Че 2.0 дизела и 2.5 бензина (особено) са леко неадекватни на фона на цената, класа и теглото на тази кола и 2015 година.
И пак не вкараха една по-смислена кутия - ако искаш автоматик - глупав вариатор. Като не могат да направят и измислят да си купят - ZF имат прекрасен избор.
Не знам защо е тази глупава политика - ако вкарат смислен мотор и кутия тази кола ще стане модела-мечта, поне за мен. До тогава - да си ги купуват и карат:)
Субарутата принципно не са много тежки и този бек също, така че 150 кс са до голяма степен ок за този тип клиенти. БМВ , Ауди и Мерцедес предлагат доста по-тежките си 5-ци, А6-ци и Е-класи с дизели по около 150 кс и го купуват доста в Европа. Верно е, че имат и варианти доближаващи 600 кс , но затова са премиум, за всеки да има. В БГ повечко мощност не е излишна, защото движението ни е неадекватно, магистралите малко и т.н. , но в Европа с тези масови ограничения и зверски глоби, тази мощност си е иделна за круз. При дизела Нм са водещи, а 350 не са малко за тази маса и кола с он и офф приложние.
Чет Мар 19, 2015 10:04 am
tarambuka3500
Регистриран на: Чет Юни 26, 2008 1:42 pm Постове: 891 Местоположение: София
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
350 Нm са много малко за този автомобил, особено за бензиновия вариант. Отдавна съм му мераклия да му направя тест-драйв, за да го сравня с предишния модел 2010. В следващите седмица-две, ще се опитам да си го осигуря и ще пиша за преките си впечатления. Искрено се надявам, поне да са изчистили някои досадни дребни недостатъци.
_________________ 1992 Alcyone SVX 2018 WRX STi 2020 Outback Touring XT VSI-3 DI 2017 Outback 3.6R LPi 2017 Forester XT 2.0DIT 2017 XV Crosstrek LPi 2010 Outback 3.6 LPi
За хората, които никога не са карали Субару с CVT, но са предубедени:
Цитат:
... The CVT auto has an innovative step function, which actually allows it to act like a conventional torque converter – with seven individual ratios – and is among the best of its type that we’ve tried. ..
Съб Мар 21, 2015 6:26 am
tarambuka3500
The CVT auto has an innovative step function, which actually allows it to act like a conventional torque converter – with seven individual ratios – and is among the best of its type that we’ve tried.
така е и на 2014 - ето едно видео точно как работи (цък на 2:00) Също е интересно да се каже, че то има torque converter пред CVTто в кутията на Субару, което прави нещата малко по-меки и близки до обикновена АТ (при повечето други производители няма)
Вто Мар 24, 2015 7:22 pm
tarambuka3500
Според мен, щом натисна спирачката 4-те гуми спряха (километража показа 0) и колата се хлъзна назад. ABS-a не сработи, защото за него колата беше спряла напълно (системата работи, като следи за разлика в скоростта на 4-те колела). По някое време, предполагам, отпусна спирачката и колата леко по леко спря.
Покарах Бека 2015-а и извода за мен е, че това е доста добра кола. Забравяме за това колко коня е, какви мотори и прочие. 2.0 дизел дърпа доволно много за такъв тип кола, леко дрезгав като звук, но кефи. CVT- то сравнено с първите такива е мега по-добро, дори не бих казал, че повечето масови в класа хидро-автомати го конкурират като усещане. Окачването е топ постижение за Субару, стегнато и същевременно комфортно, без много гмуркане и клатушкане. Волана е достатъчно жив.Спирачките не можах да ги усетя напълно, но не ми направиха впечатление на слаби, спира си меко и прогресивно, като моделите след 2010-а, няма го онова старото впечатление, че нищо не се случва. Интериора е супер приятен , с добри материали и най-важното, доста добре обезшумен. Само седалките са една идея късички в седалищната част, без това да е проблем. Нямат и сериозна странична опора, но принципно за кросовър това е повече пожелание. Стабилността при висока скорост е завидна и нямаш усещане за напрежение, олекване на предницата и т.н. при скорости от типа на 150-160, дори повече. Вътре цари спокойствие и усещане за солидност, присъщо са по-сериозен клас автомобили. Като багажник и обем вътре колата е направо огромна. За тези, които търсят офф-роуд клиренс, добро 4х4, комфорт и прилична доза небрежност за "нормални" пари, това е най-атрактивното предложение. Аз с годините станах неособено голям фен на класическите СУВ-та, така че такъв тип возило, определно бих го препоръчал , заради повечето място отзад, по-голям багажник, по-добра аеродинамика, по-ниска позиция на седене и център на тежестта, повече комфорт тип "лек автомобил" и т.н. Като заключение , Субару са направили чудесна кола в средния клас кросоувъри, която е определено конкурентна. Без да се интересувам от статистики, къде колко се продава и т.н., на мен лично колата ми хареса, а това е по-важното.