Отговори на тема
 Виене на трета скорост 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 29
Автомобил: Subaru Forester 1999, 2000m2, AT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги!

Имам следния проблем от известно време. Колата е автомат, 99г, без турбо. На трета и на спускане се чува виене. Имам усещането, че и някакси колата се задържа, докато не набере достатъчно скорост, за да превключи на четвърта, където няма проблем. На първа и втора скорост виенето също липсва. Усеща се и на педала като съвсем лека вибрация. Интересното е, че с летните гуми се чува по-малко, отколкото със зимните. Чудя се на някой друг дали му се е случвало и дали знае къде може да е проблема. Едни майстори ми казаха, че може да е висящият лагер на кардана. Проблемът не е от сега, може би година и нещо вече, така че не бих казал, че виенете се усилва или намалява. Скоростната кутия си е обслужвана най-редовно, маслото е сменено някъде преди 30к. километра.

Ще съм благодарен за някакви идеи, че да знам от къде да отпочна . :)

Тенкс! :)

/Subaru Forester 24.10.1998 ('99MY), S10, AT, EJ20J (2000CC EMPI SOHC NA), F4WD/

Пон Фев 23, 2015 6:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 17
Автомобил: Subaru Forester 2.0X
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Аз също забелязвам подобен проблем. Не е постоянно, но често се чува едно виене на трета скорост, като става по-осезаемо, като върна газта. Кутията също е автоматична.
Някой ако може да даде мнение!

Вто Май 10, 2016 1:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 57
Автомобил: AUTBACK 3.0 2007
Телефон: 0899923148
Рейтинг: 25
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Doni77 написа:
Аз също забелязвам подобен проблем. Не е постоянно, но често се чува едно виене на трета скорост, като става по-осезаемо, като върна газта. Кутията също е автоматична.
Някой ако може да даде мнение!

+1за идентичен проблем...почвам да се замислям дали не е от гуми....

Вто Юни 14, 2016 6:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И моята вие от зимата, но на 4та над 120 км и като върна газта спира, то добре гуми ама и със зимните го правеше, лагер на главина би трябвало да вие постоянно според мен.......ма знае ли човек като не му е работа..... :D

Вто Юни 14, 2016 6:56 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема