Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е автоматичен и ръчен архив на стари обяви!

Темата е заключена, не можете да променяте постове.
 Продавам части за Impreza WRX 96г. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 748
Автомобил: WRX
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Продавам следните части от ВРХ 96г.
Табло до 260 км. - 70лв.
Разпределителни валове - 60лв.
Капаци на главите - 30лв.
Картер заедно с утайник - 30лв.
Болтове за главите - 20лв.
Бакелитено казанче леко ремонтирано с капачка на 0,9 бара - 20лв.
Капачка за радиатор на 1,1 бара - 10лв.
Претискателен диск + аксиален лагер - 30лв.
нов ремонтен комплект за вертикалната част на рейката - 50лв.
ангренажен ремък на 6000 км. + ролка - 60лв.
Хидравличен обтегач - 30лв.
Термостат - 15лв.
2 бр.предни дискове 277мм. от ВРХ - 50лв.
предни накладки комплект - 20лв.
Конусен филтър - 10лв.
И още доста други неща от Импреса ВРХ комби.

Снимки:
http://neno11.snimka.bg/automobiles/sub ... 5.29965839

тел.0886132952
гр.Добрич

Вто Мар 31, 2015 5:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 429
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Моторче за задната чистака ?

Чет Апр 02, 2015 10:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
xander написа:
Моторче за задната чистака ?

имам - 80лв.

Пет Апр 10, 2015 9:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
турбина TD05 - 450лв.
турбина TD04 - 300лв.
двигател от ВРХ 95г. EJ20G - 1000лв.
има доста неща още.

Пон Юли 20, 2015 5:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 107
Автомобил: Impreza 2.0 115 Turbo wrx 2.0 380ps
Телефон: 0897556068
Рейтинг: 42
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Преден капак

Чет Юли 23, 2015 4:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Имам- 50лв.
 -7

Чет Юли 23, 2015 12:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 136
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Уважаеми колеги, ще споделя не особено приятния си опит в покупко-продажбите с @neno_11 тук, за да мога поне да ви подготвя психически какво може да очаквате търгувайки с него.
Случката е следната: миналия понеделник поръчах обявените за продажба накладки за 277мм диск и двубутален апарат и във вторник вече бяха при мен т.е. до тук добре. В събота сколасах да стигна до смяна, но се оказа че накладките за форестър турбо и за импреза турбо имат разлика. Писах на колегата с молба да му ги върна за моя сметка, защото аз съм виновен че не съм проверил еднакви ли са, или не и му изпратих снимки на старите ми накладки и тези, които той ми прати. Тук започна странната за мен част, особено, когато става въпрос за колега от форума: той ме обвини че съм го разигравал и след кратка размяна на съобщения отказа да продължи кореспонденция с мен.
Може би аз греша, но си мисля че когато връщаш на някого стоката, която ти е продал в разумен срок (реално по-кратък дори и от законовия), без да си я употребил би трябвало да си получиш парите обратно. Ако трябва да съм откровен, след пращането напред-назад ще си върна пари, колкото да пия една бира, но въпросът за мен е преди всичко принципен. Не съм фен на подобен тип тарикатстване на дребно и вярвам че единственият начин да бъде изкоренено като търговска практика в България е да го осветяваме и разкритикуваме. Приключвам с пожелания за по-малко срещи с подобни "добросъвестни" търговци на всички.
 -8

Чет Юли 23, 2015 3:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честно казано и двамата сте виновни :pardon:

Става въпрос за търговия на втора употреба части, продадени от частно лице така че няма ангажимент за връщане. Разбрали сте се, изпратени, платени и толкова.
Все пак и търговеца има вина, тъй като той не губи от грешката на купувача, който си поема разхода за обратното пращане. Може даже да каже: "Дай 5 лв разходи за излишното разкарване", но не и да откаже връщането - морално е некоректно и влияе лошо на следващите продажби.

Чет Юли 23, 2015 3:46 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Цитат:
некомпетентен и некоректен купувач.не трябва да му се продава нищо.Неговата грешка трябва друг да я поема.

И такива изказвания не са много за пред хората.
Вземете си се разберете помежду си като зрели хора. Едва ли и купувача и продавача са за 5-10лв.

Мен са ми връщали пратка само защото била с 6лв повече от обявения транспорт от мен, но дори и след премахване на целия транспорт ЕГОТО на купувача беше накърнено и той повече не си потърси пратката.

Така, че тук явно не става дума за 5-10лв.

Смея да твърдя, че некоректен купувач няма. Всичко е до това как ще предложиш една услуга или стока на някой.
След като си направил крачка да продаваш нещо, то ще се отнасяш с всички купувачи като скъпи клиенти, които ти дават пари. Защото никой не е длъжен на никой в този живот, най- малко купувач объркал модела на накладките.

Чет Юли 23, 2015 6:04 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Достатъчно добре и изчерпателно беше обяснено какво се продава и от каква кола.Предоставих снимки и няма разлика от това какво той търси и какво аз предлагам.Това че не ми е казал за каква кола търси накладки аз нямам вина.Питаме за накладки за врх за 20лв. и аз ги предлагам това е.Че някой не си е направил труда да поразпита да прочете какво се слага в колата му не е мой проблем.Не си направи труда даже да се обади да ме пита за тези работи които търси.Ами ако му продавах ползвани накладки за 20лв. а в магазина са примерно 30лв????Дори и това не си е направил труда или ефтини ще взема пък после друг ми е виновен.

Тенчо ти естествено си на всяка манджа миродия:)Точно ти ли случи да коментираш моя тема и да ми казваш как се продава.Ние че сме от село,така е но не ядем доматите с колчетата.Не ми казвай защото мога да ти кажа за твой случай с 4бр. инжектори от ВРХ които се опита да изкараш че неработят и изнудва колегата да те компенсира с един блоу оф ама ти натри носа и си траеш.А защо неработиха инжекторите???Все пак си ИНЖ. и си най-вещия в тоя форум. Ти си знаеш,за да не казвам как си ги объркал и знаеш че от тази кола която я правеше нестана нищо и се разпродава на части.Специално ти спри с коментарите и поуките за да непродължавам по-нататък и аз с коментарите.
 5

Чет Юли 23, 2015 6:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Най- обичам да бъда замесен в ей такива махленски спорове :)

Да поясня на читателите да не вземат случайно да повярват на изписаните глупостите.

До сега за инжектори съм говорил само с Любо (Legiona) от Името на купувача на инжекторите Васил (Vasko87)
(Аз инжектори не съм търсил до ден днешен за моя кола освен тези 550сс, с които съм в момента, които са ми подарък от близък приятел.)
Проблема се оказа разменен кабел на бобина, който Васко сам грижливо си е наместил сглабяйки сам колата си при мен. На приятелски начела му предоставих сервизното си помещение да си досглоби колата след като му монтирах главите на мотора. Въпросната червена кола излезна на ход и се караше не малко време. Имайки предвид stock short block-а от 2.2 136кс е жив късмет, че колата се движи и до ден днешен. Целта на Васко да турбинира 2.2 атмосферна беше постигната с всеобщи усилия и всички вие хейтърчета можете само да му завиждате за това.

Надявам се отговорих на въросите ти, въпреки, че не съм длъжен да го правя,но все пак защитавам името си в публичното пространство.

Пет Юли 24, 2015 12:06 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 81
Автомобил: Subaru Impreza RS 319/325
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Тъй като беше замесено името ми в тази тема, което не се беше случвало скоро =D> мога само едно да кажа. Ще съм коректен в моето изказване и няма да взимам страна на никой просто си изказвам мнението.
1. Човека който купува накладки се интересува какви са. Изпратени са му снимки казал е ОК от там нататък всичко приключва поради причината, че не говорим за нещо сериозно като част и цена.
2.Аз закон за втора употреба неща и части както НИЕ ВСИЧКИ в този форум продаваме не съм чувал и то законов (явно се има на предвид 7 дневния срок) такова нещо няма, всичко е както се разберете помежду си.
3. Продавача продава стока - купувача първо се интересува дали ще стане стоката за неговата кола. Поради липса на информация или знания стават всякакви грешки които не можем да носим отговорност НИЕ (включвам всички продавачи) в този форум.
4. Тенчо няма да захващам точно темата с тези инжектори защото и двамата я знаем прекрасно. Въпроса беше тогава съвсем друг. Тъй като се опитваш да си защитиш името и разказваш цялата история нека да си кажа и моята история а ? Все пак така е редно а всеки да решава на кой да вярва. Историята беше следната: След не знам си колко дни подчертавам след 7 ДНЕВЕН СРОК ми се обажда посоченото лице и казва майстора ми каза единия инжектор не работи. Така ли беше? След това дойдох ли до теб ? Дойдох. Колко пъти ми повтори , че инжектора ми не работел??? А аз ти казах, че инжекторите работят и 4-те без проблеми. Какво искаше да направим за този не работещ инжектор ? Ти знаеш какво. Като отидохме отпред пред колата накарах ли те да пуснеш друг инжектор, и ти пусна. Работеше ли и той ? Май по-скоро не. Тогава даже ми твърдеше, че този твоя който сложи работел така ли беше ? Накрая си знаем историята и двамата инжектора ми работеше и проблеми с тях нямаше никакви. Вече общите неща с него не ги коментирам там сте се разбирали заедно и помежду си.
край на историята.

Последни думи искам да кажа:
Хора купувачи интересувайте се за ИНФОРМАЦИЯ и се запознайте какво точно търсите.
Хора продавачи бъдете компетентни и коректни до толкова колкото можете. Надали има човек който знае и може всичко.
Успех! От мен толкова.
точка.

Пет Юли 24, 2015 12:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Любо, благодаря ти за добронамереното включване. Радвам се, че в крайна сметка колата запали, аз си взех клапан и двете коли станаха както си трябва.

Включих се в темата, поради една единствена причина. Аз не бих постъпил така , но явно си е до човек.
Ако продам на Иван или Петко една част за 50лв и те ми се обадят и ми обеснят , че са сбъркали частта и не им върши работа аз ще им влезна в положение и ще им върна парите. Най-малкото защото не искам да трупам негативизми у хората. Ще ви разкажа мой личен опит точно с подобен случай на този.
Търся си аз кардан за моята кола. Знам само,че трябва да бъде по - къс с 6см и от автоматик пасва перфектно.
Намирам въпросния кардан от Джовани, който също е уважаван от форума младеж. Взимам кардана и го слагам на колата. Уви не стана. Дължината от задния диф до висящия лагер беше друга. Не съм проверил достатъчно добре тази информация. Обадих му се и той без да ми каже нещо каза ок ела и го върни. Сега казва съм наместил паричките в едни части, но ще ти ги върна до няколко дни. Така и стана. И всички са хепи.
Нали това е форум и всички тук са регистрирани с идеята не да са търговци, а да помагат или да получат помощ?
Аз така разбирам да помогнеш на някой и да му влезеш в работа.

Благодаря и аз за вниманието.
Мисля, че е излишно да пишем по темата повече.

Пет Юли 24, 2015 8:19 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Да,знаем че обичаш да се въвличаш с махленски спорове и колкото са по-кални ти е по-хубаво.А май изписаните глупости се оказаха верни.Въздържах се да пиша във форума както и доста читави "хейтърчета"се отказаха да пишат по разни теми точно заради теб.И точно тези "хейтърчета" няма да направят такова нещо ама не да турбинират 2,2 атмосферка ами да си оставят колата при теб. И по темата обясняваш се като любовница за да си чистиш името че някой друг ти е виновен че ти разменил кабелите и не си разбрал.Не ми се иска да пиша как искаше да ми "помогнеш" преди време като си взех моята кола и имаше проблеми.Един единствен път ти звънях и това ще е.Едва ли като не ме познаваш щеше да ми върнеш парите ако бях купил нещо от теб.Е ако бяха 20лв. може би но за повече????Но ако аз исках да купя нещо от теб и след това се окаже че проблема е в мен щях да си мълча и да си бера ядовете сам.
Казах ти спри с тези коментари за да могат другите хора да се изкажат по темата с накладките за 20лв.

Пет Юли 24, 2015 8:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 136
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Както написах в началото не съм нито за парите, нито отричам вината си в случая т.е. наистина ми е продадено, това което е представено. Просто ми остава малко горчив вкус, заради отношението - да се греши е човешко, а когато остраняването на тази грешка практически не ти струва нищо поведението на колегата ми изглежда като излишно заяждане. Разни хора, разни идеали, предполагам. Така или иначе съдейки по коментарите на @neno_11 едва ли ще стигнем до цивилизовано разрешаване на казуса. Аз спокойно мога да пия една студена вода и да си го преместя в другия крачол, защото сумата наистина е символична, но подобна случка със значима сума би била истински неприятна. Та, проверявайте по три пъти, преди да купувате :pardon:

Вто Юли 28, 2015 2:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Как си мислиш че не ми струва нищо???? Нали не си мислиш че Еконта ми е под блока.Не се заяждам просто за чуждите грешки аз няма да плащам.Нестава дума за 20 лв. или за голяма сума щом си убеден че това е твоята част и я искаш,риска си го поемаш ти както в случая.Все пак са части втора употреба и ти си наясно какво получаваш и че нямаш уговорка за връщане.За последното си много прав,не по три ами по пет пъти съм проверявал в някой случай като не съм сигурен.
 13

Вто Юли 28, 2015 4:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 181
Автомобил: subaru legacy /impreza 2.2 t RIP
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте колеги видях, че съм намесен в някаквъв спор или там каквото и да било искам да уточня, че въпросната кола която направихме беше благодарение на продадените части от Любо и работата на Тенчо без тези двамата колата нямаше да е на пътя и до ден днешен макар и да не я карам аз... поздрави на всички купувачи и си проверявайте нещата преди да купувате за да няма недоразумения .

Чет Авг 06, 2015 8:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
двете турбини продадени.

Пет Авг 14, 2015 6:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Блоу оф клапан за интеркулер - 130 лв.
http://neno11.snimka.bg/automobiles/sub ... 5.35801538

Пет Авг 28, 2015 1:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Блока на двигателя е продаден.Ето примерни цени на останалите неща от двигателя.
Глави не оборудвани -30лв. за брой.
Разпределителни валове-60лв.
водна помпа-40лв.
маслена помпа-90лв.
хидравлични повдигачи- 50лв.
маховик-50лв
датчици-20лв.за брой
капаци за глави-30лв
демферна шайба-20лв
ролки на валовете-50лв.
топлообменник-60лв.
бутала-50лв. за брой.
биели-50лв. за брой.
клапани-10лв. за брой.

и разни други чарколя:)

Последно избутване neno_11 от Сря Окт 28, 2015 7:33 pm

Сря Окт 28, 2015 7:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Темата е заключена, не можете да променяте постове.