Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  >
 Идва новия Outback 2015 
Автор Съобщение

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Symbolic написа:
Не е ли по-коректно да сравняваме Аутбек с XC 70....

Ами...незнам,може и с XC 70,БЕКА 2015 е порастнал доста на размери(едва като го видим на живо ще добием по-пълна представа),от друга страна XC 70 е доста просторно вътре.Както и да е,тези сравнения сами по себе си са малко...,както виждаме колегата "carpmaniac" цитира сравнителен тест на автомобилно списание между новият Аутбек и няколко конкурента в класа между които и Audi A4 Allroad :-? ,тук по-скоро би трябвало да става въпрос за Audi A6 Allroad,а не,за А4.Така или иначе Бека на размери и вътрешно пространство е нарастнал доста,остава да се надяваме,че и в технологично отношение е на ниво,за да си оправдае цената на която се предлага.

Пон Фев 23, 2015 11:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не може само размерите да определят конкуренцията. Да се сравнява Бек с А6 Олроуд е смешно. Това е пак кросувър, но в класа на Кайен, Х6, РР спорт ...То дори А4 Олроуд, въпреки че е малко по-тесничко и е кола на 5-6 години, пак е доста по-сериозна технически - двойни носачи отпред, алуминиево окачване, DSG кутия, централен торсен и заден активен диф, има по-силни 2.0 дизели, предлага 2.0 турбо-бензин и 3.0 6- цилидров дизел и т.н. Бека си е в класа на Скаута, Пежо 508 РХ, Инсигния Кънтри Турер, Пасат Олтрак....Ако там е ок и то с уговорката, че всички те предлагат повече и по-силни мотори....супер.
 -1

Вто Фев 24, 2015 12:19 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега bubaru,
всички доводи, които си приложил са резонни - Субару изостава по всички показатели - нито технологично, нито по комфорт, камо ли по сложност на окачването Субару е близо до тези посочени от теб "мастодонти" в европейското автомобилостроене. Обаче тези производители са фокусирани за Европа и в частност за Германия с нейните "свободни" магистрали. Само там ти ще си джъткаш на воля с 200+ или 300+ коня СУВ. В останалия свят ще си караш кротко, ако искаш да имаш книжка по-дълго време. Тогава тези коне ти остават да ги ползваш рядко.
Айде сега аз да те питам в една друга категория - технологичност и комплексност на поддръжката и ремонта на автомобилите, къде се вмества Субару в твоите разбирания. Колко пъти ти ЛИЧНО си свалил стартер на Субару и стартер на Ауди 3.2 fsi. Просто да сравним колко време и какви тулове отнема.
Ако не се лъжа ти си от онези щастливци (да боже всекиму), които си купуват нови автомобили от магазин и по един или друг начин са зависими от сервизното облсужване. Тук пак Субару в България конкретно е назад с много.
Обаче я си представи за момент, че си живееш кротко в горичка на 300 км от крайбрежието в щата Аляска, или на някое малко хълмче из Australian Outback, и ти пуснат онова клипче от преди няколко поста с Ауди и Аутбек. Коя кола ще си купиш - тая дето я прави майстора от близкото село, или тая дето се синхронизира автоматично със сервиза като влезе в обхват на wi-fi(а тя в обхват така и не влиза).
Технологичните напъни на Субару са смешни в сравнение на развоя кипящ в други фирми. Но явно има места по света, където Субару си продава колите - Северна Америка и Австралия. За компания с тази големина признанието и успеха на тези два пазара явно са достатъчни.

Темата е за нови автомобили, но реалността е, че Субару продава изключително малко автомобили по нашите ширини. Тези от по-стари години обаче се увеличават конкретно в България. И въпреки окайващото състояние на продаваните в нашите автокъщи Субара, хората, които ги купуват в почти 90% от случаите остават доволни от покупката - след негативен опит с автомобили от посочените от тебе марки на същите години. Това на мен ми говори, че макар и технологично назадничави автомобилите се запазват функционално по-дълго време от "напредналите" си събратя.

Аз не храня илюзии, че Субару ще стане Тесла - или ще почне да внедрява технология на килограм като Ситроен. По - скоро се надявам марката да продължи да съществува самостоятелно и въпреки че се слива все повече с конкуренцията по визия, поддържа едно добро ниво на надеждност.
:beer:

Вто Фев 24, 2015 11:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колегата очевидно е агент на ВАГ и работи под прикритие. :) Истината е, че повечето марки се опитват да се правят на Субару в днешно време, но оригиналът е само един!

Вто Фев 24, 2015 11:22 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
Аз не мисля, че колегата не е прав - напротив. Потвърждавам - Субару не е автомобил за иновативно мислещи авангардисти имащи пари да си позволят нова кола за 60-70 хил. Няма логика да купуваш тази кола и аз съм съгласен, че е дразнещо да се опитваш да позиционираш автомобил измежду Ауди модели, при условие, че той технологично е с десет години назад. Аз поне и да ги имах парите, никога не бих ги дал за ново Субару, па и не само за Субару. Просто за мен никоя кола не струва толкова в този клас - може да говорят сами, да сменят лентите сами, да бибиткат на мацки автоматично и прочие. При мен и при голяма част от народа тези коли ще дойдат след 5 -10 години на "други" цени и тогава аз, като един от онези смотаните тъпанари, които си човъркат колите сами (не защото нямат пари за сервиз) все още ще се кефя на дизайна на боксера и "дъртите" му технически решения.
А на тези, имащи щастието/нещастието да си купят нова кола за 70 бона и да говорят разпенено по телефона с вдигнат капак на магистралата и вече почернен ръкав на ризката - ще продължа да спирам и да им предлагам помощ, а те ще ми простят за леката ирония, с която ги питам - "Коя лампа светна колега?"
;)

Вто Фев 24, 2015 12:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няма две мнения по въпроса с иновациите. Субару са възможно най-консервативната марка. Който търси нови технологии ще избере друга, особено при закупуване на нов автомобил. Отделно липсата на сервизна мрежа също е фактор.

Вто Фев 24, 2015 1:01 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Отговори с цитат
ico_tech написа:
Аз не мисля, че колегата не е прав - напротив. Потвърждавам - Субару не е автомобил за иновативно мислещи авангардисти имащи пари да си позволят нова кола за 60-70 хил. Няма логика да купуваш тази кола и аз съм съгласен, че е дразнещо да се опитваш да позиционираш автомобил измежду Ауди модели, при условие, че той технологично е с десет години назад. Аз поне и да ги имах парите, никога не бих ги дал за ново Субару, па и не само за Субару. Просто за мен никоя кола не струва толкова в този клас - може да говорят сами, да сменят лентите сами, да бибиткат на мацки автоматично и прочие. При мен и при голяма част от народа тези коли ще дойдат след 5 -10 години на "други" цени и тогава аз, като един от онези смотаните тъпанари, които си човъркат колите сами (не защото нямат пари за сервиз) все още ще се кефя на дизайна на боксера и "дъртите" му технически решения.
А на тези, имащи щастието/нещастието да си купят нова кола за 70 бона и да говорят разпенено по телефона с вдигнат капак на магистралата и вече почернен ръкав на ризката - ще продължа да спирам и да им предлагам помощ, а те ще ми простят за леката ирония, с която ги питам - "Коя лампа светна колега?"
;)

С този начин на мислене не знам до къде ще я докараме. Колега за да не разводнявам темата - не приемам по абсолютно никакъв начин разсъжденията ви за новия автомобил (и не слагам минус). Друг го е казал преди нас - "Най-добрия автомобил е новия".

Успех с чакането на още 10 години.

Поздрави
 12

Вто Фев 24, 2015 8:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 110
Автомобил: Subaru Forester 2.0D
Телефон: 0888238905
Рейтинг: 46
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Понякога се чудя в кой форум съм... После се сещам за нашата поговорка, как чуждата кокошка....
През ръцете ми за 23 години са минали две Пежа, един WV, един Форд, три Ситроена и сега Субару, все нови. Като съм ги карал минимум 3 и максимум 7 години. Това са само мои, не казвам за служебните Ситроени, Дачии, Опели... Само веднъж ми светна лампа колега и то колата беше на 7 години, платих 500 Евро за 4-ри о-пръстена и репатриране. Колега ico-tech, можеш ли да предположиш колко километра имам зад волана, много рядко виждам закъсала нова кола, напротив повечето са от този вид дето чакаш. Винаги ако мога помагам и никога не използвам ирония и не питам за лампи, ако ме разбираш.
По темата новият Аутбак бих го отнесъл без да се замисля. Двегателят(дизел) за мен, за семейна кола е перфектен, проблема с колянов вал е изчистен. Приятел има А6, карал съм я, не отричам че е хубава, но не е моят стил, много Лукс . Аз съм човек с активен начин на живот, сърф, риба, гмуркане, ски, колела, къща за гости, планини, добавяме и двете малки деца, е за какво ми е това А4 или А6? Да го мисля как да не го издера, къде да го паркирам и прочие? И колко по технологично е Ауди, нима нямам климатроник със зони, нима нямам навигация, или А6 гори по малко?
Добавяме и невероятното 4х4! Обемът също е повече! За мен е много стилен и разпознаваем! Цената е под цената за невероятното Ауди!
Повечето Българи са много смешни, купуват си Ауди, Мерцедес, BMW и после ровят пред блока или разни измислени майстори се учат на колите им, а после като объркат повече нещата чупят пръти, завалийката с Аудиту пък чака заплата да плати маслото. Така понякога е и с избора на нова кола, не искам да съм ограничен от колата си и се чудя ще я има ли сутринта на паркинга, ще я издера ли в тези драки, че как гадно изглежда издрано А6 :)
На трима колеги съм изпратил координати на търговци в ГДРто, за познати не говорим... Това мили колеги означава, че дори и Българи ще си купят новият модел, казвам го на колегите дето се чудят кой ще се го купи.
Ама то малко като с приказката за лисицата и гроздето...
Айде със здраве да си ги караме!

Вто Фев 24, 2015 11:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
tst написа:
С този начин на мислене не знам до къде ще я докараме. Колега за да не разводнявам темата - не приемам по абсолютно никакъв начин разсъжденията ви за новия автомобил (и не слагам минус). Друг го е казал преди нас - "Най-добрия автомобил е новия".

Всичко подкрепям колега и предвид,че съм пробвал що е то нов автомобил с 2 ръце съм ЗА.
Само последната сентенция на Форд-Той човека все пак коли е произвеждал и е трябвало да ги продава
какво друго е можел да каже?
Новия Бек ми е любимец от пръв поглед.
Ще трябва да къртя мивката в гаража обаче,че по-дълъг от този. :facepalm:

Вто Фев 24, 2015 11:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 180
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT,VTD/09
Рейтинг: 73
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ето едно нагледно сравнение м/у 2014 AND 2015 OUTBACKS http://www.planetsubaru.com/2015-subaru-outback.htm

Сря Фев 25, 2015 9:24 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Greg4o написа:
Новия Бек ми е любимец от пръв поглед.
Ще трябва да къртя мивката в гаража обаче,че по-дълъг от този. :facepalm:

Аз мисля да сравнявам с Леворга. :) 2.0 ДИТ ниско комбаче добре звучи....

Сря Фев 25, 2015 10:54 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Ей богу удушихте ме. Изкарахте ме по-черен от дявола. Ако целта беше да се почуствам зле - изпълнена е. #-o #-o #-o
Евала - фенове сте.
Съжалявам, че разбуних така духовете. Не съм искал да обидя някой или да вменявам мнение.
Колега Junghans - не съм казвал, че съм спирал да се присмивам на закъсали.
Колега tst - явно не съм се изразил добре - аз не съм промотирал карането на стари коли, нито пък призовавам да се карат стари коли. В момента обаче се карат основно стари коли и при тях Субару запазва качествата си - това ми беше идеята. Т.е ти като собственик на две нови коли ще се радваш по- дълго време на безпроблемна експлоатация. А аз ще мога да си купя Jahreswagen с 20%-30% надолу в цената без да се притеснявам,че вече ще е развалина. Ако това ме прави боклук се извинявам с дълбок поклон. :bow:

За слогана на Форд, Жоро е обяснил.

По темата: последното сравнение постнато от колегата brymbrym е супер информативно. Ето как един дилър може да убеди някой да си смени модела с по-нов - чрез директно сравнение. :good:
И американците се жалват, че няма да имат комби с 2.0 турбо. Даже някъде видях сайт, в който правеха подписка до SOA, че искат Леворг да се предлага и при тях.

Сря Фев 25, 2015 11:08 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Колата вече се продава в БГ. Цените са много добри бтв. На живо Бека изглежда супер добре отвън, а вътре е направо смайващо подобрен спрямо предния модел. Усещането за интериора е почти в клас Инфинити и Лексъс. Голяма крачка напред , браво.

Сря Мар 11, 2015 12:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Отговори с цитат
bubaru написа:
Колата вече се продава в БГ. Цените са много добри бтв. На живо Бека изглежда супер добре отвън, а вътре е направо смайващо подобрен спрямо предния модел. Усещането за интериора е почти в клас Инфинити и Лексъс. Голяма крачка напред , браво.

Да не се обърка нещо, черногледецо? ROFL
Майтап разбира се.

Каква е цената в БГ?

Сря Мар 11, 2015 1:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 110
Автомобил: Subaru Forester 2.0D
Телефон: 0888238905
Рейтинг: 46
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Какво, има налична в България, или грешно съм разбрал? Кое ниво, мотор и на каква цена?

Сря Мар 11, 2015 4:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 65
Автомобил: outback 2.5 2004
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Да си призная ,честно бая се заглеждах по А6 олроуд ,обаче нещо много ги крадът тия аудита !
Май с бека ще ми е по спокойно! Чудя се дали има начин да се купи от Русия или Турция 3,6 но да не е американска версия ,
нещо не ме кефи тоя багажник на покрива?Някой нещо да е чувал за Нептунауто напоследък?

Сря Мар 11, 2015 6:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
dif2 написа:
Да си призная ,честно бая се заглеждах по А6 олроуд ,обаче нещо много ги крадът тия аудита !

Колега,ако говориш за чисто нов автомобил,то Аутбека и А6 Олроуд нямат нищо общо в ценово отношение.за справка цените на А6 Олроуд са от порядъка на 170 000 лв.+
http://cc.porscheinformatik.com/nwapp/n ... tor;fb_AUV

А иначе и на мен ми е интересно на какви цени се предлага новия Бек в България,тъй като аз нещо не намирам информация в интернет...,може би на място в шоурума (и то Софийския) или...

Сря Мар 11, 2015 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
dif2 написа:
нещо не ме кефи тоя багажник на покрива...

Защо така? :-~
Този "багажник" с подвижни греди е най-доброто, внедрено сред автомобилите. Вижте само колко постове са хвърлени по авто-форумите, включително и тук за разни допълнителни греди, крепежи и т.н.
На 2015 Аутбек системата е още по-добра в сравнение с по ранните като освен, че напречните греди се прибират, сега може и да се променя разстоянието между тях, а има и места за захващане на куки на ластици и въжета - просто измислено!
Всичко това разбира се - ако ви е необходимо да товарите на покрива! :)

Чет Мар 12, 2015 1:11 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Отговори с цитат
А се оказва, че е и най евтината за застраховка САЩ. Де да беше и тук така:
Least Expensive Cars to Insure

Чет Мар 12, 2015 9:20 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
DDD написа:
dif2 написа:

Колега,ако говориш за чисто нов автомобил,то Аутбека и А6 Олроуд нямат нищо общо в ценово отношение.за справка цените на А6 Олроуд са от порядъка на 170 000 лв.+
http://cc.porscheinformatik.com/nwapp/n ... tor;fb_AUV

А иначе и на мен ми е интересно на какви цени се предлага новия Бек в България,тъй като аз нещо не намирам информация в интернет...,може би на място в шоурума (и то Софийския) или...

Тези Олроуди, които си посочил не са баш меродавни, защото са само по 320 коня и с екстри, които главно този клас коли предлагат. Стандартен Ороуд 218 коня с екстри като на Бек се намира за около 120000 лв с ДДС, демек 100К чисто. Както и да е, това е друг клас кола, скъпа си е, краде се , прави повече впечатление ...БТВ за подобни пари може да се купи Ауди SQ5, което също е над 300 коня дизел и хич не е зле като кола.
Бековете дизел с CVT ( не виждам смисъл от покупка на друг вариант) са грубо от 67 до 80К с ДДС. Вероятно почти всеки ще го вземе на фирма за да ползва данъчен кредит, така че цените стават доста атрактивни. Средното ниво е около 73000 и бих казал има абсолютно всичко необходимо като екстри, само липсва кожа ,навигация ,18-ки. Тези неща са преглътваеми, има и вариант за афтърмаркет набавяне. Идето и го вижте, ще ви хареса колата. Спрямо Форестъра е определено съвсем друга бира , а цената е близка.
Сега колко ще върви с тези 150 кс ...не знам, но това не е спортна кола, така че мисля ще е ок.

Чет Мар 12, 2015 11:07 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  >