Отговори на тема
 покупка на субару форестър съвет 
Автор Съобщение

Постове: 11
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Нов участник във форума съм, а надявам се че скоро ще се присъединя и като собственик на Субару.
До скоро търсих надежден, проходим и качествен автомобил и след известно проучване се спраях на Субару Форестър.

Колебая се между 2 модела със следните данни:
1. Година м.09.2008г., 114000км, 2.0I, 150к.с. автоматик(тип троник), газова уредба(италианска в гаранция), първи собственик закупена от официален представител.
2. Година м.02.2010г., 101000км., 2.0I, 150к.ц., ръчни скорости(в т.ч. бавни), първи собственик, закупена от официален представител.
В допълнение към горното ще добавя, че карах автоматика и доста ми допадна с изкл. на това, че превключва скорости след няколко секунди след като натиснеш педала на газта. Годишно ще минавам около 13-14хил.км, от които 7хил.км. градско
Търся отговор на няколко въпроса, които смятам, че ще ми помогнат да напрая правилен избор и ще съм ви благодарен ако ми помогнете.
1. Има ли някаква съществена разлика между модел от 2008г. и 2010г.?
2. Освен бавните скорости има ли друго предимство ръчната скорностна кутия при този вид автомобили?
3. Ако може да бъде проверено състоянието на газовата уредба, добър вариант ли е да се закупи с поставена таква или по - скоро е рисковано?
4. Колебая се къде да проверя колата в автосевриз Митака(за който имам позитивни отзиви и приятели които карат Субару) или в официалният вносител и сервиз? Дали тези от официалният представител/сервиз ще ми дадат повече инфо - особено относно реални километри? Разбрах, че по рамата могли да проверят километрите?

Нед Мар 15, 2015 7:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет кандидат-колега,

Относно преглед на колата, избери всеки друг сервиз от съответната тема, но не и официалният.
Между 2008 и 2010 има сериозна разлика, но не бих казал че между двата бензинови двигателя има кой знае каква разлика. Цените също са доста различни.
Ако имаш възможност купи кола без газ, поне шанса да е над 400 000км е по-малък.
Автомат-ръчка - във форума има писано много по дилемата, ползвай търсачката. Накратко - ако не си състезател и ще караш 50% в София, вземи автомат. Но има един голям минус...дадеш ли я на жена си да я покара - ще си търсиш друга кола...

Успех с покупката

Нед Мар 15, 2015 7:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Привет,

Благодаря за информацията! Къде мога да проверя основни/съществени разлики между двата модела 2008г-2010г.?

Нед Мар 15, 2015 7:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
и още нещо от къде мога да проверя достоверно колко струва ангренажен ремък?

Нед Мар 15, 2015 8:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 222
Автомобил: Subaru Forester +Legaci 2.5
Телефон: 08782734sedem pet
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей (колега)
Относно разликите можеш да ги провериш на самите коли
Цена за ремък, помпа, трут и тн. можш да полчиш в всеки бял сервиз и бял магазин в форума има кординати и писано много
До колкото рабирам можеби си от Сф. или ще ходиш там да гледаш и купуваш колата би било добре да знаем от къде си и да знаем на къде да те насочим
И аз подкрепям колегата вземи кола БЕЗ ГАЗ постави си я тук пак има бели сервизи за марка не споря но аз като поставях моята гледах да има максимално градове с сервизи че кадето и да се скпе нещо в БГ. да може да се ремонтира не само в Сф. или оределени градове
И да напълно е прав за автомата жената мрънка че нямало скорости педали и какво ли не докато не се качи да я покара ден два и така
И аз сега повече ръчка няма да купя
за черно и кал, сняг се справя повече от чудесно
успех с избора

Нед Мар 15, 2015 8:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
vans1983 написа:
Привет,

Благодаря за информацията! Къде мога да проверя основни/съществени разлики между двата модела 2008г-2010г.?

viewtopic.php?f=1&t=15245

Нед Мар 15, 2015 8:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
От София съм! Така де поне тук живея.;-)

Нед Мар 15, 2015 8:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема