Отговори на тема
 Здравейте и от мен… още едно Субару Легаси във форума! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 94
Автомобил: SUBARU Legacy 08 АТ
Рейтинг: 66
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте на всички :) Купих си Легаси 2008ма комби - 2R 164hp. Докарано е на ход - предстои ми смяна на всичко необходимо.
Въпросът ми е - при положение, че 2015та Януари е изкарала Швейцарски TUV - има ли смисъл да сменям всички ремъци, масла, филтри и тн. Колата е автоматик - който работи много гладко.. няма чукания и тропания и шумове. Трябва ли да сменям маслото на скоростната кутия? Мотора също работи много тихо, без странни шумове и тн.
Също така ще съм благодарен за всякакви съвети относно поддръжката, обслужването, експлоатацията, части и тн.
За пръв път се качвам на Субару - и за сега впечатленията са ми прекрасни :)
Благодаря на всички предварително :)

Пон Мар 30, 2015 3:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
По отношение на ремъците и.т.н. .. след като го мислиш.. значи се страхуваш.. страхът води към тъмната страна :)
Ако има сервизна книжка с надлежно попълнени от Субару сервиз неща.. може да сменяш по план. Все пак трябва някаква отправна точка за да почнеш да сменяш на интервали.
Аз лично бих сменил всичко.. за да не се чувствам виновен или прецакан ако стане проблем. Сигурно ще ти коства 500-800 лв, но това е цената на спокойствието.
Или иди в някой от препоръчаните сервизи да го прегледат.. може и по-правилен отговор да намериш.

Ако си от тези дето не им дреме много..
.. Познавам хора, които 4 години палиха с етерен спрей голф 2 дизел. И това нещо издържа в техните ръце 400К километра.. около 10 години каране без да го пипнат и го караха с каквото масло можеха докато се разпадна напълно. :facepalm:

И най-вече честито за придобивката .. и десетки и стотици хиляди безаварийни ти пожелавам,..и с кеф да си я караш.

Пон Мар 30, 2015 4:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 94
Автомобил: SUBARU Legacy 08 АТ
Рейтинг: 66
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Благодаря.
Сервизна книжка липсва… за съжаление.
И мисля, че ще премина на варианта със смяната на всичко за да ми е мирна главата :)

Вто Мар 31, 2015 8:54 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема