Здравейте, от известно време имам проблем с дистанционното отключване/заключване на колата. Моделът e Outback H6, 2005, ако е от значение.
В какво се изрязва. Ако не съм я карал няколко дни колата, дори когато съм до нея доста трудно я отклчювам от дистанционното, ако я карам малко - в ракмките на 1-2 км и спра, отключването/заключването е по същия начин - проблемно.
Установих обаче, че ако я карам по-дълго, проблемът изчезва и дистанционното си работи както трябва. Смених батерията на дистанционното скоро - преди около 3-4 месеца - и не вярвам проблемът да е оттам.
Онязи ден си направих и експеримент, слязох до гаража с ключа който използвам и резервния. Не бях карал колата от около 3-4 дни. Обортният ключ не можа да е отключи от 2-3-4 опита, докато резервният я отключи от първия път.
Имам чувство, че в студено време проблемът е по-изострен. Чудех се дали е свързано с това или просто оборотното дистанционно като се търкаля по-джобовете ми е змърсено с прах и трябва да се отвори и да се почисти?
Ключът и дистанционното изглеждат така:
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphot ... 2622_o.jpg - не са снимани копчетата, но са за отключено/заключено и за отделно отключване на багажника.
Днес или утре ще отворя оборотното, за да го изчистя от прах. Ако това не помогне къде евентуално мога да отида за ремонт?