Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е автоматичен и ръчен архив на стари обяви!

Темата е заключена, не можете да променяте постове.
 Време е за нещо ново,и ще се радвам да споделите мнението си 
Автор Съобщение

Постове: 5
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте от най-новия член на форума!Няма да използвам"колеги"...нека първо да станемКазвам се Петър,родом от Хасково!От 8 години си мечтая да си купя Субару!Ама на 19г събрах някой лев и си купих Голф 3 1,9Д!Сега вече имам работа и искам нова,уникална кола,от която да слизам с усмивка!Не знам дали е за добро или хубаво,но с Голфа свикнах да влизам в бокса само планово и да не оставям повече от 100 лева! :D Живот и здраве със Субару-то този момент едва ли ще дойде повече,но не ми се гъзарее с някой пасат или А4 по сервизите и да троша пари и нерви!Търся си OUTBACK 2004-5-6та....2.5 с газ без значение МТ или АТ,но с предпочитание към АТ!Преди 3ката карах 2ка автоматик и лично за мен това си е истинско удоволствие!Обаче имам един проблем....Някак си не мога да свикна с идеята да карам 200км за да отида да гледам кола,на която не знам какво да гледам и не знам къде да закарам,че някой друг да я огледа!Нямам някой разбиращ,който да замъкна с мен из България да гледаме коли и най-вече нямам това време!Прочетох темите за новобранци,днес ходих да гледам едно Легаси,седан,2.0R,и гледах,и гледах и май нищо не видях!Всъщност захабения салон и протритата шофьорска седалка малко ме дръпнаха!Та основния ми въпрос е следния?

-Може ли да ми обяснните как работи bat bubi,за да може евентуално ако реша да му се обадя да имам представа ....защо му звъня...защото към момента май нямам!

-Четох една тема,в която един от колегите е споделил за опита си,но в нея колата е главното действащо лице,а мен ме интересува процеса до пристигането й!Това,което разбрах към момента,е че са варненци,към представителството,с човек там,който преглежда на място и ако отговаря на изискванията,колата пристига....

Вто Мар 10, 2015 4:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 216
Автомобил: Outback '10 2.5CVT,Outback '02 H6
Рейтинг: 252
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей,

Чети тук, постовете най-вече след "Вто Апр 22, 2014 9:00 am"

Вто Мар 10, 2015 5:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако очакваш със Субару да оставяш под 100лв в сервизите, то по-добре си остани с Голф-а, за да не си разочарован...
Колкото и да са здрави коли, подръжката е повече от Голф и то доста.

Не знам какви са ти очакванията, но силно се съмнявам че ще си намериш Субару-то в съседната автокъща зад блока...200км, дори 500 не са болка за умиране, ако действително си търсиш кола.
Поради спецификата на марката е абсолютно задължително да се преглежда в специализиран сервиз. Такива са описани в съответната тема - т.е. харесваш си кола в град Х, гледаш дали има препоръчан сервиз и се уговаряш за оглед.
В противен случай ще се наиграеш много бързо.

Относно БатБуби - щом имаш регистрация, му напиши лично съобщение да ти обясни. Лично за мен той или директна покупка от Субару представителство в Германия или Швейцария са най-добрите варианти, но това си е лично мнение, а и на повечето хора им се струва скъпо, заради ценовите разлики между наличните коли на пазара у нас и тези там.

По тази тема е писано толкова много - просто ползвай търсачката и ще разбереш.

Бих ти препоръчал да си определиш бюджета доста внимателно и особено частта със 100-те лева :idea:

Успех с търсенето

Вто Мар 10, 2015 5:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
100те лева ги оставете....Покрай цялото обикаляне днес,дори си намерих и сервиз....

Вто Мар 10, 2015 5:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 416
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ето едно полезно начало, ако гледаш сам. http://subarucenterbg.com/bg/pokupka-na-Subaru.html

Наистина те съветвам сервиза за оглед да е препоръчан от този форум. Дори да ти е познат и много разбиращ, няма как да познава всички специфики. Ето ти моя опит, за да се убедиш. На слизане от Витоша ауспуха взе много да ръмжи. Знаех си, че е за смяна и не се притесних. Отивам при кварталния гумаджия, който е препоръчан от мой приятел с много опит зад волата и винаги си прави малки неща при него . Вкарвам колата и майстора ми казва да слезна в канала, за да ми покаже. Канала беше пълен със стари гърнета и замалко да си счупя крака в тъмницата. Свети той отдолу и ми казва "Не ги разбирам тези системи, защо така са го направили..... хмм.... ами имаш 2 варианта правиш средното и до края назад или само ти заварявам една тръба на спуканото място като наставка и провължваш за 25лв." Благодарих на човека и се прибрах да помисля. Реших, че не ми се прави още гърне, и само ще наставям тръбата и докато изкара. Чудех де дали да отида при човека за 25лв, който е до моя блок или в сервиз препоръчан от този форум" Прецених, че те за оглед не взимат пари и отидох в препоръчан сервиз. Майстора вдига колата и оглежда добре. След 10 мин огледи ме вика да ми каже вариантите. Общо взето същите. Попитах го да ми обясни с малко повече детайли и той ми обясни от А до Я за изпускателните системи на Субару Аутбек '99. Обясни ми кое точно е катализатора и как мога да го подменя с резонаторни гърнета и как може да се преправи цялата система да е от здрави неръждаваеми тръби и гърнета. Точно кое как се прави и забеляза, че една скоба не е на правилното място и ми каза, че е закърпвано гърнето еди как си. Всичко това без да съм му казал, че ще ми прави колата. Помислих 2 минути и му дадох 35лв. само, за да ми настави тръбата. Дадох ги на човек, който преди е виждал Субару отдолу и знае кое къде трябва да е. Съветвам те и ти да направиш същото.

За bat_bubi мога да те посъветвам да си приготвиш сериозна сума. Поне 1.5/2 пъти от сумата в mobile.bg на харесания от теб модел. Той вкарва само автомобили с доказан произход и история, а те са скъпи.

Напиши от кой град си и съм сигурен, че някой колега ще откликне да те повози и да си поговорите за Субару и има ли то почва у нас.

Поздрави,
Лазар

Не карам пил и не пия карал.

... важно е да знаеш числата колко са ти...

Вто Мар 10, 2015 5:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 256
Автомобил: Subaru Outback 3.6, Subaru Baja 2.5
Телефон: 0878687181
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Браво , В правилна посока си тръгнал- щом търсиш субару - аз моето го търсих има няма 5-6 години:)
От Хасково съм, до колкото разбрах и ти - ако с нещо мога да помогна - пиши или се обади - в Хасково има и добри майстори които познават марката субару:)

Вто Мар 10, 2015 9:52 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ха ами то и аз имах голф 3 и то дизел, преди субаруто,стабилна кола беше.Наистина субаруто е със по скъпа поддръжка,но пак е само планова,демек няма неприятни изненади,особено ако си отваряш очите при закупуването
Но последните 4-5 дни в Смолян и Пампорово ако бях с голфа бая нерви щях да потроша.Иф йу ноу уат ай мийн.

Вто Мар 10, 2015 11:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колите с доказана история са с планова поддръжка.
За другите е добре да имаш или застраховка асист в Алианц или да разбираш поне малко, да имаш инструменти и късмет. Това го казвам от ](*,)
Вземеш ли си кола от непознат (някой, който не е от тук или нов внос) е 90% сигурно, че ще имаш ядове в някакви моменти.
Просто, тези, дето са с 1.5/2 надолу от чуждите с история, са тормозени без да се гледа какво е за смяна и не е ясно на кой възел му е дошло, минало и удвоило времето за смяна. А при тези коли не са малко и не са по 20лв :idea: :idea:
Успех с покупката и чети и мисли преди да купиш.

Сря Мар 11, 2015 9:52 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не съм най вещият по темата. Но знам че кола внос от Швейцария, Австрия или Германия, ако е минала скоро TUV (разбирай преглед в близките 2-3месеца) и няма забележки. Значи със сигурност по възлите и т.н. няма да имаш проблеми. Преди 6 год. Си докарах от Германия Опел Вектра Б със минат TUV точно преди да я взема. По колата за 2 год освен масла и филтри не съм пипал друго.
Същия случай с едно Ауди А3 внос от Австрия с ТUV току що направен и пак освен масла филтри и едни накладки не беше пипано друго за 2 год. :) Не казвам че ТUV e най важният критерий но е едно добро начало за човек който не разбира.
Поздрави и успех с покупката:)

Сря Мар 11, 2015 12:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 346
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И един съвет от мен...
Преди 3 години имаше журналистическо разследване- как така ,,много,, хора след купуване на кола с нов TÜV от автокъща, после се оказва, че имат доста проблеми по колата... отделно даже с превъртян километраж :facepalm: !?!
Омаскарили са и TÜVа вече...( направи ми впечатление, че вече има доста автоинспектори с ненемски имена :giggle: турски и полски, става въпрос за Берлин и Бранденбург) Имало един малък процент от инспекторите, които играели в комбина с автотърговците :shock: ( правните разправии продължават по година две, и все още няма ефективно осъдени-но това е друга тема за силното лобито на автоиндустрията, TÜVa, ADAC и т.н в Германия)
Особенно при търговци с арабски и турски имена, трябва да се внимава въпреки сертификата... Пак ви казвам, че процентуално става въпрос за много малко случаи, но ако ще изнасяш колата и след това да се разправяш от БГ, си е голямо финансово натоварване.... Да не ви се случва! Най-добре е с търговци от които някой вече има положителен опит или са с голяма автокъща, и от дълго време на пазара...
Успех в покупката

Сря Мар 11, 2015 1:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Темата е заключена, не можете да променяте постове.