|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
| Автор |
Съобщение |
|
vans1983
|
|
Някой може ли да даде инфо за газова уредба bardolini
|
|
|
|
| Съб Мар 21, 2015 12:45 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
vans1983 написа: Някой може ли да даде инфо за газова уредба bardolini Какво точно инфо те интересува,конкретизирай въпроса !
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Нед Мар 22, 2015 1:13 pm |
|
|
|
vans1983
|
|
Разбрах, че се води италианска ама не е! От какво зависи дали ще работи добре и надеждността и от начина по който е монтирана и настроена, както и от това къде е произведена или водещото е кой и как я в монтирала/настройвал?
|
|
|
|
| Нед Мар 22, 2015 7:48 pm |
|
|
|
traqn_savov
Регистриран на: Съб Дек 31, 2011 12:14 pm Постове: 86 Местоположение: Varna Рейтинг: 41
|
|
Аз съм с бардолини монтирана и настроена от мен, и никакви проблеми, много съм доволен..
|
|
|
|
| Нед Мар 22, 2015 8:09 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
|
vans1983 написа: Разбрах, че се води италианска ама не е! От какво зависи дали ще работи добре и надеждността и от начина по който е монтирана и настроена, както и от това къде е произведена или водещото е кой и как я в монтирала/настройвал? Бардолини или BSM - е българско управление,има настройки по мап таблица и линейна функция. По-новите компютри (по ОБД) са малко по-добре от предишните,не изпъкват с функционалност,софта е посредствен и има функций ,които са непонятни дори за хора които само с тях се занимават.Дори в книгата за упътване за настройки,изрчино е записано да не се пипат плъзгачите (за коефициента за задържане става на въпрос  ),да не говорим,че един прост кът-офф е тегав да се настрой. Аз лично не ги харесвам,много вече сме изхвърлили от тях и подменили с друго управление 
|
|
|
|
| Нед Мар 22, 2015 8:31 pm |
|
|
|
vans1983
|
|
Благодаря Ви за отговорите! В интерес на истината съм на 5 дни купуване на Форестър 2.0I, 150hp, AT-T такава газова уредба, която все още е в гаранция. Т.к. като колата е читава(проверих я вече в Митака сервиз) съм решил да я купя така. Като почне да дава дефекти ще я подмяне - разбрах, че може част от старата да е ползва.
|
|
|
|
| Нед Мар 22, 2015 8:46 pm |
|
|
|
traqn_savov
Регистриран на: Съб Дек 31, 2011 12:14 pm Постове: 86 Местоположение: Varna Рейтинг: 41
|
|
Можеш да ползваш от старата, почти всичко без компютъра и окабеляването му..
пример не се налага подмяна на: бутилка, сонда, пълначка, газови пътища, изпарител, дюзи, филтри, маркучи.. могат да се ползват и старите, стига да са в добра състояние...
|
|
|
|
| Нед Мар 22, 2015 8:48 pm |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
Аз съм с Бардолини и за 55к км не съм имал грижи, общо взето е италиански компютър с БГ софтуер. След прецизни настройки pradabg изкара максимума от тази уредба, форито върви на бургия и дава много приличен разход.  Инжекторите са - Баракуда, а изпарителя R-Due - 300 коньов  Тези елементи също не са пренебрегване колега, имайте го в предвид. Като я купите колега задължително минете и през читав газаджия.
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
|
|
| Нед Мар 22, 2015 8:51 pm |
|
|
|
traqn_savov
|
Няма скапани инцекциони, има скапани майстори, и инжекциони който не могат да се ползват за дадени системи, поради някоя специфика на системата която я прави по особена, но това пак зависи от майстора.. 
|
|
|
|
| Нед Мар 22, 2015 8:54 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
|
traqn_savov написа: Няма скапани инцекциони, има скапани майстори, и инжекциони който не могат да се ползват за дадени системи, поради някоя специфика на системата която я прави по особена, но това пак зависи от майстора..  Ооооо напротив,Сефанели - настройка само с два плъзгача (както при всички модели на BRC с изключение на plug & drive),Романо, Ланди,Кинг,Ловато,АГ и тн. - окастрени откъм настройки,каквато и по-специфична промяна да искаш да направиш ти пращат firmware - only for you .....
|
|
|
|
| Нед Мар 22, 2015 9:06 pm |
|
|
|
traqn_savov
|
|
КМЕ много добре се представя като плъг анд плей, аз останах приятно изненадан..
|
|
|
|
| Нед Мар 22, 2015 9:28 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
|
traqn_savov написа: КМЕ много добре се представя като плъг анд плей, аз останах приятно изненадан.. То и много добри изпарители изкараха (голд - серията),монтирахме на едно БМВ 2010 4,0 (два броя) и при кик до 270км/ч си го хранеха, като налягането при пик остана 1,4 диферентно - голяма изненада 
|
|
|
|
| Нед Мар 22, 2015 10:57 pm |
|
|
|
vans1983
|
|
Благодарско на всички за отговорите! След като я закупя другата седмица ще кача и снимки. Кажете някой читав майстор който да и хвърли едно око - за всеки случай?
|
|
|
|
| Нед Мар 22, 2015 11:14 pm |
|
|
|
traqn_savov
|
тя е автомат май колега, ако не се лъжа.. Това е една глава от едно "кенефно" четиво което бях седнал да пиша, устройство експлоатация и подръка на автоматика..
|
|
|
|
| Нед Мар 22, 2015 11:47 pm |
|
|
|
vans1983
|
|
да автомат. всичко е наред с него,проверено е!;-)
|
|
|
|
| Нед Мар 22, 2015 11:50 pm |
|
|
|
traqn_savov
|
и още няколко съвета, ако си нямал кола със автомат.. Не дърпай коли и тежки ремаркета, не буксувай дълго време във кал лед, не разчитай на паркинг зъба винаги ръчна, големи баири се спускат и изкачват след като е избран някой от планинските режими 1 2 3 те са за това(някой от по новите нямат планински режими, но пък завода предлага цяла кутия :P ), на кръстовището не изключвай на N, последващото включване е по зле за кутията, не гаси двигателя при слизане на надолнища, включвай р и д само при напълно спрял автомобил.... И в никакъв случай не дръж спирачката при натисната газ.. пази я и тя ще ти се отплаща... и да я ползваш много дълго и със здраве колега..
|
|
|
|
| Пон Мар 23, 2015 12:01 am |
|
|
|
Vmax
|
traqn_savov написа: и още няколко съвета, ако си нямал кола със автомат..
Не дърпай коли и тежки ремаркета, не буксувай дълго време във кал лед, не разчитай на паркинг зъба винаги ръчна, големи баири се спускат и изкачват след като е избран някой от планинските режими 1 2 3 те са за това(някой от по новите нямат планински режими, но пък завода предлага цяла кутия :P ), на кръстовището не изключвай на N, последващото включване е по зле за кутията, не гаси двигателя при слизане на надолнища, включвай р и д само при напълно спрял . Колега, Ще те помоля да не подвеждаш хората с невярна информация за автоматичните кутии на Субару. Във форума е писано много за това как се кара автоматик и какво да не се прави - запознай се с информацията, но не пиши неща които не са валидни за Субару.
|
|
|
|
| Пон Мар 23, 2015 12:25 am |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
|
В крайна сметка говорим за Бардолини,та......посредствено управление ,което е важно с какво ще се окомплектова ,като инжектори и изпарител. До момента, като най-читав газов инжектор цена/качество си остава Баракудата (вече имаме едно б13, което е навъртяло над 90 000км. при 1,7 диферентно и за сега работят без какъвто и да е проблем,включително и най-важното е,че не кривят времената)  За изпарител - Романо,Заволи,Меджик (но само 450к.с. - малкият е шит),КМЕ,Шарк (вътре си е чисто БРЦ),БРЦ Гениус (новото поколение) и тн. и тн. .....
|
|
|
|
| Пон Мар 23, 2015 6:56 am |
|
|
|
traqn_savov
|
Vmax написа: Колега, Ще те помоля да не подвеждаш хората с невярна информация за автоматичните кутии на Субару. Във форума е писано много за това как се кара автоматик и какво да не се прави - запознай се с информацията, но не пиши неща които не са валидни за Субару. Всъщност искам да ми покажеш какво невярно съм казал толкова, за ползването на кутиите на субару..  Четох темата viewtopic.php?f=25&t=14060 колегата казва абсолютно същото, каквото и аз, дава повече инфо браво.. но!!! е пропуснал 2 неща да спомене... На голям баир не се разчита само на паркинг блокиране, дърпа се ръчна задължително.. При движение не се включва на N и не се гаси двигателя.. Хайде поздрави, и хиляди щастливи километри.. 
|
|
|
|
| Пон Мар 23, 2015 7:02 am |
|
|
|
takev
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83 
|
traqn_savov написа: Vmax написа: Колега, Ще те помоля да не подвеждаш хората с невярна информация за автоматичните кутии на Субару. Във форума е писано много за това как се кара автоматик и какво да не се прави - запознай се с информацията, но не пиши неща които не са валидни за Субару. Всъщност искам да ми покажеш какво невярно съм казал толкова, за ползването на кутиите на субару..  Четох темата viewtopic.php?f=25&t=14060 колегата казва абсолютно същото, каквото и аз, дава повече инфо браво.. но!!! е пропуснал 2 неща да спомене... На голям баир не се разчита само на паркинг блокиране, дърпа се ръчна задължително.. При движение не се включва на N и не се гаси двигателя.. Хайде поздрави, и хиляди щастливи километри..  Поправката е за ремаркетата по скоро. Автоматите са доста по добрия вариант за теглене от обикновенната кутия:)
|
|
|
|
| Пон Мар 23, 2015 9:08 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |