Отговори на тема
 Forester SH S-Edition и tS 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,

не намерих подобна тема и реших да пусна. Честно казано никак не ми харесва дизайна на вече предпоследния Форестър SH 2008-2013. Винаги ми е изглеждал много висок, скоклест и несъразмерен спрямо арките, гумите и навесите, просто има нещо недовършено във външния вид, което ме оставя леко озадачен дали мога да го приема. Това разбира се е много субективен фактор и не искам никого да ангажирам с моето мнение. Например предницата - големи фарове със странна форма, малка и коса предна броня с големи изпъкнали отвори за халогени и хромирана предна решетка с хоризонтални ребра - много странно. Също арматурното табло и уредите с тези сини циферблати и голяма скала за температура на антифриза - въобще странна работа. Винаги ми е приличал на СУВ от Кореа и визията на широка, масивна и леко повдигната лека кола на предишните поколения убягваше. Единственото нещо, което ми допада във външния вид е задницата - багажник, стопове, спойлер и ауспуси стоят наистина добре.

Разглеждах днес в интернет за симатични SF5 S/tb и STI M II и случайно попаднах на интересна снимка
Прикачени файлове:
1.jpg
1.jpg [ 231.88 KiB | Прегледано 696 пъти ]

и линкове Цък 1, Цък 2 и Цък 3. Говоря в момента изцяло за боди кит-а. Истинска STI визия със широки и раздути брони, липове, яка решетка, прагове, ветробрани и т.н. Много добър. Помислих си, че пак япончетата са оставили най-доброто за себе си и за англичаните, но видях, че има и стокови леви дирекции. Вторият линк специално май наистина е истинки STI де преди фейслифта, знам ли ;)

Поразрових и намерих още интересни страници, намерих и моделната гама, та даже и с обяви от Русия. Оказа се, че с фейслифта от 2011 год има и леви дирекции Форестъри SH модели S-Edition и tS. Моторизация 2.5XT 5AT с 263 кончета, по-големи спирачки, по-добро окачване, широки раздувки, по-различни фарове и стопове, различен интериор и т.н. Красота! Единствено с АТ-то не съм изцяло съгласен, но както беше писано в една друга тема - субару е като лего, почти всичко можеш да смениш с почти всичко и опира само до пари :D Не ми е много ясно за кои точно пазари са били тези модели, не съм виждал още в България, а в Аутоскаута има само един такъв и то само на външен вид.
За момента така или иначе нямам пари, остава само да им се радвам. Ето още няколко интересни страници на новото/старо синьо
http://subaru-forester.infocar.ua/test7 ... _id41.html
http://autonews.autoua.net/reportazhi/1 ... plyvy.html
http://autoportal.ua/news/newcars/17092.html
http://www.drive2.ru/r/subaru/288230376151926988/

Поздрави!

Вто Мар 17, 2015 7:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
По-добре май си е 5МТ вариант, по-лесно се намира също.

Чет Мар 19, 2015 9:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Хехе има ли такова в европа? И аз съм гледал разни tS ама им

Чет Мар 19, 2015 12:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 14
Автомобил: Impreza
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте , до преди месец бях гледала абсолютно същия Форестър 2011 S-edition 263hp в немския Mobile.de.
Вече не мога да си спомня в кой точно град беше , но колата беше мечта .
Изчезна от сайта за около 2-3 седмици , цената беше 29К евро , явно бързо е сменила собственика. Колегата от форума е прав , че след 2011 има Форестър S-edition с нормална дирекция.

Съб Апр 11, 2015 12:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Отговори с цитат
Nataly написа:
Здравейте , до преди месец бях гледала абсолютно същия Форестър 2011 S-edition 263hp в немския Mobile.de.
Вече не мога да си спомня в кой точно град беше , но колата беше мечта .
Изчезна от сайта за около 2-3 седмици , цената беше 29К евро , явно бързо е сменила собственика. Колегата от форума е прав , че след 2011 има Форестър S-edition с нормална дирекция.

Имаше, но само за Руския пазар и някои други страни, в Европа не е имало официално по дилърствата.

Съб Апр 11, 2015 1:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 14
Автомобил: Impreza
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Този Форестър за който споменах беше в Германия от първи собственик.
Едва ли си го е купил от Русия.

Съб Апр 11, 2015 2:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема