, пак засилваш до 100 и пак зловещо спиране до 20, после го правиш и трети път и готово, спирачките са на шест. при тази процедура НЕ бива:
да се блокират колелата
да се прави продължително спиране с прегряване на накладките
зловещите спирания трябва да са последователни, без леки спирания между тях, и не прекалено нагъсто, за да не прегреят накладките - няколко секунди без натискане на спираките е достатъчно. не трябва и да се изчаква повече, за да не се охладят прекалено спирачките
тва е, три премерени зловещи спирания и спирачките са готови за натоварване
основно правило за пазене на накладките:
никога след зловещо спиране не правете веднага леки спирания и не спирайте на едно място - не и преди да изчакате да се охладят спирачките - защото точно в такива моменти се изпичат накладките и повърхността им става като огледало.
помагало за изпечени накладки:
направете няколко зловещи спирание с продължителност около една секунда - без блокаж на колелата обаче
подобни процедури се използват за улягане на спортни спирачки, но вършат перфектна работа и при нормални. просто при спортните зловещите спирания са 8-10 последователни. това помага за правилното улягане на накладките и предпазване на дисковете от изкривяване.
и никога не се колебайте да набиете яко кучките - но без продължителни спирания, никога при студени спирачки и никога с блокаж на колелата. животът на обработени по подобен начин спирачки е много по-дълъг, а ефективността им много по-голяма.
успешно спиране
повече инфо тук:
http://www.zeckhausen.com/technical.htm
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Пон Авг 13, 2007 10:15 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
agent, какви пари са дисковете като за мойто трошляк ? Имаш ли представа..?
Брах душа през Котленския проход, а после и по бургаската магистрала...супер кофти е с тия дискове...уужс.
Не са болтове, гледал съм ги вече...отпред отзад - бетон.
Стружкаджия не открих кадърен затова трябва нови 
|
|
|
|
| Съб Авг 18, 2007 9:19 pm |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
|
С нови пак ще ти трябва "стружкаджия", защото най-вероятно пак ще се изкривят.
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Нед Авг 19, 2007 6:31 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
Това само със Субару дискове ли става, мамка му ? Как само ние ще кривим дискове ?!  imprezaWRX написа: разкажи повече,какъв е проблема? Няма за разказване. Това, което си беше...възходящи вибрации при спиране от скорости над ~50-60 км/ч. Търсих стругар, но в крайна сметка установих, че са некадърници или поне така ми подшушнаха, пък и те не изобилстват, това не е Пловдив, Варна, София. И всеки има мнение по въпроса със спирачките...това те обърква тотално. Един казва, че неможе да са криви и било от друго, втори че е по-вероятно да ги счупя отколкото да ги изкривя, трети ме праща на морга, четвърти и пети казва вземи нови, но вие пък твърдите, че и те ще се изкривят, което ме забива в девета глуха... Ха сега де...
|
|
|
|
| Нед Авг 19, 2007 9:04 pm |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|
|
Кат гледам колко е дълга таз тема и без да чета всички изписани страници май ша си поръчвам Subaru added security
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Пон Авг 20, 2007 6:06 am |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
 ... и brembo би ти свършило работа 
|
|
|
|
| Пон Авг 20, 2007 9:53 am |
|
|
|
suncho009
Регистриран на: Пон Сеп 17, 2007 11:02 am Постове: 175 Местоположение: Spain
Автомобил: Импреса 2,0R,2007
Телефон: 0897342858
Рейтинг: 0
|
Impreza '94 написа: Абе при спиране имам едни вибрации в купето. Много ситни и само при натискане на спирачки. И преди и след смяната на накладките - все си е така. Идва от отпред и се чудя какво може да е. Според мен 100% има нещо за смяна, но ме интересува кое може да е 
Здравей,колега!Май за първи път караш кола с ABS?! От него е.Точно така трябва да бъде!Карай и свиквай!Аре!
|
|
|
|
| Пон Сеп 17, 2007 11:11 am |
|
|
|
mizko
Регистриран на: Чет Авг 30, 2007 3:07 pm Постове: 69 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
|
И аз съм така колега, интервсното е ча на определени места от пътя тресе много а на други не и немога да разбера. Карам си така вече половин година. Или са дисковете за стругар или гумите за баланс и смяна. Смених гумите с нови, балансирах ги и пак. Не знам да не нещо по рейки кормилни щанги и други нещица не му разбирам.
|
|
|
|
| Пон Сеп 17, 2007 1:06 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
Към Импреза:
Абе човек ти още ли се тормозиш с тези дискове. Аз кога го коментирах това , кога и при мен стана проблем та ги свалих дисковете и си ги изправих ( на струг). Всичко отнема няколко часа. Нови накладки Mintex (80лв) и си готов - какво го мислиш токлкова. Иди до Захарни заводи и питай на портала за РМЦ-то. Мисля,че ги отделиха в отделна фирма и ще ти свършат работа.
Айде успех и дано ти свършат скоро ядовете
P.S. Минималната дебелина на дисковете е 22мм, оригинално са 24 мм.
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Чет Окт 11, 2007 8:53 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
Аз за нови питах и казаха около 80-100 лева парчето и май това ще е.
Отказах се от стъргалото... 
|
|
|
|
| Чет Окт 11, 2007 11:43 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
|
|
|
|
|
| Вто Мар 04, 2008 9:55 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
Инсталирани са ! Обаче - ПРУБЛИМАЦИЯ
Съм и за барабани
Мислих си, че отзад съм приключил, но...някакви идеи за цена на барабан за Импреза ?
|
|
|
|
| Сря Мар 12, 2008 9:22 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
След предни и задни накладки смених дисковете, а сега и барабаните
Това всъщност стана преди няколко дни, но съм забравил да се похваля...пиша за да финализираме темата в която на дълго и на широко обсъдихме доста неща...проблема беше в барабаните! Имат елипсовидна форма, която естествено с око не се улавя, но се усещаШЕ много неприятно в купето. Вероятна причина за това изкривяване приемам, че е дълъг престой на паркинг спирачка...става въпрос още докато си е била в Австрия, но само предполагам. Сега спира повече от очакваното, вече имам смелост и да се засилвам повече
Благодаря на всички за отговорите и помощта 
|
|
|
|
| Нед Юни 29, 2008 12:23 am |
|
|
|
Pepi
Регистриран на: Нед Май 06, 2007 4:24 pm Постове: 820 Местоположение: Sofia, Bulgaria Рейтинг: 63 
|
Impreza94 написа: След предни и задни накладки смених дисковете, а сега и барабаните Това всъщност стана преди няколко дни, но съм забравил да се похваля...пиша за да финализираме темата в която на дълго и на широко обсъдихме доста неща...проблема беше в барабаните! Имат елипсовидна форма, която естествено с око не се улавя, но се усещаШЕ много неприятно в купето. Вероятна причина за това изкривяване приемам, че е дълъг престой на паркинг спирачка...става въпрос още докато си е била в Австрия, но само предполагам. Сега спира повече от очакваното, вече имам смелост и да се засилвам повече Благодаря на всички за отговорите и помощта 
Колко пари ти излязоха барабаните и челюстните накладките? На коя фирма са, ако не ти е проблем дай някакви каталожни номера. И аз съм с барабани отзад, скоро трябва да сменям накладки, а можи и барабаните.
_________________ EJ20E Legacy BG5 Продава се на части VQ35DE Infiniti FX
|
|
|
|
| Нед Юни 29, 2008 9:01 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
Pepi написа: На коя фирма са, ако не ти е проблем дай някакви каталожни номера. И аз съм с барабани отзад, скоро трябва да сменям накладки, а можи и барабаните.
С номера на рамата намираш по каталога оригиналните номера и после по тях може да се намерят съответствия за производителите, които имат крос рефернтен каталог...
|
|
|
|
| Нед Юни 29, 2008 12:51 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
Pepi написа: Глупости......  Аз съм с по-голям двигател от тебе.
Не ми го натяквай де
Добре, ти 2.о с челюсти ли си отзад ?
Задните накладките струваха 50 или 60 лева (japan), не помня. Барабаните са 2x150 лева, а оригиналните на Subaru са 600 лева (2х300) (japan)
Дисковете ~200 лева (japan)
За номера изобщо не ме питай 
|
|
|
|
| Нед Юни 29, 2008 2:11 pm |
|
|
|