Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
dif2
Регистриран на: Пет Дек 10, 2010 9:06 pm Постове: 65 Местоположение: varna
Автомобил: outback 2.5 2004
Рейтинг: 0
|
|
На мен не ми харесва suv-та и за това харесвам олроуд и аутбек, макар и бека малко да му развалиха пропоциите от 2010 насам.Новия на живо не сьм го виждал.Затова не харесвам грубия багажник на американския бек.
|
|
|
|
| Чет Мар 12, 2015 4:13 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
Малко инфо от извора- Единствената кола в БГ магазин засега (тази от снимките) е на 250км. Успях и да покарам малко и определено съм доволен! Широко, комфортно и най-вече доволно тихичко. Вдигнах ~150км/ч, оборотомера беше на 2500rpm, най-силния шум беше от гумите по грубия аасфалт. Не е много пъргава кола, но ме устройва. Окачването е доста стегнато, направих малко ляво-дясно-ляво-дясно и няма никакво лашкане.    
|
|
|
|
| Чет Мар 12, 2015 5:22 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
|
| Чет Мар 12, 2015 7:01 pm |
|
|
|
Junghans
Регистриран на: Вто Юли 29, 2014 11:14 pm Постове: 110 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D
Телефон: 0888238905
Рейтинг: 46 
|
|
Не ми допада ел. ръчна спирачка само! иначе съм му голям фен, предният не ми допадаше, но този е веднъж!
_________________ Junghans - Die deutsche Uhr www.junghanswatches.bg
|
|
|
|
| Чет Мар 12, 2015 7:38 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
Като гледам екстрите , аз бих си взел дори най-базовото ниво. Реално си има всичко важно.
|
|
|
|
| Чет Мар 12, 2015 10:02 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
bubaru написа: Като гледам екстрите , аз бих си взел дори най-базовото ниво. Реално си има всичко важно. да, само люкчето е "смислената" разлика. но пък закъде без люк сега 
|
|
|
|
| Пет Мар 13, 2015 1:00 am |
|
|
|
Vmax
|
tarambuka3500 написа: bubaru написа: Като гледам екстрите , аз бих си взел дори най-базовото ниво. Реално си има всичко важно. да, само люкчето е "смислената" разлика. но пък закъде без люк сега  За люк, смарт ключ и старт стоп бутон надценка от 6000лв е доста смела... Колега разкажи малко повече за динамиката, свт кутията - колко е теглото на този пътнически вагон, дизела ли кара?
|
|
|
|
| Пет Мар 13, 2015 6:58 am |
|
|
|
bubaru
|
Интересно, че не се предлага 6МТ. Понеже при него няма 'ай сайт" и "x-mode" цената може да е още по-ниска. Немците го предлагат, но там нивата са други и цените безумно високи. Имам чуството, че немските дилъри на Японски коли нарочно им вдигат цените, за да не могат да се продават 
|
|
|
|
| Пет Мар 13, 2015 10:06 am |
|
|
|
tarambuka3500
|
|
| Пет Мар 13, 2015 7:00 pm |
|
|
|
Symbolic
Регистриран на: Съб Яну 26, 2013 12:04 am Постове: 53 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 AT '00
Телефон: 0895 460 181
|
bubaru написа: Интересно, че не се предлага 6МТ. Понеже при него няма 'ай сайт" и "x-mode" цената може да е още по-ниска. Немците го предлагат, но там нивата са други и цените безумно високи. Имам чуството, че немските дилъри на Японски коли нарочно им вдигат цените, за да не могат да се продават  Нали нямаше да има ръчни кутии в новото поколение,...или важи само за Щатите ?
|
|
|
|
| Съб Мар 14, 2015 9:18 am |
|
|
|
Vmax
|
|
| Съб Мар 14, 2015 9:20 am |
|
|
|
bubaru
|
Symbolic написа: bubaru написа: Интересно, че не се предлага 6МТ. Понеже при него няма 'ай сайт" и "x-mode" цената може да е още по-ниска. Немците го предлагат, но там нивата са други и цените безумно високи. Имам чуството, че немските дилъри на Японски коли нарочно им вдигат цените, за да не могат да се продават  Нали нямаше да има ръчни кутии в новото поколение,...или важи само за Щатите ? За дизела принципно се предлага.
|
|
|
|
| Съб Мар 14, 2015 1:06 pm |
|
|
|
tst
|
Колеги, След толкова много писане - не се сдържах и направих тест драйв. Първите ми впечатления - колата може да спира и има голям багажник А сега сериозно - изключително приятен автомобил - просторен и с доста екстри дори в средното ниво на оборудване. Не блести с мощен двигател, но за сметка на това динамиката е на доста добро ниво. CVT - има малко по-друго поведение отколкото на Турбо Фори, но май това е норманло. Не е от най-бързите (да не забравяме че слизам от 250 и се качвам на 150 коня), но не смятам че това е нещото за което може да се хванеш. Тествах EyeSight и честно да си призная - не е нещо което бих ползвал ако го имам (само личо мение) И ако мога да обобщя - доста добър автомобил на доста добра цена. Според мен - най-добре е да се отиде и да се покара, само така ще се оцени най-добре. Поздрави
|
|
|
|
| Съб Мар 14, 2015 4:55 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
tst написа: Колеги, Тествах EyeSight и честно да си призная - не е нещо което бих ползвал ако го имам (само личо мение)
абе то нека го има, пък ти не го ползвай  аз след като преди години се челосах така на едно кръстовище в предната кола (бях се заблеял), това е нещо което задължително искам. не заради lane departure или адаптивния темпомат, а само за екстремното спиране 
|
|
|
|
| Нед Мар 15, 2015 10:55 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
Спирането е ценно, всеки за заблейва. Друга подобна нелоша екстра е за мъртвата точка при огледалата, не знам дали го има Бека. Имам 2-3 изтръпвания през годините, за късмет без последствия и то пак от разконцентрация.
|
|
|
|
| Нед Мар 15, 2015 11:36 pm |
|
|
|
tst
|
Цитат: абе то нека го има, пък ти не го ползвай  аз след като преди години се челосах така на едно кръстовище в предната кола (бях се заблеял), това е нещо което задължително искам. не заради lane departure или адаптивния темпомат, а само за екстремното спиране  Със сигурност може и да помогне, но нека не забравяме, че за да работи тази екстра е необходимо да си натиснал съответните бутони и въобще да не натискаш газ или спирачка - т.е просто си стоиш и въртиш само волана, което няма как да се случи при мен. Освен това всеки път го настройваш ако случайно или не си натиснал педала на газта или спирачката - т.е постоянно "цъкам" бутони за да ми работи екстрата вместо да се съсредоточа в шофирането. Според мен тази екстра става за жени в градски условия, когато трабва да си дооправят някоя мигла. Съжелявам, че съм толкова краен, но това си е мое лично усещане и не ангажирам никой с него. След като е въведено, то очевидно има ползи, но не и за мен. Поздрави
|
|
15
|
|
| Пон Мар 16, 2015 11:49 am |
|
|
|
dif2
Регистриран на: Пет Дек 10, 2010 9:06 pm Постове: 65 Местоположение: varna
Автомобил: outback 2.5 2004
|
|
Ако тази екстра не е като хората то по-добре дизел с ръчна кутия! Аз и без това автомата го приемах само заради тази екстра.Моторите са слаби и този автомат ги одушава съвсем- поне 2.0т да бяха сложили от фори.
|
|
|
|
| Пон Мар 16, 2015 5:13 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|

tst написа: Със сигурност може и да помогне, но нека не забравяме, че за да работи тази екстра е необходимо да си натиснал съответните бутони и въобще да не натискаш газ или спирачка - т.е просто си стоиш и въртиш само волана, което няма как да се случи при мен. Освен това всеки път го настройваш ако случайно или не си натиснал педала на газта или спирачката - т.е постоянно "цъкам" бутони за да ми работи екстрата вместо да се съсредоточа в шофирането. това не е много вярно - никакви бутони не трябва да натискаш - всичко си е включено и си работи. И не мисля, че му пречи факта че "даваш газ" примерно - пак ще присветне на дисплейчето и ще ти отнеме от газта, то това е смисъла все пак. (макар че в последното не съм 100% убеден) edit: всъщност ето какво намерих с кратко търсене в нета: The Eyesight pre-collision system's most useful application is its ability to cut throttle, preventing you from driving into a barrier. For example, imagine sitting at a stop light ready to turn right. There’s a car in front of you slowly accelerating into the same turn, so you follow suit. Suddenly, that person stops, as you're accelerating. Eyesight recognizes this and pulls the plug, preventing you from plowing into the car at full speed.дефакто всичко си става автоматично
|
|
|
|
| Пон Мар 16, 2015 6:41 pm |
|
|
|
tst
|
dif2 написа: Ако тази екстра не е като хората то по-добре дизел с ръчна кутия! Аз и без това автомата го приемах само заради тази екстра.Моторите са слаби и този автомат ги одушава съвсем- поне 2.0т да бяха сложили от фори. Колега, Не искам да бъда разбран погрешно. Една и съща екстра се възприема различно от различните хора. Далеч съм от мисълта, да давам каквито и да било генерални заключения - аз просто споделих моето усещане. Моят съвет е просто да отидеш и да направиш тест драйв, без да вземаш много под внимание твърденията ми. Това е все едно да възприемеш общото насадено мнение, че CVT видиш ли била като на тролей без да си покарал дори и километър с такава кутия - пълни глупости. Отиди, тествай и прецени. Поздрави.
|
|
|
|
| Вто Мар 17, 2015 9:46 am |
|
|
|
didoya
Регистриран на: Сря Апр 25, 2012 7:40 am Постове: 454 Местоположение: София
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140   
|
|
Ще го пуснат ли с някой смислен мотор в Европа?
Че 2.0 дизела и 2.5 бензина (особено) са леко неадекватни на фона на цената, класа и теглото на тази кола и 2015 година.
И пак не вкараха една по-смислена кутия - ако искаш автоматик - глупав вариатор. Като не могат да направят и измислят да си купят - ZF имат прекрасен избор.
Не знам защо е тази глупава политика - ако вкарат смислен мотор и кутия тази кола ще стане модела-мечта, поне за мен. До тогава - да си ги купуват и карат:)
|
|
|
|
| Вто Мар 17, 2015 4:43 pm |
|
|
|