Отговори на тема
 Сваляне радиатора на климатика 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 171
Автомобил: кален Outback H6 '01
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Привет.
Заради едно глупаво О-пръстенче ще ми се налага да свалям радиатора (изпарителя) на климатика. Накратко: скъса се болта, дето държи едната тръбичка към радиатора.
Та имате ли идея дали може да се извади само този радиатор, без да свалям преди това другия? Ще ми се да знам, вместо да почна да тегля смело :)

Ако ли не, тъкмо ще промия системата...

Пон Апр 20, 2015 4:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 171
Автомобил: кален Outback H6 '01
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Вади се и то сравнително лесно. Лееко проблемни са планките за захващане, но минават. На 2.5-ца ще е детска игра.
Само не го сваляйте на тъмно. Щастлив и доволен, че съм го извадил за 10 минути без нито един огънат ламел без да искам го настъпих.... Бях забравил, че съм го подпрял на бронята докато прибирах инструментите

Та ако му се наложи на някой да си кажа: Махате фунията на въздуховода, отвивате двата държача на големия радиатор, сваляте разширителния съд за по голямо удобство, развивате болтовете при скобите на двете тръбички за фреона. Отпред има по един болт от всяка страна, които държат АС радиатора. След като ги махнете леко побутвате другия радиатор назад и изкарвате климатичния нагоре. На Н6-цата мястото тамън стигна да мине.

Та по този въпрос: На някой да му се намира екстрактор за скъсани болтове? Не ми се правят екпериметни с бургии, било то и леви.

Пон Апр 20, 2015 8:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема