|
Страница 1 от 1
|
|
Предпазване на колектор, катализатор, ламбда сонда - съвети?
| Автор |
Съобщение |
|
iion
|
Здравейте колеги, На моята кола (от подписа) минах по пътя на махането на дрънчащите топлинни щитове около генерацията. Това обаче създава друг тип проблем - колектора, катализатора и ламбда сондата са подложени директно на всякакви въздействия. Това, което ми се иска да реша е как да ги предпазя главно от пръскане с вода и задиране/удар, най-вече ламбда сондата. В главата ми се въри идеята за фабрични или изработени предпазители/кори/щитове, нещо като тези: Прикачени файлове:
skidplate_004.jpg [ 90.81 KiB | Прегледано 868 пъти ]
Прикачени файлове:
img20130211152341.jpg [ 221.22 KiB | Прегледано 868 пъти ]
Някой има ли идея къде може да се вземе или направи подобно нещо? Или каква алтернатива има на подобни решения?
_________________ Подозирам, че всичко е нарочно...
|
|
|
|
| Вто Мар 10, 2015 9:55 am |
|
|
|
deadman
|
http://www.ebay.com/bhp/subaru-skid-plateНо са си цифра. Може ако ти се занимава да си направиш шаблон от велпапе на това което искаш и да ти го изрежат някъде с лазер от неръждавейка. Имай впредвид, че тези ламарини за да вършат работа трябва да са поне 2 мм. Аз съм на Легасито с алуминиева 4 мм.
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Вто Мар 10, 2015 10:05 am |
|
|
|
Vmax
|
|
| Вто Мар 10, 2015 10:33 am |
|
|
|
iion
|
Благодаря колеги, добри съвети Ще си поиграя като се запролети 
|
|
|
|
| Вто Мар 10, 2015 8:34 pm |
|
|
|
iion
|
|
Да не отварям нова тема - направих макет на щита и сега си търся къде да се изреже от листов материал. Ако знаете лазерно, плазмено или CNC рязане от чертеж във файл къде може да се направи, особено ако сте ползвали - пишете.
|
|
|
|
| Пон Апр 06, 2015 1:23 pm |
|
|
|
entusiast
Регистриран на: Пет Юни 20, 2014 8:39 am Постове: 85 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru XV
Рейтинг: 50 
|
|
И на мен ми дрънчеше щита на определени обороти,но го излекувах с попълване.Купих телче за загорели съдове,което е метално,нарязах го на парченца с необходимата големина,ролнах ги,да станат като тампони и ги натиках с малка отвертка в невралгичните точки,между щита и самата тръба.Заспа!
_________________ Таралежът е птица упорита,не го ли ритнеш - не полита!
|
|
|
|
| Пон Апр 06, 2015 4:08 pm |
|
|
|
Mrak
Регистриран на: Вто Фев 02, 2010 10:40 am Постове: 204 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2.0X, SG9
Рейтинг: 39
|
iion написа: Да не отварям нова тема - направих макет на щита и сега си търся къде да се изреже от листов материал. Ако знаете лазерно, плазмено или CNC рязане от чертеж във файл къде може да се направи, особено ако сте ползвали - пишете. sk67 е твоят човек: memberlist.php?mode=viewprofile&u=3295На мен ми изряза по чертеж. За съжаление чертежът, който имам е за SG5 и няма да ти свърши работа. Иначе варианти: http://www.avto.bim.bg/Metalni-kori-pod ... 9t368.html
|
|
|
|
| Вто Апр 07, 2015 9:21 am |
|
|
|
askeless
|
|
Чакаме да видим резултата, колега пусни една скица или снимка на макета, дали е цяла кора или изрязана като на първата снимка. Идеята от първата снимка е доста добра, хем здраво, хем леко.
|
|
|
|
| Вто Апр 07, 2015 9:10 pm |
|
|
|
iion
|
|
Поне моята идея е щита да започва под картера, минава под кормилната рейка и предния мост, изходния колектор, катализатора и да свършва малко след носача на скоростната кутия. За момента ще запазя пластмасата отпред, по-нататък може да сложа подсилване в челната част. Заготовката на щита вече я изрязах от рифелна алуминиева ламарина с дебелина 2.5 мм, която изглежда да е твърда сплав - младежите от склада не можаха да обяснят каква точно, но на пипане изглежда да става.
Предстои да огъна контурите на заготовката и да я напасна към точките за захващане и формата на шасито. Ако всичко мине ОК ще пусна снимки.
|
|
|
|
| Сря Апр 08, 2015 12:13 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|