| Автор |
Съобщение |
|
Vmax
|
Можем ли да стигнем до консенсус, че най-добре е : 1. Автомат от Понеделник до Петък, да ходим на работа в сутрешния и вечерния трафик 2. СТИ - за уикендите 
|
|
|
|
| Чет Мар 19, 2015 1:52 pm |
|
|
|
Lazarus
Регистриран на: Пет Апр 25, 2014 9:31 am Постове: 416 Местоположение: София
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79 
|
martod написа: можеш да си цедиш до прекъсвач и чак тогава да сменяш, Извинявай, че ти вадя думите от контекста колега. Надявам се, че няма да се обидиш, защото нямам това за цел. НО моята '99 4АТ кутия при включен POWER режим и натискане рязко до долу педала за газта, сменя в критичните, както е описано тук
_________________ If in doubt.......FLAT 6
Не карам пил и не пия карал.
... важно е да знаеш числата колко са ти...
|
|
|
|
| Чет Мар 19, 2015 1:59 pm |
|
|
|
deadman
|
|
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Чет Мар 19, 2015 2:00 pm |
|
|
|
quietriot
|
Vmax написа: Можем ли да стигнем до консенсус, че най-добре е : 1. Автомат от Понеделник до Петък, да ходим на работа в сутрешния и вечерния трафик 2. СТИ - за уикендите  баш! 
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Чет Мар 19, 2015 4:53 pm |
|
|
|
petko 69
|
Vmax написа: Можем ли да стигнем до консенсус, че най-добре е : 1. Автомат от Понеделник до Петък, да ходим на работа в сутрешния и вечерния трафик 2. СТИ - за уикендите  Точка 1 съм я постигнал,сега заработвам за точка 2. 
|
|
|
|
| Чет Мар 19, 2015 6:38 pm |
|
|
|
martod
Регистриран на: Съб Ное 15, 2008 10:24 pm Постове: 237 Рейтинг: 130  
|
deadman написа: Май целта е да надпишеш всички останали  . Слагането на всички автомати под общ знаменател е меко казано глупаво. Ти направо ме раз конспирира,  трупам мнения за да мога да си пусна обява в раздел "продава". Къде го видя това, да слагам всички автомати под един знаменател ? . Разбрах, че можеш и ти да минеш от 5-та на 2-ра (съмнявам се да е за същото време), ама не разбрах, от 2-ра на 5-та можеш ли да идеш, без да минаваш през 3-та и 4-та, или пък да си караш лежерно на 5-та с 1000 об/мин . Тя самата тема си е за трупане на мнения,  това е нещо като сравненията на бензин и дизел, или както казах и по горе, руса кака или чернокоса, така че не очаквай всички мнения да са в контраст с твоето . 
_________________ ---------------------------------------
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА .....ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА......
|
|
4
|
|
| Пет Мар 20, 2015 8:44 am |
|
|
|
entusiast
Регистриран на: Пет Юни 20, 2014 8:39 am Постове: 85 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru XV
Рейтинг: 50 
|
|
Ти на 5-та с 1000 об/мин ли караш?
_________________ Таралежът е птица упорита,не го ли ритнеш - не полита!
|
|
|
|
| Пет Мар 20, 2015 9:37 am |
|
|
|
Vmax
|
|
| Пет Мар 20, 2015 10:54 am |
|
|
|
miirro
Регистриран на: Чет Фев 23, 2012 6:51 pm Постове: 153 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 2008
Телефон: 0887201711
Рейтинг: 7
|

martod написа: deadman написа: Май целта е да надпишеш всички останали  . Слагането на всички автомати под общ знаменател е меко казано глупаво. Ти направо ме раз конспирира,  трупам мнения за да мога да си пусна обява в раздел "продава". Къде го видя това, да слагам всички автомати под един знаменател ? . Разбрах, че можеш и ти да минеш от 5-та на 2-ра (съмнявам се да е за същото време), ама не разбрах, от 2-ра на 5-та можеш ли да идеш, без да минаваш през 3-та и 4-та, или пък да си караш лежерно на 5-та с 1000 об/мин . Тя самата тема си е за трупане на мнения,  това е нещо като сравненията на бензин и дизел, или както казах и по горе, руса кака или чернокоса, така че не очаквай всички мнения да са в контраст с твоето .  Здравей колега. Не разбрах ти защо минаваш от 5-та на 2-ра а после обратно и засичаме време. То автоматика явно са го направил, след доста експерименти, от страна на водачите, да изпробваме възможностите на колите. Нека не забравяме, че колите които коментираме са конвеционални, а не уникати за специални условия и състезания. Моята, веднъж ме изненада, като при скорост 100 и малко се върна на 2-ра, за което съм благодарен, иначе щях да мина между фаровете на колата отсреща, но тези качества на колата, не са извинение за моето безрасъдство.
|
|
|
|
| Пет Мар 20, 2015 8:08 pm |
|
|
|
subarist
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244     
|

Малко от мойте впечатления. 3.0 5ЕАТ За градско определено автомат. Преди доста време на една кола сложих брояч на натисканията на съединителя. В София по маршрут Лагера-Сточна Гара за 2те посики 160-170 натискания за един ден... за 12км общо. Т.че автомат определено. - Оборотите на автомата... ами аз на ръчка не бих посмял да ги изцедя така както го прави автомата на режим спорт.. буквално до 7К отива стрелката(може и 6800 да е.. не знам , на първа и втора много бързо става и не мога да гледам към оборотомера ,.. особено в града) - За катерене по сняг и лед... това което съм правил с автомат сигурно няма да го мога с ръчната. Абсолтно бавно потегляне, ама мноооого бавно. Може и някой да го може с ръчни и понижаващи.. нямам такъв опит. - За спортуване... там вече е проблем. Винаги ми е липсвало усещането като влизаш в завой да минеш на от 3та на 2ра точно, ама точно там където искаш като пуснеш съединителя. И да използваш спирачния момент на двигателя с такава точност. Автомата още не мога да го управлявам така, има си лаг от 1-2 сек и това е. Може би ако тренирам много може и да стане. Спортното усещане .. ами не е на ниво, по скоро се чувстваш малко отделен от машината, но няма пълно щастие.... или ако го има не е тази кола и не за тези пари  Хубавото е че на 3та може да кара от 60 до 160 с добра тяга ..а това си е почти целия диапазон който може да се кара по пътищата. Автомата има предимство ако искаш да слагаш дистанционно палене. Може и да му сложиш лопатки на волана, темпомат е по-лесно..и.т.н ексти откъм комфорт и електроника. Ако става въпрос за обща оценка.. автомата е с приоритет за начина по който ползвам колата. По отношение на цената за поддръжка... ако не платиш днес.. значи утре. Ръчка или автомат.. все ще си платиш сумата за кола от определен клас. Автомата е по-устойчив на простотии. Ръчката можеш да подпалиш съединителя много лесно. Автомата може само при условие е държиш спирачка и даваш газ едновременно. (откровенно олигофренска работа , освен ако не опитваш да се правиш на лаунч контрол  ) По отношение на разхода - с автомата трабва да е повече.. но странното е, че по каталог е по-малко. В реалния живот мисля, че е повече. Ако някой гори повече от 22/100 газ градско с 3.0 с ръчка може и да ме опровергае. А СТИ за уикенда и автомат през седмицата....че кой не иска 
|
|
|
|
| Чет Мар 26, 2015 5:19 pm |
|
|
|
steling
|
|
Колеги реално да си говорим, повечето автоматици тук са големи и комфортни семейни комбита. Нека не ги съпоставяме с бегачки. Тъй тъй е тръгнала темата, не ка я ограничим до един и същ автомобил с двата типа трансмисии и така да спорим. Защото наистина някой постове не мога да ги разбера. Ако си цедиш постоянно колата в прекъсвач и това ти доставя удоволствие значи си за спортна кола, не тон и половина комби. Сравнявайте Легаси/Аутбек 2.5 ръчка и автомат, че са доста и като коли. Ама да сравняваме Фори хт ръчка с легаси 2.0 автомат или Импреза 1.5 автомат не е сериозно. Или Фори ръчка и автомат. :-)
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Чет Мар 26, 2015 7:28 pm |
|
|
|
Lazarus
Регистриран на: Пет Апр 25, 2014 9:31 am Постове: 416 Местоположение: София
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79 
|
|
Ако някой има 2.5 '99-'00 Аутбек с ръчни (без мод)и иска да ги "съпоставим" на околовръстното.......
Резултата ще е интересен мисля. Предлагам от 0-100-0.
Поздрави, Лазар
_________________ If in doubt.......FLAT 6
Не карам пил и не пия карал.
... важно е да знаеш числата колко са ти...
|
|
|
|
| Пет Мар 27, 2015 9:25 am |
|
|
|
valeri_vachev
Регистриран на: Пон Окт 06, 2014 4:01 pm Постове: 496 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback B14, 2.5 AT 2010
Телефон: 0895674665
Рейтинг: 145   
|
|
Казвайте кога е срещата за ръчкане, аз съм с автомат, да видим колко ще се съберем?
_________________ Subaru Outbаck II, 2.5 АТ 2001, 2014-2021 Subaru Forester III, 2.0 AT 2008, 2021-2023 Subaru Outbаck III, 2.5 АТ 2008, 2023-2025 Subaru Outbаck IV, 2.5 АТ 2009, 2025-...
|
|
|
|
| Пет Мар 27, 2015 9:57 am |
|
|
|
srg
|
Ако верно се планира замерване на параходи може и аз да мина 
_________________ For every action there is an equal opposite malfunction!
|
|
|
|
| Пет Мар 27, 2015 12:29 pm |
|
|
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|
Аз не съм видял темата иначе може да се пробвам и може би ще е интересно и без другите легаситея и бекове са автомати 
|
|
|
|
| Чет Юни 11, 2015 8:19 pm |
|
|
|
BLUE 1
Регистриран на: Нед Яну 13, 2013 10:49 am Постове: 269 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59 
|
Да събудя старата тема с един безспорен плюс за автоматика! Онзи ден си счупих дясната ръка  (радиуса на лъчевата кост), помощ нямаше от къде да извикам или поне трябваше да чакам много, качих се на колата и без никаква трудност се откарах до болницата където ме гипсираха и после се прибрах вкъщи. Ако бях с другата кола просто не знам как щях да се оправя. 
|
|
|
|
| Пон Дек 14, 2015 6:56 pm |
|
|
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66 
|
Би било интересно ,спек Б ръчна и автомат.... 
|
|
|
|
| Пон Дек 14, 2015 8:11 pm |
|
|
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|
Мдам 
|
|
|
|
| Вто Дек 15, 2015 9:01 pm |
|
|
|
nikoz1
Регистриран на: Пон Окт 26, 2015 9:24 am Постове: 98 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6-3.0 2001
Рейтинг: 10
|

subarist написа: Малко от мойте впечатления. 3.0 5ЕАТ За градско определено автомат. Преди доста време на една кола сложих брояч на натисканията на съединителя. В София по маршрут Лагера-Сточна Гара за 2те посики 160-170 натискания за един ден... за 12км общо. Т.че автомат определено. - Оборотите на автомата... ами аз на ръчка не бих посмял да ги изцедя така както го прави автомата на режим спорт.. буквално до 7К отива стрелката(може и 6800 да е.. не знам , на първа и втора много бързо става и не мога да гледам към оборотомера ,.. особено в града) - За катерене по сняг и лед... това което съм правил с автомат сигурно няма да го мога с ръчната. Абсолтно бавно потегляне, ама мноооого бавно. Може и някой да го може с ръчни и понижаващи.. нямам такъв опит. - За спортуване... там вече е проблем. Винаги ми е липсвало усещането като влизаш в завой да минеш на от 3та на 2ра точно, ама точно там където искаш като пуснеш съединителя. И да използваш спирачния момент на двигателя с такава точност. Автомата още не мога да го управлявам така, има си лаг от 1-2 сек и това е. Може би ако тренирам много може и да стане. Спортното усещане .. ами не е на ниво, по скоро се чувстваш малко отделен от машината, но няма пълно щастие.... или ако го има не е тази кола и не за тези пари  Хубавото е че на 3та може да кара от 60 до 160 с добра тяга ..а това си е почти целия диапазон който може да се кара по пътищата. Автомата има предимство ако искаш да слагаш дистанционно палене. Може и да му сложиш лопатки на волана, темпомат е по-лесно..и.т.н ексти откъм комфорт и електроника. Ако става въпрос за обща оценка.. автомата е с приоритет за начина по който ползвам колата. По отношение на цената за поддръжка... ако не платиш днес.. значи утре. Ръчка или автомат.. все ще си платиш сумата за кола от определен клас. Автомата е по-устойчив на простотии. Ръчката можеш да подпалиш съединителя много лесно. Автомата може само при условие е държиш спирачка и даваш газ едновременно. (откровенно олигофренска работа , освен ако не опитваш да се правиш на лаунч контрол  ) По отношение на разхода - с автомата трабва да е повече.. но странното е, че по каталог е по-малко. В реалния живот мисля, че е повече. Ако някой гори повече от 22/100 газ градско с 3.0 с ръчка може и да ме опровергае. А СТИ за уикенда и автомат през седмицата....че кой не иска  Споделям мнението ти и за моята кола, въпреки, че е 3.0 4ЕАТ . Щом съзнателно (като мен) си си купил голямо, просторно, семейно, тежко комби , значи си далеч от спортна. Това, че имаш кикдаун и 209 коня (при мен) ти дава спортно усещане, но в никакъв случай това не е спортна кола.
|
|
|
|
| Пет Дек 25, 2015 11:36 pm |
|
|
|
petko 69
|
|
Миналата среща на Узана показах че автомата добре се справя стига да го натиснете както трябва. Тези които могат да си изключат вдц много добре могат да се насладят на спортно шофиране. Не може да се гони с турбокомпресор коли но доста състезатели са били учудени от семейното комби.
|
|
|
|
| Съб Дек 26, 2015 10:51 am |
|
|
|