Отговори на тема
 Скорости на чистачките 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 100
Автомобил: Forester 2.0Х '06 бензин/LPG
Рейтинг: 25
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Може да е глупав въпроса ми, може и да е обсъждан по-рано (но не намерих тема). Не са ли малко само две скорости, без междинки? Предната ми кола 22 годишна(пак японска) има три скорости и и 4 междинни на всяка скорост. Това много ме дразни защото като вали никога немога да си наглася правилната скорост.
Прочетох, че лоста трябва да е в "Intermittent" позиция, НО врътката за регулиране на скоростта е опция, която липсва при мен- все пак говорим за доста по-съвременен автомобил. Само въпрос на смяна на лоста ли е това или трябва да сменям и моторчето с многоскоростно? Някой правил ли е тази автомобилна каланетика със смяна на лоста и за какви пари ще си повиша безопастността при дъжд.

Пон Мар 16, 2015 6:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
завърташ лоста и трябва да имаш степен и за интервал 5сек- 10сек и т.н

Пон Мар 16, 2015 7:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
denislav971 написа:
... и трябва да имаш...

if equipped

Е при мен тази опция не е инсталирана, щото автомобила е само 68хил. лева (като нов). Сложени са опции като самонивелиращи се амортисьори, CD чейнджър за 6 диска, шпер на задния диференциал, автоматичен климатроник и всички други if equipped, без кожен салон, но не и нещо което мися че трябва да е задължително, защото по косвен начин влияе в/у безопастността.

Пон Мар 16, 2015 8:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4381
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Монтирай си датчик за дъжд и си решаваш проблема(поне донякъде, зависи какво му е качеството). Има го като оферта в много фирми за автоелектроника. Аз слагах на сузукито преди три години, един приятел работеше в Ав***л.

Пон Мар 16, 2015 11:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Купих си лост от SUBARU-FORESTER-2003-06-XT на него пише 17A164-LH2 оригинален втора употреба от Англия- 30лв. Има потенциометър за плавно регулиране, гледам че абсолютно същият се слага и на тойота корола, само дето на него пише тойота.
Чакам доставка и след 2 седмици ще пиша какво се случва- дано да е само до смяна на ключа- инак ако трябва да сменям и двигателя просто ще го прехвърля в разедл "Продава" :pardon:

Пон Мар 30, 2015 12:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
17A164-LH2 с регулиране на скоростта
17A164-LH1 без регулиране на скоростта

Втория го свалих от моята кола а първия пасна идеално на негово място. Сега чакам дъждове само :cool:
Всичко работи без допълнителни доработки или подмяна на моторче на чистачките.

Пон Апр 20, 2015 3:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема