Отговори на тема
 моля за помощ КОД 2.1 
Автор Съобщение

Постове: 12
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
карам легаси 92 година с мотор 1.8. 16 винтила 105 коня
ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ МИ СВЕТКА {CHEK ENENGE}ЛАМПА.
КАТО ЗАКА4А ОТДОЛО ЖИЗИТЕ ЗА ДА ВИДЯ ГРЕШКИТЕ И МИ ДАВА КОД 2 БАВНО И 1 БАРЗО

Чет Юли 03, 2008 1:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 820
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Това е сензора за температурата на охладителната течност. Или с него има някакъв проблем, няма я връзката с ECU, или има проблем с колата. Как ти се движи температурата на ДВГ, наблюдаваш ли я на таблото с приборите?

Чет Юли 03, 2008 5:57 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
ми температурата си е ок:)понякога като си карам нязависимо от скороста на която сам фклу4ил,нали вскичко си е ок и почва да ми прекасва и да ми забива като дам газ и другото някои път неиска да пали мачи се много и след много опити накрая запали след като испушу малка от алсупа и замирише на бензин

Чет Юли 03, 2008 9:34 am
Върнете се в началото
Профил
Форко-Отворко
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester 2.0 Auto
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Коментирам принципно, а не точно как е при Легаси (но не мисля че се различава от други автомобили): датчика за температурата на охл.вода подава информация на компютъра - това е един от параметрите, които компа следи при определяне на оптимални параметри на подаването на гориво. Обикновено на студен мотор се подава по-богата горивна смес и като го комбинираш с подаването на газ, давиш мотора. Не казвам, че мотора ти е студен - явно такава информация получава ECU-то от датчика (високо съпротивление). Затова и мирише на неизгорял бензин. Ако съпротивлението е ТВЪРДЕ високо или връзката е прекъсната (безкрайно съпротивление) компютъра пали "CHECK".
А това, което се изобразява на приборното табло е от друг датчик - там сигнала му не се цифровизира, а се подава аналогов на прибора.

Чет Юли 03, 2008 10:03 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
да взема да купя такъв датчик {сензор}?какви парие приблизително?благодаряви колеги за това че ми обращате внимание

Чет Юли 03, 2008 3:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 820
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
santo_bansko написа:
да взема да купя такъв датчик {сензор}?какви парие приблизително?благодаряви колеги за това че ми обращате внимание

Ако минаваш към София, изкам да кажа да намериш начин да отидеш в София, иди при Митко Лефтеров, сервизът му е на шосе Банкя. Ще ти закачи колата на тестер и ще я прегледа, ще ти каже и цената на сензора, който най-вероятно е дал фира. В Банско едва ли някой ще ти свърши работа. Другея варянт е да се обадиш на ATUDITU (Дани) и да се разбереш нещо с него, телефоните му излизат след всеки пост.
Успех!

Чет Юли 03, 2008 9:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
с един прател по4истихме дфоста клеми и сензори дат4иси и вси4ко се оправи ако дава пак ядове ше те послушам и ще се сваржа с хората които за които ми каза:)

Съб Юли 05, 2008 8:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru Helper
Аватар

Постове: 134
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
santo_bansko написа:
с един прател по4истихме дфоста клеми и сензори дат4иси и вси4ко се оправи ако дава пак ядове ше те послушам и ще се сваржа с хората които за които ми каза:)

Баце немога да ти прочета нищо ,но сванах смисъла.Видя ли колко е лесно и от каде трябва да се почне???Почистване на клемите, а не да ти пишем безмислици за сервизи, ходения до София и какво ли още не.Бахти и тупото.

Съб Юли 05, 2008 9:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
все пак много благодя на вси4ки колеги:)ако минавате кам или през банско пишете ше ви 4ерпа по ядно от мене:) :D

Пон Юли 07, 2008 12:29 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема