Някой има ли информация за този Форестър-обяви и коментари?
| Автор |
Съобщение |
|
deadman
|
Spirit написа: Здравейте колеги, мой приятел иска да си купи Фори и се е загледал в този: http://www.cars.bg/c1091965Харесва му, че е със заводска газ. Някой гледал ли го е да каже мнение и какво мислите за заводската газ? Аз лично бих предпочел аз да си я сложа, но.. не съм разбирач..  Благодаря. Колега, много пъти е разисквано във форума относно словосъчетанието "фабрична газ". Субару НЕ монтира газови системи в автомобилите си в завода. Монтажът на газови системи става от дилърите в оторизираните им сервизи. Монтират се определени от Субару марки газови системи. Аз знам само за една марка одобрена от FHI и тя е BRС, но специалистите ще кажат има ли и други. Ако зависи от мен да избера - ще си избера аз комплектовката за системата и ще я закарам да я монтират при хора, на които имам доверие.
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Пет Мар 13, 2015 4:01 pm |
|
|
|
neven
Регистриран на: Вто Мар 03, 2015 9:59 am Постове: 6 Местоположение: Русе
Автомобил: Forester 2,0 XT
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте, гледах едно Фори днес, 2,0 турбо 2003 г. Като цяло мотора добре звучи, омазнена връзка от турбото към интеркулера на какво може да се дължи. Малко мазни ми се струват и саждите в ауспуха. Поздрави.
|
|
|
|
| Чет Мар 19, 2015 6:22 pm |
|
|
|
bullitt
|
|
| Пет Мар 20, 2015 11:39 pm |
|
|
|
sixshooter7
Автомобил: Forester 2.0 XT 2003
Рейтинг: 15
|
Привет. За първото: Наистина много хубаво субару... Чувал съм от няколко човека, че е доста добре направено. Единствения проблем е в дилъра, който никъде не упоменава че е градушково и то яко... За това и седи толкова време. Надявам се поне да съм ти спестил едно ходене до там... Воторото е доста ниско отзад, а ако сложиш газова съвсем ще клекне, поне според мен.. Не мога да кажа със сигурност дали ще трябва смяна на амове, но тук има далеч по-запознати от мен. 3-тото също е малко натежало, но както е написано има 65 литрова бутилка все пак  Дано да съм бил полезен.
|
|
|
|
| Съб Мар 21, 2015 12:10 am |
|
|
|
askeless
|
Не съм ги гледал нито една от колите, не познавам собствениците, не искам да прозвучи като реклама, но като гледам първата няма нищо общо с останалите две. Много пари са затворени в нея. До скоро се продаваше на 24к. Ламарините ще се изплащат с кеф!  Не се сдържах ...
|
|
|
|
| Съб Мар 21, 2015 9:41 pm |
|
|
|
VMarinov
Автомобил: -
|
Здравейте колеги, В момента нямам кола, но напоследък много ми трябва за това доста разгледах и се запалих по Субару Форестър и по-точно по III генерация. бюджета ми е до към 18к за това се спрях на следните обяви: http://www.cars.bg/c968131http://www.cars.bg/c960486Много ще съм ви благодарен ако си кажете мнението. Благодаря
|
|
|
|
| Сря Мар 25, 2015 10:18 am |
|
|
|
Zlobstur
Регистриран на: Сря Май 08, 2013 7:07 pm Постове: 433 Местоположение: В.Търново
Автомобил: Outback H6 B13, Forester SG 2.5XT
Телефон: 0894414176
Рейтинг: 162   
|
VMarinov написа: Здравейте колеги, В момента нямам кола, но напоследък много ми трябва за това доста разгледах и се запалих по Субару Форестър и по-точно по III генерация. бюджета ми е до към 18к за това се спрях на следните обяви: http://www.cars.bg/c968131http://www.cars.bg/c960486Много ще съм ви благодарен ако си кажете мнението. Благодаря Вторият, ако не се лъжа, се продава от небезизвестният във форума Петко Маринов  . Ако прочетеш тук и потърсиш мнения за него из форума ще добиеш някаква представа за "търговеца" . Първият е със съмнителна (ниска) цена според мен. Прочети повече за Boxer Diesel и болежките му преди 2010г. за да си подготвен за какво да внимаваш при евентуален оглед. Поздрави и успех с търсенето! 
_________________ Lesson for beginners: Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Speed is how fast you hit the wall.
|
|
|
|
| Сря Мар 25, 2015 12:01 pm |
|
|
|
VMarinov
Автомобил: -
|
Zlobstur написа: VMarinov написа: Здравейте колеги, В момента нямам кола, но напоследък много ми трябва за това доста разгледах и се запалих по Субару Форестър и по-точно по III генерация. бюджета ми е до към 18к за това се спрях на следните обяви: http://www.cars.bg/c968131http://www.cars.bg/c960486Много ще съм ви благодарен ако си кажете мнението. Благодаря Вторият, ако не се лъжа, се продава от небезизвестният във форума Петко Маринов  . Ако прочетеш тук и потърсиш мнения за него из форума ще добиеш някаква представа за "търговеца" . Първият е със съмнителна (ниска) цена според мен. Прочети повече за Boxer Diesel и болежките му преди 2010г. за да си подготвен за какво да внимаваш при евентуален оглед. Поздрави и успех с търсенето!  Благодаря колега, ще се побразовам и ще ида да ги видя и двете. Това с ниската цена определено ме притесни. 
|
|
|
|
| Сря Мар 25, 2015 12:54 pm |
|
|
|
bullitt
|
sixshooter7 написа: Привет. За първото: Наистина много хубаво субару... Чувал съм от няколко човека, че е доста добре направено. Единствения проблем е в дилъра, който никъде не упоменава че е градушково и то яко... За това и седи толкова време. Надявам се поне да съм ти спестил едно ходене до там... Воторото е доста ниско отзад, а ако сложиш газова съвсем ще клекне, поне според мен.. Не мога да кажа със сигурност дали ще трябва смяна на амове, но тук има далеч по-запознати от мен. 3-тото също е малко натежало, но както е написано има 65 литрова бутилка все пак  Дано да съм бил полезен. Благодаря много на всички за мнението 
|
|
|
|
| Чет Мар 26, 2015 9:30 pm |
|
|
|
tenchokanev
|
|
2.5 xt. Карам този модел .Ако имаш път към Хасково ела да го покараш и мисля че ще решиш много бързо-до две си зарибен:) велика кола
|
|
|
|
| Чет Мар 26, 2015 11:04 pm |
|
|
|
tenchokanev
|
Е да не забравяме,че фаровете само са по 1900.00 лв.  единия:)
|
|
|
|
| Чет Мар 26, 2015 11:05 pm |
|
|
|
tiff
Пресен - пресен
Телефон: +359884701309
|
|
| Пет Мар 27, 2015 8:44 am |
|
|
|
pnikolaev
Напуснал форума
|
Здравей, Моето мнение за Bi-Fuel е, че такова животно няма. Колата излиза от завода без газово! Но примерно доколкото съм наясно BRC завода ги взимат тия коли, слагат им газово и лепват лепенката Bi-Fuel (това в първите километри на колата). Мой личен съвет е ако толкова много искаш да си сложиш газово, сложи си го сам. Аз лично не съм фен на модификациите и си го карам на бензин (радостта ми е огромна), а и кефа цена няма  Поздрави.
|
|
|
|
| Пет Мар 27, 2015 10:14 am |
|
|
|
askeless
|
|
Извън темата... Bi-fuel модификациите не са със заводски монтирани газови инжекциони. Става дума за договори между дилърите на Субару в Италия и големите газови компании /най-вече BRC/ чрез които в официални сервизи на газовите компании се монтират газови системи на нови коли или такива все още в гаранция, без това да засяга гаранцията изцяло или в остатъка й поради конструктивните промени по мотора. Тези коли се купуват да се карат, заради разликата в цената на газта, така, че се предполага много километри. Наред с пословичното за италианците мърлячество е добра предпоставка за последващи капиталови ремонти. Към това трябва да се прибави, че не винаги монтажите са добри и всички компоненти са на възрастта на колата и амортизирани. После се сменят дюзи, рейки, изпарители, нивомери, маркучи, случва се й компютър, т.е. може да платиш половината и повече от цената на ново газово в България. Сигурно има изключения, но трябва внимателно да се подхожда.
|
|
|
|
| Пет Мар 27, 2015 1:37 pm |
|
|
|
Simeon Aleksandrov
Автомобил: subaru forester
Телефон: 0888508338
|
Какво ще кажете за това Субару,какво ви е компетентното мнение изцяло за него?Мернал съм око на това Субару,защото е по нов модел и е с газова уредба и като цена ме устройва.Иначе ако взема по стар модел и като му сложа газов инжекцион,цената пак ще стане същата.Бюджета ми е около 8000лв.,а за обслужването 1000-1500лв. ще мога да ги намеря.По принцип искам да си взема Субару Форестер с по-мощния мотор 170к.,никаква друга кола! Какво бихте ми препоръчали и какъв съвет бихте ми дали като цяло? http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 9806493595
|
|
|
|
| Съб Мар 28, 2015 8:08 pm |
|
|
|
pnikolaev
Напуснал форума
|
|
Здравей, Колата си има хубав търговски вид. На предният колега го написах: по-добре сам да си сложиш газовото, отколкото да разчиташ на честната дума на един търговец. Иначе на пръв поглед (без да знаем какво се крие под капака) имаш да сменяш задно окачване (виснала е задницата).
|
|
|
|
| Съб Мар 28, 2015 10:13 pm |
|
|
|
Simeon Aleksandrov
Автомобил: subaru forester
Телефон: 0888508338
|
|
| Съб Мар 28, 2015 10:30 pm |
|
|
|
pnikolaev
Напуснал форума
|
|
Здравей, По правило тези три коли са с хубав търговски вид. Прави впечетление, че на първите две коли са им мити двигателите и изглеждат доста добре, което лично мен ме кара да се питам дали не са удряни... Последната наистина грабва окото. Километрите лично на мен не ми изглеждат много реални... Лично аз бих хванал един майстор и бих видял третата. Иначе на базата на моят опит (който е малко) бих ти препоръчал да се огледаш и в Германия и Австрия за автомобил (вероятността да останеш разочарован) е по-малка. Поздрави.
|
|
|
|
| Съб Мар 28, 2015 11:10 pm |
|
|
|
askeless
|

Мнение и от мен. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 9806493595От 2ро поколение и на подозрително ниска цена, от Италия, че и с газова. Прочети ми поста по-нагоре защо не е добра комбинация, може да платиш още една газова докато я оправяш. Клекнал е отзад и ще трябват нови амортисьори и пружини. Задната броня е сваляна и лошо напасната после, всички фуги покрай стоповете и купето са неравномерни, на едната снимките се вижда притеснителна разлика в дебелината на фугата при задна лява врата и прага. Предна броня също е сваляна - при левия фар е добре сложена, но не и при десния. Едва ли е на посочените километри. На снимката отзад, ауспуха ми се вижда притеснително черен. Моторът е мит, задната седалка е на дупки и цялата тапицерия е изпрана, затова е отворен прозореца на една от снимките. Ръжда не виждам, гуми пише, че има, но не са снимани, сигурно са за 1ви клас. Трябва много да се внимава. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=98mbulТази кола е след 07/2001 год., с отделни бобини, 2 сонди, t датчик за газове, по-различна инсталация, различно ЕКУ, което се препрограмира. Ако имаш тунинг мераци, с твоя бюджет трябва да търсиш точно такъв модел и имам предвид точно като този на снимките. Обърни внимание, че има разлики в централната конзола и двигателя при тази обява и колите от другите две, които си посочил. За съжаление: мит мотор, без газ, също ми се вижда приклекнала леко отзад /което ако не скоро, то поне в близко бъдеще е инвестиция/, без джанти, без летни гуми, няма я емблемата на предната решетка - или е паднала или е сменяна решетката, подозрително няма никакви драскотини по броните, не вярвам на километража. Екотакса. Най-важното - Швейцария = ръжда. Ако няма проблем с ръжда или мотор си заслужава. Ако има проблем с мотора, но няма ръжда и свалиш 1000 лв. пак си заслужава. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=98mbulТази кола е преди 07.2001 и е със старото ЕКУ и инсталация, не се ремапва. Няма летни гуми, моторът изглежда измит, но има някакви мазни петна има в коша. Задната броня е сменяна - тази е от кола с десен волан, предна броня също е сваляна. Към обслужването добави кабели, свещи и акумулатор. Катализатор и амортисьори си заминават на 15 годишните коли. Не вярвай за километрите. Екотакса. Не се виждат ръжди. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=98mbulсъщата работа с мотор и ЕКУ като горната, няма джанти, не са снимани гуми, не е сниман коша, броните са сваляни, но пък не изглежда клекнала отзад. Към обслужването добави кабели, свещи и акумулатор. Питай продавачите за "електронната стабилизираща програма(VSA- автоматично пускане), борд компютъра, SRS-8 аербега", да ти ги покажат. Питай ги къде е връзката между "ФОТОСОЛАРНИ СТЪКЛА" и зимен пакет. После питай и за разхода, това 8,5/100 е под каталожни данни.  И пак Швейцария = ръжда. Поздрави!
|
|
2
Последна промяна askeless на Съб Мар 28, 2015 11:28 pm, променена общо 1 път
|
|
| Съб Мар 28, 2015 11:26 pm |
|
|
|
danco3311
|