Отговори на тема
 Треперене на празен ход и проблем с богата смес 
Автор Съобщение

Постове: 16
Автомобил: Forester 2.0X
Рейтинг: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги ,

Отскоро имам Фори 2006г. 2.0 , но има потреперване на празен ход. Колата има и ГИ, който е слаган в Германия ( така я купих от там)
Причините за такъв проблем може да са много, но горе долу отметнахме някои от тях. Диагностиката показва едно постоянно играене на сместа от - 5 до - 25 , като същото го прави и на газ и на бензин ( на бензин е в малко по добри параметри, но пак е извън норми). Понякога закрепва в норми, двигателя се успокоява и треперенето изчезва, но за кратко. Свещите са нови, сменихме и сондата - няма ефект. Компресията е наред както и клапаните ( интересното е , че в началото отчиташе компресия 450-60 след това се качи а 480). Възможно ли е да е комбиниран проблем с газови и бензинови инжектори?

Сря Мар 18, 2015 12:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Понеже бях за малко точно тогава, само да поясня, че става дума за LTFT и колебания от минус 5 до минус 20, както е написал колегата, като след ресет на компа и работа на място, много бързо връща до същите показатели. Сложиха чисто нова афр сонда за проба. Компресията за която пише, мисля че е вакума в колектора в кпа, не бях в началото.

Сря Мар 18, 2015 7:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
С новата сонда,след ресета каква беше сместа преди отново да отиде в богата 5...20%

Сря Мар 18, 2015 11:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 16
Автомобил: Forester 2.0X
Рейтинг: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Ами същото положение, подобри съвсем малко показателите, но пак продължи постоянно да играят нагоре надолу. Колега аз идвах при тебе точно и от там диагноза Краси.

Чет Мар 19, 2015 9:34 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
pandion написа:
Ами същото положение, подобри съвсем малко показателите, но пак продължи постоянно да играят нагоре надолу. Колега аз идвах при тебе точно и от там диагноза Краси.

Идеята бе да премахнете екологията и да се почисти EGR клапана и чак тогава говорим да ти погледна газта,щом сте ги правили тези упражнения , идваш за да ти кажа какво следва нататък по газовата ;)

Чет Мар 19, 2015 5:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема