Отговори на тема
 Нов мераклия за Форестър 
Автор Съобщение

Постове: 3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги!
На дневен ред в моето семейство дойде смяната на статия бай Пасат Б3 и преминаването му в резерва! След дълго четене и неколкократно маневриране между няколко марки и модели съм фокусирал вниманието си върху две марки автомобили , по един модел от всяка. Първата е Нисан ЕКСТРЕЙЛ 2004-2005г 2.2дци 136к.с. , втората е ясно каква е - Субару Форестър 2002 - 2005 година 2.0 125 к.с. задължително ръчка (нещо не мога да се лиша от удоволствието да гъделичкаш колата с дясната ръка). Везните ми са наклонени към Фори, затова и пиша в този форум. Предпочитам да се поослушам за някой качествен екземпляр тук от форума, мисля ,че шанса да попадна на качествена кола тук е по- голям отколкото да стрелям почти на сляпо от мобиле-то с някой нов внос.
Малко инфо за мен. на 31 години съм от гр. Сопот (Пловдивско), женен с две малки деца 1 и 3 години. Фори ще се ползва предимно да ходя на работа с него до близкото Карлово, излизане до вилата (лек пресечен терен с доста камъни и дупки, а сега и обилно количество кал) 2 - 3 пъти месечно; семейно излизане на пикник в Калоферския балкан през лятото - ей такива нормални неща. Нормалният ми годишен пробег е около 12 - 15к км/год
Първо ще ви помоля за кратка оценка - във вярната посока ли съм се ориентирал с избора си?
И второ - ако някой колега иска да мине на някое по- ново субару и Форестъра му е в границите на това, което търся - ще се радвам да го дискутираме (така де приемам оферти)
Бюджетът ми е около 7000 максимум, като в това в тези пари искам да се включа с обслужване, газиране, абе общо взето както се казва при жилищата - До ключ! Дали е постижима цел?
С интерес ще очаквам мненията ви, а защо не и някое интересно предложение!

Вто Мар 17, 2015 6:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няма да стане "до ключ" с този бюджет.

Вто Мар 17, 2015 7:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 344
Автомобил: Subaru Outback MY15, 3.6 R
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега такъв форестър 02-05 г. можеш да купиш между 7000 и 10 000 лв. НЕобслужен. Или трябва да си увеличиш бюджета с който разполагаш или да вземеш форестър 98-02 г. облужен ако намериш, може да се вмъкнеш в тази цифра, даже и да го газифицираш ;) Успех

Вто Мар 17, 2015 8:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 433
Автомобил: Outback H6 B13, Forester SG 2.5XT
Телефон: 0894414176
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Определено с този бюджет за тези години кола си обречен на разочарование от марката.
Или посъбери още средства, или наистина мини на старият модел и си я обслужи подобаващо. Така ще си по-спокоен и по-сигурен в колата си според мен ;)
Поздрави и успех в избора :beer:

Вто Мар 17, 2015 9:29 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Напуснал форума
Аватар

Постове: 338
Рейтинг: 20
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравей,
С този бюджет ще е доста трудничко :( Събери някой друг лев още, за да не останеш разочарован (в смисъл, че за тези пари вероятността да попаднеш на счупен автомобил е голяма).
Поздрави

Вто Мар 17, 2015 4:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 100
Автомобил: Forester 2.0Х '06 бензин/LPG
Рейтинг: 25
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Преди субару карах нисан. Мога да ти кажа, че което и от двете да вземеш няма да съжаляваш за това за което ти трябва. Ако след 2001 нисан не беше се продал на рено и сговнясал качеството, никой не можеше да ме накара да сменя марката. Ако решиш да вземаш нисан помисли си за годината не те съветвам да е след 2002- рискуваш. Субару е много динамичен и малко по-малко харчещ, както и по-проходим, но не се доближава по комфорта на возене и безшумно купе на нисан- според моето усещане. Относно здравината и двата са пословично добри- нисан се подържа по-евтино.
Тва е от моя дългогодишен опит с нисан и кратък със субару. Относно бюджета вече са ти казали рискуваш да си вземеш "гълабарник"- за нисан може да ти стигнат, но по малка година.

Нед Мар 22, 2015 7:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега,сега като четеш мненията на колегите от форума сигурно си казваш,абе какво ми говорят тия за по висок бюджет, нали съм прегледал обявите в Мобиле. :idea: Първо прочети темата-Каква е тайната на ниските цени на нов-внос автомобили.След това се ориентирай в цените на форума за гледани автомобили и чак тогава купувай :good: .Субару се купува след много четене :-? ,търсене и разбиращ майстор който да прегледа автомобила.После нещата са ясни, качваш снимки и почваш да се кефиш колко велик автомобил е СУБАРУ. :cool:
 1

Нед Мар 22, 2015 9:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, прави сте!!!
Обявите в мобилето са доста подвеждащи от към цени. Аз затова писах тук първо са съвет и мнение! Не съм фен на импулсивни и необмислени покупки. Колкото и да ми се иска да се кача на хубаво СУВ-че на 10-на лета - явно още не ми е по чергата. Ще трябва да се преориентирам леко с едно стъпало надолу. Фори 98-02 (2.0 125кс); Ектрейл 01 - 03г. (2.2цди 115 - 136кс); като ще включа също така и Хонда Ц-РВ 98 - 01г (2.0 128кс). Мисля, че с тоя бюджет - това са ми възможностите да попадна на качествен автомобил, който няма да ме е яд ще съм му се нахвърлил след това.
Все още проучвам "пазара" и чета през всяко свободно време статии с мнения и препоръки за тези модели. Като дойде момента - мисля ,че колата ми сама ще ме намери :)
Мерси за приземяването :) :) :)

Пон Мар 23, 2015 6:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 416
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=5&t=18565

Цитат:
МНОГО ВАЖНО!!!

https://www.youtube.com/watch?v=t09ExAUgtyE
https://www.youtube.com/watch?v=3VYhZxuIGaA
https://www.youtube.com/watch?v=8BWEcXe6NU0

Това мисля, че обобщава какво е едно Субару.

Поздрави,
Лазар

Добавих те в скайп, но не можем да се засечем нещо. Аз мога през деня ти сигурно само вечер......

Здраве да е!

Лазар

Не карам пил и не пия карал.

... важно е да знаеш числата колко са ти...

Пон Мар 23, 2015 9:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 100
Автомобил: Forester 2.0Х '06 бензин/LPG
Рейтинг: 25
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
deyan_83 написа:
... като ще включа също така и Хонда Ц-РВ 98 - 01г (2.0 128кс). ...

Имай в предвид че в тази кола както и всички модели ЦРВ НЕМОЖЕШ да спиш легнал. Разликата м/у седалките и багажника е около 150мм, а казваш че ще ходиш предимно за риба. Други забележки няма проходимостта е като на нисан.

Пон Мар 23, 2015 5:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 338
Рейтинг: 20
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравей deyan_83,
Виждам, че постепнно увеличаваш радиуса на марки и модели автомобили (аз бях по същият начин, когато исках ужасно много да сменя малкото и скучно VW Polo :-~ ). Но, за да си улесниш живота ще ти препоръчам следното: поспри се малко, успокой се ("дет се вика пий една студена бирка") и обмисли всички варианти. Като начало, спри се на една марка... Помисли за себе си, кое ще ти е по джоба: дали ще поддържаш стар дизел или ще поддържаш доказано здрав бензинов двигател (, който се "газифицира добре"). За да добиеш по-добра представа за това, което търсиш си направи сметка на годишна база (отнема 30 минути елементарна "артиметика" ROFL ). Не на последно място: Качи се във всички марки, които си изброил и тази, която ти легне на сърцето - тя ще е (без значение както ти е показала "артиметиката" :pardon: ).
И както обичам да казвам: пътят, трябва да извървиш сам :) Всичко останало е просто ориентир.
Поздрави.

Вто Мар 24, 2015 8:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, след много размисли и разглеждане насам- натам, ми попадна много запазен екземпляр Нисан Екстейл 2002 г 2.2 114кс на 200 000 км . Джипката е много гледана и наистина няма никакви забележки. Малко ми е мудничка докато влезе над 2000 оборота ама там нещата стават други. Благодаря ви за отговорите в темата, която пуснах. Ще трябва да сменям форума с комшийския дет се вика :)

Сря Апр 01, 2015 5:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Със здраве да го караш и безавариино. :good:

Сря Апр 01, 2015 5:35 pm