|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
trendy
Регистриран на: Пон Окт 24, 2011 9:15 am Постове: 14 Местоположение: Burgas
Автомобил: Subaru Legacy Outback wagon
Рейтинг: 0
|

Здравейте, карам субару аутбек 1998г. абтоматик и проблема с автомобила ми е следния: преди около 3 месеца оборотите на колата започнаха да играят нагоре-надолу когато е на паркинг. С течение на времето играта на оборотите се засили и се стигна до там, че даже започна да загасва/всичко това е отново на паркинг, а не в движение/. Следващата промяна в поведението бе, че започна и да придърпва леко по време на движение, докато един ден загасна нацяло. Всичко описано по-горе се случва и на газ и на бензин. При опит да я запаля колата пали за около 2-3 секунди, след което оборотите рязко спадат и загасва. Пробвах да подам газ с педала, но или се дави или въобще не отразява натискането на педала нито плавно нито бързо. Един колега пръсна спрей във въздуховода и успях да задържа високи обороти и колата премина на газ, но в момента в който тръгнах да местя лоста на директна, отново угасна. След консултация със диагностик се оказа, че дава две грешки, а именно: ламбда сонда и дебитомер. Ламбда сондата отпадна като вариант, тъй като реагира при впръскване във въздуховода. Поръчах китайски дебитомер и след монтажа му поведението на колата е следното: пали без проблем, но оборотите продължават да играят както при спрян автомобил, така и в движение когато подам газ колата придърпва слд 1500 оборота. Когато изключа дебитомера, няма придърпване в движение, но при паркинг оборотите продължават да играят и даже е на ръба да загасне. При изключен дебитомер и студен двигател тряба да подавам газ за да не изгасне колата докато премине от бензин на газ и след това потеглям.
Моля споделете къде според вас е проблема на колата и от къде да набавя необходимата част евентуално.
|
|
|
|
| Пет Фев 13, 2015 3:31 pm |
|
|
|
trendy
|
|
Изглежда, че проблема е в кабелите а свещите, които са прегорели.
|
|
|
|
| Пон Фев 23, 2015 12:50 pm |
|
|
|
trendy
|
|
Смених кабели, но проблема не е отстранен, колата продължава да мени оборотите си на място и да придърпва когато е на ход.
|
|
|
|
| Пон Фев 23, 2015 3:47 pm |
|
|
|
kinni
Регистриран на: Сря Юни 30, 2010 11:56 am Постове: 53 Местоположение: Mordor
Автомобил: Outback98,919rr,Civic6,Senator3.0i
Рейтинг: 16
|
|
Имах същия проблем. Дебитомер. Само, че аз го смених с японски, но втора ръка. Оттогава не ми гасне и не придърпва. А относно играенето на оборотите може да провериш стъпковия мотор, да почистиш евентуално и дроселната клапа. При мен изписваше като грешка и датчик въздух, този пластмасовия с вакуумите...Но не съм го проверявал.
|
|
|
|
| Пон Фев 23, 2015 5:27 pm |
|
|
|
takev
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83 
|
|
Подобен проблем имах на стария опел с нечитав алтернатор. А бобина замервахте ли ? Пробвайте с някоя работеща. Също и моторчето за празния ход , хубаво е да се почисти, или направо да се тества с работещо такова.
|
|
|
|
| Пон Фев 23, 2015 5:31 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
Дръпни вакуума на изпарителя и виж дали от там не излиза газ,почти съм сигурен,че се е скъсала мембраната на изпарителя. Щом се скъса,освен от дюзите,през вакуума на изпарителя ,колектора се пълни с газ,мотора в ниските се дави и има трудно палене . 
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Пон Фев 23, 2015 6:09 pm |
|
|
|
artkos
Регистриран на: Нед Май 25, 2014 9:36 am Постове: 10 Местоположение: Варна
Автомобил: subaru outback 3.0
Телефон: 0888 018 999
|
|
Здравейте, аз имам същия проблем с моя аутбек H6 3.0 2002г. Моля ако някой е решил проблема да сподели (защото ходенето по майстори си е хабене на нерви, какви ли не простоти чух). Смених всички маркучи и маркученца (вакум маркучи) има чувствително подобрение, но от някъде ми се струва че продължава да дърпа въздух.
|
|
|
|
| Чет Мар 05, 2015 1:19 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|