Отговори на тема стр 1, 2, 3  >
 Въпрос за Субару Легаси IV 2005-2009 
Автор Съобщение

Постове: 6
Автомобил: Търсещ Субару :)
Телефон: 0882949424
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, бъдещи колеги (може би) :) , от скоро започнах да се оглеждам за Субару Легаси 2.0 R 165hp седан. Доста прочетох за това как да избера първото си Субару, за какво да гледам с кой да се свържа при сериозен интерес за да погледне колата и т.н. Днес обаче видях случайно едно клипче в, което Суби със същият двигател набира от 0-180 км/ч и ми се стори малко тромаво, имам приятел който има същото само, че е 150hp (предполагам това е новият двигател, защото е от последните Legacy-та версия IV). Карах го извън града около 400км и на някои места ме беше страх да изпреваря с него, отдадох го на факта че е на газ и е четири степенен автомат. Тук идва и въпросът ми този двигател, който е 165hp как се държи и дали е пъргав и еластичен при скорост от 80-140 км/ч , не ми трябва кола за състезания, но искам да мога да разчитам, че когато трябва да изпреваря няма да бъда подведен и безпроблемно ще извърша маневрата. И другият ми въпрос е ако взема автомат има ли такъв с повече от 4 скорости? Надявам се, че има хора с такива коли или са имали такива коли тук във форума и се извинявам ако темата ми не е за този раздел.

Поздрави!

Съб Мар 14, 2015 12:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 346
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да ти споделя и моите впечатления от колата...( 165 ps, 2006R, ръчни скорости, комби)
Изминах до сега към 2500 км, откакто я купих и сложих ГИ:
-днес имах малко магистрала, и покарах със 180/h към 10 минути към 5200 оборота... над 150/h двигателя ми става доста шумен( за моето ухо, като смятам да й правя след 4 месеца отново промивка с Lube1, BGR aditive, и ново масло на Archoil 5w40, защото е карана 180к само с минерално масло от стария собственик, слагано му в Subaro сервиз...)
- между 120 и 140/h с 3500 оборота се караше най-приятно,а като исках да изпреварвам в някоя по сложна ситуация с полски камиони :facepalm: и коли, включвам на 4/та за 5-6 секунди и се изтрелвах от опасната ситуация..
- колата ми се струва доста тежка, и в града включвам на 3 та, когато изпреварвам някой трамвай по моят маршрут... под 3500 оборота и липства темперамент, което било нормално за този двигател...
- предстои ми и допълнително настройване на ГИ, което може би ще донесе още малко мощност и отзивчивост
- преди да я купя, почетох доста в немските форуми, и почти всички казваха , че 137 ps мотора не бил много за препоръчване-,,...само ако си пенсионер ...'' :cool: , та за това и ми трябваха 3 месеца да намеря подходящата кола за покупка

това стига ли...? ;)

Съб Мар 14, 2015 9:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Много благодаря за отговора, да мисля, че беше изчерпателен. Единствено което ме спира за 3.0 245к.с. е данъка и ще преценя още малко какво да взема, иначе за търсенето е ясно, че ще е с месеци. Ежедневно гледам и форума за нови обяви. Това което искам е рядкост защото държа да бъде седан. Като мине някой на пътя и ми остават очите по нея всеки път.

Поздрави!

Нед Мар 15, 2015 12:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Отговори с цитат
В заглавието на темата има несъответствие - 2005-2009 са III-то поколение! До колкото знам IV-то поколение Legacy няма комби.

Нед Мар 15, 2015 4:49 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
@PitM, недей така, че за момент дори се замислих какво карам ROFL - http://en.wikipedia.org/wiki/Subaru_Legacy
@bozhidark, колко е данъка за 165hp?

Нед Мар 15, 2015 5:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Отговори с цитат
Аууъ! Значи аз съм бил в грешка :cry: заблуден че карам IV-то :-?
Така става като се изказва човек за "чужди" модели.
За Аутбек и Легаси еднакво ли вървят "поколенията"?

Нед Мар 15, 2015 7:41 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Зависи ... Тъй като Outback-а реално е модификация на другите модели от Subaru гамата (Legacy и Impreza), съответно е приемал номерацията на поколенията от съответния модел. За пример Legacy модификацията Outback според доста източници започва директно от 2-ро поколение. Други хорица обаче си водят Outback-a като отделна моделна линия и в тези случаи номерацията на поколенията вървят Legacy поколението минус 1.
На когото както му хареса :good:

Нед Мар 15, 2015 8:56 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
@srg данъка за 165к.с. за София е 280лв а за 245 к.с. е 420лв.

Доколкото прочетох има двигател АТ с 5 скорости пак 165к.с. Някой колега да има такъв случайно? Според мен с 5 скорости ще се държи по-добре на пътя защото ще е балансиран. Това което карах аз , включваше от 4та на 3та при по-висока скорост и общо взето само ръмжеше повече без да се усети адекватно ускорение. Колата беше нова на около 30к км, защотото е седяла в шоурум много време и след като излязъл новият модел са я продали. Така че не би следвало да има никакви технически забележки.

Нед Мар 15, 2015 12:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bozhidark написа:
Доколкото прочетох има двигател АТ с 5 скорости пак 165к.с. Някой колега да има такъв случайно?

Има такива колеги,с аутбеци,но с тази комбинация 5АТ и 165 кс.
bozhidark написа:
Според мен с 5 скорости ще се държи по-добре на пътя защото ще е балансиран.

Ами...какво да ти кажа колега с 4АТ е с по-дълги скорости и реално кой знае каква разлика с 5АТ няма(поне не и такава каквато може би очакваш ти).Като цяло автомобила не е "ракета" както и ти сам си установил,и на моменти се чудиш къде са тези коне,но пък е много практичен автомобил и е голямо удоволсвие да го караш.Определено ако си карал автомобил на предно или задно със същите коне се усещат по-бързи от Бека или Легасито.Въпрек и това колата си върви прилично,просто си иска яко газене,докато се сети че трябва да тръгне :D ,но се свиква ;) .Успех с намирането на читав автомобил :good: .

Нед Мар 15, 2015 1:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Отговори с цитат
Колегас 5 те скорости има пера на волана,vdc а това стига....
А мога да кажа че има хора тук които смениха 2.0r за 3,0 а не обратното.

Пс:кефа цена няма и за 140 лв кефа е много повече. А залагам че разхода натоварен(5 човека и багаж) на дълъг път с 3.0 е кажи речи еднакъвако не и в полза на Н6

Нед Мар 15, 2015 3:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Отговори с цитат
Разликата на извънградско между 2,5 и 3,0 е един литър

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Нед Мар 15, 2015 4:55 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Започвате да ме отказвате от 2.0, 3.0 не знам дали няма да е срашна ламя в софийски условия :), предполагам че на газ ще е поносимо.

Нед Мар 15, 2015 5:22 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 26
Автомобил: Outback H6 3.0
Телефон: 0886048080
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей, колега. Аз съм собственик на същото Legacy 2.0R 4 ск.АТ , за което питаш, но комби, от точно 1 седмица и първоначалното ми впечатление е доста добро. Тъкмо се връщам от кратко пътуване до вилата- главно магистрала, и съм много доволен от динамиката на колата. Имай предвид, че тепърва предстои обслужване на автомобила и избягвам да го тормозя. Сигурен съм, че след нужните ремонти и обслужване нещата ще са още по- добре. Забравих да спомена, че успях вече да го оборудвам с ГИ Romano висок клас и не усещам осезаема разлика във вървежа от този на бензин- отново имай предвид краткия ми опит с тази кола ;). По много груби изчисления, без претенции за точност, разхода на газ е повече от задоволителен за мен.
За една седмица- толкова :).
Успех в търсенето и надявам се съм бил полезен.

Нед Мар 15, 2015 6:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
bozhidark написа:
Започвате да ме отказвате от 2.0, 3.0 не знам дали няма да е срашна ламя в софийски условия :), предполагам че на газ ще е поносимо.

Повече от 20/100 газ няма да ти гори :) а всичко по надолу е малък празник на бензиностанцията.

Нед Мар 15, 2015 7:38 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Ами мисля да пробвам и 165 к.с. Версията в някоя автокъща за да видя как се държи при ускорение. Много е странно, че не се усеща вървеж при 150 к.с. кола би трябало да си е преценена от производителя. Още повече, че Субару е марка, която винаги е била синоним на японският инжинерен гении. За мен по-проходим лек автомобил от Субару на пазара за момента няма. Виждал съм доста впечатляващи неща при зимни условия, където само Субаруто се измъкна. Xdrive и quatro не можаха да се справят.

Нед Мар 15, 2015 10:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
165 коня се предават на 4те колела. Мощност съобразена с проходимост и пътно поведение!!!
Много правилно го каза и сам " За мен по-проходим лек автомобил от Субару на пазара за момента няма."
така ,че сравнението ти не е правилно :) като сравняваш коне и вървеж сравнявай еднакви коли :) защото имах мерцедес 4x4 150 коня и предното ми субару с 2.5 мотор вървеше повече от мерца :)

Нед Мар 15, 2015 11:04 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
не са тия колици много за спортно каране... Но минават отвсякъде, факт!

Аз лично >130 рядко вдигам на дълъг път, комфорта ми е ~125, някъде 3300rpm. Предимно заради шум и разход на гориво. Като понакачиш малко багаж и опънеш по аутобана със 140-150, разхода отива на 10 (за 2.5 мотор), а бръмченето почва да дразни.
Според мен:
- 2.0 е слаб мотор за тази кола (независимо колко к.с. е)
- 2.5 бива - има по-голям въртящ момент.
- От 3.0 или 2.5XT не съм чул някой да се оплаква :cool:

За скоростните кутии, автомат 4EAT е по добре от МТ.
Вярно малко мудна кутия е, но МТ иска постоянна ръчка напред-назад, и все не ми достига 6та скорост (хаха).
А, важно е да се каже че AWD е леко по-различно при автоматика спрямо ръчката (дори и за актуалния модел 2015)

(всичко това от гледна точка на >100,000км навъртяни с 2.5/MT, като през годините съм карал чат-пат и от другите разновидности)

Вто Мар 17, 2015 12:15 am
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 1
Автомобил: subaru legacy
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,аз имам Легаси 2.5 автоматик.Трябва да ти кажа,че при изпреварване минавам на типтроник спорт и си сменям сам скоростите.
Много по добре се изпреварва.
Поздрави и успех. :good:

Пет Мар 20, 2015 5:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 22
Автомобил: Subaru Legacy SW 2.0R 167hp AT
Нов фен
Отговори с цитат
Привет и от мен!
Карам Legacy SW 2.0R 167hp AT 2009 от август насам, като за това време изминах над 25 хил. км. Колата е BiFuel с т.нар. заводска газова уредба BRC.
Никога не съм се чувствал несигурен в изпреварването, особено като настъпя самолета, както си трябва. И на sport steptronic, и на автоматик, си има достатъчно мощ за голямо комби, така че не бих я заменил да друга на този етап ;)
Естествено конете не могат да се сравняват с конвенционални автомобили, защото ускорението се разпределя на 4те колела, но пък следващият път може някой друг да ми отъпка преспите, за да си паркирам като пич :beer:

Съб Мар 21, 2015 8:23 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 16
Автомобил: Subaru Legacy 2.0R 2005
Телефон: 0887774517
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте и от мен.Карам Legacy 2.0R (165hp) Sport Tourer 2005г. от около 6 месеца.Както казаха и други колеги под 3.500 об/мин не се усещат конете.Аз обаче съм доволен от усещането за колата.Над този праг и звука се променя драстично и ускорението ми стига за да изпреваря.Купих я от Англия и 12 годишната гаранция срещу корозия за сега устоява на всичката кал и вода и зими през които е минала.Сложих и метан (Landi Renzo) преди 2 месеца (6000км.) -вървенето почти същото, разхода 10лв. при скорост 120км/ч и 13 лв при 140км/ч. Аз лично исках Outback 3.0 AT ,но разхода смесен при този двигател ще е доста по-висок.Карам и доста в града, а там е с 50% по-висок (поне). Това е от мен и успехи с покупката.

Пет Мар 27, 2015 9:23 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Отговори на тема  стр 1, 2, 3  >