Отговори на тема
 Проблем с дистанционното/ключът за отключване/заключване 
Автор Съобщение

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте, от известно време имам проблем с дистанционното отключване/заключване на колата. Моделът e Outback H6, 2005, ако е от значение.

В какво се изрязва. Ако не съм я карал няколко дни колата, дори когато съм до нея доста трудно я отклчювам от дистанционното, ако я карам малко - в ракмките на 1-2 км и спра, отключването/заключването е по същия начин - проблемно.

Установих обаче, че ако я карам по-дълго, проблемът изчезва и дистанционното си работи както трябва. Смених батерията на дистанционното скоро - преди около 3-4 месеца - и не вярвам проблемът да е оттам.

Онязи ден си направих и експеримент, слязох до гаража с ключа който използвам и резервния. Не бях карал колата от около 3-4 дни. Обортният ключ не можа да е отключи от 2-3-4 опита, докато резервният я отключи от първия път.

Имам чувство, че в студено време проблемът е по-изострен. Чудех се дали е свързано с това или просто оборотното дистанционно като се търкаля по-джобовете ми е змърсено с прах и трябва да се отвори и да се почисти?

Ключът и дистанционното изглеждат така: https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphot ... 2622_o.jpg - не са снимани копчетата, но са за отключено/заключено и за отделно отключване на багажника.

Днес или утре ще отворя оборотното, за да го изчистя от прах. Ако това не помогне къде евентуално мога да отида за ремонт?

Сря Фев 25, 2015 12:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 204
Автомобил: Subaru Forester 2.0X, SG9
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
При дистанционното на форестъра, при същия проблем - на платката има пластина, която опира в минуса на батерията. Запоена е за платката. Спойката с времето се разваля, личи си зимата заради студеното. Трябва да се презапои. Работа за 10 минути, ако имаш поялник.

"Установих обаче, че ако я карам по-дълго, проблемът изчезва и дистанционното си работи както трябва. Смених батерията на дистанционното скоро - преди около 3-4 месеца - и не вярвам проблемът да е оттам" - стопля се и затова започва да работи.

Чет Фев 26, 2015 12:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мерси за отговора;) Поялник нямам и съм вързан в ръцете, но ще намеря кой да го оправи! Защото ако това е и при мен проблемът, означава че не трябва да ходя в специализиран сервиз за ключове и тем подобни.

Чет Фев 26, 2015 12:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема