Отговори на тема стр <  1, 2
 Аутбек III или IV 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За CVT ще получиш разнопосочни мнения. Има такива във форума, включително и от мен.
Тази кутия е точно това което искам от кола като Аутбек-а. Сменяне на предавките без да се усеща, няма смяна на масло до живот на кутията, няма дори пръчка за проверка на нивото на маслото. Икономичност - минимално, но все пак по-добре в сравнение с ръчната и автомата). Възможност за ръчна смяна на скорости при необходимост (става за продължително спускане на наклони и при някои ситуации на лек off road, което замества "бавните"). Ускорява нормално, без разлика от обикновения автомат.
Да караш и да пееш... :cool:
Аз не бих "газифицирал" с разхода който дава на бензин и километрите които минаваме за година.

Чет Фев 26, 2015 2:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 66
Автомобил: Forester '09 SH5 2.0X AT LPG
Телефон: 0877797030
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
@PitM: Така както описваш звучи добре =) Карах за 10 минути един Аутбек 2,5 2010 на газ и бензин. Не че за толкова малко човек може да си изгради кой знае какво представано останах с добро чувство. Малко е странно това с оборотите, но сигурно се свиква. Преди малко четох за CVT и при една марка (Нисан или Инфинити май беше) имало имитация на смяна на скорости и до колкото разбрах, не може да се изключи, та един фен на CVT-то се оплакваше, че не може да му се изкефи пълноценно =) (това като звука на блендата при дигиталните фотоапарати)

Иначе с моите 22k на година без газ не мога ди си представя, почти всичките са градско и половината по задръстванията в София =( Само с газ и автоматик може да се оцелее.

Чет Фев 26, 2015 2:27 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ganev79 написа:
Спрях се на Аутбек 2010/11 и тъй като ме плаши разхода на гориво при 3,6 литровия автоматик се спрях на 2,5, който обаче не е класическия 5 степенен а безстепенния линеартроник както всички знаят.

Само да допълня, че 2.5 е пълен мъртвец. Ускорението до 60-80км/ч горе-долу го бива, ама на горе при изпреварване е пълна скръб. Явно от съображение за екологичност и с това задвижване, изобщо не върви като за конете си. Не малко е изписано за това във форума. Естесвено разхода на гориво не е за пренебрегване. При спокойно каране съм го свалял на бензин 6.5л на 100км. На газ не съм го засичал все още, но горе-долу е с около 2л над показанието на трип компютъра.

А 3.6 мотора се води за най-базпроблемния и добре направен мотор. И ако не те притеснява данъка, разхода и искаш да ти доставя удоволствие при каране, ти препоръчвам него.

Чет Фев 26, 2015 9:29 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това, че газта е безпроблемна на съвременните H6-ци който го е казал - да си гледа работата:) Освен ако не визира хубава течна фаза за 4к лева (което за мен е лудост) или пък смята за нормално на едни 60-80к мотора да се вади от коша за реглаж на клапаните - операция, която направена от сервиз в Бг мога да споделя какви са последствията....Подлъгах се и сложих газ и аз така навремето - сметката не излиза обаче:) Ок е на по-старите Субара и други автомобило, ама на тези съвременните H6-ци не е баш така.

@ganev79: Ако разходите по горивото са водещите - по-добре вземи 2.5 мотора, карай си го на бензин и се радвай на колата.

@Vami: А че не върви като за конете си 2.5 - никой атмосферен мотор на Субару не върви като за конете си;) Имал съм 3.0, карал съм доста чисто нов 3.6 на приятел - ами умрели са си направо за конете, които уж им дават и се чудиш къде са се скрили:)
 1

Чет Фев 26, 2015 4:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 231
Автомобил: Outback Touring XT VSI-3 DI
Телефон: 0898624058
Рейтинг: 373
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
didoya написа:
Това, че газта е безпроблемна на съвременните H6-ци който го е казал - да си гледа работата:) Освен ако не визира хубава течна фаза за 4к лева (което за мен е лудост) или пък смята за нормално на едни 60-80к мотора да се вади от коша за реглаж на клапаните - операция, която направена от сервиз в Бг мога да споделя какви са последствията....Подлъгах се и сложих газ и аз така навремето - сметката не излиза обаче:) Ок е на по-старите Субара и други автомобило, ама на тези съвременните H6-ци не е баш така.

@ganev79: Ако разходите по горивото са водещите - по-добре вземи 2.5 мотора, карай си го на бензин и се радвай на колата.

@Vami: А че не върви като за конете си 2.5 - никой атмосферен мотор на Субару не върви като за конете си;) Имал съм 3.0, карал съм доста чисто нов 3.6 на приятел - ами умрели са си направо за конете, които уж им дават и се чудиш къде са се скрили:)

Не смятам монтажа на течна фаза за "лудост". :-~ Напротив, това е добре направена инвестиция. За 17месеца имам 68000км изминати само на газ. Инвестицията от 4200лв си я възвърнах повече от 2.5 пъти. В сметката съм включил абсолютно всички реални разходи/газ+бензин/. При последната проверка в сервиз, компа отчете параметри на двигателя в норма. Може би след 100000км на газ, ще се наложи реглаж. При реален разход от /13-14/л\100км газ плюс /6-8/л\1000км бензин, без жалене на педала на газта, сметката излиза. Относно качеството на сервизната дейност си прав, трябва да случиш на майстор, който знае какво прави ;)

@ganev79: Колега, пожелавам ти късмет при избора на автомобил. Няма значение кой модел ще избереш, важното е да си удовлетворен от взетото решение. Успех! :)

2017 Outback 3.6R LPi
2017 Forester XT 2.0DIT
2017 XV Crosstrek LPi
2010 Outback 3.6 LPi

Пет Фев 27, 2015 8:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 66
Автомобил: Forester '09 SH5 2.0X AT LPG
Телефон: 0877797030
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
ganev79 написа:
@PitM: Така както описваш звучи добре =) Карах за 10 минути един Аутбек 2,5 2010 на газ и бензин. Не че за толкова малко човек може да си изгради кой знае каква представа, но останах с добро чувство. Малко е странно това с оборотите, но сигурно се свиква. Преди малко четох за CVT и при една марка (Нисан или Инфинити май беше) имало имитация на смяна на скорости и до колкото разбрах, не може да се изключи, та един фен на CVT-то се оплакваше, че не може да му се изкефи пълноценно =) (това като звука на блендата при дигиталните фотоапарати)

Иначе с моите 22k на година без газ не мога ди си представя, почти всичките са градско и половината по задръстванията в София =( Само с газ и автоматик може да се оцелее.

Пет Фев 27, 2015 9:31 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр <  1, 2