Отговори на тема
 Задната не зацепва понякога (на автоматик) 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 353
Автомобил: Субару Легаси 2,2 1996; Аутбек 2,5
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Кутията е автоматка на Легаси 2 от 1996 г., 2,2 литрова. Понякога се случва следното: бутам на R, свети си бувичката, обаче ефект няма. Включвам на съседна буква и пак на задна и става. Днес пробвах ръчната спирачка и за целта бутнах на N, обаче не светна нищо, никаква буква, тоест ръчката беше в неизвестно положение :-~ Малко я дотътрих и стана. Рядко ползвам N, не съм имал проблем досега.
Това нормално ли е? Преди май не се беше случвало.

Съб Мар 28, 2015 8:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 86
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колега по принцип във форум дистанционно е трудно да се дава някаква диагностика, особено пък за такъв сложен възел какъвто е автоматика..

Аз мисля че имаш поне 2 проблема, единият е във селектора за това е възможно да не свети лампата на N другият е малко по сложен, може да се дължи и на хидравличният разпределител "хидроблока"..

Най добрият вариант е ако можеш да я закачиш някъде на компютърна диагностика, поне ако диагностиката покаже нещо, някаква грешка, ще даде добра отправна точка за търсене и откриване на проблема, иначе си е по скоро гадаене...

Имам въпрос? колега.
Колко редовно са обслужвани консумативите на тази кутия..

Съб Мар 28, 2015 10:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Хм, на тоя въпрос отговор не мога да дам. На предната диагностика, която беше миналата година, не излязоха проблеми с кутията. За съжаление предният собственик не ми е оставил информация кога е сменяно маслото й, а аз си трая и се опитвам да мина метър, че има и други неща за оправяне.
Май ще излезе златна тая кола :-~
Април месец ще се опитам да я наместя пак на диагностика явно... Просто не мога да събера смелост вече, че какво ли нямаше и още има.

Съб Мар 28, 2015 11:02 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колега знаеш ли какъв ти е модела на кутията, аз тук имам информация за малко по ново субару 98-99 ако е същата кутия, липса на задна го дават като заседнал "Reverse inhibit valve" като една от възможните причини..

Reverse inhibit valve
Allows the ATF in the low & reverse brake circuit to drain during forward driving at a
speed higher than the predetermined value, preventing shifting into the reverse
even when R range is selected.

Ако ти е същият хидроблока можеш да го провериш този клапан, дали не засича..

Позиция 6
Прикачени файлове:
ewrwerwer.jpg
ewrwerwer.jpg [ 129.23 KiB | Прегледано 412 пъти ]

Прикачени файлове:
Reverse inhibit valve.jpg
Reverse inhibit valve.jpg [ 347.64 KiB | Прегледано 412 пъти ]

Нед Мар 29, 2015 5:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря, колега, ама аз съм малко неквалифициран за тая работа. Интересуваше ме по принцип дали има основания за притеснения. Като посъбера пари за следващия ремонт ще помоля да ми видят и това.

Нед Мар 29, 2015 9:54 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
По принцип 80 процента от повредите при АСК са предизвикани от неправилната работа на хидромодула, или лошо управление на модула, 20 процента са от лоши уплътнители на хидравличните акуатори, и загуба на работно налягане, повредите в хидравлична помпа на практика не се срещат....

Заклинване на клапаните може да доведе до задействане на хидравличните акуатори в опасна комбинация, в която по принцип не са направени да работят, това може да стопи фрикциите.
Може и да докара и до липса или слабо на налягане в някой пакетен съединител или някоя спирачна лента, което е най честата причина за стапяне на фрикциите...

Ако наистина този клапан е замесен, не отива достатъчно налягане към буталото което задейства спирачките, и фрикциите се въртят като се трият една в друга постоянно..

Като се получи това, не се опитвай да потеглиш, защото ще ги стопиш, и със сигурност после няма да потеглиш....

Правилно си налучкал какво трябва да се прави, превключваш докато нещо се намести, и кутията тръгне... :)

Нед Мар 29, 2015 10:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема