Мога да ви дам масата и два стола, пък на следващата сбирка ще ги вземете и ще ми ги върнете Ако искате да го направим така ми драсни за утре в колко и ще ти пратя адреса, от където да минеш да ги вземеш.
_________________ For every action there is an equal opposite malfunction!
Чет Апр 09, 2015 4:51 pm
Lazarus
Регистриран на: Пет Апр 25, 2014 9:31 am Постове: 416 Местоположение: София
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Срещнахме се на Баумакс, както бе уречено. Аз до последно мислех, че никой няма да дойде. Като видях, че има доста хора преди мен се зарадвах и почувствах, че лятото идва. Запознах се с останалите участници и си припомнихме хубави спомени от "кой където е ходил". Почакахме до 11:20 и тръгнахме. Малко задръстване ни хвана на околомръстното, но го приживяхме. Пътя се отвори пред нас като стъпихме на бул. Европа. Cruise Control-а на 100 и в лявата лента. Колегите зад мен заеха шах-матна позиция и гледката в огледалото за задно виждане беше много яка. Отбихме на Драгоман по пътя за Летница/Прекръсте/Каленовци/Беренде. Пътя е в лошо състояние, доста тесен и с много остри завои (зимата ще е приказка). Пристигнахме в Беренде и планът беше да стигнем до Беренде извор по черен път. Намерихме го и тръгнахме, но само на 100-200 метра по него чух клаксон зад мен. Спрях и Марто каза, че местен жител казал на другите, че няма да минем, защото имало 80см. коловози. Аз бях навит да пробваме, но булшинството реши да се върнем. Така и стана. Върнахме се през Беренде/Каленовци/Прекръсте/Летница/Драгоман. Колегата Иван не издържа и мина през една ливада да се поокаля. Пристигнахме в Драгоман и продължих да следвам навигацията. Минах в насрещното, за малко не ни блъсна ТИР, Марто отби в ляво и се държи за главата, другите викат тея луди ли са, аз си мисля, къде са защо се бавят..... Нищо интересно до тук. Изпуснахме отбивката за Беренде извор, защото трябваше да минем през насрещното пак. Спряхме на границата със Сърбия и реших да обърнем, тъкмо да заредим на ШЕЛ. Боян и семейство продължиха към Сърбия в търсене на кръчми (Бояне какво стана?). Останалите отбихме да оценим ситуацията. В безмитния магазин едва ли има месо, но Марто провери. Решихме, че все пак отиваме на скара и е добре да намерим месо. Пушихме по една, а някои по две и продължихме притеснени да не влезнем пак в насрещното. Не влезнахме. Намерихме местен магазин и заредихме с наденици и филе. Пристигнахме в Беренде извор без проблеми и намерихме пътя за манастирите. Попитахме човек на мотопед дали сме на правилния път, а човека се оказа, че е от единия от манастирите. Там са Св.Петка и Св.Богородица. Ние искахме да ходим на втория. Започна прехода по каменист път. Достра остри камъни и пропасти, но нищо с което не би се справило едно 15 годишно Субару. Намерихме ж.п. линията и си оставихме колите преди нея. Точно пред входа на манастира има голяма метална маса, която щеше да ни послужи да си опираме нещата. Нямаше много комари и мухи, но лятото ще е ужас. Носете си репелент. Първата работа беше за запалим барбекюто и после почнахме да разглеждаме и да подреждаме. Хапнахме доволно, побъбрихме си. Всеки разказа по няколко фантастични истории. Обсъдихме и палаткуване в Родопите за няколко дни по подобни маршрути. Снимахме се пред църквата, защото беше затворена. Човека, който я пази бил болен от няколко дни. Зад сградите е р.Нишава и едно хубаво мостче. Точно до него има 2 пейки с маса и място за огън с маса за подпиране. Малко по-нагоре имаше още един такъв кът, а още по натам хубава равна поляна за по-големи събирания. Мисля, че спокойно може да се съберат 20 човека. Побъбрихме още малко и тръгнахме. На връщане са заснети всички материали от моя страна. Моята приятелка се ентусиазира от хубавото преживяване и направи клипче на цялата офроуд част. Доста е красиво дори сега, но ще повторим след месец и съм сигурен, че ще останем впечатлени. Прибрахме се по живо по здраво. Аз с температура, защото слънчето ме хвана...... смятай....
И така. Очаквам още хубави преживявания с групата през идното лято и сериозно ще се заема да организирам яз.Батак "Субари група".
Поздрави, Лазар
_________________ If in doubt.......FLAT 6
Не карам пил и не пия карал.
... важно е да знаеш числата колко са ти...
Съб Апр 11, 2015 11:13 am
boio2
Регистриран на: Съб Окт 19, 2013 8:03 am Постове: 45 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT,Mazda 323F GT
Щом се планивра следващо ходене пак ще се включа, но този път в целия преход Иначе след като ни изпратихте до границата, минахме без проблем само с лични карти, за колата нищо не са ни искали, даже талон. След това до заведението си стигнахме лесно и бързо, както много други българи, то маи само българи си бяхме Имахме желанието да снимаме храната, но като я донесоха много бързо изчезна, та снимки нямам Иначе за цените за 4 човека ни излезе 3810 динара, понеже имахме 3000 динара, останалите ги доплатихме в левове - 16лв, тоест лева върви по курс 1:50 в самото заведение, а в магазинчето преди заведението си ги приемаха на 1:60. Както и да е хараната си заслужава, така като слушам отзиви и ракията също (12лв/л дюлева май беше). Спечелиха ни за повторни посещения
Малко снимки от разходката до Разбоишкия манастир и от мен. Без да губя много време почвам с най-важната и съществена снимка
Прикачени файлове:
WP_20150410_15_17_24_Pro__highres.jpg [ 340.79 KiB | Прегледано 622 пъти ]
- всичката тази вкусотия е дело на организатора на разходката Лазар
Прикачени файлове:
WP_20150410_15_17_33_Pro__highres.jpg [ 305.12 KiB | Прегледано 622 пъти ]
.Терена не беше ни най-малкотежък,на няколко места имаше не особено дълбоки локви,които не бяха проблем за нито една от колите.
Прикачени файлове:
WP_20150410_14_24_04_Pro__highres.jpg [ 263.93 KiB | Прегледано 622 пъти ]
Прикачени файлове:
2015-04-10-2663.jpg [ 433.25 KiB | Прегледано 622 пъти ]
Разходката беше много приятна и дори факта,че малко объркахме пътя я направи още по-интересна.Природата е забележителна,
Прикачени файлове:
WP_20150410_16_19_34_Pro__highres.jpg [ 269.01 KiB | Прегледано 622 пъти ]
Прикачени файлове:
WP_20150410_16_45_29_Pro__highres.jpg [ 235.88 KiB | Прегледано 622 пъти ]
а някой си от нас дори бяха много близо до нея.
Прикачени файлове:
WP_20150410_15_43_40_Pro__highres.jpg [ 358.73 KiB | Прегледано 622 пъти ]
.Равносметката е много приянто прекаран ден с много приятна компания и не много изцапан автомобил,даже на автомивката бяха учудени колко е чиста този път.
Прикачени файлове:
2015-04-10-2668.jpg [ 330.59 KiB | Прегледано 622 пъти ]
Има и клипчета, но тях малко по-късно ще качим . С нетърпение очаквам следващата разходка и се надявам да се присъединят и други колеги.
Пон Апр 13, 2015 9:55 pm
Pike FM
Регистриран на: Пон Мар 11, 2013 1:00 pm Постове: 102 Местоположение: София
Автомобил: Outback H6 '02
Голям язовир, места за оффроуд много. Домакинът ми обаче ме прекара главно през най-тежките, където не е за нашите субита. Имаше висене на колани, имаше "А сега няма ли да се обърнем", абе голяма веселба.
Снимал съм едно от лесните места, което става и за субитата.
Към екипът ни беше и мини офроудера, а именно моето WRX STi 4х4 лапи.
Ето и лесното трасе, според колегата сме карали бавно, защото носехме и въдици
А ето я и джипката:
Като стане жега лятото, задължително трябва да направим една разходка и до там.
_________________ Fishing Mania
Вто Апр 14, 2015 3:33 pm
Lazarus
Регистриран на: Пет Апр 25, 2014 9:31 am Постове: 416 Местоположение: София
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
_________________ Subaru Outbаck II, 2.5 АТ 2001, 2014-2021 Subaru Forester III, 2.0 AT 2008, 2021-2023 Subaru Outbаck III, 2.5 АТ 2008, 2023-2025 Subaru Outbаck IV, 2.5 АТ 2009, 2025-...
_________________ Subaru Outbаck II, 2.5 АТ 2001, 2014-2021 Subaru Forester III, 2.0 AT 2008, 2021-2023 Subaru Outbаck III, 2.5 АТ 2008, 2023-2025 Subaru Outbаck IV, 2.5 АТ 2009, 2025-...
Чет Май 14, 2015 9:42 pm
deyan_g
Регистриран на: Чет Фев 14, 2013 3:16 pm Постове: 171 Местоположение: София, Бъкстон
Автомобил: кален Outback H6 '01
Не. Изтегли ме един китайски събрат - пикап грейт уол. Гадното е, че потънах точно за 4м - една дължина - имаше някакво блато отдолу, което изобщо не личеше. Всъщност са ат-та и колата просто мърдаше 30см напред или назад и гаснеше, като се опитах да я мръдна. Ако нямах опция да ме дръпнат и бях на зор и с шанцов инструмент, малко помощ, сигурно щях да изляза, но и реших да не паля съединителя... Иначе, гумите, въпреки че бяха пълни с кал драпаха - все пак са АТ-та... а отидохме до магазина да купим бира и хляб 10мин - да затънем. 30мин - да дойде тоя приятел с пикапа. 5мин - да ме дръпне. 3 часа да махна към 10кг кал - всичко се беше напълнило - навсякъде. Сега съм за сервиз, че нещо вие Тааа... Грам, грам не си личеше. Изобщо. Просто, както карах към набелязаното, за цигара дърво - спрях и до там. Ни напред, ни назад. Щеше да ми е любопитно, дали пикапа ще мине (малко по-висок е и с по-широки гуми), ама пича бързаше и не му се влизаше
_________________ http://www.hostit.bg/
Последна промяна valqk на Чет Май 14, 2015 11:11 pm, променена общо 4 пъти
Чет Май 14, 2015 11:01 pm
deyan_g
Регистриран на: Чет Фев 14, 2013 3:16 pm Постове: 171 Местоположение: София, Бъкстон
Автомобил: кален Outback H6 '01
С АТ да, но моите са обикновенни и гадни и като видят кал, особено леко глинеста стават на слик. Иначе кофти късмет с блатцето. Като гледам снимките ама грам не си личи, че има такова нещо.
Чет Май 14, 2015 11:04 pm
Dobi
Регистриран на: Пет Окт 24, 2014 8:57 pm Постове: 103 Местоположение: София
Автомобил: '92 Audi Cabrio, '97 Impreza GF 2.0
Аз лично, мога да ви предложа разходка по лек терен (като за кола с предно) до хижа Тръстеная, този път по по-дългия маршрут. Като дата, или 31-ви, или някъде по-натам.
Колеги , измислете нещо за 23,24.05 на място между София и Пловдив , може и с преспиване , или на палатки , или както мен в колата та да се включа и аз ....току - виж и някой друг колега от пловдивско да се престраши и направим малка срещичка